Συμβιωση, βασικη υπακοη, τα πρωτα ερεθισματα...
Με αυτό ''χορταίνουν'' τα σκυλιάΚ αγαπη...
Βόλτα ή στο κυνήγι;Άντε ρε παιδιά, για ξεκινήστε να δίνετε τα φώτα σας.
Εγώ πριν από 20 χρόνια που ασχολούμουν, έφτιαχνα ένα μπαλάκι από φτερά μπεκάτσας ή από τομάρι λαγού, αγόραζα ορτύκια και τους ψαλίδιζα τα φτερά και από 4 μηνών τα έπαιρνα μαζί μου... .goodboy.
Βόλτα ή στο κυνήγι;
Εγώ πριν από 20 χρόνια που ασχολούμουν, έφτιαχνα ένα μπαλάκι από φτερά μπεκάτσας ή από τομάρι λαγού, αγόραζα ορτύκια και τους ψαλίδιζα τα φτερά και από 4 μηνών τα έπαιρνα μαζί μου... .goodboy.
Όλοι γνωρίζουμε πως τα σκυλιά μας που έχουν "φύγει" ήταν του "εξαίρετος", άντε ας πούμε την αλήθεια, του "πολύ καλός". Και δεν λέμε ψέματα, αν ήταν χειρότερα θα τα είχαμε χαρίσει ή πουλήσει. Όλοι, όμως, λίγο ή πολύ έχουμε παρακολουθήσει αγώνες, έχουμε αρχίσει να διαμορφώνουμε μία άλλη άποψη για το τι σημαίνει "εξαίρετος" και τι σημαίνει πως είχα τον σκύλο που έκανε όσα ήθελα. Με αυτό τον διαχωρισμό, θα μπορούσες AltairLusso να μας πεις την εξέλιξη της επανιελίτσας. Ρωτώ με απόλυτα καλή πρόθεση και όχι σκωπτικά.
Να τα σημειώνεις αυτά, Άρη. Κάποτε θα πρέπει να τα μεταφέρεις σε νεότερους. Εδώ, στην τελευταία σου πρόταση, είναι όλο το μυστικό της επιλογής του τρόπου εκπαίδευσης.Τα λογια του Γιωργου (Τσαμπουκου) μου τα ανεφερε σχεδον αυτουσια προσφατα ενας γνωστης του αντικειμενου, με την προτροπη να μην βιαστω να κανω πραγματα στην κουταβα γιατι θα εχουν πολυ μεγαλυτερο αντικτυπο ( αρνητικο) στο μελλον αν δεν ειμαι ιδιαιτερα τυχερος κ το σκυλι δεν ειναι "ταλεντο" απο μονο του...
Ευχαριστώ πολύ για την αναμενόμενη απάντηση και για τα καλά λόγια. Μου είναι δύσκολο, αλλά πρέπει μερικές φορές να αναζητώ τέτοιες 'ομολογίες" γιατί αυτές κάνουν πιστευτή την αξία της σωστής εκπαίδευσης. Αυτό που περίμενα ήταν να πάρω την πάσα για να καρφώσω. Μου την έδωσες και σε ευχαριστώ.Καταρχήν κ.Γιάννη να σας πω ότι είναι λογικό να μην με γνωρίζετε, ωστόσο εγώ σας ξέρω. Έχουμε μιλήσει από κοντά μερικές φορές σε κάποια σεμινάρια που έχουν διεξαχθεί στο κατάστημα του κ.Χατζιώτη, στο παρελθόν. Οπότε δεν θα αμφισβητούσα ποτέ την καλή σας πρόθεση, διότι από την πρώτη στιγμή μπορεί κάποιος να διακρίνει την ευγένεια και την παιδεία που σας χαρακτηρίζει.
Η σκύλα δεν είχε την αναμενόμενη εξέλιξη. Δεν καταφέραμε ποτέ να της μάθουμε την φέρμα, ωστόσο ξεσήκωνε τα πάντα και στο απόρτ ήταν πολύ καλή. Άλλος όμως σκύλος, με ακριβώς την ίδια αντιμετώπιση, είχε βγει πραγματικά πολύ καλός σε φέρμα, απορτ, συμπεριφορά, κτλ.
Εξαιρετικό σκυλί δεν μπορώ να πω ότι είχα ποτέ.
Εμένα αφορά η ερώτηση; Αν ναι, τα περιέγραψα λίγο πριν. Τα πρώτα βήματα είναι η κοινωνικοποίηση και η εισαγωγή στην εκπαίδευση.Θα μπορούσατε να μας συμβουλεύσετε, για τα πρώτα βήματα ... ;