Χειροποίητα, custom made κοντάκια και εργασίες ξύλου και μέτρων από τον Γιάννη

Status
Not open for further replies.
Με αφορμή την σημερινή ολοκλήρωση ενός κύκλου εργασιών για την κατασκευή ενός σετ ξύλινων μερών σε ένα από τα όπλα μου, σκέφτηκα να ανοίξω το συγκεκριμένο θέμα για να συγκεντρώσουμε όσο είναι δυνατόν περισσότερα στοιχεία για την δουλειά του συγκεκριμένου μάστορα, σε ότι έχει σχέση με εργασίες ξύλου και επισκευές πάνω σε αυτό.




 
Αναφέρθηκα στην σημερινή ολοκλήρωση των εργασιών, γιατί απόμενε να γίνει η δοκιμή και στον κυνηγότοπο. Μόνο τότε μπορείς να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα για το αποτέλεσμα μιας δουλειάς. Όση και αν είναι μεγάλη η εμπειρία κάποιου στην αξιολόγηση ενός αποτυπώματος στον πίνακα ή μερικών σπασιμάτων σε πήλινους δίσκους, πάντα θα απομένει να ολοκληρωθεί η διαδικασία στο πεδίο, όπου όλες οι απαιτητικές συνθήκες συναντούνται εκεί.





Η συγκρατημένη μου αισιοδοξία με αφορμή αυτά που είχα δει μέχρι σήμερα στο σκοπευτήριο, όσο τα ξύλα ήταν στην διαδικασία κατασκευής, ήρθε σήμερα να αντικατασταθεί από την χαρά και την δικαίωση, να εμπιστευθώ στον Γιάννη την εργασία αυτή. Συνήθως λέγεται ότι ένα καινούριο όπλο ή ένα κοντάκι πρέπει να το συνηθίσεις. Σίγουρα θα πρέπει να συνηθίσεις κάποιους χρόνους και κάποιες μεταβλητές που μπορεί να διαφέρουν από ένα όπλο σε ένα άλλο. Όταν όμως ξεκινάς να τουφεκάς ένα καινούριο κοντάκι, σε περπατητό κυνήγι τσίχλας, με το πλέον ακατάλληλο όπλο για την δουλειά αυτή (στενά τσοκαρίσματα, συνολικό βάρος, εργονομία, κτλ) και να ακουμπάς σχεδόν το απόλυτο, τότε πραγματικά σημαίνει πως έχει γίνει....καλή δουλειά !!!



 
Οι τσίχλες άρχισαν να φεύγουν από τα πυκνά και να έχουν πάρει το απαιτούμενο ύψος προστασίας, δεν είχαν υπολογίσει όμως καλά. Τα φυσίγγια 28γρ σκοπευτικά, με ότι αυτό συνεπάγεται για τον αυστηρό συσχετισμό που δημιουργεί ένας τέτοιος συνδυασμός, συσφίξεων και φυσιγγίων. Η πρώτη τουφεκιά έμελε να βγάλει αυθόρμητα από μέσα μου ένα επιφώνημα θαυμασμού, βλέποντας το κέντρο της τουφεκιάς να καταλήγει στο πουλί, κάνοντας το πραγματικά να διπλώνει, αφήνοντας πίσω το χαρακτηριστικό σύννεφο από πούπουλα, έδειξε νωρίς ότι ... τα μέτρα ήταν σωστά.
Συνέχισαν πολλές μονοτούφεκιες παρόμοιες εικόνες, κάνοντας κάποια από τα πουλιά ... δύσκολα στο αυριανό καθάρισμα.
Θα ήθελα για άλλη μια φορά να ευχαριστήσω τον Γιάννη για το μεράκι που έβγαλε στην δουλειά αυτή, όπως κάνει άλλωστε πάντα. Είναι το πρώτο κοντάκι που μου φτιάχνει και από αυτά που είδα, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα είναι το τελευταίο.
Προτείνω ανεπιφύλακτα την δουλειά του. Πιστέψτε με, αξίζει τον κόπο να κάνετε δώρο αυτήν την "πολυτέλεια" στον εαυτό σας, που τελικά δεν κοστίζει όσο μπορεί να νομίζουμε ή να φοβόμαστε.
Εύχομαι Καλή Χρονιά σε όλους, με υγεία και πάντα "εύστοχοι" και τυχεροί στις επιδιώξεις σας.
 
Πιστεύω οτι ειναι το καλύτερο δώρο που μπορει να κανει ο καθένας στον εαυτό του...
οχι μονο για την καινούρια χρονια, αλλα παντοτινό . . . . .
Πρωτα κοντακι και μετα τα υπολοιπα (τσοκ-φυσιγγια-κατανομές)
Και οταν τα μετρά μας συναντήσουν την εμπειρία και το μερακι του παραπάνω μαστορα......
εεε τοτε το αποτέλεσμα γίνεται διαχρονικο και ανεκτίμητο..very shoked.
ΜΠΡΑΒΟ στον Κ. Γιαννη για την δουλεια του, και στον ιδιοκτήτη για την επιλογη του.
Γιωργο να σε γερός να το χαρείς
 
Το δα στην πράξη...
Συνδυασμόςπαραγόντων η επιτυχία με την μερίδα του Λέοντος να αφορά το σωστό κοντάκι.
Μπραβο στον μάστορα..
Πάνο, εμπλούτισε το θέμα, όταν μπορέσεις. Έχεις δύο "εργαλεία" φτιαγμένα στον μάστορα.
 
Λίγο νωρίτερα εν μέσω θέρους απεφασίσθη να φτιάξω ενα κοντάκι στη 303 μου.
Ενα όπλο σχεδόν του κουτιού που αυτό που του έλειπε ειναι οτι λείπει από ενα εργοστασιακό αυτογεμές ήτοι ένα σωστό κοντάκι.
Υπόθεση πολύπλοκη για οποιον δεν γνωρίζει όπως εγω,"εύκολη" και κατανοητή όμως με την υπομονή και την καθοδήγηση του Γιάννη.
Δουλειά μερακλίδικη και δοκιμές στον πίνακα ΠΑΡΟΥΣΙΑ του μάστορα προκειμένου να ολοκληρωθουν τροποποιήσεις σε περίπτωση που αυτό κρινόταν απαραίτητο.
Το αποτέλεμα;Ενα 303 που "βαράει"εκει που "κοιτώ".
Κάτωθι ακολουθεί ενα μικρό φωτογραφικό απόσπασμα με τις εργασίες που ελαβαν χώρα:


 
Υπηρχε ήδη η αριστη αποψη μου για την δουλειά του Γιάννη ενεκα του κοντακίου που κατασκευασε για την Benelli Raffaello την οποια και μεταμόρφωσε. Αυτο διαπιστώθηκε απο μένα και τους συγκυνηγούς μου στο κυνήγι.
Θα ακολουθήσει πληρες φωτορεπορτάζ .
 
Eμενα ηταν πιο περιεργη η περιπτωση, καθως επρεπε να αλλαξει και κλισεις. Με τα πολλα, και αφου το σκεφτομουνα χρονια, τετοια εποχη περιπου περσι το αποφασισα. Το αποτελεσμα οχι απλα ηταν αυτο που περιμενα, αλλα και κατι παραπανω.











 
Δεν θα μπορούσα και εγώ μην βάλω το 'λιθαράκι" μου σε αυτο το θέμα για τον Γιάννη
Απο τότε που απέκτησα το 525 μου ειχα κατά νου την δημιουργία κοντακίου για τους λόγους που συζητάμε συχνά αλλα και για αισθητικούς λόγους .. εχω και εγω τα θέματα μου βλέπετε !!:)
Είχα την τύχη να γνωρίσω τον Γιάννη απο σπόντα, όταν πουλούσα κάτι.!
Οσο γνώριζα τον Γιάννη τόσο ανέβαινε η εμπιστοσύνη μου και πήρα την απόφαση να μου κάνει εκείνος κοντάκι και πάπια στο 525 .
Για την τεχνική και τις δεξιότητες στις κατασκευές τα έχουν αναφέρει ποιο πάνω οι προηγούμενοι ,
θέλω να πω ώμος οτι μιλάμε ένα σπουδαίο καλλιτέχνη με μεράκι και εξαιρετική αντίληψη . Σημαντικότερο όλων για μένα ήταν οτι ένοιωθα οτι με άκουγε με προσοχή και με καθοδηγούσε στο που θέλω να πάω την κατασκευή ..
Όλη η διαδικασία των συζητήσεων ,της κατασκευής και εξέλιξης του κοντακίου μου ήταν μια απρόσμενα ωραία εμπειρία .
Ηταν και μια αφορμή να πίνουμε τα τσιπουράκια μας με τον μεζέ μας φυσικά ..:):) !
Γιάννη ευχαριστώ για την εμπειρία και το στολίδι που έκανες για το 525 μου !

φωτό από την κατασκευή



αφού ολοκληρόθηκαν οι λεπτομέρειες των μέτρων ... το φινίρισμα το ανέλαβα εγώ , μιας που μου αρέσει η διαδικασία !!





και μια φώτο απο όμορφες κυνηγετικές στιγμές που μου χαρίζει το αποτέλεσμα της δουλειας
 
Last edited:
Ακόμη μια απόδειξη ότι στο φόρουμ μας υπάρχουν Άνθρωποι όχι μόνο με γνώσεις αλλά και με προθυμία για βοήθεια, μετριοπάθεια, χωρίς να προσβλέπουν σε κάτι παρά μόνο να βοηθήσουν. Είναι σημαντικό να έχει κάποιος γνώσεις αλλά το σημαντικότερο είναι ποιος είναι αυτός που τις έχει. Είναι ευτύχημα για το φόρουμ να υπάρχει ένας τέτοιος άνθρωπος όπως ο Γιάννης (ΓΙΑΝΝΗΣ.). Από κουβέντα που είχαμε, του είχα αναφέρει για την σπασμένη πάπια στο Baikal μου και χωρίς δεύτερη κουβέντα προθυμοποιήθηκε να του τη στείλω και να μου τη φτιάξει παρόλο που μου έλειπε το σπασμένο κομμάτι! Την παρέλαβε, την έφτιαξε και την άλλη μέρα μου την έστειλε έτοιμη!!! Γιάννη θέλω να σε ευχαριστήσω κι από εδώ! .RESPECT. .shake.
Λοιπόν η σπασμένη πάπια ήταν έτσι και μάλιστα τι καμμάτι που λείπει το είχα χάσει:


image ru

Μετά από τα μαγικά χέρια του Γιάννη, η πάπια ήρθε στα χέρια μου έτσι:






( Chris-Kaz, 15 Σεπτεμβρίου 2016 )
 
Να προσθέσω λοιπον στο θεμα οτι το κοντακι της 302 ηρθε απο τα μερακλιδικα χέρια του μαστρογιαννη και πραγματικα μετα που το έβαλα πανω στ οπλο ειδα αλλο εργο.να εισαι καλα γιαννη κι εσυ και τα χέρια σου
 
Και γω θέλω θείο!!!.pray to God.
Συνχαρητηρια γιανο γεια σας τα χερια σου εισαι μερακλης!.RESPECT.
Πρώτα ο θεος άνοιξη καλοκαίρι θα δω πως θα πάνε οι δουλειές μου και υγεία να χουμε θα δρομολογησουμς ένα για την Α400 γιατί οι τουφεκιες που μου βγάζει είναι φαρμάκι θα γίνει αυτό να πάει πάνω μου γάντι Πότε δεν έχω κάνει κοντακι στα μέτρα μου από την αρχη
 
Status
Not open for further replies.
Back
Top