Άδεια Αγοράς Κυνηγετικού Όπλου

Πρέπει να συναινούν με υπεύθυνη δηλωλωση αν δεν κανω λάθος.
Για να το μεταβιβάσουν σε κατώτερη τάξη ? οχι δε γίνεται. Μόνο αν δεν υπάρχουν κατιόντες πρωτης τάξεως τώρα μην αρχίσουμε τη συζήτηση με τις τάξεις δε τις θυμάμαι απέξω αλλα δε γίνεται να μην αποδεχτούν τη κληρονομία τα τέκνα του θανόντα στο κληρονομικό υπάρχει η αποδοχή ή μη αποδοχή. Αν στη ζούλα το γράφουν τα τμήματα όπου να είναι δε σημαίνει οτι είναι σωστό, διότι μπορεί να ξυπνήσει κανένας παλαβός και να ψάχνει τη νομιμη μοίρα του δεν ειναι όλα τα όπλα των 400ευρώ.
Η υπεύθυνη δήλωση είναι μόνο για τους άμεσους κληρονόμους διότι το κινητό δε δύναται να χωριστεί στα δύο ούτε ειναι σα πχ τα αυτοκίνητα με ποσοστό συνιδιοκτησίας
 
Λοιπόν παιδιά ακούστε περιπέτεια.

Είμαι σε διαδικασία αναννέωσης της ΑΚΚΟ του παλιού πλάγιου δίκαννου του παππού. Για το συγκεκριμένο όπλο βγαίνει άδεια από το 1949 από τον παππού μου, τον πατέρα μου κι εμένα. Μου ζήτησαν λοιπόν από την αστυνομία την παλιά άδεια και όταν την είδαν, μου ζήτησαν να δουν το όπλο δεδομένου ότι δεν αναγραφόταν πουθενά στην άδεια το μοντέλο !!!. Η αλήθεια είναι ότι το όπλο είναι ένα τυπικό ιταλικό δίκαννο τύπου Brecia που εκτός από τους αριθμούς και τις ιταλικές σφραγίδες, βάρη καννών κλπ δεν γράφει τίποτα άλλο πάνω του. Ούτε η μάρκα αναγράφεται πουθενά πάνω στο όπλο αλλά στην άδεια λέει ότι είναι BROWING (ναι λείπει ένα Ν) .Το BROWING στην άδεια το έγραψε ένας τύπος , υπάλληλος στο δασαρχείο, όπου έβγαιναν παλιά οι ΑΚΚΟ, όταν ο παππούς μου του είπε, ότι το όπλο το πήρε από μία Βέλγικη εταιρεία - στην οποία εργαζόταν κάπου στο Σουδάν - , λέγοντας " α ξέρω στο Βέλγιο βγαίνουν τα Browning" 😂 !!!

Τους το πήγα λοιπόν και μου είπαν ότι πρέπει να το πάω σε οπλουργό για να μου γράψει πάνω στην βάση και στην κάννη την μάρκα και την χώρα κατασκευής !!!. Στις αφελείς ερωτήσεις μου τύπου πως έβγαινε άδεια μέχρι τώρα, αφού υπάρχουν οι αριθμοί παντού, ότι αυτό ισχύει για όπλα εισαγωγής των τελευταίων ετών κλπ. , η απάντηση ήταν: "αυτά μας ζητάνε οι διαταγές από το αρχηγείο".

Πάω λοιπόν στον Κύργια και με κάποια διαδικασία και με Laser μου τύπωσαν πάνω στα δύο μέρη ( βάση και κάννες) του όπλου: "BROWNING Made in Italy". Το Browning με το σκεπτικό ότι ήδη αναγραφόταν πάνω στην AKKO και το made in Italy λόγω σφραγίδων.

Μου δώσανε και μία πιστοποίηση του πως ήταν το όπλο πριν και πως έγινε μετά, με φωτογραφίες και σφραγίδες και τα πήγα στην αστυνομία.
Τα βλέπουν οι αστυνομικοί και λένε : "Ε τώρα μάλιστα, πέρνα σε μιά βδομάδα να πάρεις την άδεια" !!!

Ετσι λοιπόν έχω ένα BROWNING made in Italy (διόρθωσαν και το Ν) ίσως από τα ελάχιστα στον κόσμο. Εγινε συλλεκτικό !!!! 😂😂😂

ΥΓ: Να σημειωθεί ότι το όπλο έχει εσωτερικά των καννών τόσες φθορές που δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί. Αναννεώνω όμως την άδεια, όχι μόνο για συναισθηματικούς λόγους αλλά και γιατι , όπως μου είπαν στην αστυνομία, για να βγεί άδεια να το έχω σαν κειμήλιο είναι απίστευτα πολύπλοκη και δαπανηρή διαδικασία..hair. .
Ότι να'ναι.....αφού ξεμπλεξες πάλι καλά......
 
Μόλις πήρα την άδεια αγοράς (για να υπάρχει 😅 )καθώς και ακκο για το ένα όπλο μου που είχε λήξει . Η ακκο είναι σε μια κόλλα α4 πάει η παλιά που ήξερα . Και για άδεια αγοράς είχα μείνει στις 3 κόλλες χαρτί α4 που κρατάει μια ο αγοραστής μια ο πωλητής και μια η αστυνομία όπου πλέον και αυτή έχει αλλάξει και έχει γίνει μια . Η απορία μου είναι ένας ιδιώτης που πουλάει κάποιο όπλο του τι έχει πλέον σαν απόδειξη ;
 
3 χρόνια.
κανονικά θα έπρεπε 10 μιας και αν πάρει άδεια οπλο, μέτα από 10ετεια καλείσαι να το ξανακάνεις...
επίσης είναι κάπως "ανώμαλο" κάποιος που υπηρέτησε και έκανε ένοπλες υπηρεσίες στο στρατό για να βγάλει άδεια αμεσως μετα τον στρατό να του ζητάνε ψυχίατρο...
 
Κι εγώ αυτό ήξερα.Αλλά μίλησα με την ασφάλεια και μου είπαν ότι δεν ισχύει.
Είχα βγάλει άδεια αγοράς,το Νοέμβριο του 2021.
Δημήτρη νομίζω πλέον στο 6μηνο είναι τα χαρτιά για την άδεια αγοράς. Έτσι την πάτησα και γω και έμεινα με ληγμένη άδεια στα χέρια.
 
Δημήτρη νομίζω πλέον στο 6μηνο είναι τα χαρτιά για την άδεια αγοράς. Έτσι την πάτησα και γω και έμεινα με ληγμένη άδεια στα χέρια.
Οι βεβαιώσεις των γιατρών έχουν τριετή ισχύ, η άδεια αγοράς εξάμηνη
 
Κι εγώ αυτό ήξερα.Αλλά μίλησα με την ασφάλεια και μου είπαν ότι δεν ισχύει.
Είχα βγάλει άδεια αγοράς,το Νοέμβριο του 2021.
Η 3ετία δεν έχει αλλάξει ανάλογα τον υπαλληλο πάει η δουλειά αν ξέρει να διαβάσει τη νομοθεσία η όχι, άν έχει σωστή ενημέρωση πόσο θέλει να ασχοληθεί και άλλα τέτοια ωραία.
 
Επειδή πρόσφατα έβγαλα άδεια αγοράς, ρώτησα για την διάρκεια ισχύος των ιατρικών βεβαιώσεων επειδή τα επόμενα δύο χρόνια πρέπει να ανανεώσω δύο ακκο, μου είπαν ότι αν δεν αλλάξει η νομοθεσία η ισχύς τους είναι 3 χρόνια
 
Κι εγώ αυτό ήξερα.Αλλά μίλησα με την ασφάλεια και μου είπαν ότι δεν ισχύει.
Είχα βγάλει άδεια αγοράς,το Νοέμβριο του 2021.
Και εγω που ανανεωσα τωρα , ειχαν τις βεβαιωσεις των γιατρων που εβγαλα πριν απο εναμιση , περιπου, χρονο.
 
Back
Top