Είναι ο άρκευθος.
Στην Ιταλία ονομάζεται Ginepro και χρησιμοποιείτε ως μπαχαρικό στα φαγητά κατσαρόλας και φούρνου.
Πάρα πολύ συχνά το χρησιμοποιούνε και στα κυνήγια.
Να πω την αλήθεια δε θυμάμαι να έχω φάει κυνήγι στην Ιταλία και να μην είχε ginepro.
Δίνει αρώματα και γεύση δάσους. Αν το φας ολόκληρο είναι πολύ πικρό, αλλά εύκολα αναγνωρίζεται στο πιάτο επειδή είναι χοντρούτσικο και δεν το τρως, είναι μόνο για το άρωμα.
Είναι επίσης το βασικό μυρωδικό του αγγλικού Jin.
By the way, διεθνώς βραβευμένο Τζιν φτιάχνουν και στην Κυπαρισσία. Έχει πολλά μυρωδικά και φυσικά κέδρο.
Την ημέρα του καύσωνα στα 1500 μέτρα ήταν απόλαυση, ειδικά μετά το μάζεμα του τσαγιού, κάτω από τα έλατα και το νερό να τρέχει δροσερό από την πηγή!
Στο Μαίναλο πάντα για τσάι. Στον Ταυγετο για ρίγανη, για να μην παρεξηγηθουμε.