BENELLI 828U

Ολα σε αυτη την ζωη διορθώνονται για αυτο μη ξεχνας υπαρχει και ο ΚΩΝΟΣΣΣΣΣΣ μεγαλε!!!!!!!
Ο κώνος είναι (πλέον) απόλυτα γνωστό τι κάνει.
Σφίγγει τις τουφεκιές στα μέσα και ανοιχτά τσοκ ειδικά στα ψιλά σκάγια.
Όσο μεγαλύτερος σε μήκος, τόσο περισσότερο σφίγγει.
Στα σφιχτά τσοκ δεν κάνει απολύτως τίποτα.
Ούτε στα χοντρά σκάγια κάνει κάτι.

Άρα ...
Στα θηράματα με χοντρά σκάγια είναι αδιάφορος.
Στα μακρινά μικρά θηράματα με ψιλά σκάγια αντί να ρίξεις πχ με 3* ρίχνεις με 4* ή αντί για 2* ρίχνεις με 3* και έχεις τα ίδια αποτελέσματα.

Αλλού παίζεται η κυνηγετική επιτυχία και ο κώνος δεν έχει ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με αυτή.

Άρα συγκρίνοντας 2 όπλα, το ένα με μακρύ κώνο και το άλλο με κοντό με ψιλά σκάγια και ανοιχτά τσοκ σίγουρα το κωνάτο θα βάλει περισσότερα σκάγια.
Αυτή είναι η περιβόητη "βλητική υπεροχή" για την οποία έχει χυθεί πολύ μελάνι.
Σφίγγοντας όμως την τουφεκιά, κρατώντας την σκοπευτική ικανότητα ίδια (ίδιος κυνηγός), θα αναγκαστείς να ανοίξεις τσοκ οπότε πρακτικά δεν υπάρχει διαφορά.
Γι αυτό λοιπόν ακούς ότι τις οπλάρες τις δουλεύουν με 4* τσοκ (ή το "δεν χρειάζεται πάνω από 3*") ενώ τα κοινά όπλα με 3* ή πχ 2*.

Η βλητική υπεροχή έχει να κάνει μόνο με την συγκέντρωση και την διάτρηση, ανεξάρτητα πως θα την βγάλεις.
Αυτό πιστεύω Παναγιώτη.

Last edited:
Ο κώνος είναι (πλέον) απόλυτα γνωστό τι κάνει.
Σφίγγει τις τουφεκιές στα μέσα και ανοιχτά τσοκ ειδικά στα ψιλά σκάγια.
Όσο μεγαλύτερος σε μήκος, τόσο περισσότερο σφίγγει.
Στα σφιχτά τσοκ δεν κάνει απολύτως τίποτα.
Ούτε στα χοντρά σκάγια κάνει κάτι.

Άρα ...
Στα θηράματα με χοντρά σκάγια είναι αδιάφορος.
Στα μακρινά μικρά θηράματα με ψιλά σκάγια αντί να ρίξεις πχ με 3* ρίχνεις με 4* ή αντί για 2* ρίχνεις με 3* και έχεις τα ίδια αποτελέσματα.

Αλλού παίζεται η κυνηγετική επιτυχία και ο κώνος δεν έχει ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με αυτή.

Άρα συγκρίνοντας 2 όπλα, το ένα με μακρύ κώνο και το άλλο με κοντό με ψιλά σκάγια και ανοιχτά τσοκ σίγουρα το κωνάτο θα βάλει περισσότερα σκάγια.
Αυτή είναι η περιβόητη "βλητική υπεροχή" για την οποία έχει χυθεί πολύ μελάνι.
Σφίγγοντας όμως την τουφεκιά, κρατώντας την σκοπευτική ικανότητα ίδια (ίδιος κυνηγός), θα αναγκαστείς να ανοίξεις τσοκ οπότε πρακτικά δεν υπάρχει διαφορά.
Γι αυτό λοιπόν ακούς ότι τις οπλάρες τις δουλεύουν με 4* τσοκ (ή το "δεν χρειάζεται πάνω από 3*") ενώ τα κοινά όπλα με 3* ή πχ 2*.

Η βλητική υπεροχή έχει να κάνει μόνο με την συγκέντρωση και την διάτρηση, ανεξάρτητα πως θα την βγάλεις.
Αυτό πιστεύω Παναγιώτη.
Αυτοματα αυτό που γραφεις αναιρεί το συμπέρασμα σου όταν με το ίδιο φυσίγγι βγάζεις την ντουφεκιά των 2 άστρων με 3αστρα απλά κάνοντας κώνο πως το πετυχαίνεις ? Διότι βγάζεις σωστότερα τα σκακιά που σημαίνει λιγότερο παραμορφωμένα που σημαίνει μεγαλύτερη ταχ που σημαίνει καλύτερη διάτρηση που σημαίνει μεγαλύτερο δραστικό κτλ .Πόσο τόσο ώστε να είναι θετικό το αποτέλεσμα για ολους και όσο πιο μέτριος τόσο πιο θετικό ακριβώς πολύ θετικό και για τον σκοπευταρά για αυτους που κινούνται στη σκοπευτική μετριότητα ανύπαρκτο σχεδόν αλλά πάντα +.

Αυτοματα αυτό που γραφεις αναιρεί το συμπέρασμα σου όταν με το ίδιο φυσίγγι βγάζεις την ντουφεκιά των 2 άστρων με 3αστρα απλά κάνοντας κώνο πως το πετυχαίνεις ? Διότι βγάζεις σωστότερα τα σκακιά που σημαίνει λιγότερο παραμορφωμένα που σημαίνει μεγαλύτερη ταχ που σημαίνει καλύτερη διάτρηση που σημαίνει μεγαλύτερο δραστικό κτλ .
Κάνε δοκιμές συγκέντρωσης διάτρησης και θα δεις τι κάνει ο κώνος.
Προσωπικά έχω κάνει πολλές.
Μπορεί να βάζει περισσότερα σκάγια στο κύκλο λόγω μικρότερης ταχύτητας, οπότε δεν ισχύει τίποτα από αυτά που λες.
Όποιος ασχολείται με τσίχλες ή μικρά θηράματα να ψαχτεί ... προσωπικά τα θηράματα αυτά δεν με ενδιαφέρουν και πολύ.
Ασχολήθηκα από βλητική διαστροφή.

Η διαφορές στην συγκέντρωση δεν έχουν καμία σχέση με αυτές που ακούγονται εδώ 10%++.
Είναι πολύ πολύ μικρότερες ακόμα και στα ψιλά σκάγια.

Ας κάνει ο καθένας τις δικές του συγκριτικές.

Δεν έχω δει ποτέ δοκιμή αρχικής ταχύτητας με φυσίγγι ιδιογόμωσης μεταξύ 2 όπλων ίδιου αυλού που το ένα έχει κώνο πχ 7cm και το άλλο 1,5cm.
Όταν δω τις διαφορές στην αρχική θα σου πω.
Θυμάσαι καμία ?

Όπως το βλέπω εγώ...όλες αυτές οι ονομασίες των καννών γίνονται για καθαρά διαφημιστικούς λόγους, όταν δεν αναφέρεται ακριβώς η διαφορά της διαφημιζομενης κάννης σε σχέση με τις λοιπές και τι διαφορετικό βλητικά αποτελεσμα δίνει...

Πετάνε απλώς ένα "βλητική υπέροχη" και τρέχα γύρευε...μου θυμίζει το γνωστό "δημιουργική ασάφεια"...

Με αυτή τη λογική η Perazzi με τόσα κύπελλα για περγαμηνές πως έπρεπε να ονομάζει τις κάννες της;
μιδενηστικη λογική… ολλες αναφέρουν της διάφορες τώρα αν δεν θες να της δεις της άλλο φρούτο

μιδενηστικη λογική… ολλες αναφέρουν της διάφορες τώρα αν δεν θες να της δεις της άλλο φρούτο
Τι διαφορές αναφέρουν...
Παρουσιάζουν δοκιμές με μετρήσιμα αποτέλεσμα ως προς τη "βλητική υπέροχη";
Εγώ πάντως δεν έχω δει...μπορεί να μην το έψαξα αρκετά...

Και μη μου πεις ότι η αύξηση του αυλού κατά 2,3 δέκατα χιλιοστού είναι η αιτία για να ονομάζεις μια καννη σούπερ-ντουπερ Παουερ ή δεν ξέρω γω πως αλλιώς...

Οι σοβαρές εταιρείας στα ραβδωτά τους όπλα, συνοδεύουν το όπλο με το χαρτί του στοχου δοκιμών που δείχνει την ευθυβολία του όπλου, σε συγκεκριμένη απόσταση, με συγκεκριμένο φυσίγγιο...

Στα λειοκαννα;

Δεν έχω δει ποτέ δοκιμή αρχικής ταχύτητας με φυσίγγι ιδιογόμωσης μεταξύ 2 όπλων ίδιου αυλού που το ένα έχει κώνο πχ 7cm και το άλλο 1,5cm.
Όταν δω τις διαφορές στην αρχική θα σου πω.
Θυμάσαι καμία ?
Όπως το είπες είναι σα να συνεπάγεται ότι η μικρότερη αρχική θα έχει αποτέλεσμα περισσότερα σκάγια στον κύκλο...

Τι διαφορές αναφέρουν...
Παρουσιάζουν δοκιμές με μετρήσιμα αποτέλεσμα ως προς τη "βλητική υπέροχη";
Εγώ πάντως δεν έχω δει...μπορεί να μην το έψαξα αρκετά...

Και μη μου πεις ότι η αύξηση του αυλού κατά 2,3 δέκατα χιλιοστού είναι η αιτία για να ονομάζεις μια καννη σούπερ-ντουπερ Παουερ ή δεν ξέρω γω πως αλλιώς...

Οι σοβαρές εταιρείας στα ραβδωτά τους όπλα, συνοδεύουν το όπλο με το χαρτί του στοχου δοκιμών που δείχνει την ευθυβολία του όπλου, σε συγκεκριμένη απόσταση, με συγκεκριμένο φυσίγγιο...

Στα λειοκαννα;
Εγώ είμαι καλοπροερετος και πηστευω την μπενελι για το powerbore/ την μπερετα για την stiliniium/την fabarm για το tribore/την μπραουνινγκ την Remington για της κανες που βγάζουν όπως πηστευω και τον παπατσαρουχα που λέει για την υπέροχη του κώνου και άλλους οπλουργους που λένε τα ίδια.. τώρα αν εσυ και κάποιοι άλλοι θεωρήτε ότι σαν κοροϊδεύουν παο πάσο…..

Εγώ είμαι καλοπροερετος και πηστευω την μπενελι για το powerbore/ την μπερετα για την stiliniium/την fabarm για το tribore/την μπραουνινγκ την Remington για της κανες που βγάζουν όπως πηστευω και τον παπατσαρουχα που λέει για την υπέροχη του κώνου και άλλους οπλουργους που λένε τα ίδια.. τώρα αν εσυ και κάποιοι άλλοι θεωρήτε ότι σαν κοροϊδεύουν παο πάσο…..
Δεν είναι θέμα κοροϊδίας, είναι θέμα μάρκετινγκ
Όλες αυτές οι εταιρείες που έγραψες προσπαθούν να πλασάρουν το προϊόν που πουλάνε, και όλες λένε ότι η διαμόρφωση της κάννης που έχουν εφαρμόσει αυτές είναι καλύτερη του ανταγωνισμού
Από εκεί και πέρα, ο καθένας διαλέγει, πληρώνει και πιστεύει ότι θέλει

κατά 2,3 δέκατα χιλιοστού
Αν εννοεις για την powerbore(συμφωνα με αυτα που ακουγονται οτι εκαναν τον αυλο 18,35mm) μιλαμε για 5 εκατοστα του χιλιοστου...Και συμφωνα με γραφομενα συναδελφου απο το φορουμ οι καννες οταν σφραγιζονται πχ. αν ο αυλος ειναι 18,32 σφραγιζεται σαν 18,3 αν ειναι 18,37 σφραγιζεται 18,4) οποτε ειναι αποδεκτες ανοχες μερικων εκατοστων του χιλιοστου για το αποτελεσμα που δινει το κοπτικο...τωρα συμφωνα με τα προηγουμενα πως προκυπτει αυτο το 18,35...αγνωστο...

Αν εννοεις για την powerbore(συμφωνα με αυτα που ακουγονται οτι εκαναν τον αυλο 18,35mm) μιλαμε για 5 εκατοστα του χιλιοστου...Και συμφωνα με γραφομενα συναδελφου απο το φορουμ οι καννες οταν σφραγιζονται πχ. αν ο αυλος ειναι 18,32 σφραγιζεται σαν 18,3 αν ειναι 18,37 σφραγιζεται 18,4) οποτε ειναι αποδεκτες ανοχες μερικων εκατοστων του χιλιοστου για το αποτελεσμα που δινει το κοπτικο...τωρα συμφωνα με τα προηγουμενα πως προκυπτει αυτο το 18,35...αγνωστο...
Από την στιγμή που δεν δίνει η benelli λεπτομέρειες για το τι είναι ακριβώς αυτό που εφάρμοσε στην powerbore και την έκανε ανώτερη των υπολοίπων, μόνο εικασίες θα ακούγονται
Πάντως χωρίς να αμφισβητώ όσους την δοκίμασαν και είδαν βελτιωμένη βλητική απόδοση,πιστεύω ότι αυτό το μυστήριο που έχουν αφήσει να πλανάται την έχει ανεβάσει στα μάτια πολλών έστω και υποσυνείδητα
Και ειδικά σε άτομα που δεν συγκρίνουν, όπως εγώ για παράδειγμα

Δεν είναι θέμα κοροϊδίας, είναι θέμα μάρκετινγκ
Όλες αυτές οι εταιρείες που έγραψες προσπαθούν να πλασάρουν το προϊόν που πουλάνε, και όλες λένε ότι η διαμόρφωση της κάννης που έχουν εφαρμόσει αυτές είναι καλύτερη του ανταγωνισμού
Από εκεί και πέρα, ο καθένας διαλέγει, πληρώνει και πιστεύει ότι θέλει
Άλλο το μάρκετινγκ και αλλο να θεωρης ότι ειναι κοροϊδία…. Εγώ δεν θα κυνηγούσα με καμία από αυτες της μάρκες… αν πηστευα που με κοροϊδεύουν … αλλά αν θες να πιστεύεις ότι σου πλασάρουν φούμαρα και κυνηγάς με αυτες…εκει πάει αλλου η κουβέντα

Άλλο το μάρκετινγκ και αλλο να θεωρης ότι ειναι κοροϊδία…. Εγώ δεν θα κυνηγούσα με καμία από αυτες της μάρκες… αν πηστευα που με κοροϊδεύουν … αλλά αν θες να πιστεύεις ότι σου πλασάρουν φούμαρα και κυνηγάς με αυτες…εκει πάει αλλου η κουβέντα
Εγώ μιά χαρά κυνηγάω με όλες δεν έχω κόλλημα
Η λέξη κοροϊδία μπορεί να είναι βαριά, η λέξη υπερβολή ίσως ταιριάζει καλύτερα

Δεν είναι θέμα κοροϊδίας ή απάτης...καμία εταιρεία δεν σου παίρνει τα λεφτά με το ζόρι...και εννοείτε η καθεμία θα διαφημίσει το προϊόν της με τον οποιοδήποτε τρόπο προκειμένου να εχει κέρδος...απόλυτα θεμιτό στο εμπόριο...
Μιλάμε για την έλλειψη ενημέρωσης ως προς το προσφερόμενο προϊόν...
Παράδειγμα...ολόκληρη συζήτηση εγινε παραπάνω για το τι είναι αυτό το περίφημο POWER BORE και κανένας δεν έχει δει να αναφέρεται κάτι με σαφήνεια από την εταιρεία ή την αντιπροσωπεία...

Last edited:
Για να μην χαλάμε το θέμα…. Το 828 το θεωρό ότι καλητερο έχει βγάλει η μπενελι τα τελευταία χρόνια αν είχε καλητερη τιμη δεν θα είχε ανταγωνισμό..πηστευω θα ακολουθισουν και άλλες εταιρίες με τα ίδια χαρακτηριστικά .s.p

Back