Ωτοασπίδες για το κυνήγι.

Μέχρι πριν λίγο καιρό χρησιμοποιούσα για το σκοπευτήριο τις παρακάτω απλές ωτοασπίδες. σε γενικές γραμμές ευχαριστημένος , άνετες πρακτικές αλλά ήθελα κάτι ποιο αποδοτικό μιας που οι επισκέψεις μου στο σκοπευτήριο πλήθαιναν.
http://www.ebay.com/itm/SureFire-Ea...886567?hash=item51d4b38827:g:U9oAAOSwHnFVrn9Z
Το μεγαλύτερο πρόβλημα το ειχα στο σχιστό στο σκεπαστό γήπεδο .. στο οποίο για όσους δεν έχουν πάει , είναι σαν τα τουφεκιάς μέσα σε κατσαρόλα!! μάλιστα μια φορά άφησα την πουλα στην μέση και έφυγα απο τον πόνο :(. έχω ευαισθησία γενικά στο αυτί.

Μετά από λίγο ψάξιμο και αφού απέρριψα για την ώρα την ιδέα της ψηφιακής , καθώς περα απο το κόστος , τις βρίσκω άβολες και τις ζεστές μέρες λούζει ο ιδρώτας, αγόρασα από ebay τις napier pro 9 κοντά στα 32€ με τα μεταφορικά.
αυτές που πήρα είναι το νέο μοντέλο και φοράει νεα σφουγγαράκια όπως φαίνεται στην παρακάτω.
http://www.ebay.com/itm/napier-pro-9-/302133677183?hash=item4658920c7f:g:UmsAAOSwo4pYIyBm

τις φόρεσα 2-3 φορές τον Ασπρόπυργο και πραγματικά εντιποσιάστηκα απο την απόδοση τούς .. ανετότατες (μετά απο λίγα λεπτά δεν νιώθεις οτι τις έχεις), ακούς πολύ καλά τισ συνομιλίες και "πνίγουν" πολύ καλά την τουφεκιά. γενικά κάνουν αυτό που γράφουν.
Χθες έγινε το ΑΠΌΛΥΤΟ ΤΕΣΤ στο σχιστό .. λόγο της πολυκοσμίας & αναμονής, έκατσα μέσα στην "κατσαρόλα" κανένα μισάωρο πριν ρίξω!!! + την πούλα.
πραγματικά καμιά σχέση με οτι είχα ζήσει τις προηγούμενες φορές .
ίσος οι ψηφιακές έχουν το απόλυτο στην διαχείριση του ήχου , αλλά οι napier κάνουν άριστα την δουλειά τούς και αξίζουν 100% τα 32 ευρώ τους.

Μόνα αρνητικά για την ώρα είναι ¨: οτι καμιά φορά που τις κουτουλάς με το κοντάκι όταν έχεις σπασμένο όπλο στον ώμο .. ακούς ενα έντονο "κλουπ" που σε ξαφνιάζει και οτι μοιάζεις σαν να εχεις βάλει akrapovic στα αυτιά...sarcastic.

Υ.Γ Στέλιο ευχαριστώ για τις πληροφορίες που μου έδωσες . πάνω κάτω όπως μου τα είπες δουλεύουν και σε εμένα ..shake hands.
 
Καλορίζικες και πάλι Χρήστο !!! Χαίρομαι που σε βόλεψαν ... .shake hands.
καμιά φορά που τις κουτουλάς με το κοντάκι όταν έχεις σπασμένο όπλο στον ώμο .. ακούς ενα έντονο "κλουπ" που σε ξαφνιάζει και οτι μοιάζεις σαν να εχεις βάλει akrapovic στα αυτιά...sarcastic.
Πράγματι έτσι όπως το λες ... κι εγώ το έχω προσέξει αυτό !!! .big smile. Ευτυχώς είναι κάτι που συμβαίνει σπάνια ... ;)
Ενώ με τις άλλες τις ογκώδεις ωτοκαλύπτρες, είτε απλές είτε ηλεκτρονικές, εμένα μου συμβαίνει σχεδόν σε κάθε επώμιση ... και μου .sex hard. την αυτοσυγκέντρωση στην πιο κρίσιμη στιγμή της βολής !!! :eek:
.sarcastic.
 
Χρηστο τις εχω στο προγραμμα αυτες, μιας κ οι "συνηθισμενες" δεν με βολευουν καθολου... Εχω και την δοκιμη σου πλεον για συμμαχο... ;).shake hands.

άντε με το το Καλό ΑΡΙ
φαντάζομαι λογο τιμής θα τις πάρεις απο ebay , οπότε θα σου έλεγα να προσέξεις να ειναι το νέο μοντέλο με τα λευκά "σφουγγαράκια" καθώς είναι λεία και εύκολα στον καθαρισμό . ενώ τα παλιά ειναι σφουγγάρι σφουγγάρι!!.
ο πολίτης που πήρα εγώ, στην φωτό εχει τις παλιές αλλά στα χαρακτηριστικά έγραφε τα παρακάτω :
NEW FOR 2015 - New white soft moulded cuffs allow for a better, more comfortable fit. This ensures the unit performs at its maximum capabilities. The new cuffs are also easier to clean as they are of a closed cell construction.

Του έστειλα "χαμπέρι" πριν προχωρήσω σε αγορά και μου επιβεβαίωσε οτι είναι οι νέες . ;)
ήρθαν σε μια εβδομάδα .
 
Πραγματικα κι εγω εχω προβληνα με τις ηλεκτρονικες τις κλασικες που αγορασα πρνι 3 μηνες ...ενω εχουν καλη μονωση ηχου στην ντουφεκια ,απο την αλλη στις 10 επωμισεις οι μισες σχεδον θα μου βρουν στο κοντακι λογο ογκου....ολο αυτο με εχει απογοητευση
Σκεφτομαι να προχωρησω στην αγορα των ακριβων τις gens εχουν γιρω στα 400 με 450 ...ακριβες ναι δεν λεω αλλα και οτι καλυτερο απο καθε αποψη.
Αν το σκεφτεις οτι μεσα στην σεζον εγω τουλαχιστον για διαφορα μπιχλιμπιδια εχω δωσει κανα 300 (φια βαλτετα κατω ξαι πεστε τι εχετε δωσει για διαφορα αξεσουαρ ..ειτε αυτο λεγετε ρουχισμος ειτε αφορα το οπλο σας ) θα διαπιστωσετε οτι εχουν φυγει αρκετα χρηματσ σε πραγματα που θα μπορουσαν και να περιμενουν αργοτερα .
Θα ρωτησω και αν τις δινουν με 2-3 δωσεις με καρτα ακομη καλυτερα ...φετος θα ειναι η μοναδικη αγορα και με προτεραιοτητα .
Αλλωστε υπαρχει μεγαλητερη ανσγκη απο την υγεια της ακοης...και το συμαντικο οτι τις χρησιμοποιουμε και στο κυνηγι.
 
Υπάρχουν ωτοασπίδες που είναι σχεδιασμένες για κυνήγι.
Είναι συνήθως αυτές με χαμηλό προφίλ και σχετικά κοντές.
Καλύπτουν ακριβώς το αυτί.
Προσωπικά πιστεύω ότι οι κλασσικές εξωτερικές ωτοασπίδες είναι ότι καλύτερο.
Μπαίνουν βγαίνουν εύκολα και είναι πολύ πιο υγιεινές από όλες τις άλλες. Ακόμα και από τις Cens.
 
λειτουργικα οι ωτασπίδες -ταπες που φτιαχνονται στο καλουπι του αυτιου είναι οι κορυφαιες , ειδικα αν ο σκοπευτης-κυνηγος επωμιζει και κουμπωνει δυνατα στο χτενι , σχεδόν παντα θα βρισκει η ωτασπιδα στο χτενι αναγκαζοντας τον να σηκωνει κεφαλι , από την άλλη όμως για να εχουμε σωστη καλυψη από τον ηχο στο αυτι πρεπει να καλυπτεται ολο το αυτι εξωτερικα , διαλέγετε και παιρνετε
 
Δημητρη μπορεις να το εξηγησεις γιατι δεν το καταλαβα γιατι πρεπει να καλυπτο ολο το αυτι ;
γιατι ο ηχος φιλε οσο και αν σου φαινεται περιεργο περναει από το δερμα και φτανει στο τυμπανο , αν θελουμε πληρη ηχομονωση οι κλασσικες ωτασπίδες με το πιο μεγαλο NR είναι απαραιτητες
 
Πολυ σπουδαιο και σοβαρο θεμα, προσωπικα ποτε δεν ειχα προβλημα αλλα και οι ετησιες τουφεκιες μου δεν ειναι πολλες. Θα αγορασω και εγω λοιπον
οποτε η οποια πληροφορια ειναι πολυ χρησιμη.
γιατι ο ηχος φιλε οσο και αν σου φαινεται περιεργο περναει από το δερμα και φτανει στο τυμπανο , αν θελουμε πληρη ηχομονωση οι κλασσικες ωτασπίδες με το πιο μεγαλο NR είναι απαραιτητες
Η γνωμη σου Δημητρη εχει τεραστια αξια, βοηθαει και σωζει ταυτοχρονα, ευχαριστουμε πολυ.
 
αυτες φοραω τωρα περιπου 2 χρονια και σκοπευτηριο και κυνηγι.ναι μεν στο κυνηγι ζεσταινονται τ αυτια μου αλλα εχω βρει την υγεια μου
s7_228573_imageset_04
 
Είχα κάποιες browning midas παρει για το κυνήγι δυστυχώς δεν τις βολέυτηκα αφενός επειδή ακουμπαγε το κοντακι στην ωτασπιδα οταν επωμιζα αφετερου ο ηλεκτρονικος ηχος που ακουγα το περιβαλλον ειδικα στις τσιχλες με μπερδευε δεν ηξερα απο που ερχεται το πουλι.
 
Οι ωτοασπίδες για το κυνήγι πρέπει να έχουν πολύ καλή στερεοφωνική εικόνα.
Αυτές που έβαλε ο @evripidis302 έχουν πολλή καλή αίσθηση.
Τις έχω κι εγώ αλλά δυστυχώς χάλασαν.
Δεν με βόλευαν και τόσο λόγω μεγέθους.
Έβρισκαν στο κοντάκι όταν επόμιζα λάθος.
Η αίσθηση του "κυνηγάω με ωτοασπίδες" είναι μοναδική.
Ξεπατώνονται να ρίχνουν στα 3 μέτρα από εσένα κι εσύ μπορείς να κάνεις διαλογισμό από την ησυχία.
Ούτε πονοκέφαλοι, ούτε βούισμα ούτε τίποτα.
Γυρίζεις ξεκούραστος.
Προσοχή στον δείκτη NR.
Για εμένα είναι καλό να προτιμάμε ωτοασπίδες με πάνω από 24 NR.
Και κάτι τελευταίο!
Ο δείκτης έντασης ήχου, τα Decibel δηλαδή, είναι λογαριθμικός αριθμός.
Το 24 από το 25 έχει μεγάλη διαφορά. Δεν είναι απλά +1!
Επίσης το αυτί θέλει ολόκληρο προστασία.
Ακόμα και το κόκαλο που βρίσκεται πίσω από το αυτί.
Όχι μόνο η κύρια είσοδος.
Οπότε ωτοασπίδες που καλύπτουν όλοκληρο το αυτί!
Και εννοείται ηλεκτρονικές.
Οι απλές είναι επικίνδυνες.
Μπορεί να έρχονται επάνω σου 5 τσοπανόσκυλα με τον τσοπάνο, και εσύ να κοιτάζεις τον ουρανό προσπαθόντας να καταλάβεις αν έρχονται τσίχλες ή κάνουν μαυράκια τα μάτια σου. .sarcastic.
 
Ποσο; ακουγοντε τα τσιν καλας
φιλε 3πλασιαζουν τους εξωτερικους θορυβους και ακουω το τσιν απο χιλιομετρα που λεει ο λογος και καταλαβαινω πολυ ευκολα απο που ερχονται κι ας μην τις βλεπω. εχω σωθει. ουτε πονοκεφαλοι ουτε τιποτα. το μονο θεμα οτι μου ζεσταινουν πολυ τ αυτια αλλα εχω συμβιβαστει. αν βρεις και τη σωστη θεση στο κεφαλι δεν ενοχλουν και καθολου στις επωμισεις. περιπου 65 ευρω απο αμερικα μαζι με μεταφορικα αλλα με βοηθεια
 
Last edited:
φιλε 3πλασιαζουν τους εξωτερικους θορυβους και ακουω το τσιν απο χιλιομετρα που λεει ο λογος και καταλαβαινω πολυ ευκολα απο πιυ ερχονται κι ας μην τις βλεπω. εχω σωθει. ουτε πονοκεφαλοι ουτε τιποτα. το μονο θεμα οτι μου ζεσταινουν πολυ τ αυτια αλλα εχω συμβιβαστει. αν βρεις και τη σωστη θεσξ στο κεφαλι δεν ενοχλουν κσι καθολου στις επωμισεις
Μαρκα και χρημα πες.
 
Back
Top