Casting & Surfcasting

Casting από βράχια με το βοριά μέτωπο να λυσσομανά. Περίμενα κάτι καλύτερο με τη φουσκοθαλασσιά. Πολύ ψιλό που επέστρεψε στη θάλασσα εκτός από αυτά που είχαν σκάσει. Ευτυχώς ο σαργός έσωσε την παρτίδα.
5364
3EAF47DD-CA50-48AC-9779-FEFA890951A0.jpeg
 
Casting από βράχια με το βοριά μέτωπο να λυσσομανά. Περίμενα κάτι καλύτερο με τη φουσκοθαλασσιά. Πολύ ψιλό που επέστρεψε στη θάλασσα εκτός από αυτά που είχαν σκάσει. Ευτυχώς ο σαργός έσωσε την παρτίδα.
View attachment 5364
View attachment 5365
δόλωμα?
 
Από εδώ και πέρα είναι το παιχνίδι για την τσιπούρα που είναι και οι μεγάλη μου αγάπη ,Σίσσι παράμαλλο φλοροκαρμπον 28 αρι ,αγκίστρι 2/0 μονοδολια άγρια ,Μανάκια ,σουπιά μικρή ,πορφύρα ,ημέρες με ήλιο και υπομονή θα βγουνε και οι πάνω από 2κιλα !!!!!!!!
 
Από εδώ και πέρα είναι το παιχνίδι για την τσιπούρα που είναι και οι μεγάλη μου αγάπη ,Σίσσι παράμαλλο φλοροκαρμπον 28 αρι ,αγκίστρι 2/0 μονοδολια άγρια ,Μανάκια ,σουπιά μικρή ,πορφύρα ,ημέρες με ήλιο και υπομονή θα βγουνε και οι πάνω από 2κιλα !!!!!!!!
Eτσι ακριβώς όπως τα λες φίλε Λευτέρη . .shake hands.
 
Eτσι ακριβώς όπως τα λες φίλε Λευτέρη . .shake hands.
Ναι αλλά από εδώ και πέρα αρχιζουν και οι μακρομυτες ,τεράστιος προβληματισμός που να πας όταν έχεις ένα ΣΚ αν και να σου πω την αλήθεια μου προτιμώ το ελλατο και το περπάτημα
 
Ναι αλλά από εδώ και πέρα αρχιζουν και οι μακρομυτες ,τεράστιος προβληματισμός που να πας όταν έχεις ένα ΣΚ αν και να σου πω την αλήθεια μου προτιμώ το ελλατο και το περπάτημα
Kαι πάλι θα συμφωνήσω μαζί σου , καλές και οι τσιπούρες η αλανιάρικες και τα σκαθάρια τα άγρια , αλά το βουνό και ο βάλτος για μένα ,είναι το οτι ζεις το απόλυτο της φράσης , το ξύπνημα της φύσης .
 
Καλημέρα ένα άρθρο για τους νέους λάτρεις του Surf Casting που πιθανός να τους βοηθήσει στο αγαπημένο μας ψάρεμα.

Τo Surf Casting, Rock Casting είναι ένα είδος ψαρέματος όπου πρέπει να κοιτάξουμε πολύ σοβαρά τις λεπτομέρειες του για να μπορέσουμε να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα. Τα λάθη που κάνουμε μπορεί να είναι ένα ή πολλά, το θέμα είναι όμως ότι σίγουρα θα έχουμε επίπτωση στο αποτέλεσμα μας.

Θα χωρίσουμε τα λάθη σε ενότητες για να καταφέρουμε να εστιάσουμε καλύτερα στο κάθε θέμα.

1. Αρματωσιά

a. Αγκίστρι

b. Είδος και μέγεθος αγκιστριού

c. Δέσιμο του αγκιστριού

d. Παράμαλλο

2. Καλάμι – Μηχανάκι

3. Επιλογή τόπου σε συνάρτηση με την εποχή.

4. Επιλογή τόπου σε συνάρτηση με τον καιρό.


1. Αρματωσιά

Η αρματωσιά είναι το ποιο σημαντικό μέρος που πρέπει να προσέξουμε. Θα δούμε παρακάτω ότι με το παραμικρό λάθος, λεπτομέρεια μπορεί να χάσουμε ψάρι.

Άμα σκεφτούμε, πολλές φορές λέμε ότι είχαμε τραβήγματα ή είχαμε παιχνίδι απλά δεν πήραμε ψάρια άρα κάτι συμβαίνει. Αντί για ένα ψάρι που πήραμε άμα παίρναμε τρία ή τέσσερα δεν θα ήταν καλύτερα ? Ας δούμε που μπορεί να κάνουμε λάθη:

a) Αγκίστρι.

Τo ποιο σύνηθες λάθος είναι ότι πολλές φορές δεν αλλάζουμε το αγκίστρι μετά από δύο τρία ψάρια που πιάνουμε ή δεν το αλλάζουμε στο καινούργιο ψάρεμα που θα κάνουμε μια άλλη μέρα, απλά το αφήνουμε πάνω. Το αγκίστρι όμως χάνει τον αιθέρα του και δεν καρφώνει καλά μετά από κάποιες χρήσεις. Ακόμη και ψάρι να μην πιάσει μπορεί να φθαρεί από κάποιο βραχάκι κτλ.

b. Είδος και μέγεθος αγκιστριού

Στο εμπόριο υπάρχουν χιλιάδες αγκίστρια με διαφορετικό μέγεθος και τύπο. Δεν θα αναλύσουμε το τι αγκίστρια υπάρχουν απλά θα τονίσουμε ότι πολλές μα πολλές φορές χάνουμε ένα ψάρι λόγου μεγέθους ή τύπου αγκιστριού. Δώστε προσοχή στο τι ψάρια πιστεύετε ότι έχει ό βυθός και τι εποχή είναι για να προσεγγίσετε τα μεγέθη των ψαριών και μετά επιλέξτε τι αγκίστρι θα βάλετε.

c. Δέσιμο του αγκιστριού.

Πρέπει να προσέξουμε πολύ στο δέσιμο του γιατί μπορεί να ξελυθεί και να ψάχνουμε το ψάρι. Όπως επίσης πρέπει να είμαστε αρκετά εξοικειωμένοι στο δέσιμο του για να μην κάψουμε την πετονιά όταν το δένουμε οπότε και μειώνουμε την αντοχή της με το ίδιο αποτέλεσμα να χάσουμε το ψάρι. Το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε στο δέσιμο είναι να σαλιώσουμε την πετονιά και να τεστάρουμε την αντοχή της με ένα σταθερό και δυνατό τράβηγμα.

d. Παράμαλλο.

Πολλά έχουν ειπωθεί για το παράμαλλο αν πρέπει να είναι ( αόρατο ή όχι ) ( κοντό η μακρύ ) κ.α.

Προσωπικά πιστεύω ότι την ημέρα πρέπει να είναι ένα καλό αόρατο παράμαλλο ( 100% fluorocarbon ) τώρα για την νύχτα που λένε ότι το fluorocarbon γυαλίζει ίσως και να είναι έτσι αλλά εγώ το επιλέγω και την νύχτα γιατί έχει και άλλα θετικά. Χρησιμοποιώντας μια απλή πετονιά για παράμαλλο έχουμε και άλλα προβλήματα όπως το ότι λόγο ποιότητας η πετονιά μπορεί να μπερδεύεται πιο εύκολα δεν κρατιέται ίσια τόσο καλά όπως η fluorocarbon ούτε έχει τις ίδιες αντοχές. Ακόμη και μια μπερδεμένη fluorocarbon ξεμπερδεύεται πιο εύκολα από μια απλή πετονιά.

Και ένα άλλο λάθος που μπορεί να κάνουμε είναι ότι για να αλλάξουμε το παράμαλλο περιμένουμε να κοπεί. Δηλαδή άμα ψαρεύουμε σε αμμούδες για ένα χρόνο χωρίς να έχει τσακιστεί έχουμε το ίδιο, απλά επειδή το αλάτι έχει φάει στην ουσία το παράμαλλο όταν πιάσουμε ένα καλό ψάρι θα κοπεί και μετά θα λέμε ( αμάν ρε συ έχασα το ψάρι ). Ένα άλλο λάθος είναι το μέγεθος που πρέπει να έχει το παράμαλλο. Ανάλογα το τι ψάρι θέλουμε να πιάσουμε και σε τι βυθό ψαρεύουμε πρέπει να έχουμε και το ανάλογο μέγεθος. Για παράδειγμα άμα πιστεύουμε ότι ο βυθός είναι χωρίς σκαλώματα και ότι έχει το μέρος τσιπούρες, τότε θέλουμε μεγάλο παράμαλλο. Όσο ποιο μεγάλη τσιπούρα τόσο ποιο μεγάλο παράμαλλο.

2. ΚΑΛΑΜΙΑ ΨΑΡΕΜΑΤΟΣ – ΜΗΧΑΝΑΚΙ

Δεν αντιλέγω ότι με οπουδήποτε καλάμι και οποιοδήποτε μηχανάκι φτηνό - ακριβό μπορούμε να πάρουμε ψάρια. Εδώ όμως προσπαθούμε να μειώσουμε τις πιθανότητες λάθους για καλύτερα αποτελέσματα. Το έχω ξαναγράψει ότι ένα καλό μηχανάκι είναι πολύ σημαντικό. Και γιατί ? Γιατί το σημαντικότερο είναι ότι μαζεύει πολύ γρηγορότερα την πετονιά από ένα μικρό φτηνό μηχανάκι όπου συνήθως έχουν πολύ μικρές μπομπίνες. Τονίζω ότι στο surfcasting είναι απαραίτητη η μεγάλη μπομπίνα. Η μπορεί να παίξει με τα φρένα πολύ καλύτερα. Ειδικά άμα έχει και bait runner.

Ένα καλό μηχανάκι σέβεται καλύτερα και την πετονιά μας με αποτέλεσμα να μην φθείρετε. Γενικά ο έλεγχος της πετονιάς είτε στο πέταγμα είτε στο μάζεμα είναι πολύ καλύτερος. Ένα καλό καλάμι από την άλλη μπορεί και αποσβένει τα κεφαλώματα του ψαριού καλύτερα άρα και μειώνει την πιθανότητα να ξαγκιστρωθεί ένα ψάρι που δεν πιάστηκα καλά. Μπορούμε να πετάξουμε πολύ πιο μακριά άμα το θέλουμε. Άρα και μπορούμε να βάλουμε και μεγαλύτερο βαρίδι για τον ίδιο λόγο. Έχει καλύτερους οδηγούς που μπορεί να βοηθήσει και αυτό στην απόσταση όπου θέλουμε να πετάξουμε το δόλωμα.

Σε όλα αυτά να μην ξεχνάμε και την ΕΠΙΛΟΓΗ καλαμιού ανάλογα βέβαια και το ψάρεμα που θέλουμε να κάνουμε. Άλλο καλάμι για μουρμούρες σε παραλία και άλλο καλάμι ( δηλαδή διαφορετικό action ) για rockcasting.

3. Επιλογή τόπου σε συνάρτηση με την εποχή.

Πολλές φορές έχω κάνει το λάθος και πηγαίνω σε μέρη με βράχια για rockcasting επειδή απλά μου αρέσει το είδος ψαρέματος. Πολλές όμως είναι και φορές που γύρισα με άδεια τα χέρια. Δεν κάθισα να σκεφτώ ότι τώρα που θέλω να πάω για Rockcasting είναι Νοέμβριος και ξέρω ότι είναι εποχή της τσιπούρας, ξέρω επίσης ότι σε μέρος βραχώδες είναι ποιο δύσκολο να έχω επιτυχίες σε τσιπούρες από μία καλή παραλία όπου βγαίνουν έξω οι μεγάλες να γεννήσουν.

Οπότε άμα θέλουμε να αυξήσουμε το ποσοστό επιτυχίας πρώτα πρέπει να σκεφτούμε τι εποχή είναι, τι ψάρια παίζουν αυτήν την εποχή και μετά να αποφασίσουμε το μέρος.

Σεπτέμβριο έως Δεκέμβριο: Είναι η εποχή όπου τα περισσότερα ψάρια βγαίνουν στα ρηχά για να γεννήσουν. Ψαρεύουμε κυρίως σε παραλίες με καλό βυθό όπου πιστεύουμε ότι έχει τσιπούρες, λαυράκια ή σαργούς. Πιο εύκολά θα βρω μια τσιπούρα σε παραλία με μεικτό βυθό και βάθος έως τρία μέτρα παρά να την πετύχω σε μέρος με βράχια και βάθος 10 – 15 μέτρα.

Ιανουάριος – Φεβρουάριος – Μάρτιος: Τα ψάρια έχουν τραβηχτεί προς τα βαθειά όπου και η θερμοκρασία του νερού είναι ποιο σταθερή. Ψαρεύουμε κυρίως σε λιμάνια όπου το μέρος είναι μπαζωμένο και γεμάτο τροφή από τις τράτες και τα καΐκια. Θα βρούμε ίσος και καλά μεγέθη. Ψαρεύουμε σε βραχοτόπια με πολλές πιθανότητες να πιάσουμε κάτι καλό.

Απρίλιος – Μάιος: Εποχή όπου αρχίζουν ξανά τα ψάρια να έρχονται κοντά στις παραλίες. Είναι όμως εξίσου καλά και σε βραχότοπους.

Ιούνιος – Ιούλιος Αύγουστος: Είναι κατεξοχήν οι μήνες της μουρμούρας. Την ψαρεύουμε από ακτή με αμμούδα όπου είναι και το βασίλειο της, αλλά και σε μικτούς βυθούς όπου μπορεί να πάρουμε και άλλα ψάρια. Ψαρεύουμε κυρίως το βράδυ. Είναι πολύ δύσκολα να πάρουμε μεγάλο ψάρι αυτήν την εποχή από παραλία. Πιθανότητες για μεγάλο ψάρι το καλοκαίρι μόνο σε βραχότοπους με βαθιά νερά.

4. Επιλογή τόπου σε συνάρτηση με τον καιρό.

Ένα άλλο λάθος που κάνουμε είναι ότι πολλές φορές αγνοούμε τις καιρικές συνθήκες όταν αποφασίζουμε να πάμε για ψάρεμα. Διαλέγουμε ένα μέρος για ψάρεμα αλλά ο αέρας είναι ανάποδα ή είναι πολύ πλάγιος όπου μας δυσκολεύει αφάνταστα. Η διαλέγουμε να πάμε για τσιπούρες όταν έχει 4 – 5 μποφόρ ενώ θα έπρεπε να πάμε για σαργούς με αυτά τα μποφόρ και μάλιστα κόντρα τον άνεμο. Για παράδειγμα από την δική μου άποψη πάντα όλοι ονειρευόμαστε να βγάλομε μια 2κιλη 3κιλη τσιπούρα αλλά τέτοιο ψάρι για να βγει από θέμα καιρού θέλει σχεδόν άπνοια.

Σε αντίθεση ένα λαβράκι για να βγει με τα δολώματα όπου ψαρεύουμε εμείς και επειδή το λαβράκι βλέπει το παραμικρό και κυνηγάει ζωντανά ψαράκια θέλει καιρό (4 μποφόρ τουλάχιστον) όπου με την ανακατωσούρα που έχει η θάλασσα δεν υποπτεύεται ούτε βλέπει καλά το δόλωμα μας.
 
Σημερινή έξοδος ,αλλά απογοήτευση σκέτη.
Πρωτα απ ολα ο καιρός δεν βοήθησε αφου η θάλασσά ήταν λαδι παρα το 4αρακι που εδινε..Δευτερον με το που φτάνω σε λίγο εμφανίζεται καίκι και μαζεύει διχτυα που εχει ρίξει σε όλο το μήκος .
Τρίτον ,μετα απο μια ορά ,εμφανίζονται άλλοι δυο οι οποίοι στα 20μ απο τα βράχια ,αδειάζουν κατι απο μπουκάλια στη θάλασσα και αμέσως αρχίζουν διχτυα και τα μαζεύουν .Ξανά και ξανά .... Παρ ολίγο να πιάσουν και εναν που εκανε ψαροντούφεκο.
Πηρα τηλ το λιμεναρχείο Λαυριου να ρωτησω αν επιτρέπεται στα 20μ απο την ακτή να ρίχνουν δίχτυα .Η απάντηση που πήρα από μια κυρία ,ήταν " εξαρτάται απο την άδεια που εχουν ." Μάλλον εχανα την ώρα μου.
Παρατησα και τα μονάγκιστρα και ασχολήθηκα λίγο με το σπινιγκ αφου ειδα κατι αθερινες να πετάγονται κυνηγημένες απο κάτι.Τελικά ούτε μ'αυτο ειχε ενδιαφέρον .Τότε αποφάσισα να το ριξω στις πέρκες ,οι οποίες τσιμπούσαν για κάμποση ώρα σε γαρίδα και σουπιά.
Γυρω στις 10,30 τα ειπα λίγο με τον ψαροντουφεκα ο οποίος ειχε απελπιστεί αφου ψάρευε 3 ώρες και ηταν σαν σε πισίνα.Κρίμα για μια θάλασσα που κάποτε ηταν πραγματικός παράδεισος.Και τιποτα μεγαλο να μην έπιανες , έφευγες με 3 κιλα διάφορα πετρόψαρα.
Τέλος πάντων , εκανα την βόλτα ,γιατι πιο πολύ ετσι το ξεκίνησα,μαζεψα και λίγο θυμάρι, πηρα και λίγο μάτι κατι πετούμενα και επέστρεψα
 
Σημερινή έξοδος ,αλλά απογοήτευση σκέτη.
Πρωτα απ ολα ο καιρός δεν βοήθησε αφου η θάλασσά ήταν λαδι παρα το 4αρακι που εδινε..Δευτερον με το που φτάνω σε λίγο εμφανίζεται καίκι και μαζεύει διχτυα που εχει ρίξει σε όλο το μήκος .
Τρίτον ,μετα απο μια ορά ,εμφανίζονται άλλοι δυο οι οποίοι στα 20μ απο τα βράχια ,αδειάζουν κατι απο μπουκάλια στη θάλασσα και αμέσως αρχίζουν διχτυα και τα μαζεύουν .Ξανά και ξανά .... Παρ ολίγο να πιάσουν και εναν που εκανε ψαροντούφεκο.
Πηρα τηλ το λιμεναρχείο Λαυριου να ρωτησω αν επιτρέπεται στα 20μ απο την ακτή να ρίχνουν δίχτυα .Η απάντηση που πήρα από μια κυρία ,ήταν " εξαρτάται απο την άδεια που εχουν ." Μάλλον εχανα την ώρα μου.
Παρατησα και τα μονάγκιστρα και ασχολήθηκα λίγο με το σπινιγκ αφου ειδα κατι αθερινες να πετάγονται κυνηγημένες απο κάτι.Τελικά ούτε μ'αυτο ειχε ενδιαφέρον .Τότε αποφάσισα να το ριξω στις πέρκες ,οι οποίες τσιμπούσαν για κάμποση ώρα σε γαρίδα και σουπιά.
Γυρω στις 10,30 τα ειπα λίγο με τον ψαροντουφεκα ο οποίος ειχε απελπιστεί αφου ψάρευε 3 ώρες και ηταν σαν σε πισίνα.Κρίμα για μια θάλασσα που κάποτε ηταν πραγματικός παράδεισος.Και τιποτα μεγαλο να μην έπιανες , έφευγες με 3 κιλα διάφορα πετρόψαρα.
Τέλος πάντων , εκανα την βόλτα ,γιατι πιο πολύ ετσι το ξεκίνησα,μαζεψα και λίγο θυμάρι, πηρα και λίγο μάτι κατι πετούμενα και επέστρεψα
Πέριξ του Λαυρίου είναι όντως σκέτη απογοήτευση. Έχουν χτενίσει τα πάντα με τα δίχτυα. Η μόνη περίπτωση να κάνεις κάτι αξιόλογο είναι σε συνθήκες πραγματικού surfcasting όπου οι ψαρόβαρκες δεν βγαίνουν για ψάρεμα ή σε κακότοπους όπου εκεί όμως συνήθως έχεις πολλές απώλειες σε εξοπλισμό.
 
Πέριξ του Λαυρίου είναι όντως σκέτη απογοήτευση. Έχουν χτενίσει τα πάντα με τα δίχτυα. Η μόνη περίπτωση να κάνεις κάτι αξιόλογο είναι σε συνθήκες πραγματικού surfcasting όπου οι ψαρόβαρκες δεν βγαίνουν για ψάρεμα ή σε κακότοπους όπου εκεί όμως συνήθως έχεις πολλές απώλειες σε εξοπλισμό.
Οπως τα λες. Ειδικα Φθινόπωρο και μετά και με μποφόρια φουλ ,κάναμε τα καλύτερα ψαρέματα. Θυμαμαι κατι βράδυα να μας λούζει το κύμα πανω στα βράχια ,αλλα οι σαργοί τρένο.
Ασε που πριν λιγα χρόνια βρήκαμε βυθό γεμάτο ψαρια απο δυναμιτες.
Εγω θελω να μου πει κάποιος που ξερει ,γιτι εγω δεν το έψαξα . Επιτρέπονται δίχτυα κλπ στα 20μ απ την ακτογραμμή ;
image uploading
 
Οπως τα λες. Ειδικα Φθινόπωρο και μετά και με μποφόρια φουλ ,κάναμε τα καλύτερα ψαρέματα. Θυμαμαι κατι βράδυα να μας λούζει το κύμα πανω στα βράχια ,αλλα οι σαργοί τρένο.
Ασε που πριν λιγα χρόνια βρήκαμε βυθό γεμάτο ψαρια απο δυναμιτες.
Εγω θελω να μου πει κάποιος που ξερει ,γιτι εγω δεν το έψαξα . Επιτρέπονται δίχτυα κλπ στα 20μ απ την ακτογραμμή ;
image uploading
http://www.hcg.gr/alieia/main.php
Λιγο που το εψαξα,δεν λεει κατι για τα καίκια.Για τα γρι γρι αναφερει για αποσταση απο ακτες.Αλλα η ερευνα που εκανα ηταν πολυ γρηγορη και προχειρη.Αν ξερει καποιος αλλος κατι ας μας πει...
 
Οπως τα λες. Ειδικα Φθινόπωρο και μετά και με μποφόρια φουλ ,κάναμε τα καλύτερα ψαρέματα. Θυμαμαι κατι βράδυα να μας λούζει το κύμα πανω στα βράχια ,αλλα οι σαργοί τρένο.
Ασε που πριν λιγα χρόνια βρήκαμε βυθό γεμάτο ψαρια απο δυναμιτες.
Εγω θελω να μου πει κάποιος που ξερει ,γιτι εγω δεν το έψαξα . Επιτρέπονται δίχτυα κλπ στα 20μ απ την ακτογραμμή ;
image uploading
Μαλλον παρανομησε.
Τωρα που ειδα εκτενεστερα το Προεδρικο διαταγμα τα γραφει ξεκαθαρα.
Η ερμηνεια στο site λιμενικου ειναι για τον π@#&σο καβαλα.
Μαλον να σε αποφυγουν ηθελα.Αν ξαναγινει,απαιτησε ελεγχο.Αν σου πουν εξαρταται την αδεια,πες ελατε να ελεγξετε τη αδεια εχειΑν συνεχισουν περιεργο τροπαριο,δωσε το ονομα σου και ρωτα το ονομα του λιμενοφυλακα.Ειναι υποχρεωμενος να στο δωσει και πες στου οτι θα κανεις επωνυμη καταγγελια στο αντιστοιχο υπουργειο που ανηκουν,για την αφιαφορια τους.Να δεις για ποτε σφιγοουν οι κωλοι.Εκτος αν δεν θες να τραβιεσαι.Εγω το εκανα 1-2 φορες σε αλλο μερος και αρχισαν οι ελεγχοι κοπιδι ξαφνικα....
 
Αλλη μια εξόρμηση χθες ,απογευματινη αυτη τη φορα σε αλλο μέρος , πολύ βραχώδες και με πολύ μεγάλα βάθη . Είχα σκοπο να τοτραβηξω μεχρι αργα αν φυσικα άξιζε και ειχε ενδιαφέρον.
Μεχρι το πρωι η πρόγνωση έδινε βοριαδάκι 3 μποφόρ ,αλλα μετα άλλαξε και έγινε ενα ανακάτεμα απο Α.και ΝΑ. ώσπου εγινε πλήρης άπνοια οποτε και το αποτέλεσμα ηταν αναμενόμενο.
Δεν υπαρχουν λογια , η κατάσταση απλα τραγικη. Ειχα μαζι 5 καλάμια που τα εστησα απο διαφορετικές πλευρές και από δολώματα, ακροβάτη,μονοδόλι, γαρίδα, σουπιά και μύδια. Ολα αυτα μας κάνουν ενα πιάτο @rkidia ,γιατι τόσα ήταν τα ψάρια που κράτησα .
Δεν αξίζει τον κόπο και την ταλαιπωρία ,να κουβαλας τοσα πραγματα 500μ διαδρομή σε βραχια φορτωμενος και στο τέλος ενω εχεις παει να χαλαρώσεις να σπάνε τα νεύρα σου ,οχι γιατι δεν έπιασες ψάρια ,αλλα γιατι ξέρεις τι εγινε σε ενα μερος που ειχε πολλά και καλα ψάρια.
Οτι και να ειχε ο καιρός το πρόβλημα ειναι αλλο. Είναι η υπεραλιευση με ολα τα μεσα , επιτρεπόμενο και μη και προφανώς η αδυναμία ελέγχου απο τις αρχές .
Όπως και ναχει ξέδωσα για μερικες ωρες μακρυά απ την τσιμεντουπολη .Την επόμενη θα παω με ενα καλάμι κι αυτο μικρό , ξεκούραστα και ήρεμα και μακαρι να υπάρχουν σπάροι που μου αρεσουν . Είδος προς εξαφάνιση κι αυτό πια .



 
Last edited:
Back
Top