Benelli Team - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Είναι η επιμήκυνση του κωνου ικανή να αλλάξει τον χρονισμο επαναταξης; Ένα πεσμενο ελατήριο φυσικά και είναι, ένας κωνος όμως από π.χ. 2,5cm σε 5cm μπορεί να προκαλέσει τέτοια δυσλειτουργια; Μου φαίνεται λίγο τραβηγμένο αλλά αβυσσος η ψυχή της Μπενελας... :-)

ο επιμυκυμενος κωνος συναρμογης είναι και μαχαιρι δικοπο , αυξανει κατά ένα ποσοστο την συγκεντρωση και την κατανομή αλλα αποδεδειγμένα ριχνει ελαφρα τις αρχικες ταχύτητες και τις παραγομενες πιεσεις , σε οπλα που δουλευουν με αδρανεια και καλουνται να ριξουν και 24 γρ φυσίγγια μονο προβλήματα θα δημιουργησει , αλλαζει ο κυκλος χρονισμου και επαναταξης του οπλου , θελει από τον χρηστη αλλαγες εξειδικευμενες
H αληθεια ειναι οτι το εχω ξανακουσει αυτο για την μεγαλη επιμηκινση των κωννων... Σε τρεις γνωστους μου, με αρκετα δουλεμενα ελατηρια κ κωννο οχι μεγαλυτερο απο 3,5 εκατοστα δεν δημιουργηθηκε κανενα τετοια προβλημα... Ο ενας μαλιστα ειναι πολυ φιλος κ συνεχισε να δουλευει τα 24 γραμμαρια απροβληματιστα αλλα κ με μια αποτελσμαστικοτητα στο κυνηγι με 9,5αρια σκαγια που δεν ειχαμε ξαναδει απο αυτο το οπλο... Ισως οριακα μεχρι αυτο το μηκος του κωννου να μην μεταβαλεται σημαντικα ο χρονισμος απο την πτωση ταχυτητων κ πιεσεων...

Στους στενους αυλους η επιμήκυνση του κωνου στα πέντε πχ εκατοστά δεν πιστεύω ότι δημιουργεί πρόβλημα.
Όπως δεν δημιουργεί πρόβλημα στο ίδιο όπλο η αλλαγή καννης από απλή θαλαμη 70 mm σε μαγκνουμ 76 mm.
Σε αυλους 18,8mm και υπερμακριους κωνους δεν έχω κάποιο παράδειγμα σε όπλο αδρανείας.
Ήθελα να κάνω σε μια καννη Benelli μετατροπή στον κωνο και λειανση, αλλά θεωρώ τις τιμες πολύ υψηλές για την Ελλάδα. Έγινε της μόδας ή καβαλησαμε λίγο το καλαμι, δεν ξέρω.what..

δεν εγραψα ότι δημιουργει αμεσα πρόβλημα , είναι αμεση η βελτιωση στην τουφεκια με επιμυκυνση και γυαλισμα του κωνου , δεν μιλαω με θεωρια , μιλαω με εμπειρια από όλα τα οπλα μου στα οποια εχει γινει η επεμβαση , το εργοστασιο όμως θελει να είναι καλυμμενο σε ολες τις συνθηκες και σε όλα τα φορτια , και για αυτό προτεινει σαν afτer Market βελτιωση την συγκεκριμενη μετατροπή , πιστευω να εγινα κατανοητος , και υπαρχει και ένα άλλο προβλημα, ο μεσος κυνηγος αντιπαθει τις πολύ κλειστες τουφεκιες , όταν δει στο χαρτονι τετοια τουφεκια το οπλο πουληθηκε , η μειοψηφια των πολύ ψαγμένων θελει τετοια οπλα , ακομα και οι πολύ εμπειροι σκοπευτες στην πρωτη αποτυχια θα την χρεωσουν στην τουφεκια μπαλα , είναι και ψυχολογικο πλεον το θεμα , λετε τα εργοστασια με τοσες ομαδες ειδικων να μην ξερουν ακριβως τι πουλανε ? λετε ότι τυχαια τα κοντακια και οι κανες απεθυνονται στον Mister Average ?

λετε ότι τυχαια τα κοντακια και οι κανες απεθυνονται στον Mister Average ?
Δηλαδή τα κοντακια στις Benelli απευθύνονται στον Mister Average?
Δεν νομίζω μιας και έχω πιάσει αρκετά άλλα, εκτός από τις δικές μου.
Αν οι εταιρειες ήθελαν απροβληματιστα κοντακια θα αντεγραφαν το κοντακι της Remington 1100 (όχι την πάπια) και θα είχαν και δυο τρία πελματα διαφορετικού πάχους, να μπαινοβγαινουν ευκολα οπως της Beretta και θα είχαν καλύψει το 90% των κυνηγών.

και μην ρωτησει καποιος για την Cordoba , αυτή είναι άλλο οπλο παντου και όχι μονο σε διαμετρο αυλου και μηκος κωνου
Performance shop Cordoba 2-3/4" και 3", comfort Tech,Ported crio κανη και extended crio chokes. Briley Spectrum extended choke ( LM,SK). Grip Tight, Lengthened forcing cones, Back bored to 733, Briley EZ bolt release enlarged bolt handle. Briley weighted for end cap, Polished actions. Και το κερασάκι στην τούρτα $2,719

18.6 αυλος λοιπόν και επιμήκυνση κωνου. Κων/νε ποιος τις φτιαχνει ? Βάλε link.
Αν δεν κάνω λάθος η Benelli σε συνεργασία με την Briley και μερικούς ιδιοτες όπως ο Rob Robertson, βγάζουν μερικά βελτιωμένα μοντέλα. Super sport, SBE II turkey edition,SBE II waterfowl edition.

Αν δεν κάνω λάθος η Benelli σε συνεργασία με την Briley και μερικούς ιδιοτες όπως ο Rob Robertson, βγάζουν μερικά βελτιωμένα μοντέλα. Super sport, SBE II turkey edition,SBE II waterfowl edition.
Όπως έβλεπα παλιά για την 391 και SBL από Briley.

Δηλαδή τα κοντακια στις Benelli απευθύνονται στον Mister Average?
Δεν νομίζω μιας και έχω πιάσει αρκετά άλλα, εκτός από τις δικές μου.
Αν οι εταιρειες ήθελαν απροβληματιστα κοντακια θα αντεγραφαν το κοντακι της Remington 1100 (όχι την πάπια) και θα είχαν και δυο τρία πελματα διαφορετικού πάχους, να μπαινοβγαινουν ευκολα οπως της Beretta και θα είχαν καλύψει το 90% των κυνηγών.
ο mr average είναι ο αντρας με 1,65 υψος , 75 κιλα βαρος και 85 εκατοστα μηκος ωμοπλάτης χεριου , οσοι εχουν αυτές τις τιμες είναι και οι κατά μεγαλο ποσοστο τυχεροι γιατι σε αυτά τα μετρα ολες οι μεγαλες ευρωπαικες εταιριες οπλων φτιαχνουν τα κοντακια τους , οι αμερικανικες εταιριες εχουν τον νομο zero cast , zero pitch , thin comb , καμμια σχεση με τα ιταλικα οπλα , η μερα με την νυχτα , αλλοι ανθρωποι , άλλες διαστασεις καμια σχεση

και πληροφοριακα να αναφερω ότι η Cordoba πωλειται κανονικα στην Κυπρο και μαλιστα σε τιμη παρα πολύ καλη , αν ερθει αυτό το οπλο Ελλαδα , ετσι απλα εχουν να κλαψουν πολλες μανουλες , το απολυτο αυτογεμες μακραν καλυτερο από οτιδήποτε άλλο κυκλοφορει παγκοσμίως

• Like
Reactions: DrV
Μας "ανοιξες" τα ματια και το ριξαμε στην μελετη σημερα!!Στο site της benelli usa εκτος απ τα κανονικα εχει και να μοντελα perfomance shop.Επιμυκημενοι κωνοι,διευριμενοι αυλοι και αλλα καλουδια οχι μονο για την cordoba&SBE αλλα και στν supersport!!!
http://www.benelliusa.com/performance-shop/performance-shop-supersport

Status
Not open for further replies.
Back