Φυσίγγια για την πέρδικα

Η προτιμήσεις μου γύρω από την βασίλισσα του βουνού ειναι:Lambro kafe,rc2 34gr,rio pigeon(τρίτο φυσίγγι),r12 plus.ολα 6αρια.ενα άλλο πολύ καλό αλλά ακριβό ειναι το nsi coturnice.και η περσινή μου έκπληξη ήταν τα κουτουμανος 40γρ διασποράς.ισως ειναι υπερβολή όμως τα πουλιά όλα "ξερα".τσοκ 3αρι πάντα.και αποφεύγω της πολύ μακρινές τουφεκιες,μιας κ χρόνια της κυνηγώ χωρις σκυλι.
 
Last edited:
και η περσινή μου έκπληξη ήταν τα κουτουμανος 40γρ διασποράς.ισως ειναι υπερβολή όμως τα πουλιά όλα "ξερα".τσοκ 3αρι πάντα.και αποφεύγω της πολύ μακρινές τουφεκιες,μιας κ χρόνια της κυνηγώ με χωρις σκυλι.
Κ που να δεις εκπληξη Τασο οταν θα χρειαστει να τουφεκισεις κ πιο μακρινα... Αυτο το φυσιγγι ειναι το φονικοτερο διασπορας που εχω ριξει ποτε... Σε νουμερο 6 κ με Demi τσοκ εχει ριξει πολλα πρασινα ακομα κ μετα τα 35 μετρα... Οχι μια κ δυο τυχαιες φορες αλλα παρα πολλες...
 
.shake hands..shake hands.Ειναι αλήθεια Αρι ότι ειναι καταπληκτικό!Το μοναδικό μειονέκτημα ειναι η μολυβδωσεις,αν κ αυτό συμβενει σε όλα τα διασποράς χωρις πτερύγια.είχα δει σε ένα κυνηγομαγαζο κ ένα διασποράς του ίδιου στα 32γρ με τον ίδιο διασπορεα και διάφανο πάλι κάλυκα.το κουτί είχε και καθιστή μπεκατσα.τα έχεις ρίξει ποτέ?έχεις ακούσει κάτι?
 
Γενικά το 6 νούμερο πάει πολύ στα Κουτουμανος και σε άλλα φυσιγγια.
 
Τα ν.7 και ν.6 θεωρείται ότι δίνουν τις καλύτερες κατανομες στο δωδεκαρι.
Γιαυτό στα χειροποίητα και αχρωμιωτα όπλα επι παραγγελια ,σε αυτά τα νούμερα ελέγχουν τις
κατανομες και ανάλογα ρυθμιζουν το σταθερό τσοκαρισμα.
 
Last edited:
Γενικά το 6 νούμερο του πάει πολύ στα Κουτουμανος και σε άλλα φυσιγγια.
Όπως προείπα κυνηγώ χωρις σκυλο.άλλοτε τα πουλιά θα μου βγουν στα 10μετρα και άλλοτε στα 30.αν κυνηγούσα με σκυλί φερμας,σίγουρα θα κατεβενα σε νούμερο σκαγίων.το 6αρι το προτιμώ γιατί μου δίνει ακαριαίες καταβολές σε διάφορες αποστάσεις.κ αυτό ειναι το ζητούμενο για μένα,μιας κ μια τραυματισμένη πέρδικα μόλις ακούμπησει στο έδαφος αμέσως ποδαρωνει...ΥΓ έχω χτύπησει πέρδικα κ με 9αρι κ έπεσε κεραυνοβολημενη ,αυτό δεν λέει κάτι μιας κ η απόσταση ήταν κοντινη.
 
Last edited:
Έχει βγάλει ολόκληρη σειρά με "επιχαλκομενα" από τσίχλα μέχρι φάσα,νομίζω ότι υπάρχει στο σετ του kalkatzakos.com για τη μπεκάτσα.
 
Last edited by a moderator:
Κωνσταντινε το φυσιγγι που έβαλες φωτο δεν νομίζω να κυκλοφορεί..μόνο το gigante 32gr μαλλινη τάπα.Σιγουρα επιχαλκωμενα κ για τσίχλα??
 
Ε λοιπόν όλα τα περίμενα..αλλά να βγάλουν κ επιχαλκωμενα για τσιχλα..ε Αυτό πάει πολύ...smashfrak.!παλιά έριχνε ενας φίλος στην πέρδικα κατι winchester hunter πορτοκαλί με 8αρι μέταλλο και ήταν πολύ ευχαριστημενος.αλλα δεν τα βρίσκει εδώ κ κατι χρόνια.σου λένε κατι?μηπως δεν παραγοντε πια?.
 
Αλλά δύο φυσιγγια που δοκίμασα ήταν το b&p long range άριστες εντυπώσεις και το percorso di cacchia με μαλινη τάπα ούτε κρύο ούτε ζεστη.Το biturbo της lambro αν και δεν το δοκίμασα προσωπικά, αλλά το χρησιμοποιουνε πολλοί στην περδικα με αξιώσεις.
 
Στην περδικα κ πολλες τουφεκιες δεν ριχνουμε κ ειναι ειναι ενα θηραμα που απαιτει σεβασμο κ σωστη διαχειριση... Ειναι χρεος οσων την κυνηγουν να φροντιζουν με τις επιλογες τους να μην τραυματιζουν ασκοπα τα θηραματα... Αν ασχολιομουν με αυτο το κυνηγι θα εριχνα οτι ποιοτικοτερο υπαρχει με γνωμονα την παραπανω προσταση...
 
Back
Top