Spinning

Σήμερα λέω να πάω μια βόλτα μιας και έχω ελεύθερο χρόνο. Αν θέλει να έρθει κανείς παρέα, είναι ευπρόσδεκτος!

Εχει ακομα καλαμαρια?Ρωταω γιατι δεν εχω πάει ποτέ για αυτο το ψαρεμα.Εδω τα ψαρεύουν πάντα χειμώνα κ θέλει και κρύο..
Έτσι όπως τα λες είναι Τάσο. Τα καλαμάρια τα ψαρεύουν από την ακτή από μέσα Οκτώβρη μέχρι αρχές Απρίλη. Από βάρκα τα ψαρεύουν όλο τον χρόνο. Το καλοκαίρι λοιπόν τυχαίνει να γιαλώνουν τα καλαμάρια και μάλιστα συνήθως είναι και μεγάλα. Αυτά θα πάω να κυνηγήσω αν πάω. Φίλος το περασμένο Σάββατο έβγαλε 2.5 κιλά. Την Κυριακή έβγαλε 3 καλαμάρια. Είναι να τα πετύχεις το καλοκαίρι...

Εδώ Βασιλη γίνεται το ακριβώς αντίθετο..Κανεις δεν τα ψαρεύει καλοκαίρι..Και όσοι τα ψαρεύουν απο βάρκα πάνε χειμώνα και ξεκινάνε για ψαρεμα το σούρουπο..(το ιδιο κ στο σπινινγκ).Πίστευα ότι το καλαμάρι ειναι εποχιακό ψαρεμα..

Έχετε ψαρεψει ποτε με την ζαργανα sayoris little jack σε χρώμα πράσινο η μπλε?Εχω ακούσει καλα λόγια κυρίως για λουτσους..

Εγω εχω την πρασινη Τασο, φετος την πηρα αλλα οταν εκοψαν οι λουτσοι... :( Εχω βγαλει 2-3 λουτσους αλλα οχι τιποτα ιδιαιτερο σε μεγεθος... Δουλευει κ σε αλλα ψαρια οπως λαβρακια κ γοφαρια... Λενε οτι ειναι πολυ καλο τεχνητο, εγω δεν εχω σχηματισει γνωμη ακομα... Μιμειται την τραυματισμενη ζαργανα κ δουλευει μονο με τιναγματα του καλαμιου κ οχι με απλη ανακτηση...

Και εγώ εχω την πράσινη Αρι(κ για την μπλε εχω ακούσει καλα λόγια)..Δεν ήξερα ότι δουλεύει με τιναγματα..Θα το δοκιμάσω το απόγευμα.Παντως αν και ακριβό τεχνητό οι σαλαγκιες του δεν ειναι κάτι το ιδιαίτερο..:( Ετσι πιστεύω εγώ τουλάχιστον..

Για τους λουτσους θα το ριχνεις, θα το αφηνεις λιγο να βυθιστει κ θα κανεις μεγαλα τιναγματα με τη μυτη του καλαμιου προς τα πλαγια η κατω... Με το μηχανισμο στην ουσια θα μαζευεις μονο τα μποσικα... Θα κανεις μικρες παυσεις μεταξυ των τιναγματων...
Δοκιμασε το κ μερα για να δεις ποσο ωραια ερχεται... Με απλη ανακτηση ερχεται σαν κουτσουρο εξω...

Έτσι όπως τα λες είναι Τάσο. Τα καλαμάρια τα ψαρεύουν από την ακτή από μέσα Οκτώβρη μέχρι αρχές Απρίλη. Από βάρκα τα ψαρεύουν όλο τον χρόνο. Το καλοκαίρι λοιπόν τυχαίνει να γιαλώνουν τα καλαμάρια και μάλιστα συνήθως είναι και μεγάλα. Αυτά θα πάω να κυνηγήσω αν πάω. Φίλος το περασμένο Σάββατο έβγαλε 2.5 κιλά. Την Κυριακή έβγαλε 3 καλαμάρια. Είναι να τα πετύχεις το καλοκαίρι...
Εχω δει στα ρηχα κάνοντας ψαροντουφεκο το καλοκαίρι, μελάνια στα μισονερα. Καλαμάρι όμως ποτέ. Φεύγουν έγκαιρα. Οι σουπιες αντίθετα κάθονται στο βυθό με παραλλαγή.

Όταν αλλάζετε σαλαγκιες στα τεχνητά φροντίζετε να έχουν το ιδιο βαρος με τις προηγούμενες?Γιατι λένε ότι αν δεν το κάνουμε αυτο τότε το τεχνητό μας δεν θα εχει καλή πλεύση..Εχω πιστεύω σχετικό ειναι..Αρκεί να κοιτάξουμε να εχουν περίπου το ιδιο μέγεθος..

• Like
Reactions: jnp
Ωραίο καρβούνι Γιώργο! Φετινό είναι?
Μυρίζει θάλασσα, λέμε, λέμε... του 2010 είναι... :-)
Με εργαλεια των 50 -80 λιμπρων που βλέπω, Γιώργο, μάλλον δεν το ευχαριστηθηκες.
Αν και ήταν 5 κιλακια, σαν μαριδα ήρθε με την μπετοβεργα...

Πηγα το απογευμα,Μετά απο πολλά ριξιματα-μαζεματα κ ενω είχα αρχίσει να νευριάζω..Ξαφνικά με το που σκάει το τεχνητό στην θάλασσα κ περνώ δυο μανιβελιες,η πετονιά φρενάρει απότομα...ghe.Σηκώνω το καλάμι και καρφωνω..Δυστυχώς ομως το ψάρι κατάφερε και ξεψαρισε..Ειμαι σίγουρος ότι ήταν λουτσος,όχι μεγάλο ψάρι βέβαια..Αλλα ικανό να με γεμίσει χαρα...exciting.Και να με κάνει να μην παρατήσω την τεχνική(εδώ που τα λέμε έτοιμος ήμουν..:() Η σαλαγκιες ολοκαινουργιες και ξυράφι(owner),Ομως απο οτι φανηκε δεν το βρήκαν καλα..Ας ελπίζουμε να υπάρξει και συνέχεια..​

• Like
Reactions: DrV
Αν ήταν να νευριαζουμε στο spinning επειδή δεν χτυπάνε ψάρια, θα το είχαμε πάθει το εγκεφαλικό, χρόνια τώρα... :-)
Τάσο, μήπως έχεις πολύ χαλαρά τα φρένα και δεν βρήκε κόντρα;

Γιώργο εδώ και τρία καλοκαιρια προσπαθώ να κανω κάποιο ψαρι να τσιμπησει σε αυτή την τεχνική(σκέψου πόσες ρίψεις εχω κάνει)Ε ειναι να μην νευριαζεις..Οχι τα φρένα δεν ήταν πολυ χαλαρά,Τα είχα ρυθμίσει λυγίζοντας την μύτη του καλαμιου..Άπλα δεν έφαγε καλα..Η το άρπαξε εκτός στόματος..

Τον Χειμώνα κ.Γιαννη τον αφιερώνω στις τσιχλες:) Δεν μου κάνει κέφι για ψαρεμα και ας εχω την θάλασσα φάτσα μπροστά μου..Ίσως το χειμώνα να ειναι καλυτερα για σπινινγκ..Δεν εχω ψαρεψει ποτε..

• Like
Reactions: DrV
Back