Φυσίγγια για τσίχλες - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Το 16-17 στην τσιχλοπλυμμηρα έγινε ο κακός χαμός από τέλη Νοεμβρίου και μετα. Το τι χρεπια μπήκαν στα όπλα μας δεν λέγεται. Τα πιο πολλά απλά έκαναν μπαμ!
Αφου έκαναν κ μπαμ δόξα το θεο.. .pray to God.
Αυτό το μποουουουουουμμμμ είναι που με τρομάζει χαχαχαχα....
 
Τίποτα δεν μπορεί να παραμεινει το ίδιο για παντα.....
Οκαι οπως υπαρχει η αρχη έτσι υπάρχει κ το τέλος,και για το τελευταίο οι λόγοι μπορεί να είναι διάφοροι..

Το μεγαλυτερο "σακατεμα" το τρώνε τα τσιχλοφυσιγγα λόγω κ αυξημένης ζητησης...

"Ελα μωρε τώρα τσίχλα είναι, γέμισε το με ότι έχεις γιατί φέτος έχει πολλα πουλια και αργότερα βλέπουμε..."
Αλλα δεν είναι καθόλου έτσι τα πραγματα..

Εγώ το δέχομαι ότι αν οι περισσοτεροι κατασκευαστές χρησιμοποιουν πχ ένα συγκεκριμένο τυπο πυριτιδας η άλλου υλικού γομωσης τοτε κάποια στιγμή είναι πιθανον να ξεμεινουν λόγο της μεγάλης ζήτησης.....

Και τι θα γίνει τοτε να σταματήσουν να δουλευουν??

Οχι να μην σταματήσουν...
Αλλα ωφείλουν εκ τον προτερων να έχουν γνωρίζουν κ άλλες δοκιμασμένες συνανταγες που να κινούνται στα ίδια επιπεδα με το αρχικό φυσιγγι που εφτιαχναν..
(Να είστε σίγουροι ότι πολλαα φυσιγγια άλλαξαν συνταγή στην πορεια κ χωρίς να το καταλάβει ο χρήστης γιατι πολυ απλα δεν είδε καμια διαφορα.........)

και όχι πάμε κ περνουμε ότι υλικά βρουμε κ χωρίς να εχουμε ξανασχοληθηθει με αυτά προσπαθουμε όπως - οπως τελευταία στιγμή να φτιάξουμε φυσίγγια.......
Και για αυτό κ ξαφνικά ακουμε ότι όχι μόνο το τάδε φυσιγγι σκαρτεψε αλλά έγινε κ επικίνδυνο...
Εμ βέβαια, και πως να μην είναι αφου προηγουμένως δεν ελέγχθηκε ως προς την ασφάλεια του με τον γνωστό τροπο....
Άλλο μεγάλο θέμα και αυτό............
σχεικα με αυτο που λες , μια απο τις αγαπημενες μου πυριτιδες , για εμπορικα μιλαω , ειναι η Α1 και Α1 sp τα τελευταια χρονια. Ο λογος, ειναι φτηνη, μπορουν οι εταιριες και αποθηκευουν ποσοτητες και δεν αλλαζουν για χρονια συμπεριφορα τα φυσιγγια τους. Ετσι εξηγω εγω αυτη τη σταθεροτητα που βλεπω.
 
Το 2016-17 μου ειχαν τελειώσει τα lambro classic και στα τελευταία κυνηγια επειδή τα τσιχλοφυσιγγα είχαν σχεδόν εξαφανιστεί πλην από κάποια λίγα που δεν μου αρεσαν έριξα 2 κουτιά lambro καφέ 8 άρια στις τσίχλες. Τι είχε γίνει και τότε...Δεν προλάβαιναν να γεμίσουν...
 
Περπατητο 3*** και Ν8,5 σκαγια....

Καλη η Α1 ....σε πουλαει στην υγρασια. Εδω στο νησι , μετα το τελος Σεπτεβρη.....SIPE και ξερο ψωμι!!!
Κύριε Νίκο είναι ανάλογα τον τόπο πιστευω. Αν εγώ βάλω *** ας πούμε στα πιο πολλά κομμάτια που περπατάμε δεν θα κάνω δουλειά γιατί τα πουλιά βγαίνουν max 25 μετρα. Όταν περπατάμε μεγάλους πευκωνες που βγαίνουν ψηλά και μακριά το *** κάνει παπαδες μην σου πω και το **. Όσο για τα 8,5 είναι πολύ καλή επιλογή αλλά στα εμπορικά δεν μπορείς να το βρεις ευκολα.
 
Αφου έκαναν κ μπαμ δόξα το θεο.. .pray to God.
Αυτό το μποουουουουουμμμμ είναι που με τρομάζει χαχαχαχα....
Τι μπουουουουουμ μωρε;;;; Τα πιο πολλά εκλαναν μια μάντρα στις τσιχλες. Πετρες να τους πεταγα πιο ευκολα θα επεφταν! Προς το τέλος που είχε και πολλές κυργιαρες και γερακοτσιχλες βρήκα 34 κουτιά lambro classic 8αρια και 9άρια. Τα χρυσοπληρωσα αλλά τελικά τα πήγαν πάρα πολύ καλα. Ο μαγαζάτορας μου είχε πει ότι τα είχε πάρει το 15!!!
 
Συμπέρασμα όταν βρεις καλό φυσιγγι και μπορείς πάρε καμία χιλιαδα γιατί δεν ξέρεις τι γίνεται μου έρχεται στο μυαλό ενας φίλος που μετα απο χρονια φέτος ξαναβγαλε άδεια και την πάτησε βέβαια που ακόμα και οταν πηγαίναμε για κυνήγι είχε πάντα μαζί του καμία 500άρια φυσίγγια και έλεγε ασε τωρα που τα βρήκα να εχω να υπάρχουν για να μη μεινω ότι και γίνει ούτε στο βουβό αλλά ούτε να λείπουν από το σπίτι και να ψαχνω πάλι αγόραζε μολις του ααρεσε το φυσιγγι το λιγοτερο κιβώτιο τη φορά.
 
Τοζ34 1-3 με νο9 μακράν κατεμέ το καλύτερο νούμερο για το κυνήγι της τσίχλας υπό όρους. Τώρα η πλειοψηφία των εξόδων είναι με ισπανικές ,με νοτιαδούρες και αρκετό κρύο πάμε κατανάγκην στο νο8 γιατί τα ζωντανά θα πάνε γόνα....
 
ΚΑΛΗΜΕΡΑ, για περπατητο τσιχλας τι προτιματε καλυτερα 10ρακι με μουφα η 9ρια με τριαρι τσοκ? Ποιο ειναι ποιο αποδοτικο?

Με πλαγιόκαννο ρίχνω 9άρια με **** δεξιά & *** αριστερή αν βγαίνουν κοντά ή 9άρια **** δεξιά & 8άρια με ** αριστερή αν βγαίνουν μακρυά ή έχει πολύ κρύο με υγρασία.
Πάντα φροντίζω να έχω τουλάχιστον δύο μάρκες φυσιγγίων μαζί, έστω στο αυτοκίνητο.
Κανόνας για εμάς που δεν γεμίζουμε, όταν βρίσκουμε σε κάποιο μαγαζί καλά φυσίγγια, αγοράζουμε όσα μας παίρνει την επόμενη μέρα της διαπίστωσης, γιατί είναι ρουλέτα αν θα ξαναβρούμε τα ίδια :).
 
τα τσιχλοκοτσιφααα που παιζουνε τουλαχιστων εδω πανω εδω και μερες παιδεςςς και με φλομπερ τα κυνηγας ανεταααααα ;) .my man.
Τι είναι η τσίχλα ένα τσιροπούλι θέλει πολλά γραμμάρια να πέσει;;; Πέστα σάκηηηηη
 
Κακά τα ψέματα αλλά τα φυσίγγια της τσίχλας είναι και ακριβά, εμείς εδώ στην Ηλεία έχουμε βιοτεχνίες που τα 32αρια τους τα έχουν 5,30€-6,00€. Πιστεύω ότι αν θα είχε όλη η Ελλάδα αυτές τις τιμές,θα δούλευαν περισσότερο τα 32αρια και όχι 24 και 28 γραμμάρια. Βέβαια μπορεί και να υπάρχουν δεν ξέρω τις τιμές των βιοτεχνών σε κάθε περιοχή.
 
Κακά τα ψέματα αλλά τα φυσίγγια της τσίχλας είναι και ακριβά, εμείς εδώ στην Ηλεία έχουμε βιοτεχνίες που τα 32αρια τους τα έχουν 5,30€-6,00€. Πιστεύω ότι αν θα είχε όλη η Ελλάδα αυτές τις τιμές,θα δούλευαν περισσότερο τα 32αρια και όχι 24 και 28 γραμμάρια. Βέβαια μπορεί και να υπάρχουν δεν ξέρω τις τιμές των βιοτεχνών σε κάθε περιοχή.

Αριστο μου....εαν εχουν ΣΩΣΤΟ νουμερο σκαγιων μεσα....μια χαρα ειναι η τιμη τους.....ο ''καρκινος'' του
φυσιγγιου ειναι τα σκαγια ''αχταρμας''......δλδ να εχει το φυσιγγιο διαφορετικα σε νουμερο σκαγια μεσα.
Σφαξε ενα....και μετρα την διαμετρο των σκαγιων....σε πολλα εχω βρει να το ''λεει'' Ν8 ...και εχει μεσα μεχρι
και Ν10.....καθε διαμετρος σκαγιου εχει διαφορετικη ενεργεια φιλε με οτι αυτο συνεπαγεται.....
 
Status
Not open for further replies.
Back
Top