ΦασιανόςΌνομα
Stelios
Μήπως είναι "κοτέτσι"?
Φίλε δεν ξέρουν που να ρίξουν και που να αφησουν.
Απ τα πολλά πουλιά φωνάζουν...γελανε....Δεν τουφεκανε...

Ξέρεις χαλαρά.
Πιο κάτω θα χει άλλους 50 φασιανους μέσα στα πόδια μας.
 
Περιοχή
Αθήνα
Σίγουρα είναι σε φάρμα με "άγρια" πουλιά γιατί σε δημόσια έκταση υπάρχει περιορισμός, συνήθως 2-3 πουλιά ανά ημέρα. Η φωνή "rooster" που ακούγεται, υποδηλώνει ότι είναι αρσενικός (κόκορας - συνήθως το φωνάζει ο συνοδός/ υπάλληλος της φάρμας) γιατί δεν τουφεκάνε τα θηλυκά!!!! (παίρνουμε τους τόκους και αφήνουμε το κεφάλαιο!!! που γράφανε αυτοί που μας μάθανε τους σωστούς κανόνες)

Σε μερικές πολιτείες το όριο είναι 2, τις πρώτες μέρες (που τα πουλιά είναι ...χαλαρά) και 3 αργότερα. ΄Όπως επίσης επιτρέπεται οχι πάνω από τα 3πλάσια πουλιά στην κατοχή τους (π.χ. ψυγείο). Δηλαδή "φάε αυτά και ξαναπάς - όχι να μαζέψεις το κρέας της χρονιάς". Τώρα, πως αυτό τηρείται ακόμη και εκεί, δεν ξέρω. Επαφίεται στο πατριωτισμό και την παιδεία τους αλλά βοηθάνε και οι οργανώσεις (Pheasants for ever)
1579864551965.png

Επίσης έχει ενδιαφέρον η κυνηγητική περίοδος.
Με όλους τους τρόπους (και όπλο) 9 ΝΟΕ - 22 ΔΕΚ
Με ...τόξο!!!, επιπλέον από 12 ΟΚΤ - 3 ΝΟΕ και 23 ΔΕΚ - 29 ΙΑΝ
Με γεράκι!!!!! από 17 ΑΥΓ - 29 ΦΕΒΡ.
Με τον αριθμό των πουλιών σε σημεία που τα κλείνει ο καιρός, με καλά σκυλιά, και τα πουλιά απονήρευτα και μερικά να σηκώνονται τόσο κοντά (ειδικά μέχρι να αρχίσουν τα πυροβόλα) και οι καλοί Τοξότες μπορούν να κάνουν το όριό τους (2-3 πουλιά).
Για όσους ενδιαφέρονται ιδού τα όρια για Καλιφόρνια https://wildlife.ca.gov/Hunting/Upland-Game-Birds

Για μας η ευχή : μακάρι να βλέπαμε τόσες τσίχλες σε 6ωρο περπατητό!!!!
 
Top