Ata Arms Team

Αγορίνα μήπως παράλληλα φούσκωσε και το φυσίγγιο ,μετά ξαναεριξες και σου έκανε το ίδιο ;
Όχι δεν φούσκωσε το φυσίγγι.
Απλώς λόγω βρωμιάς ή σκουριάς είχε μικρύνει λίγο η θαλαμη.

Δεν έριξα άλλο φυσίγγι.

Όμως το καθάρισα και είμαι σίγουρος πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα.
 
Εγώ όσα όπλα έχουν περάσει από τα χέρια μου δεν είχα ποτέ πρόβλημα σκουριάς πουθενά ,τα όπλα μου πάντα ήταν beretta και μια crio ,τα beretta ήταν δύο 303 ,μια urika 2 ,τώρα unico , είχα και ένα Πήγασο και έχω και ένα 686 sporting .Σε όλα τα όπλα που αγόρασα το πρώτο που έκανα ήταν πλύσιμο κάννες με καυτό νερό και με μαλακό σφουγγάρι και ένα σαμπουάν καθάρισμα και μετά λάδι εξωτερικά που με προσοχή έβαζα λάδι και κάτω από την αεριζόμενη ρίγα και στα σημεία που ενώνει με την καννη ,ειδικά τον πρώτο χρόνο η κάννη ποτέ δεν έμενε χωρίς λάδι εξωτερικά ποτέ ,εγώ πάντα πριν ξεκινήσω το κυνήγι λαδωνω την κάννη πολύ καλά ,με αυτόν τον τρόπο σε κανένα όπλο δεν είδα σκουριά στην κάννη ,η σκουριά ξεκινάει εκεί που ενώνει η ρίγα με την κάννη και είναι ένα τυφλό σημείο που εάν είσαι λίγο αμελείς την πατάς ,ποτέ δεν έβαλα το όπλο στο αμάξι βρεγμένο, λύσιμο και με χαρτί μαζεύω ότι νερό μπορώ ,ξέρω μπελάς αλλά εάν δεν μέχρι να πας σπίτι μπορεί να γίνει η ζημιά ,εννοείτε πως το όπλο μετά στο σπίτι λύσιμο όλο και καθάρισμα πολύ καλό ,τα όπλα μου τα καθαρίζω μέσα στην σεζόν αρκετές φορές .
Κι εγώ δεν είχα δει ποτέ σκουριά.
Και δεν είναι σίγουρος ότι ήταν σκουριά.

Θα το παρακολουθώ και θα δούμε.
 
Θα σας γράψω κάτι με το θέμα σκουριάς . Αλλάξαμε τα μέταλλα και φύγαμε από χέρι εντελώς και μπήκαμε στην παραγωγή με ανακυκλώσιμα κτλ .Τα καλά μέταλλα δεν θέλουν ούτε πανάκριβα λάδια ούτε κάθε μέρα καθάρισμα . Φτιάχνουμε κανες με σκατα και προσπαθούμε να τις διαχειριστούμε με βελτίωση λιπαντικών και συχνές συντηρήσεις έχω όπλα 40 και 55 χρόνων αχρωμιωτα της σειράς που οι κάτοχοι συγγενείς δεν ήταν και επιμελείς και δεν βλέπεις μέσα στίγμα και περνάει όπλο των 2/3000€ σήμερα και αν το αφήσεις για 2000 φυσίγγια θα θες ένα μεροκάματο για να το επαναφέρεις .Και έχεις και 10φορες καλύτερα υλικά (φυσίγγια) που χρησιμοποιείς σήμερα . Τελικά το πολύ ψάξιμο στο θέμα όπλων όσο το ψάχνω συγκρίνω δοκιμάζω αρχίζει να μου αλλάζει την άποψη περί τεχνολογική εξέλιξη των όπλων ίσον καλύτερα όπλα καλύτερες τουφεκιές μηχανισμοί κάτι δε πάει καλά άποψη μου βέβαια γιατί δε σταματάω ποτέ να σκαλίζω έχω αρωστεια με το θέμα όπλων.
Ακριβως ετσι οπως τα λες.
Η διαφορά φαινεται αμεσως με το ματι κ με το θορυβο που κανουν τα μεταλλα αν βαλεις δίπλα κ συγκρινεις ενα παλιο καλο οπλο με ενα ακριβο σημερινο.
Εχω στο χωριο ενα ισπανικο δικαννο cal 20 του 1955 κ δεν ξερω κ εγω ποσες φορες κ για ποσο καιρο εχει μεινει αλαδωτο χωρις να εχει παθει το παραμικρο. Το ιδιο μια auto 5 του 60 με το 100% της αρχικης βαφης πανω της σε αριστη κατασταση.
Ολα τα αλλα λαδωνονται εξωτερικα καθε λιγες ημερες κ αν τα παρω κυνηγι αμεσως μετα.
 
Η ποιοτητα δεν εχει πεσει λογω ανακυκλωμενου μεταλλου, γιατι η πρωτη υλη που χρησημοποιηται στα εργοστασια επιλεγεται με βαση τα χαρακτηριστικα που απαιτουνται. Το μεταλλο της κανης δεν εχει καμια σχεση με το μεταλλο απο τις γωνιες και τα στρατζαριστα που φτιαχνουμε καγκελα και τραπεζακια, πρεπει να αντεχει τις πιεσεις.Εχουν ανοιξει κανες λογω μεταλλου?Αν τωρα ολο το οπλο ειναι ατσαλινο που σημαινει και παραπανω βαρος θα εχει και αλλο ΄΄ηχο'' στη λειτουργεια του αλλα θελει και παραπανω αντοχη στο περπατητο. Αλλο να πας περπατητο με παλια Α5 και αλλο με την καινουργεια π.χ. Η ποιοτητα εχει πεσει στα εμπορικα αυτογεμη κυριως, αν παμε σε ακριβα s.p. προφανως αυτο δεν ισχυει.
 
Κι εγώ δεν είχα δει ποτέ σκουριά.
Και δεν είναι σίγουρος ότι ήταν σκουριά.

Θα το παρακολουθώ και θα δούμε.
Στέλιο καλησπέρα. Το ίδιο όπλο ακριβώς έχω. Το πήρα πέρυσι και μέχρι στιγμής είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Φοβερές τουφεκιές και όπως ανέφερες δεν ντρέπεσαι να το κυνηγήσεις. Είδωμεν στο μέλλον τι θα μας βγει.
 
Θέλω να σου απαντησω
Το ΑΤΑ είναι σχολή beretta, εκπρωσοπός του δυτικού καταναλωτισμού.
O ρώσος η μάλλον καλύτερα να πω ο σοβιετικός εκπρωσοπει το απλό λιτό που κάνει την δουλειά παντού και πάντα.
Αν ήθελα να αγορασω σήμερα όπλο ανάμεσα στα δυο θα έφερνα το ΑΤΑ λόγο χαρακτηριστικών, βάρος, φινίρισμα, ξύλα, επιλογές στα μήκος της κανης, κοντακι ποιο κοντά στα μέτρα.
Αλλα τους σοβιετικους που έχω δεν τους αλλάζω με τίποτα. Το πόζε να είχε λίγο ποιο μακρύ κοντάκι θα ήταν θεως. Αλλά θα έρθει η ώρα του και θα γίνει.
 
Κανένα από τα δύο,ένα καλό μεταχειρισμένο στην τιμή αυτή πολύ ανώτερο και από τα δύο,εάν έπρεπε ντε και καλά να έχω μόνο αυτές τις επιλογές σίγουρα ΑΤΑ για τους λόγους που αναφέρονται . Παρεπιπτόντως πήρε γνωστός μου από συνταξιούχο που παράτησε το κυνήγι λόγω γειρατος ένα 686 παλιό μοντέλο χωρίς τσοκ σε άριστη κατάσταση 500 ευρώ.Και βάζω εγώ το δίλημμα ποιο από όλα αυτά είναι επένδυση και αξίζει να πάρεις,ένα αμφιβόλου ποιότητας καινούργιο όταν στην αγορά με ψάξιμο βρίσκεις (θησαυρούς)
 
686 σε αριστη κατασταση και 500 ευρω?
Ή δεν ηταν σε τοσο αριστη κατασταση.
Ή ο συνταξιουχος δεν ηξερε και τον επιασε κοτσο ή δεν τον εννοιαξε και τοσο το παππου.
Οπως και να εχει, αν ξερεις μπορει στα μεταχειρισμενα να βρεις θησαυρους, αν δε ξερεις ομως παιρνεις γρουνι στο σακι...
 
Εχω μια απορια...εαν καποιος ηθελε φθηνο super pose,ποιο θα ταν καλυτερη επιλογη......ata sp ή baikal sp?:rolleyes:
Το μονο κοινο που εχουν αυτα τα δυο οπλα ειναι η τιμη τους.
Το ΑΤΑ ειναι ενα συγχρονο οπλο με αρκετα ποιοτικα ξυλα και αρκετες επιλογες ενω το baikal βασιζεται στην απλοτητα και την μακροζωια.
Η ζυγαρια κλεινει προς το ATA φυσικα αλλα και εσυ για να γραφεις σε αυτο το θεμα και οχι στο baikal προφανως εχεις καταληξει.
 
Το μονο κοινο που εχουν αυτα τα δυο οπλα ειναι η τιμη τους.
Το ΑΤΑ ειναι ενα συγχρονο οπλο με αρκετα ποιοτικα ξυλα και αρκετες επιλογες ενω το baikal βασιζεται στην απλοτητα και την μακροζωια.
Η ζυγαρια κλεινει προς το ATA φυσικα αλλα και εσυ για να γραφεις σε αυτο το θεμα και οχι στο baikal προφανως εχεις καταληξει.
Ευχαριστω για την απαντηση...ομως δεν εχω καταληξει πουθενα γιατι πολυ απλα δεν προκειται ν αγορασω sp....μια απορια εξεφρασα σε περιπτωση που καποιος ηταν σε διλημμα για φθηνο sp...
 
O καλός ο μύλος όλα τ'αλέθει (24-28-30-32-34γρ ) και τ'αλέθει και πολύ καλά μάλιστα .
Φοβερό κυνηγετικό όπλο .
Το sp της φωτο μου θυμιζει το πρωτο μου οπλο.Baikal sp made in ussr 1987 με σταθερα τσοκ και απλους εξολκεις..μονο που ηταν δισκανδαλο...
 
Στέλιο καλησπέρα. Το ίδιο όπλο ακριβώς έχω. Το πήρα πέρυσι και μέχρι στιγμής είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Φοβερές τουφεκιές και όπως ανέφερες δεν ντρέπεσαι να το κυνηγήσεις. Είδωμεν στο μέλλον τι θα μας βγει.
Συνάδελφε πέρνα από τη σχετική ενότητα να μας συστηθείς και να σε γνωρίσουμε.

https://www.hunterslife.gr/forums/threads/to-know-us-better-Γνωριμία.17/page-556
 
Σήμερα παρατηρησα για πρώτη φορά σκουριά στη θαλαμη.

Και επίσης σε μια τουφεκιά ο εξωλκεας σε αυτή τη θαλαμη δεν μου πέταξε το φυσίγγι.

Έχει παρατηρήσει κανείς κάτι αντίστοιχο;
Κοίτα να μην ήταν και από το πάφυλλα του φυσιγγίου.Αν σε είχε πιάσει καμιά βροχή ή στην αποθήκευση και είχε στα πλάγια και δεν το είδες.
 
Κοίτα να μην ήταν και από το πάφυλλα του φυσιγγίου.Αν σε είχε πιάσει καμιά βροχή ή στην αποθήκευση και είχε στα πλάγια και δεν το είδες.
Όχι έχει ξεκαθαρίσει αυτό το θέμα.

Ήταν κατάλοιπα και είχαν χρώμα σαν σκουριά...Από συγκεκριμένο φυσίγγι.

Αν ήταν σκουριά θα την έβλεπα και τώρα.
Διότι καθαρίζω το όπλο με την τριχινη σκληρή βούρτσα και μετά με την ελικοειδή σκληρή και το αφήνω εσωτερικά αλαδωτο.

Μπορεί να κάνω και 10 η 15 μέρες να το ξαναπιασω και όταν το ανοίγω δεν υπάρχει ίχνος σκουριάς.

Το gorrila ήταν ο ένοχος και γι αυτό το φαινόμενο παρατηρήθηκε κυρίως στην πρώτη κάνει που το έριχνε.

Δηλαδή στην κάτω καννη.
 
Γιατί ;
Διότι είναι έτοιμο για χρήση ανα πάσα ώρα και στιγμή χωρίς να κάθομαι να βγάζω τα λάδια.

Αλλά και για να δω αν θα σκουριάσει ή όχι.

Επθσης το ότι δεν σκουριαζει ενώ δεν έχει λάδι επαληθεύει ότι δεν έχει πιάσει σκουριά.
 
Back
Top