Cal.28

Πιο πολύ το εικοσαρι, αλλά στης ρεζερβες που κυνηγάω φασιανους έχω δει καμποσους με 28αρι κάτι παλιά ρεμινκτον. Το ονομάζουν ορτικοτουφεκο, πιο πολύ πιστεύω ταιριάζει στα δικά μας κυνηγια τσίχλα ορτικι αγριοκούνελα και για όσους έχουν ξεφύγει από το σύνδρομο του κρεατοσυλεκτη και θέλουν να προκαλούν τον εαυτό τους. Το legacy φίλε Τασο το πιασα μια φορά στα χέρια μου και δε μπορούσα να ξεκολλήσω σκέτο μπιμπελο, μετά από πριξιμο πολλών μηνών το αγόρασε ένας φίλος μου οπότε θα σου πω εντυπώσεις συντομα.
 
Το κακο εδώ ειναι οτι τα φυσιγγια μικρών διαμετρηματων ειναι πολυ πιο ακριβά απο οτι τα φυσίγγι cal.12...buy buy..buy buy.Όπως και να το κάνουμε ειναι ένας λόγος σημαντικός ειδικά στις μέρες που ζούμε..Εκτός κ αν ειναι κάποιος ιδιογομωτης..Και εγώ σκεφτόμουν κάποτε για 20αρι όμως θες μια "περιουσία"σε φυσιγγια αν κυνηγάς τσίχλα πχ..Γιατι τα εχουν κάνει ετσι ούτε ξερω..ΥΓ Συν τις αστοχίες..Γιατι οποίος κυνηγά μια ζωή με 12αρι σίγουρα θα δυσκολευτεί..
 
Last edited:
Ενα διαμετρημα με επιτυχιες μεγαλυτερες απο την διαμετρο του.

Εξαιρετικα διαδεδομενο στην Χιο απο οπου καταγομαι μαζι με το 32 διαμετρημα το οποιο πολυς κοσμος απλα αγνοει την υπαρξη του καθως εχει σχεδον εξαφανιστει απο την αγορα.
Σας πιτσιρικακια στην Χιο καναμε τα πρωτα μας κυνηγετικα βηματα με αυτα τα μικρα διαμετρηματα.
Τα ξαδερφια μου αγορασαν 32αρι και εγω ειχα ενα χαμογελο μεχρι τα αυτια επειδη αγορασα 28αρι.
Και δικαιολογημενα.
Ηταν ενα βραζιλιανικο BOITO REUNA μονοκανο εξωσφυρο για να προσφερει και ασφαλεια λογω κοκορα και συσφιξης Full.
-espingarda-boito-mod-reuna-cal-12-16-20-28-32-36-1312567392_12113_g.jpg

Τα φυσιγγια που τραβουσα ηταν της Fiocchi 17 γραμμαριων με πολλες επιτυχιες
2751.jpg


Τα ορτυκια δε το συζηταμε πως δεν χρειαζονται μεγαλυτερο διαμετρημα.
Και τις τσιχλες σε υψη 30-35 μετρα τις ξεκρεμαζε απο τον ουρανο κανοντας μας να γελαμε με τις επιτυχιες!
Σε κυνηγι τρυγωνιου ηταν λιγακι πιο δυσκολα τα πραγματα αλλα και εκει ειχα επιτυχιες.
Βλεπω τωρα στην αναζητηση πως υπαρχει και ιδιο με 24 γραμμαρια σκαγια το οποιο θα ειναι απλα εξαιρετικο.
1375_1.jpg

Και που να ηταν και διπλαρι οπως λεμε στο χωριο μου......
 
Τασο νομιζω πως Σαμος Χιος Μυτηλινη και Λημνος τα αγαπανε πολυ αυτα τα διαμετρηματα και πως ειναι το πρωτο δωρο στα παιδια των κυνηγων μολις κλεισουν τα 15-16 χρονια.
Ειλικρινα θα το γουσταρα πολυ ενα καραμπινακι η ενα δικανακι cal 28!!!
 
Δεν γνωριζα για τα αλλα νησια..Αλλα για την Χίο το είχε γραψει καποτε και ο Κυπριδημος..Μεγαλη μαγκια κ ακομα μεγαλυτερη ικανοποιηση η καθε πετυχυμενη βολη!!
 
Κυριάκο καλό είναι να γεμίζεις η αλήθεια είναι όπως πολυ καλά γνωρίζουμε όλοι μας ότι τα φυσιγγια των μικρών διαμετρηματων είναι πολυ ακριβά..Με το μονοκαννο γίνεται κ οικονομία στις βολές βέβαια..
Από την άλλη μεριά έτσι όπως έχουν τα πράγματα τώρα δεν ξέρω αν μπορεί να κάνει κάποιος οικονομία με την ιδιογωμοση..Αλλα νομίζω ότι στα διαμετρηματα από 16-36 καλ.μπορει και να γίνεται..
 
21 γραμμαριακια μονάχα.αρκουν για μια τσίχλα
τελικα....shake hands.
Το παν η σκοπευτικη δεινότητα και ύστερα όλα τα αλλα..
Και από ότι είδα τραυματισμοί δεν πρέπει να υπηρχαν:)
Γενικά σε κοντινές και μεσαίες αποστάσεις είναι ότι πρέπει, πόσες φορές δεν έχουμε χτυπήσει ορτυκι με δωδεκαρι και 32γρ και ενώ το αφήσαμε να πάει κάποια απόσταση και πάλι του έκανε ζημια, ειδικά τα περάσματιαρικα που έχουνε πολύ λιπος.
 
Και τα 14γρ στο 32cal που έχω εγώ αρκούν μια χαρά για τσίχλα σε λογικές αποστάσεις, έχω πάρει πάμπολλες μέχρι τώρα... Από τη Χίο τα είχε πάρει ο πατέρας μου και τα δύο μονόκαννα Investarm 20 & 32 το 1998 όταν μέναμε για ένα χρόνο εκεί (λόγω διορισμού του) μαζί με τα σύνεργα της ιδιογόμωσης, όντως είναι πάρα πολύ διαδεδομένα εκεί. Με αυτά ξεκίνησα και εγώ, έχουν άλλη χάρη!!!
 
Back
Top