Benelli Team - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
η D φλάντζα σε όλα τα όπλα της benelli υπάρχει στην συσκευασία όπως έχω δεί κατά καιρούς σε site του εξωτερικού
στην Ελλάδα στα πιο πολλά μοντέλα δεν υπάρχει και πωλείται εξτρα
η τιμή της για το μοντέλο vinci αγγίζει τα 100 ευρώ
στα μοντέλα raffaello montefeltro αν θυμάμαι καλά 25-30 ευρώ(μπορεί να κάνω και λάθος)
τα γιατί στον αντιπρόσωπο έμπορο όχι στον αντιπρόσωπο επαγγελματία ;).fiurius.

25-30 ευρω η φλατζα????? .asking. Μονο η D εχει τετοια τιμη??? .asking. Δεν μιλαω για την Vinci που ειναι ειδικη περιπτωση μιλαω για τα αλλα μοντελα...
Επειδη κατι χρειαστηκα για τη Μ2, πηρα δυο Β, την μια μου την εδωσε ενας φιλος με καταστημα φυσιγγιων τσαμπα, κ την αλλη την παρηγγειλα απο αλλο μαγαζι κ την πληρωσα 5 ευρω...

Από όσα έχω ακούσει για ραβδωτά όμως, αυτό το κάνουν για να βελτιώσουν την ακρίβεια του όπλου καθώς ότι έρχεται σε επαφή με την κάννη αλλοιώνει τις αρμονικές του μετάλλου και αναλόγως το πως επηρεάζεται το υλικό της πάπιας απο τις καιρικές συνθήκες πχ αλλάζει και η απόδοση του όπλου.
Τώρα δεν νομίζω κάτι τέτοιο να έχει εφαρμογή σε λειόκαννο.

• Like
Reactions: DrV
νομίζω ότι θέλει να δείξει την εφαρμογή της κάννης πάνω στο σώμα του όπλου με ένα σύστημα χωρίς δακτυλίδι πια όπως σε όλα τα άλλα μοντέλα
ότι δένει καλύτερα(λέω εγώ)και δεν επηρεάζεται από την διαστολή συνεχόμενων βολών με αποτέλεσμα την χαλάρωση(απειροελάχιστη)σε σχέση με την πάπια και έτσι μειώνεται η αναπήδηση
αν είναι αυτό θα πώ απλά ότι δεν ψάχνομαι τόσο πολύ και όταν έχει θηράματα όσο κι αν κλωτσάει όσο κι αν αναπηδάει το όπλο μου θααααααααα βαρήσω .sarcastic.

Προχθες αλλαχθηκε στη Μ2 βελονα, ελατηριο βελονας κ ελατηριο επικρουστηρα... Ενω ολοι επεμεναν οτι ειναι ανουσια καποια τετοια αλλαγη, ξερωντας τον μεγαλο αριθμο των φυσιγγιων που εχει ριξει το οπλο εγω επεμεινα να μου τα φερουν... Τελικα οντως τα ελατηρια ειχαν εμφανως παραμορφωθει απο τη χρηση αλλα κ η βελονα σε συγκριση με την καινουργια ειχε στρογγυλεψει κ κοντινει εμφανως...
Αφορμη ηταν τα ελαφρια χτυπηματα στα καψουλια που εβλεπα ειδικα σε καλυκες Nobelsport που ειναι ελαφρα πιο βαθια το καψουλι αλλα και μερικες αφλογιστιες παλι σε ιδιους καλυκες τη φετεινη χρονια...
Αμα εχεις συνηθισει να μην κανει κιχ το οπλο, ετσι κ ακουσεις το ¨κλικ¨ σου κακοφαινεται... Τελικα φανηκε οτι οντως ειχα δικιο που επεμενα για την αλλαγη....

Πρέπει και γω να αλλάξω βελόνα, άλλαξα πρόσφατα όλα τα ελατήρια αλλά βελόνα δεν άλλαξα και την περασμένη εβδομάδα είχα ένα φαινόμενο ελαφριού χτυπήματος του καψυλίου σε τελείως royal βολή. Για να πω την αλήθεια δεν περίμενα ότι η βελόνα στρογγυλεύει και κονταίνει. Από το 2009 έχει ρίξει πολλές χιλιάδες φυσίγγια.

Προχθες αλλαχθηκε στη Μ2 βελονα, ελατηριο βελονας κ ελατηριο επικρουστηρα... Ενω ολοι επεμεναν οτι ειναι ανουσια καποια τετοια αλλαγη, ξερωντας τον μεγαλο αριθμο των φυσιγγιων που εχει ριξει το οπλο εγω επεμεινα να μου τα φερουν... Τελικα οντως τα ελατηρια ειχαν εμφανως παραμορφωθει απο τη χρηση αλλα κ η βελονα σε συγκριση με την καινουργια ειχε στρογγυλεψει κ κοντινει εμφανως...
Αφορμη ηταν τα ελαφρια χτυπηματα στα καψουλια που εβλεπα ειδικα σε καλυκες Nobelsport που ειναι ελαφρα πιο βαθια το καψουλι αλλα και μερικες αφλογιστιες παλι σε ιδιους καλυκες τη φετεινη χρονια...
Αμα εχεις συνηθισει να μην κανει κιχ το οπλο, ετσι κ ακουσεις το ¨κλικ¨ σου κακοφαινεται... Τελικα φανηκε οτι οντως ειχα δικιο που επεμενα για την αλλαγη....

Tον ιδιο σκοτωμο ειχα και εγω με τον οπλουργο μου περσι οταν του ειπα να μου αλλαξει ολα τα ελατηρια μετα απο 10 χρονια. Γιατι να τα αλλαξεις αν ειναι ενταξει μου ελεγε.

Γιωργο μονο στους καλυκες Nobelsport χτυπαγε ελαφρα το καψουλι κ μερικα φυσιγγια δεν μου τα εσκασε σε βολες ρουαγιαλ... Αυτος μαλλον ηταν κ ο λογος που τον Οκτωβρη στον εβρο κ ενω το οπλο ειχε φαει λασπη κ αλατονερο στο συγκεκριμενο κυνηγι καποια φυσιγγια σε καλυκα Noblepsort δεν μου τα χτυπαγε σε ρουαγιαλ βολες... Ηθελε αλλαγη στη βελονα κ τα παρελκομενα, προφανως το λασπονερο που ειχε μπει στο μηχανισμο ειχε εξασθενισει κ τη δυναμη του ελατηριου κ ολα συντελουσαν μαζι...
Περα απο τα ελατηρια παντως κ η βελονα ηταν αισθητα κοντιτερη κ πιο στρογγυλεμμενη...
Παυλο η πλακα ειναι οτι ειχα πει δυο φορες να μου φερουν βελονα κ επεμεναν οτο δεν χρειζεται ολοι... Τελίκα χρειαζοταν... ;)
Γιωργο κανε ενα κοπο κ παρε μια βελονα γιατι με το κρυο μπορει να γινεται πιο εντονο το προβλημα...

Προχθες αλλαχθηκε στη Μ2 βελονα, ελατηριο βελονας κ ελατηριο επικρουστηρα...
Αμα εχεις συνηθισει να μην κανει κιχ το οπλο, ετσι κ ακουσεις το ¨κλικ¨ σου κακοφαινεται....

σε καταλαβαινω απολυτα μιας και εγω εχω συνηθισει να μην μου κανει το παραμικρο και το περασμενο σκ μου εκανε σε λαγο!!! το περιεργο της υποθεσης ειναι οτι στα 9 χρονια που εχω το οπλο 2 φορες μου εχει κανει κλικ και ειναι και οι 2 σε λαγο .kkk. την πρωτη φορα ομως γτ δεν ειχα κλεισει το κλειστρο καλα αλλαζοντας φυσιγγι. προχθες δεν ξερω γιατι. τεσπα για πες ποσο πηγε το μαλι αν επιτρεπεται γιατι μολις κλεισει το κυνηγι θα την παω και εγω την μπενελι για αλλαγη ελατηριων προληπτικα.

Εγω για βελονα, ελατηριο βελονας κ ελατηριο επικρουστηρα πληρωσα 26 ευρω... Το να μην εχει κλεισει το κλειστρο ειναι θεμα δικο μας, οχι ελατηριων... Τωρα να στο κανει σε ενα φυσιγγι μπορει απλα να ειχε θεμα το καψουλι, συμβαινει σε ολα τα οπλα... Εμενα μου το εκανε σε 6-7 περιπτωσεις κ μπηκα στη διαδικασια...

Εγω για βελονα, ελατηριο βελονας κ ελατηριο επικρουστηρα πληρωσα 26 ευρω... Το να μην εχει κλεισει το κλειστρο ειναι θεμα δικο μας, οχι ελατηριων... Τωρα να στο κανει σε ενα φυσιγγι μπορει απλα να ειχε θεμα το καψουλι, συμβαινει σε ολα τα οπλα... Εμενα μου το εκανε σε 6-7 περιπτωσεις κ μπηκα στη διαδικασια...

συμφωνω γιαυτο και δεν την χρεωσα στο οπλο την πρωτη που ειχε κανει πανε και 7-8 χρονια απο τοτε. αυτη προχθες δεν καταλαβα γιατι την εκανε. εριξα την πρωτη μηπως και στριψει ο λαγος οπως και τελικα εγινε και μολις μου βγηκε στο δρομο εκανε το κλικ. σιγουρα θα αλλαξω το ελατηριο στο κοντακι αλλα το σκεφτομαι και για τα αλλα αφου θα παει που θα παει σε οπλουργο.

σιγουρα θα αλλαξω το ελατηριο στο κοντακι αλλα το σκεφτομαι και για τα αλλα αφου θα παει που θα παει σε οπλουργο.
Σταμάτη θα σου έλεγα να κοιτάξεις κ τα άλλα ελατήρια για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο (και το κεφάλι του λαγού στο ντορβα..).
Κάνεις ένα πολυ σοβαρό κυνηγι κ δεν επιτρέπονται τα κλικ και τα κλακ..
Αν δεν κάνω λάθος κυνηγάς κ τσίχλες όποτε το οπλο μάλλον έχει ρίξει τις τουφεκιες του.
Πάντα φιλικά :)

Αρι επικρουστηρας η βελόνα δεν είναι το ίδιο πράγμα?

Τασο ελατηριο επικρουστηρα εννοω αυτο το μικρο που ειναι στη σκανδαλη...

σιγουρα θα αλλαξω το ελατηριο στο κοντακι αλλα το σκεφτομαι και για τα αλλα αφου θα παει που θα παει σε οπλουργο.

Να τα αλλαξεις ολα γιατι η λειτουργια του οπλου βασιζεται στον συγχρονισμο...Τα ελατηρια περπει να εχουν ολα παρομοια φθορα... ;) Ειναι μικρο το κοστος...

Last edited:
Status
Not open for further replies.
Back