Casting & Surfcasting

Μπραβο ρε φιλε... Θυμαμαι...
Δεν μου λες κατι βρε Ριγκο... Στην προτελευταία φωτογραφια απο σπηλαιο-ορυχειο την εβγαλες την τσιπουρα?
.very funny..very funny..very funny.
 
Πάνω στην πανσέληνο αποφάσισα να πάω για ψάρεμα.....
Το ήθελα πολύ και αφού το είχα αποφασίσει ξεκίνησα πριν ξημερώσει ώστε να είμαι εκεί με την αυγούλα.
Αφήνω το αυτοκίνητο και αρχίζει η κατάβαση των 900μ.Η πλαγιά απότομη και γλιστράει.Η θέα καταπληκτική έχοντας απέναντί σου την ανατολή και μπροστά σου τα βρόχια . Το μέρος άγριο επιβλητικό όπως πάντα και σε προδιαθέτει .Ομως τα τελευταία χρόνια ακόμη και εκεί έφτασε ο "μάλαξ νεοέλλην " με τους δυναμίτες και όλα τα έξυπνα κόλπα για να πιάσει ψάρια καταστρέφοντας ότι έχει απομείνει.
20150503_070725.jpg
20150503_113230.jpg

Η λαδιά που επικρατεί όμως ,σε προϊδεάζει για το αποτέλεσμα.
Εχω μαζί μου δύο καλάμια και ένα τρίτo για spinning.
Η ώρα περνάει και δεν τσιμπάει απολύτως τίποτα.Γύρω στις 9 αρχίζουν να τσιμπάνε τα ψάρια που σιχαίνομαι πιο πολύ απ όλα.Οι γύλοι.Καταστρέφοντας το δόλωμα σε χρόνο μηδέν.
Είναι τέτοια η μανία τους που τρώνε τα αγκίστρια δυο δυο !!!!

gilos.jpg
20150503_091601.jpg


Συνεχίζεται το ίδιο βιολί και μου έχουν σπάσει τα νεύρα .Γύρω στις 10,30 αρχίζει να φυσάει απο ΒΑ αναπτερώνοντας τις ελπίδες ότι κάτι θα τσιμπίσει.
Σε κάποια στιγμή παίρνω ένα δυνατό τσίμπημα .Απο κείνα που οι σαργοί με τα ξαδέρφια τους τους καμπανάδες ξέρουν να κάνουν.

20150503_082016.jpg


Αμέσως μετά ακολούθησαν δύο σκαθάρια .Απο κει και πέρα πετώντας στο ίδιο σημείο είχα απανωτά 7 σκαλώματα με αποτέλεσμα το πανηγύρι να μην προλάβει να αρχίσει.
skathari.jpg


Ακολούθησαν οι χάνοι που δεν είχαν σταματημό στο τσίμπημα.
Γύρω στις 12 άρχισα να τα μαζέβω και να ετοιμάζομαι για την ανάβαση.
Απο ψάρια δεν έμεινα ικανοποιημένος αλλά ξέδωσα ,ξέφυγα ,ξέχασα τα προβλήματα καθώς τα κερατιλίκια όπως τον ΕΝΦΙΑ που πρέπει να ξαναπληρώσω .
Στην επόμενη φωτό είναι ο βράχος που καθόμουνα με βάθος 4,5 μ ακριβώς απο κάτω .Οι φωογραφίες είναι απο το κινητό.

20150503_113222.jpg
 
Μπραβο Μητσο... Εγω τις 2-3 μερες πριν την πανσεληνο τις θεωρω πολυ καλες για ψαρεμα... Σχεδον παντα μου δινουν ψαρια...
 
Το Σάββατο το βράδυ ψάρεψα σε μία παραλία του πρώτου ποδιού της Χαλκιδικής,και μέχρι της 23:00 δεν είχα πήρα τσιμπιά.
Και εκεί που όλα έδειχναν ότι έτσι θα τελειώσει το ψάρεμα,σε ένα εικοσάλεπτο από της 23:00 μέχρι της 23:20 πήρα στο φλοτεράκι με τον ακροβάτη τρία ωραία μελανούρια γύρο στα 300 - 350 γραμμάρια και σηκώθηκα και έφυγα.Στις καθυστερήσεις σώθηκε το παιχνίδι!!!

 
Κάντε υπομονή 20 μέρες, οι λούτσοι του Σαββάτου ήταν τίγκα στο αβγό ... ;)
 
Χμμμ θα υπαρξει ενδιαφερον... Να πας με το φιλο σου τον Σαμπανη....sarcastic..sarcastic..sarcastic.
Έχω έναν γάμο εκείνο τον καιρό, λέω να τον αφήσω να πάω για λούτσους με τον φιλαράκο μου .. .yel..big smile.
 
Για χθες βράδυ δεν ξέρω τι να πρωτογράψω.
Φτάνω στον τόπο του ψαρέματος γύρω στις 6.Εχω πάρει μαζί και τα καλάμια μου αλλά βασικά θα έριχνα ένα παραγαδάκι γύρω στα 500μ απ έξω ,με 150 αγκίστρια .
Μέχρι να πάει η ώρα 8 και να ρχίσω να το ρίχνω παίζω μ,ε τα καλάμια μου χωρίς αποτέλεσμα.Σες λίγο εμφανίζονται δύο που κρατούσαν απο ένα παραγάδι και απο μια σχεδία και έρχονται δεξιά μου στα 20 μ.Εν τω μεταξύ έχουν δει την δική μου σχεδία και με αγνοούν πλήρως.Αγνοούν όμως και το πως μπορεούν να πέσουν 3 παραγάδια απο τόσο κοντινή απόσταση.Ο ένας με πλησίασε , ανταλλάξαμε δυο κουβέντες και τίποτα άλλο.
Αρχίζω να εκνευρίζομαι και να αναθεματίζω την ώρα που ξεκίνησα για ψάρεμα .Σε λίγο τους βλέπω να έχουν αρχίσει σιγά σιγά να τα ρίχνουν και μάλιστα με πορεία διαγώνια εμπρός μου.Φουντώνω όλο και περισσότερο με την νεοελληνίστικη μαλακία.Αρχίζω και γω να ρίχνω και ότι γίνει.Δένω την μάνα στην σχεδία με τέτοιο τρόπο ώστε να το στείλω πολύ πιο αριστερά μου ώστε να τους αποφύγω.Φυσάει Β γύρω στα 5 μποφόρ. Η σχεδία απμακρύνεται και βάζω και βαρίδια στη μάνα για να μετριάσω την δύναμη που το τραβούσε λόγω του αέρα.
Μόλις τελειώνει το ρίξιμο και δεν περνάνε 20 λεπτά βλέπω την μάνα να έχει μετακινηθεί πολύ δεξιά.Κατάλαβα .Ο δυνατός αέρας τουμπάρισε την σχεδία η οποία παρασυρόμενη πια από τα κύματα οδηγούνταν μέσα στον κόλπο και πάνω στα παραγάδια των άλλων.Αρχίζω να μαζεύω γρήγορα.Το μπέρδεμα είναι γεγονός .Πάνω στα αγκίστρια για την μισή ώρα που μείνανε μέσα στο νερό δεν είχε παρά μόνο 8 γόπες και έναν μικρό κυνηγό.Ακολούθησε μια απερίγραπτη ταλαιπωρία και ατελείωτο περπάτημα πάνω σε κοφτερά βράχια με κάθετα κοψίματα για να γλυτώσουμε ότι μπορούσαμε .Στο τέλος ήρθε και γλίστρημα που οδήγησε σε ένα πολύ επικίνδυνο πέσιμο και αισθάνομαι πολύ τυχερός που γλύτωσα μόνο με γρατσουνιές και μελανιές.
Με τα νεύρα τεντωμένα και μη δεχόμενος ότι "αυτά συμβαίνουν "καθώς και το ότι είμαι ανικανοποίητος όπως μου λέει η γυναίκα μου, τα μάζεψα και έφυγα.Η ώρα ήταν 12 ,30.
Αρη φαντάσου δηλαδή να είχα και τον Χουντάλα μαζί. .sarcastic.
Αλλά όπως λέι ο Χουντάλας εγώ τα καταφέρνω μόνος μου να μου τυχαίνουν τέτοια .
Χουντάλααααα πότε θα έρθεις να πάμε εκεί ;
 
Χουντάλααααα πότε θα έρθεις να πάμε εκεί ;
Αν νομίζεις ότι μπορούμε να πάμε με ασφάλεια στο βαθύ κομμάτι για εγγλέζικο, πάμε την Παρασκευη το βράδυ. Αν είναι να γκρεμοτσακιστώ, έχω μια καλύτερη ιδέα να σου προτείνω. Ραντεβού Παρασκευή απόγευμα Λαύριο, περνάμε πεζοί Κέα, επιστροφή στις 6 με το πρώτο πρωινό. ;)
 
Αν νομίζεις ότι μπορούμε να πάμε με ασφάλεια στο βαθύ κομμάτι για εγγλέζικο, πάμε την Παρασκευη το βράδυ. Αν είναι να γκρεμοτσακιστώ, έχω μια καλύτερη ιδέα να σου προτείνω. Ραντεβού Παρασκευή απόγευμα Λαύριο, περνάμε πεζοί Κέα, επιστροφή στις 6 με το πρώτο πρωινό. ;)
.xm.
 
Από την νέκρα της Αττικής αξίζει χίλιες φορές. Το έχω κάνει πολλές φορές. Κάποτε που ήταν φθηνά τα εισιτήρια πέρναγα με το αμάξι για να μην κουβαλάω. Μετά που πήγε ένα 50ρικο το αμάξι, τα παίρνω στα χέρια, εξάλλου 50 μέτρα από κει που δένει το καράβι κάθομαι. Σαργούς, μελανούρια για εγγλέζικο, σαργούς για casting, μαύρα για ψαροδώλια και για spinning λούτσους στην μπούκα.
 
Αρη φαντάσου δηλαδή να είχα και τον Χουντάλα μαζί. .sarcastic.
Αμα ειχες τον Χουνταλα μαζι θα κοιταγε ειρωνικα ολες αυτες τις σχεδιες και αμα τυχαινε να πιασεις κανενα ψαρι μπορει κ να εριχνε κ αυτος μια δικη του απο πανω για να γινεται ολοι μαλιοκουβαρα... .hit..yelling..sarcastic.
Μητσο συμβαινουν αυτα, ειναι μερικες μερες που δεν σε θελει με τιποτα, ετσι ειναι αυτα... Επισης να θυμασαι οτι ο μ@λ@κ@ς ειναι ανικητος κ ξερεις οτι συναντας πολλους τετοιους κ στο κυνηγι κ στο ψαρεμα...
 
Back
Top