Benelli Team - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Εχει απιστευτο ζυγισμα για καραμπινα οντως...
Απορώ γιατί οι άλλες εταιρείες δεν χρησιμοποιούν carbon ριγα στα μακρυκαννα τουλάχιστον μοντελλα τους.Αφαιρεις βάρος από μπροστά, εκεί δηλαδή που πάσχουν.
Το ίδιο ερώτημα έχω και στα σ/π με καννες πάνω από 76 εκ. Φαντάζεστε ένα σ/π με 85 εκ κανη και carbon ριγα να έχει ίδιο ζυγισμα σαν ένα συμβατικό με 76 εκ !Ειδικά στα σκοπευτικα που η ριγα είναι 8-10 χιλ φαρδιά και άρα ακομα πιο βαριά.

Last edited:
Γιαννη δεν θεωρω οτι η ριγα παιζει το βασικο ρολο στο ζυγισμα ενος οπλου... Σιγουρα βοηθαει στο να αφαιρεσουμε βαρος (αν αυτο ειναι επιθυμητο, για μενα δεν ειναι παντα) αλλα η ολη εικονα θα εξαρτηθει κ απο το υπολοιπο "στησιμο" του οπλου... Πριν λιγες μερες επιασα ενα αξιερτικο οπλο στα χερια μου, τετοιο που δεν ειχα ξαναδει κ με εκανε να το ερωτευτω... Το οπλο ηταν λιγο απο ολα, καννη Remington 91 ποντους, μεγαλη αποθηκη, μηχανισμος Benelli... Στα χερια φαινονταν οτι ζυγιζε 2,5 κιλα κ θα ορκιζομουν οτι μπορω να κυνηγησω μπεκατσινια κ τσιχλες περπατητο με αυτο το οπλο... Η δουλεια που ειχε γινει ηταν απλα απιστευτη... Ενα οπλο με 91 ποντους καννη κ να μην δειχει μπροστοβαρο ειναι σοβαρο επιτευγμα...
Στη Rafaelo αυτη η ωραια αισθηση που προσφερει νομιζω οτι ειναι λιγο πολυ συνδυασμος ολων... κ του μειωμενου βαρους αλλα κ της εργονομιας... Επισης η Power Bore βγαζει κ ωραιες τουφεκιες...

Πριν λιγες μερες επιασα ενα αξιερτικο οπλο στα χερια μου, τετοιο που δεν ειχα ξαναδει κ με εκανε να το ερωτευτω... Το οπλο ηταν λιγο απο ολα, καννη Remington 91 ποντους, μεγαλη αποθηκη, μηχανισμος Benelli... Στα χερια φαινονταν οτι ζυγιζε 2,5 κιλα
Ε, αυτό άξιζε μια φωτογραφική παρουσίαση... Πως σου ξέφυγε;

Σκεφτομαι να κανω ριφιφι κ να το παρω κ δεν θελω να κινησω υποψιες... .sarcastic. Απιστευτο οπλο, σκοτωνε μονο με την επωμιση...
Μια βδομαδα στον Εβρο θελω μαζι του κ μια καμερα... .ghe.
Ηταν τη μερα που πηγαμε σε ενα φιλο με κυνηγετικα ειδη στον Πυργο για να παρουμε την Α400 του Νικου κ ηταν λιγο περιεργη η κατασταση... Θα υπαρξει κ αλλη επαφη τετ α τετ παντως μαζι με την κυρια... ;)

Απορώ γιατί οι άλλες εταιρείες δεν χρησιμοποιούν carbon ριγα στα μακρυκαννα τουλάχιστον μοντελλα τους.Αφαιρεις βάρος από μπροστά, εκεί δηλαδή που πάσχουν.
Το ίδιο ερώτημα έχω και στα σ/π με καννες πάνω από 76 εκ. Φαντάζεστε ένα σ/π με 85 εκ κανη και carbon ριγα να έχει ίδιο ζυγισμα σαν ένα συμβατικό με 76 εκ !Ειδικά στα σκοπευτικα που η ριγα είναι 8-10 χιλ φαρδιά και άρα ακομα πιο βαριά.
Μήπως, Γιάννη, επειδή τα "μακρύκαννα μοντέλα" προορίζονται (κυρίως) για μακρινές καρτερίσιες βολές οι καραμπίνες ("high volume pass shooting" & "waterfowling" - όπως λένε οι αμερικάνοι) και για σκοπευτήριο (sporting) τα σ/π, οπότε δεν είναι ζητούμενο ούτε η μείωση βάρους, ούτε το ... απόλυτο ζύγισμα του "κλασικού εγγλέζικου δίκαννου", αλλά απεναντίας το αυξημένο βάρος και το εμπροσθόβαρο είναι επιθυμητά χαρακτηριστικά; .xm.

Η "ειδικοί"μας λένε ότι το ιδανικό καρτεροντουφεκο είναι 71-76π
Όταν πρόκειται για καραμπινα..
Μήπως η 91π θα δυσκολεύουν στην σκοπευση,δλδ μπορεί να είναι όντως καλοζυγισμενο αλλα μήπως λόγω υπερβολικά μακριας καννης θα δυσκολεύει στο swing?

• Like
Reactions: jnp
αυξημένο βάρος και το εμπροσθόβαρο είναι επιθυμητά χαρακτηριστικά; .xm.
Μέχρι ενός ορίου ναι, αλλά είναι και θέμα προσωπικό του καθενός.
Εμένα πχ μου άρεσε το ζυγισμα του BROW. Gp Sporter σε 76 εκ, όχι όμως σε 81 εκ.
Επίσης η Rem 1100 με 71 εκ κανη είναι βαριά (3800) και λίγο εμπροσθοβαρη, όσο χρειάζεται για να θεωρείται μέχρι σήμερα σημείο αναφοράς στα καρτεροντουφεκα.

Last edited:
Μήπως η 91π θα δυσκολεύουν στην σκοπευση,δλδ μπορεί να είναι όντως καλοζυγισμενο αλλα μήπως λόγω υπερβολικά μακριας καννης θα δυσκολεύει στο swing?
Για εμένα δεν έχει σημασία το μήκος, παρά μόνο το ζυγισμα.

Last edited:
H Rem είχε κυκλοφορήσει το μοντέλο 1100 με 36" κάννη αλλά με σκοπευτικά πάνω στην κάννη για κυνήγι αγριόγαλου με το ανάλογο σταθερό τσοκάρισμα 0.680". Αμερική υπάρχει το μοντέλο και πωλείται στα 750$, όπως και η κάννη σκέτη στα 350$. Άντε Άρι, βρες έναν Αμερικάνο να σε...φτιάξει, να την βάλεις στην m2 να καθόμαστε δίπλα-δίπλα να σκοτώνουμε " ... beyond the outer limits" .sarcastic.
Σ
τα κοντινά κάτι κάνετε, πρέπει να σας μάθω πως σκοτώνουν τα ψαλίδια στα σύννεφα ... .yelling.

Ηταν τη μερα που πηγαμε σε ενα φιλο με κυνηγετικα ειδη στον Πυργο για να παρουμε την Α400 του Νικου κ ηταν λιγο περιεργη η κατασταση... Θα υπαρξει κ αλλη επαφη τετ α τετ παντως μαζι με την κυρια... ;)
Έχεις πρόχειρο το τηλ της κυρίας; .seveys.

H "κυρία" ειναι καβαντζωμένη Γιαννη και από οτι κατάλαβα θέλει να παραμείνει κ πιστή στον κατοχό της... .seveys.

να καθόμαστε δίπλα-δίπλα να σκοτώνουμε " ... beyond the outer limits" .sarcastic.
Σ
τα κοντινά κάτι κάνετε, πρέπει να σας μάθω πως σκοτώνουν τα ψαλίδια στα σύννεφα ... .yelling.

Αφου ειδες οτι απο τα στενά των Θερμοπωλών δεν περναγε τίποτα... .ghe.
Θα μας τα μάθεις κ τα μακρινά δάσκαλε μισέ απο την Αγναντια.....buy. γι αυτο σε εχω απο κοντά.... .ha ha ha..buy buy.

Γιαννη δεν θεωρω οτι η ριγα παιζει το βασικο ρολο στο ζυγισμα ενος οπλου... Σιγουρα βοηθαει στο να αφαιρεσουμε βαρος (αν αυτο ειναι επιθυμητο, για μενα δεν ειναι παντα) αλλα η ολη εικονα θα εξαρτηθει κ απο το υπολοιπο "στησιμο" του οπλου... Πριν λιγες μερες επιασα ενα αξιερτικο οπλο στα χερια μου, τετοιο που δεν ειχα ξαναδει κ με εκανε να το ερωτευτω... Το οπλο ηταν λιγο απο ολα, καννη Remington 91 ποντους, μεγαλη αποθηκη, μηχανισμος Benelli... Στα χερια φαινονταν οτι ζυγιζε 2,5 κιλα κ θα ορκιζομουν οτι μπορω να κυνηγησω μπεκατσινια κ τσιχλες περπατητο με αυτο το οπλο... Η δουλεια που ειχε γινει ηταν απλα απιστευτη... Ενα οπλο με 91 ποντους καννη κ να μην δειχει μπροστοβαρο ειναι σοβαρο επιτευγμα...
Στη Rafaelo αυτη η ωραια αισθηση που προσφερει νομιζω οτι ειναι λιγο πολυ συνδυασμος ολων... κ του μειωμενου βαρους αλλα κ της εργονομιας... Επισης η Power Bore βγαζει κ ωραιες τουφεκιες...
Μηπως η κανη ηταν βαμενη και με ενα "παραξενο" γκρι χρωμα Αρι????

Status
Not open for further replies.
Back