Spinning

Δεν θα συμφωνήσω με τα φτηνιαρικα σετ για σπινινγκ.
Τα σετ του καστινγκ τα ρίχνεις μέσα και τα αφήνεις να κάθονται.
Στο σπινινγκ το δουλεύεις το εργαλειο ασταμάτητα. Πρέπει για να το ευχαριστηθεις όλα να δουλεύουν άψογα. Από το ζυγισμα,τα πιασίματα, το μήκος, τα φρένα μπρος ή πίσω, τα πάντα να σου έρχονται γάντι. Είναι κάτι σαν το τουφέκι στο περπατητο, άμα δεν σουρχεται άψογα χάνεις ντουφεκιές.
Συμφωνω απολυτα!!ασε που τις περισοτερες φορες το φθηνο το πληρωνεις πολυ ακριβα!!

Γιαννη το θεμα μεγεθους ειναι λιγο διαφορετικο απο εταιρια σε εταιρια... Θεωρω μεγαλο τον 4000 κ για τα γουστα μου κ για το καλαμακι μου που ειναι 9-27 οποτε προσαναλολιζομαι σε 2500 με 3000... Το μπατζετ μου δυστυχως ειναι χαμηλο γιατι ειμαι πιεσμενος αυτη την περιοδο οποτε μαλλον θα παω σε "δευτερη" εταιρια λιγοτερο υπερκοστολογημενη κ με καλα χαρακτηριστικα... Εχω βρει εναν Cormoran με καλες κριτικες στο εξωτερικο αλλα το ψαχνω λιγο ακομα... Το θεμα με τα φρενα ειναι να λειτουργουν σωστα κ οχι να εχουν μεγαλη δυναμη ελξης, να το ψαρεψω θελω το ψαρι, για μενα θα ειναι χαρα μου να με ταλαιπωρησει λιγο λιγο παραπανω... .cool.
Αρη πριν δυο εβδομαδες πηρα το νεο okuma ceymar 2500 για το eging.Δειχνει τοσο καλο για τα λεφτα του που εβγαλα απο το εγγλεζικο το shimano twin power και εχω βαλει αυτο!!παναλαφρο,μαζεμα αφρος και πολυ καλα φρενακια.Βγαινει και σε 4000 με δυναμη ελξης 7.0 κιλα φρενα βαρος 265gr και τιμη super 50-55 ευρω.Εχω δοκιμασει πολλα και νομιζω πως στα λεφτα του ειναι αψογο.Για ριξε μια ματια και σε αυτο!!

Αρη πριν δυο εβδομαδες πηρα το νεο okuma ceymar 2500 για το eging.Δειχνει τοσο καλο για τα λεφτα του που εβγαλα απο το εγγλεζικο το shimano twin power και εχω βαλει αυτο!!παναλαφρο,μαζεμα αφρος και πολυ καλα φρενακια.Βγαινει και σε 4000 με δυναμη ελξης 7.0 κιλα φρενα βαρος 265gr και τιμη super 50-55 ευρω.Εχω δοκιμασει πολλα και νομιζω πως στα λεφτα του ειναι αψογο.Για ριξε μια ματια και σε αυτο!!

Taki αυτό λες ;; http://fishingplanet.gr/index.php?route=product/product&product_id=4226

Η Ocuma σε γενικές γραμμές έχει αξιόλογα εργαλεια έως άριστα, σε προσιτές τιμές.
Γιαννη εγω ειμαι shimanakias,πρωτη φορα παιρνω okuma και με εχει εντυπωσιασει η συμπεριφορα του σε σχεση με την τιμη του!!για το λιγο διαστημα που το εχω,το προτεινω ανεπιφυλακτα!!

Και εγώ είμαι ευχαριστημένος από ένα 3000 εδώ και οκτώ χρόνια.
Αλλά και στη συρτη είχαμε για πολλα χρονια ένα κομμάτι καλύτερο από πολλά επωνυμα.
Η okuma γενικά ανέβηκε ποιοτικά πριν μια δεκαετία, χωρίς να φθάνει τις υπερβολικά υψηλές τιμές κάποιων shimano και daiwa προσφέρει σε λογικές τιμές υψηλή ποιοτητα. Αυτό όμως που έχει κυρίως συνεισφέρει είναι ανταγωνισμό με στους μεγάλους.
Τάκη από ότι διάβασα μάλλον δεν έχει δίσκους carbon στα φρένα, αν σκοπεύεις να το δουλέψεις με ψιλες πετονιες προσπάθησε να του αναβαθμίσεις τα φρένα. Δεν του λείπει τίποτε άλλο.

Last edited:
Εγω δεν μιλησα για φτηνιαρικα σετ, αναφερθηκα σε προιοντα που μπορει να μην ειναι επωνυμα κ πολυδιαφημισμενα, μπορει να μην εχουν πολυ υψηλοτερη τιμη απο αυτα που προσφερουν αλλα δουλευουν απροβληματιστα... Εννοειται πως το σεταρισμα του Spinning πρεπει να γινει σωστα για πολλους κ διαφορους λογους αλλα αυτο δεν σημαινει οτι το πετυχαινεις μονο ξεοδευοντας μια περιουσια...
Τακη σε ευχαριστω πολυ για την προταση...Πολυ ωραιος φαινεται κ παναλαφρος αλλα μαλλον πολυ ελφαρυς για το δικο μου σετ, ειδικα ο 3000... Θα το δω παντως... Μου αρεσε πολυ παλιοτερα κ ο Okuma Τrio High speed που ειχα δει σε ενα γνωστο, το μονο που δεν μου αρεσε ηταν που δεν προσφερεται με δυο μπομπινες, που τις θελω, κ οταν ειχα κανει κανα δυο τηλεφωνα μηπως μου εστελναν μια καινουργια μου τα μασαγαν...Μετα βεβαια διαβασα κ διφορα αρνητικα για τον Trio κ το αφησα το θεμα... Θελω μια μπομπινα με νημα κ μια με πετονια...

Last edited:
Εγω δεν μιλησα για φτηνιαρικα σετ, αναφερθηκα σε προιοντα που μπορει να μην ειναι επωνυμα κ πολυδιαφημισμενα, μπορει να μην εχουν πολυ υψηλοτερη τιμη απο αυτα που προσφερουν αλλα δουλευουν απροβληματιστα... Εννοειται πως το σεταρισμα του Spinning πρεπει να γινει σωστα για πολλους κ διαφορους λογους αλλα αυτο δεν σημαινει οτι το πετυχαινεις μονο ξεοδευοντας μια περιουσια...
Τακη σε ευχαριστω πολυ για την προταση...Πολυ ωραιος φαινεται κ παναλαφρος αλλα μαλλον πολυ ελφαρυς για το δικο μου σετ, ειδικα ο 3000... Θα το δω παντως... Μου αρεσε πολυ παλιοτερα κ ο Okuma Τrio High speed που ειχα δει σε ενα γνωστο, το μονο που δεν μου αρεσε ηταν που δεν προσφερεται με δυο μπομπινες, που τις θελω, κ οταν ειχα κανει κανα δυο τηλεφωνα μηπως μου εστελναν μια καινουργια μου τα μασαγαν...Μετα βεβαια διαβασα κ διφορα αρνητικα για τον Trio κ το αφησα το θεμα... Θελω μια μπομπινα με νημα κ μια με πετονια...
Αρη κι εγω θελω μια για νημα και μια για πετονια.Αλλα σε αυτη την τιμη λογικο να δινεται με μια.Οσο για τον trio πραγματι εχω ακουσει κι εγω αρνητικα σχολια,ομως ο ceymar που το εψαξα ειναι καινουργιος και βελτιωμενος!!παντως αν μπορεις να ανεβεις οικονομικα μεχρι 100 ευρω παρε shimano,ειναι εγγυηση.Αν μπορεις να διαθεσεις παραπανω πηγαινε σε daiwa caldia οπως ειπε κι ο Ακης,αξιζει με το παραπανω τα λεφτα του,στα καλα πραγματα οτι πληρωνεις παιρνεις!!

Και εγώ είμαι ευχαριστημένος από ένα 3000 εδώ και οκτώ χρόνια.
Αλλά και στη συρτη είχαμε για πολλα χρονια ένα κομμάτι καλύτερο από πολλά επωνυμα.
Η okuma γενικά ανέβηκε ποιοτικά πριν μια δεκαετία, χωρίς να φθάνει τις υπερβολικά υψηλές τιμές κάποιων shimano και daiwa προσφέρει σε λογικές τιμές υψηλή ποιοτητα. Αυτό όμως που έχει κυρίως συνεισφέρει είναι ανταγωνισμό με στους μεγάλους.
Τάκη από ότι διάβασα μάλλον δεν έχει δίσκους carbon στα φρένα, αν σκοπεύεις να το δουλέψεις με ψιλες πετονιες προσπάθησε να του αναβαθμίσεις τα φρένα. Δεν του λείπει τίποτε άλλο.
Γιαννη μου το σκεφτηκα κι εγω για καρμπον φρενα οπως το αναφερεις κι εσυ,συντομα θα το βελτιωσω!!αλλοστε οπως προανεφερα το πηρα για τα καλαμαρια το χειμωνα που το ψαρεμα αυτο ειναι απολαυση κι οχι μονο(super μεζες) συν τοις αλλοις.bbq.!!!!εν το μεταξυ το βαρος του ειναι 215gr ζυγισμενο και στο εγγλεζικο που το εχω βαλει προς το παρον ειναι ολα τα λεφτα.Το μονο ελαττωμα για μενα που τα φρενα του δεν ακουγονται πολυ σε σχεση με τον twin power που οταν πιασεις ενα καλο ψαρακι πορωνεσαι απ το κροταλισμα των φρενων!!!τωρα σκεφτομαι να του παρω κι ενα καλο νηματακι 0.6 για τα καλαμαρια το χειμωνα και θα ειναι κομπλε!!;)

Κρατησες κανένα καλαμάρι για τώρα ή ταφαγες όλα φρέσκα;
Μου έτυχε καλαμάρι απεξω που το κόκκαλο του ήταν 57 εκ. Αν δουλεύεις ψιλά εργαλεια τα φρένα carbon είναι must.
Γενικα πάντως Τακη είναι απόλαυση να δουλεύεις καλά καί καλοσυντηρημενα εργαλεια.

Κρατησες κανένα καλαμάρι για τώρα ή ταφαγες όλα φρέσκα;
Μου έτυχε καλαμάρι απεξω που το κόκκαλο του ήταν 57 εκ. Αν δουλεύεις ψιλά εργαλεια τα φρένα carbon είναι must.
Γενικα πάντως Τακη είναι απόλαυση να δουλεύεις καλά καί καλοσυντηρημενα εργαλεια.
Και να ηθελα να κρατησω Γιαννη ποσα να πιασεις που να βαλεις και καβα??ασε που και οι δυο γιοι μου τα τσακιζουνε, δικαιολογημενα οταν ειναι φρεσκα ειναι μπαμπακι δεν παιζονται!!παντα δουλευα ψιλα εργαλεια Γιαννη ακομη και στα casting.Ειμαι απολυτα συμφωνος πως τα καλα εργαλεια ειναι απολαυση και για μενα και μερακι!!π.χ. τα benelli ειναι απολαυση...!!!ολα τ αλλα

• Like
Reactions: jnp
Λοιπόν αυτή η παραλία μου θυμίζει μια στην Κεφαλλονιά που κάνω ψαροντούφεκο στα ρηχά..Και οταν λέω ρηχά εννοώ να κάνω καρτέρι και ο αναπνευστήρας να εξέχει στην επιφάνεια..Αυτά τα ψάρια λαβράκια, λίτσες, γοφάρια είδικά στην Ανατολή και στην Δύση του Ηλίου είναι ικανά να βγούν και στην στεριά για να κυνηγήσουν..

Ρε ένα κωλόψαρο να μην χτυπήσει απόψε. Τρεις ώρες χτυπιόμουν μέχρι που νύχτωσε, τίποτα :mad:. Κρεμαστά νερά, πελαγίσια αλλά τον γκιόνη ... .kkk.

Ρε ένα κωλόψαρο να μην χτυπήσει απόψε. Τρεις ώρες χτυπιόμουν μέχρι που νύχτωσε, τίποτα :mad:. Κρεμαστά νερά, πελαγίσια αλλά τον γκιόνη ... .kkk.

Εδώ είσαι Γιώργο η έξω για δουλειά ;

Back