Zero recoil scope mount

Βαση διοπτρας που μηδενιζει την ανακρουση

Εχουν φτιαχτει για να βοηθουν ωστε δυνατα αεροβολα ελατηριου η gaz ram να μην σπανε τα οπτικα τους λογω της δυνατης ανακρουσης

Ύπαρχουν απο κινεζικες μεχρι επωνυμες

Ρωταω εαν καποιος που ασχολειτε αρκετα σοβαρα με το αεροβολο (εχει γνωσεις δηλαδη γεωμετρια βολης-μηδενισμου) και εχει εμπειρια απο απαιτητικα γκρουπαρισματα σε στοχους - ειναι κατοχος και χρηστης μιας τετοιας βασης για να δω εαν εχουν ελατωματα

Ακουω για τζογους ανεξαρτητως επωνυμης κατασκευης η οχι που ανεξαρτητως εαν κρατανε ασφαλη την διοπτρα απο σπασιμο, χαλανε εντελως την συνεπεια και την ακριβεια της βολης

Εαν καποιος ειναι κατοχος και εμπειρος χρηστης παρακαλω να δωσει τα φωτα της εμπειριας του

Επεισης εαν χρειαστηκε να βελτιωσει προσωπικα την βαση ωστε να μηδενισει τυχον τζογους απο την μαμα εκδοση της

Ευχαριστω

Βαση διοπτρας που μηδενιζει την ανακρουση

Εχουν φτιαχτει για να βοηθουν ωστε δυνατα αεροβολα ελατηριου η gaz ram να μην σπανε τα οπτικα τους λογω της δυνατης ανακρουσης

Ύπαρχουν απο κινεζικες μεχρι επωνυμες

Ρωταω εαν καποιος που ασχολειτε αρκετα σοβαρα με το αεροβολο (εχει γνωσεις δηλαδη γεωμετρια βολης-μηδενισμου) και εχει εμπειρια απο απαιτητικα γκρουπαρισματα σε στοχους - ειναι κατοχος και χρηστης μιας τετοιας βασης για να δω εαν εχουν ελατωματα

Ακουω για τζογους ανεξαρτητως επωνυμης κατασκευης η οχι που ανεξαρτητως εαν κρατανε ασφαλη την διοπτρα απο σπασιμο, χαλανε εντελως την συνεπεια και την ακριβεια της βολης

Εαν καποιος ειναι κατοχος και εμπειρος χρηστης παρακαλω να δωσει τα φωτα της εμπειριας του

Επεισης εαν χρειαστηκε να βελτιωσει προσωπικα την βαση ωστε να μηδενισει τυχον τζογους απο την μαμα εκδοση της

Ευχαριστω
Μιά φθηνή αλλά αξιόπιστη λύση , που κάνουμε στα Τ.Ε. για το τράνταγμα, είναι να βάζουμε λεπτή σαμπρέλα ποδηλάτου, στις δαγκάνες της διόπτρας στην επαφή με το όπλο.
Μπορεί να ακούγεται πρόχειρο αλλά έχει αποτέλεσμα.

Αν δεν κάνω λάθος ή αντικραδασμικες έχουν τέτοια λάστιχα που μπενουν ανάμεσα βάση και όπλο
Εγώ είχα πάρει μια τον 100€ και είχε συνδιασμος Air max 4x12 -40 σε Hw 77
Από τα λίγα που ξέρω, σε πολύ δυνατά αεροβόλα ελατηρίου η ακρίβεια πάει περίπατο είναι όλα περίπου.

Στεφανος και Νικος
Εχετε δικαιο και οι δυο και σας ευχαριστω

Στεφανε εαν δεν κανω λαθος αναφερεσαι σε πυροβολα οπλα
Η ανακρουση σε ενα αεροβολο οσο και να σας φαινεται παραξενο ειναι πολυ διαφορετικη απο ενα πυροβολο σε δυναμεις καινκατευθυνση αυτων

Παρολο που ενα πυροβολο οπλο δεν συγκρινεται με ενα αεροβολο σε ανακρουση ενα αεροβολο σπαει πολυ πιο ευκολα την διοπτρα
Έπιπλεον ο εκσυχρονισμος των διοπτρων και τα συστηματα που πλεον φερουν εχει κανει πολυ πιο ευαισθητες τις διοπτρες στην ανακρουση του αεροβολου ακομη και αυτες που φερουν πιστοποιηση ωια χρηση σε αεροβολα
Οποταν σε καποια στιγμη σχεδον ολες σπανε ακομη και εαν ειναι σε ενιαια ακρισδασμικη βαση ,μετα απο 3-4-5 χρονια χρησης θα σπασουν

Νικο Δεν ερευνω το θεμα διοπτρας αλλα την ιδια την βαση της που να αποσβενει την ανακρουση του αεροβολου

Δειτε ενδεικτικο παραδειγμα της βασης που αναφερομαι

Απο μελετη που εκανα ναι μεν αποσβενει την ανακρουση αλλα οι εφαρμογες τους ακομη και στις επονυμες δεν ειναι καλες με αποτελεσμα να χανουν τον μηδενισμο

Συγκεγριμενα εχουν τζογο αναμεσα στο καναλι του πυρου κινησης και του ιδιους του πυρου

Εκανα μια εκτεταμενη ερευνα ψες

Διορθωνεται

Οποταν θα παρω μια φτηνη
Θα την βελτιωσω στο σημειο που πασχει

Και θα επανελθω με σχολια εν καιρο

Σας ευχαριστω για τον κοπο σας και τους δυο!

Attachments

• IMG_9816.png
    IMG_9816.png
    373,8 KB · Προβολές: 10
  • IMG_9815.png
    IMG_9815.png
    579,2 KB · Προβολές: 10
Αυτην εχω στο hw80 καμια 15ετια τωρα. Δεν θυμαμαι μαρκα, κανα 80αρι την ειχα παρει νομιζω.
Ευχαριστημενος ειμαι, δεν ειχα ποτε θεμα με την διοπτρα (διαφορες Hawke). Το εχω κ λιγο πειραγμενο...

Μιά φθηνή αλλά αξιόπιστη λύση , που κάνουμε στα Τ.Ε. για το τράνταγμα, είναι να βάζουμε λεπτή σαμπρέλα ποδηλάτου, στις δαγκάνες της διόπτρας στην επαφή με το όπλο.
Μπορεί να ακούγεται πρόχειρο αλλά έχει αποτέλεσμα.
Ρίχνουν στα ΤΕ με αεροβόλα ;

Είχα πάρει μια τέτοια βάση σε diana 28, αλλά η θέση που έπιανε η διοπτρα ακουμπούσε στο ανοιχτό σκοπευτικό του αεροβολου κι έτσι δε το έβαλα και κράτησα την παλια βαση με τα λαστιχάκια στυλ σαμπρελας που είχε.
Ενας φίλος πάντως που το δοκίμασε στο δικό του, μου είπε ότι χάνει στις βολές, δεν είναι σταθερό

Είχα πάρει μια τέτοια βάση σε diana 28, αλλά η θέση που έπιανε η διοπτρα ακουμπούσε στο ανοιχτό σκοπευτικό του αεροβολου κι έτσι δε το έβαλα και κράτησα την παλια βαση με τα λαστιχάκια στυλ σαμπρελας που είχε.
Ενας φίλος πάντως που το δοκίμασε στο δικό του, μου είπε ότι χάνει στις βολές, δεν είναι σταθερό
Αν πιανουν τα χερια του πεστου να ελεξει
Κανονικα
Πρεπει να υπαρχει τζογος στο καναλι που ειναι οι πηροι σε σχεση με το παχος των πηρων

Εαν τους αφαιρεσει και κοψει ενα αλουμινιο τενεκεδακι σε καταλληλες λωριδες και το περασει στο καναλι θα παρει τα μποσικα μεταξυ καναλιου και πηρου

Ευχαριστω για το αρθρο
Αν βλεπω σωστα εχει κανει παρεμβαση στην βαση
Εχει κανει δυο οπες καθετα στο πισω μερος του καναλιου των πυρων και εχει κανει πασα οπου εχει τοποθετησει δυο πλαστικες βιδες οι οποιες εχουν σφιξει τοσο οσο να παρουν τα μποσικα μεταξυ πυρου και καναλιου που αναφερα πιο πανω

Δεν το εχω δει σε καμια εργοστασιακη βαση απο την μανα της αρα θεωρω οτι το εκανε αυτος
Εξυπνο αλλα δεν ξερω κατα ποσον περνει τα μποσικα μονο στην μια πλευρα και αν αυτο θα επιφερει καποια τριβη τελικα μεταξυ πυρου καναλιου

Αυτο που αναφερει για δευτερη γενια βασεων βελτιωμενων ως προς το ελατωμα αυτο δεν το γνωριζα και δεν εχω δει καπου να το αναφερουν οι βασεις που βρισκεις στην αγορα

Back