The Sporting Spaniels & Retrievers Club Of Greece

Καλημέρα σας!
Παρακαλώ να δηλώσετε στα σχόλια όσοι επιθυμείτε να συμμετάσχετε στην συνάντηση της λέσχης ,με σκύλο ή χωρίς,την ερχόμενη Κυριακή 24 Μαΐου.Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο ίδιο μέρος με την προηγούμενη φορά.
Θα αλλάξουμε την ώρα από 9 σε 8 γιατί την προηγούμενη φορά παρατηρήθηκε και σε εμάς αλλά και στους σκύλους κυρίως έντονη δυσφορία λόγω ζέστης.Παρακαλώ όσοι δηλώσουν ότι θα συμμετάσχουν,εάν τους προκύψει κάτι και ακυρώσουν ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΊΑ στιγμή να το γράψουν εδώ για να μην τους περιμένουμε άδικα για να ξεκινήσουμε.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί εάν υπάρξει το απαραίτητο ενδιαφέρον!
 
Καλημέρα σας.Όταν πρωτοξεκίνησε η λέσχη πριν 7 χρόνια μαζευόμασταν στις αρχές 15-20 άτομα.Μετά και για μεγάλο διάστημα φτάναμε οριακά τα 10,όπου σιγά σιγά μαζυόμασταν 5-6 το πολύ.Πέρασαν περίπου 6 χρόνια με πολλές συναντήσεις και πολλές δράσεις...αλλά στο τέλος δεν υπήρχε συμμετοχή.Εαν δείτε και πιο παλιά στο θέμα...υπάρχουν φωτογραφίες.Έγινε μια προσπάθεια επανεκκίνησης από εμένα πριν 15 μέρες αλλά πάλι δεν υπήρχε συμμετοχή...την πρώτη φορά μαζευτήκαμε 9-10 άνθρωποι και γιατην συνάντηση που θα γινόταν την κυριακή 6.Οπότε δεν έχει νόημα.
Στις συναντήσεις ο κάθε ένας έλυνε τον σκύλο του και έκανε την προπόνηση που θα έκανε και μόνος του για να εκπαιδεύσει ή για να συντηρήσει την εκπαίδευση του σκύλου του.Όταν τελείωνε όλοι οι υπόλοιποι λέγαμε την γνώμη μας.Τι πρέπει να διορθώσει και τι πρέπει να ενισχύσει.Επίσης δείχναμε και τον τρόπο που έπρεπε να γίνουν όλα αυτά.Κάποιες συνατήσεις ήταν σεμινάρια με καλεσμένους για σκοποβολή,όπλα,περιποίηση σκύλου και καλεσμένους δυο φορές από το εξωτερικό.Από το εξωτερικό είχαμε καλέσει 2 πολύ σημαντικούς άνθρώπους των σπάνιελ και ριτρίβερ στην Αγγλία.
Το κακό είναι πως μετά απο 7 χρόνια θα έπρεπε να μιλάμε για διοργάνωση αγώνων,για την ύπαρξη επίσημου ομίλου,για θέσπιση προαπαιτούμενων εξειδικευμένων εξετάσεων υγείας για να εγγραφεί καποιος στον όμιλο κλπ κλπ.Όμως όχι μόνο δεν υπάρχουν αυτά...δεν υπάρχει και το ενδιαφέρον να ξεκινήσουμε από την αρχή από τα βασικά.
 
Κρίμα γιατι ήταν μια πολύ αξιόλογη προσπάθεια που ξεκίνησε χρόνια πριν απο τον κο Νικολακοπουλο και μέσα απο την οποία προσφέρονταν απλόχερα γνώση και εμπειρία πολλών ετών στον καθένα που ηταν κάτοχος spaniel αλλα και για όποιον ενδιαφερόταν για την φυλή και προπάντων χωρίς αντάλλαγμα.
Έτυχε να σας παρακολουθήσω απο κοντά κάποιες φορές και πράγματι εντυπωσιάστηκα.
Ας ελπισουμε Γιώργο οτι έπαιξε ρόλο και η όλη κατάσταση που ζήσαμε τελευταία και ότι θα ξανάρθει ο κόσμος που θελει να μάθει.
 
Last edited:
Back
Top