Υγροτοπικά και μη περιβάλλοντα και απαγόρευση χρήσης μολύβδινων σκαγιών.

Ανοίγω αυτό το θέμα για να ξεκαθαρίσουμε πότε ένα περιβάλλον θεωρείται υγροτοπικό και έτσι εμπίπτει στην συγκεκριμένη απαγόρευση και πότε όχι.
Για παράδειγμα καλλιέργειες ρυζιών, πλημμυρισμένα χωραφια, βάλτοι που δεν έχουν επίσημα χαρακτηριστεί ως υγροτοπικά περιβάλλοντα, αρδευτικά κανάλια, ποτάμια και παραπόταμοι εμπίπτουν στη απαγόρευση ναι η όχι;Ή απλά οπουδήποτε υπάρχει νερό το σύστημα θεωρείται υγροτοπικό και ξεχνάμε τα μολύβδινα;
 
Παρε ενα τηλ τη θηροφυλακη φιλε μου για το μερος που θες να κυνηγησεις καλυτερα κ ας αφησουμε κατα τη γνωμη μου τις προσωπικες εικασιες και τα σχετικα... Δεν ειμαστε αρμοδιοι να χαρακτηρισουμε κατι απο μονοι μας κ δεν υπαρχει κ λογος να μπλεκουμε τα πραγματα περισσοτερο... ;)
 
Υπάρχει κάτι επίσημα καταγεγραμμένο για αυτές τις απαγορεύσεις ή πρέπει να στηριχθούμε στον πατριωτισμό και τη φιλομάθεια του εκάστοτε δασοφύλακα/θηροφύλακα/αστυφύλακα ;;;
Σωστός Βασίλη. Είναι κάτι που λέω από τη στιγμή που μας υποχρέωσαν τα ατσάλινα. Μπορεί επιτέλους κάποιος να μας ενημερώσει επίσημα για τα υγροτοπικά περιβάλλοντα της χώρας μας;
Ακόμη και οι κατά τόπους Κυνηγετικοί Σύλλογοι ή τα κατά τόπους δασαρχεία θα μπορούσαν να μας ενημερώσουν...
 
Θα μπορούσαν να κάνουν το εξής απλό και να τοποθετήσουν εκεί που ορίζεται ένα υγροτοπικό σύστημα πινακίδες που να αναγράφει ότι ''Απαγορεύονται τα μολύβδινα σκάγια''.
Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω αυτήν την ελλειπή ενημέρωση των κυνηγών σε αυτό το θέμα.
 
Εμεις για να εχουμε το κεφαλη μας ησυχο ιδιαιτερα κοντα σε μεγαλους υγροτοπους τηλεφωναμε στον θηροφυλακα να ειμαστε σιγουρη γνωριζουν το τι επικρατει καλυτερα απο οποια αλλη πηγη πληροφορησεις για τη συγκεκριμενη περιοχη.Το τι χαρακτηριζεται υγροτοπος εμας δεν μας ενδιαφερει,εδω στην Αμερικη οσο και να ακουγεται τρελο ριχνουν σε νεροκοτες με μολυβια και στο παπι απαγορευεται οπου και να το θηρευεις,μιλαμε για τρελλα.Σε πλημυρρισμενα χωραφια στην ακρη του πουθενα το πιο πιθανο δεν εχεις τετοιο θεμα,αλλα οπου κατι δεν σου αρεσει καλυτερα παρε τηλεφωνο.
 
Συμφωνώ ότι αν έχεις αμφιβολίες ρωτάς την θυροφυλακή για να είσαι ήσυχος.. Το ζήτημα είναι λοιπόν πως οι αρχές ερμηνεύουν το νόμο.
Κατά τι γνώμη μου θα έπρεπε να δημιουργηθούν σχετικοί χάρτες για να είναι το τοπίο ξεκάθαρο και να μπορούμε και εμείς να εκφράσουμε επίσημα τις όποιες ενστάσεις μας.
 
Back
Top