BENELLI 828U

Κάπως έτσι παλιά στάλθηκε ένα 682 sporting σε " μάστορα" να ελαφρύνει τη σκανδάλη και μετά λίγο καιρό το όπλο βαραγε με το κλείσιμο...... πλερωσε ένα σκασμό λεφτά σε καινούργιο μηχανισμό και ηρέμησε.......
Παντβς οσο αφορά την αυτόματη ασφάλεια προσωπικά την είχα καταργήσει στο ij43.

Η franchi 612 εχει στον μηχανισμο ενα ελασμα το οποιο οταν εβαζες ασφαλεια μπλοκαριζε την σχαστηρια ξερετε ποσοι το εχουν βγαλει? Σχεδον ολοι και αυτο γιατι κυκλοφορουσε η φημη οτι εβγαινε απο την θεση του

Βαγγέλη εσύ ειδικά αν το δεις απο κοντά θα καταλάβεις ότι το ελασμα αυτό δεν κάνει τίποτε άλλο από το να οπλίζει την ασφάλεια. Εγώ το έβγαλα σχεδόν αμέσως μόλις το πήρα γιατί δεν μπορώ να κυνηγάω μια με όπλο με αυτόματη ασφάλεια και μια χωρίς. Αν είχα μόνο αυτό κάποια στιγμή θα το συνήθιζα.
Αν θυμάμαι καλά έχω δει τη διαδικασία αφαίρεσης του ελάσματος και από την επίσημη Benelli,αν το βρω θα το ανεβάσω.
OK εχεις διαβασει το μανουαλ του οπλου?

Δε ξέρω τι γίνεται ορε παιδια με τις ασφάλειες των όπλων ,το μόνο σίγουρο είναι ότι πρέπει να υπάρχουν .Και ακόμη καλύτερο θα ήταν όταν τις ενεργοποιείς να μην έριχνε επουδενί το Αυτόματη ή όχι εάν δε σου αρέσει άλλαξε όπλο.

Καταλαβαίνω τι εννοείς Βαγγέλη, αλλά δεν αναφέρομαι σε επεμβάσεις που αλλοιώνουν γωνίες μεγέθη, αντοχές κλπ( που και εκεί γίνονται αλλά από έναν που αντιλαμβάνεται πλήρως την λειτουργία του μηχανισμού και τα όρια που θέτει η λογική), μιλάμε για πράγματα που δεν προσθέτουν τίποτα στην μηχανική αρτιότητα του συνόλου

Δε ξέρω τι γίνεται ορε παιδια με τις ασφάλειες των όπλων ,το μόνο σίγουρο είναι ότι πρέπει να υπάρχουν .Και ακόμη καλύτερο θα ήταν όταν τις ενεργοποιείς να μην έριχνε επουδενί το Αυτόματη ή όχι εάν δε σου αρέσει άλλαξε όπλο.
Ρε συ Γιάννη,έχεις ένα όπλο που γουστάρεις σχεδόν καθ'ολοκληρία και θα το αλλάξεις για ένα ελασματακι???

Ρε συ Γιάννη,έχεις ένα όπλο που γουστάρεις σχεδόν καθ'ολοκληρία και θα το αλλάξεις για ένα ελασματακι???
Δεν είπα κάτι τέτοιο εάν είναι η επέμβαση ασφαλή όχι εγώ κρατάω το όπλο που γουστάρω ας κάνει και εμπλοκές να ξέρεις .Έτοιμασου για να δεις το κοντάκι της guerini σε λίγες μέρες.Γιατι τώρα είμαι Μάνη .

Να προσθέσω κιεγω την μικρή μου εμπειρία στην αυτόματη ασφάλεια. Όταν πριν 30 χρόνια αγόρασα καινούργιο ένα BREDA Vega Lusso κυνηγιαρικο με μηχανισμό Beretta 686/7, εκ των υστέρων διαπίστωσα ότι είχε αυτόματη ασφάλεια.🙉
Όσο συνήθισα τις δύο σκανδάλες άλλο τόσο συνήθισα την αυτόματη ασφάλεια! Δεν κάνω για λόρδος ρε παιδιά 😭.
Αφού έχασα του κόσμου τις τσίχλες αλλά και μπεκάτσα, αφού με κοίταγαν στο σκοπευτήριο με μισό μάτι που δεν ερριχνα και ζήταγα επαναλήψεις... απευθύνθηκα στον οπλουργο μου.
Αυτός επί τόπου άνοιξε τον μηχανισμό και αφαίρεσε ένα λαμακι το οποίο όταν έστριβες την πεταλούδα αυτό εσπρωχνε την ασφάλεια και το όπλο δεν έριχνε.* Έκτοτε το όπλο έχει ρίξει χιλιάδες φυσίγγια απροβληματιστα. Ο μηχανισμός της ασφάλειας αυτών των όπλων δεν μπλοκάρει δυστυχώς την σχαστηρια (κοκόρι) όπως προανέφερε και ο Βαγγος για την φρανκι. Όταν όμως έχεις τέτοιο σπάνιο και ουσιαστικό μηχανισμό ασφάλειας σαν της συγκεκριμένης φρανκι είναι κρίμα να τον απενεργοποιησεις. 👍

*το λαμακι κρατήθηκε ευλαβικά, ώστε αν το όπλο πουληθεί σε λόρδο 🎩 να μπορεί να ξαναμπεί στη θέση του. 😝

Last edited:
Εγώ είμαι στην μειοψηφία
Και στην καραμπίνα πάντα με ασφάλεια και στο καρτέρι
Τελευταία στιγμή την βγάζω, μπάμ και μετά ξανά ασφάλεια
Να τα μας...
Ενας ακόμα λόγος να παρεις εκείνο το γαμ..νο το Baikal ε-πι-τε-λους.. .yel.
Δεν θα κάνεις τον κόπο να βάζεις ασφάλεια μόλις κλείνεις το όπλο...... .yel.

Εγώ ρε παιδια δέχομαι να μου πει κάποιος πως δεν μπορεί να συνηθίσει την αυτόματη ασφάλεια, πως του σπάει τα νευρα κλπ.....
Αλλα οχι ότι τον...καθυστερεί κιόλας......
Για εμενα είναι σαν να μην υπάρχει............

Όλα είναι θέμα συνήθειας απλά άλλος συνηθίζει γρήγορα άλλος αργότερα άλλος καθόλου ,δεν είμαστε όλοι ίδιοι εγώ προτιμώ τα δισκανδαλα όπλα γιατί έχουν την γρηγορότερη επιλογή κάνης και έριχνα και εξίσου γρήγορα και τις δύο χωρίς να διεκδικώ τον τίτλο του ταχύτερου δάκτυλου ο οποίος δεν με ενδιέφερε ποτέ καθώς τον θεωρώ εντελώς λανθασμένη επιλογή να προσπαθείς να ρίξεις όσο το δυνατόν γρηγορότερα ντουφέκιες όπως δεν με αφορά ο τίτλος του καψοφυσεκι εάν θέλω πολύβολισμους περνώ αυτόματο.Εαν φύγει θήραμα στο καλό και με τη νίκη το ΧΑ και από χθες δεμένο κάπου η μήπως είμαι στο 1945 και θα πεινάσω ?.Εξαλου το δίκανο σαν όπλο εκτός από κουλτούρα έχει άλλη φιλοσοφία και χαίρομαι όσους βλέπω να κυνηγούν με δίκανο ιδίως πλάγιο.Οπως ένας ξάδελφος στο χωριό μόνιμα και πάντα με ένα Φράνκι δίκανο σε ότι κυνήγι και να πάει.θα χτυπήσω στο μέλλον κάποιο Μπερέτα πλάγιο δισκανδαλο πάντα γιατί θέλω να έχω και ένα τέτοιο στη κατοχή μου μεταξύ των 5/6 όπλων που θα καταλήξω να κατέχω μόνιμα σιγά σιγά μετά από τόσες αλλαγές .Η 2000 Browning ,η bernabeli vincet και η guerini kaliston .Έχουν κλείσει σχεδόν το κύκλο των αυτογεμων μάλλον θα μπει και μια auto 5.Λειπει ένα perazzi και ένα πλάγιο bereta πρέπει κλείνοντας τα 50 σε λίγο να κλείσει σιγά σιγά και η επιλεγμένη συλλογή κάποιον όπλων επιλογής μου.

Λειπει ένα perazzi
Έχεις γράψει αρκετές φορές ότι θα ήθελες ένα Perazzi στην κατοχή σου, το θες για κυνηγετική ή σκοπευτική χρήση? Συγνώμη που ρωτάω, αλλά επειδή έχω δει πολλά από αυτά, θα δυσκολευτείς να βρεις τα πρώτα, ενώ είναι πολύ εύκολα τα δεύτερα.

Έχεις γράψει αρκετές φορές ότι θα ήθελες ένα Perazzi στην κατοχή σου, το θες για κυνηγετική ή σκοπευτική χρήση? Συγνώμη που ρωτάω, αλλά επειδή έχω δει πολλά από αυτά, θα δυσκολευτείς να βρεις τα πρώτα, ενώ είναι πολύ εύκολα τα δεύτερα.
Γιατί να διαλέξει κυνηγός ένα Perazzi;

Γιατί όχι?
Δεν κάνουν?
Επειδή μπορεί να το πάρει , λόγο της φήμης και των μεταλλίων στους αγώνες ,είναι σοφή η αγορά ενός σκοπευτικού για σχεδόν αποκλειστική κυνηγετική χρήση, ιδίως για το κυνήγι και τον τρόπο που γίνεται στην Ελλάδα ;Αυτά και για άλλα ερωτήματα θα ήθελα απόψεις.

Back