Φερ' το στα μέτρα σου...

Πο πο ρε τι κανει το εργαλείο να ουμε για τα 15 καλά είναι!
Μόνο το δικό σου ρίχνει έτσι να υποθέσω ε;
Όχι, τα περισσότερα :) .my man.
Σαρεσει δεν σαρεσει όμως είναι και μερικά που με το φουλ είναι για μπεκάτσα στο πυκνό!
Διαφωνείς;
 
Μάλλον δεν έχεις δει τουφεκιές στα 15 μέτρα :)
Γιώργο δύο ερωτήσεις:
1. Με τι τσοκ είναι η τουφεκιά; Για φουλ μου μοιάζει κι άμα κρίνω από την απόσταση (15μ) μάλλον η τουφεκιά είναι μέρος από Churchill test, αλλά θα ήθελα να το επιβεβαιώσω.
2. Σημάδευες κέντρο; Αν και το γραφικό στο βίντεο δείχνει ότι σημάδευες στο κέντρο (εκεί που φαίνεται κάτι κυκλικό, αν και την τελευταία στιγμή φεύγεις ελάχιστα αριστερά) , η τουφεκιά έφυγε αρκετά πιο πάνω και πιο αριστερά. Είναι έτσι; σε ρωτάω γιατί κι εμένα όλα τα μανίσια κοντάκια, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων ( Browning 525, toz34) μου στέλνουν εκεί την τουφεκιά. Ακριβώς στο ίδιο σημείο πάνω και αριστερά και μετά πλακώνομαι στις ράσπες και τα φαγώματα για να την φέρω και θα ήθελα να ξέρω αν είναι γενικό το κακό.
Εδώ να σημειώσω ότι όταν μιά τέτοια τουφεκιά την έδειξα σε οπλουργό, μου είπε ότι ναι μεν έχω δίκιο και όντως φεύγει η τουφεκιά αλλά, οι εταιρείες που κάνουν όπλα, την τουφεκιά αυτή την θεωρούν εντός των ορίων και απόλυτα ικανοποιητική. Γι αυτούς η απόκλιση θεωρείται πρόβλημα όταν είναι πάνω από 15 - 20 cm ... .think.
Ευχαριστώ και καλημέρα.
 
Last edited:
Καλημέρα.
Όπως τα λες είναι. Με full είναι η τουφεκιά και πρόκειται για το δίκαννο όταν το έφερνα στα μέτρα μου. Ναι κέντρο σημάδευα αλλά όπως φαίνεται, έτσι νόμιζα!
Ο οπλουργός σου είπε μεγάλη μαλακία!
Γιαυτό μετά τα τοπικ "φυσιγγι για...χ" δεν έχουν τελειωμό.
 
Εχτές έκατσα και έφτιαξα κοντάκι για τη Mossberg 930 γιατί ότι και κλήση να εδηνα ακόμα και τέρμα κατο πάλι έβλεπα όλη τη ρυγα έχουν βάλει 3 κλήσεις για πάνω και μια για κατέβασμα η οποία δεν φτάνει και το όπλο ψυλοτουφςκαγε πολύ
Προχηρη δουλειά με κοντραπλακέ θάλασσας αλά το αποτέλεσμα πολύ καλό μόλις βρω Χρόνο όταν τελειώσει η σεζόν θα κάνω ένα καλό από καρυδιά
 
Καλημέρα.
Όπως τα λες είναι. Με full είναι η τουφεκιά και πρόκειται για το δίκαννο όταν το έφερνα στα μέτρα μου. Ναι κέντρο σημάδευα αλλά όπως φαίνεται, έτσι νόμιζα!
Ο οπλουργός σου είπε μεγάλη μαλακία!
Γιαυτό μετά τα τοπικ "φυσιγγι για...χ" δεν έχουν τελειωμό.

Και όμως ο οπλουργός ήταν σαν τη Κασσάνδρα, που ήταν μισητή διότι έλεγε μόνο αλήθειες ... Ο ποιοτικός έλεγχος εταιρειών - με ελάχιστες εξαιρέσεις - πράματι τις αποκλίσεις αυτές τις θεωρεί αμελητέες. Αυτός είναι και ο λόγος που κάθε νέο όπλο ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να συμπεριλαμβάνει στη τιμή του και τα έξοδα σεταρίσματος, ώστε από απρόσωπο όπλο να γίνεται customized για τον συγκεκριμένο ιδιοκτήτη του.

Αυτός ήταν επίσης ο λόγος που πολλές εταιρείες πλέον συνοδεύουν τα όπλα του με σετ φλαντζών και οδηγίες "φτιαξτο μόνος σου", διότι υπήρχαν παράπονα και επιστροφές όπλων εκεί που το αστικό δίκαιο καλύπτει τον καταναλωτή (ΗΠΑ). Η Verney Carron για παράδειγμα (όπως και άλλες εταιρείες) μπορεί να σετάρει το όπλο πριν την αγορά του στα μέτρα του αγοραστή.

Στην Ελλάδα μόνο το οπλοπωλείο Big-Hunter (Περιστέρι) γνωρίζω που προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ σετάρισμα κοντακίου με την αγορά νέου όπλου.
 
Και όμως ο οπλουργός ήταν σαν τη Κασσάνδρα, που ήταν μισητή διότι έλεγε μόνο αλήθειες ... Ο ποιοτικός έλεγχος εταιρειών - με ελάχιστες εξαιρέσεις - πράματι τις αποκλίσεις αυτές τις θεωρεί αμελητέες.
Τι δουλειά έχει ο ποιοτικός έλεγχος με τα μέτρα του όπλου;
Μάλλον χαθήκαμε στην μετάφραση.
Όταν έγραψα ότι εγώ νόμιζα πως ήμουν κέντρο αλλά τελικά το αποτύπωμα και η κάμερα έδειχναν άλλα, δεν εννοούσα ότι το όπλο ήταν στραβό αλλά ότι το όπλο δεν είχε έρθει ακόμα στα μέτρα μου!
Είναι που ακούω καμιά φορά την φράση, "πέρασα από ένα μαγαζί και επομισα το όπλο Χ και μου έρχεται φοβερά "!
Υπάρχουν αποκλίσεις που δεν μπορείς να τις καταλάβεις με το μάτι, είναι όμως ικανές να σε οδηγούν σε κατ'επανάληψη τραυματισμούς θηραμάτων και μίζερα σπασίματα!
 
Κανωνικα το όπλο όταν το επομηζεις και βλέπεις μόνο στόχαστρο εστω και συμαδευτα πρέπει να ρυχνει 50/50 αν δεν συμβεί αυτό τότε ξεχαστε και τα κοντάκια και τα μέτρα πάνε περίπατο αλου είναι το πρωβλημα και τοις περισσότερες φορές είναι στη κανη και σε στραβοκολημενες ρηγες
 
Με λιγο φινιρισμα μια χαρα θα φαινεται.....η mossberg τι λεει σαν οπλο - μηχανισμος??
Το έκανα προχηρα για φέτος μετά θα κάνω ένα καλό,Τώρα από φυνηρισμα θέλεις χρωνο για να το κάνεις πάντως είναι ακριβώς στα μέτρα μου
Το Mossberg είναι πολύ καλό έχω δύο 930 αλλά θέλει καθάρισμα το πιστόνι συχνά γιατί πιάνει βρομα και κάνει εμπλοκή αν είναι πολύ βρόμικο η κανη ισάξια της Remington
 
Back
Top