Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Δυστυχία κ η σημερινή μέρα*...
Ουτε σπινοι δεν φανηκαν....
Θα πάω 5-6 μερες ακομα κ να είμαστε καλά αργότερα για κανα περπατητο.....

*Οι μέρες που κάνει απλά δεν υπάρχουν...
Αλλα από ότι φαίνεται μόνο για ψάρεμα κάνουν.......

Κι εδω τα ιδια ρε Τασο....

Φαντάσου να είχες στην καλύτερη περίπτωση 2 ώρες οδήγηση για κυνήγι και 4 για ψάρεμα.Υπαρχουν και χειρότερα.

Καλημέρα και καλή έβδομαδα. Καλό πέρασμα προσωπικά φέτος δεν έχω δει. Από αρχές Οκτώβρη, έχω βρεθεί σε καρτέρι καμιά 15αρια φορές. Από 0 έως 6-8 πουλιά στην καλύτερη. Εχτές προβληματίστηκα σοβαρά για πρώτη φορά με ένα τηλεφώνημα. Πήγαν φίλοι για ορτύκι, κωπαίδα. Δεν βρήκαν τίποτα. Πήγαν λοιπόν για περπατητό Αη Γιώργη. Μηδέν! Λένε ας πάμε από Μουρίκι στην επιστροφή. Μηδέν και εκεί. Από την πλευρά του Ασωπού όμως τα πράγματα ήταν αρκετά καλύτερα. Η ανταποκριση που είχα, από φίλο, ήταν ότι και στο καρτέρι ανεμίσανε κάποια πουλιά εχθές και στο περπατητό ακούστηκαν κάποιες ντουφεκιές. Οι απόσταση μεταξύ τους, δεν ήταν μεγάλη. Η εικόνα, αντιθέτως ήταν, εκ διαμέτρου αντίθετη.

Απο κεντρικη ευβοια μπασιμο μηδεν,2 κοτσυφια μου ηρθαν χαμηλα και τα πηρα,η σημερινη χρονια μπασιματων θετει υποψηφιοτητα για τις χειροτερες των τελευταιων χρονων,τεταρτη πεμπτη θα παω ελατα και μετα τελος,γιατι απο σαββατο αρχιζουν τα πολλα μποφορ παλι στο αιγαιο,ο καιρος φετος τα εχει κανει μανταρα!

Απο κεντρικη ευβοια μπασιμο μηδεν,2 κοτσυφια μου ηρθαν χαμηλα και τα πηρα,η σημερινη χρονια μπασιματων θετει υποψηφιοτητα για τις χειροτερες των τελευταιων χρονων,τεταρτη πεμπτη θα παω ελατα και μετα τελος,γιατι απο σαββατο αρχιζουν τα πολλα μποφορ παλι στο αιγαιο,ο καιρος φετος τα εχει κανει μανταρα!
Έπρεπε και σήμερα να ανέβεις Γιάννη. Δεν φυσάει καθόλου. Όπως είδες πιο πάνω στα ψηλά έμπαιναν κάτι πουλιά σήμερα το πρωί.

Έπρεπε και σήμερα να ανέβεις Γιάννη. Δεν φυσάει καθόλου. Όπως είδες πιο πάνω στα ψηλά έμπαιναν κάτι πουλιά σήμερα το πρωί.
Δημητρη ισως ηταν οντως καλυτερα σημερα στα ελατα,στις γιδες ειχε λιγο κοσμο σημερα και οι ντουφεκιες μετρημενες σε ντοπια πουλια,τωρα τεταρτη πεμπτη επανω αν και δεν ελπιζω σε κατι καλο θα παω ετσι για την βολτα!

Σήμερα Πολιτικά μετρημένα στα δάκτυλα ενός χεριού τα πουλιά και αυτά εννοείται πιασμένα μηδέν το σύνολο ο καλύτερος να έκανε μία -δυο δεν ξέρω φέτος πολύ χάλια και άντε εμείς είμαστε από εδώ άλλοι έρχονται από την άλλη άκρη με την κρυφή ελπίδα του τρελού μπασιματος και τρώνε φόλα βάλε τώρα έξοδα και την απογοήτευση είναι όλα άστα να πάνε.

Καλημέρα στην παρέα.
Μόλις επέστρεψα Αθήνα μετά από 9 ημέρες στο νησί μου την Χίο.
Από περάσματα λίγα πράγματα καθώς τα πουλιά δεν ακολούθησαν τα κλασσικά περάσματα που ξέρουμε τόσα χρόνια αλλά άλλαζαν πορεία αναλογα τον αέρα.
Η 28η Οκτωβρίου ήταν η ημέρα με το μεγαλύτερο πέρασμα αλλά και πάλι από το δικό μας σημείο δεν πέρασαν παρά ελάχιστα πουλία.
Ευτυχώς άλλαξα σημείο και στη διαδρομή πέτυχα ένα κοπάδι γερακοτσιχλες και με δύο ωραίες τουφεκιές πήρα 2 πουλιά.
Έπειτα ακόμα μια και ακόμα 7 τσίχλες.
Όλες οι άλλες ημέρες από 6,7,8 ,9 πουλιά έως και 4 η 3.
IMG20221028085524.jpg
Όπως και να έχει γεμίσαμε μπαταρίες με όμορφες εικόνες και με ενασχόληση με τα δέντρα μας εκεί.

IMG20221028140140.jpgIMG_20221028_110327.jpg

Την πίστευα σήμερα πολύ τη μέρα αλλά...μια απο τα ίδια.Ν.α Αττική είδα 4 συνολικά τσίχλες και 3 δεντρότσιχλες. Τουφεκισα μια μόνο που ενώ έπεφτε άνοιξε τα φτερα και την κοπάνησε. Αφού δεν μπήκαν και σήμερα...

Καλημέρα στην παρέα...

Αλλο ενα ξημέρωμα μας βρήκε σε καρτέρια της ΒΑ Αττικής ...
Ιδανικός καιρός, τρομερή διαυγεια στην ατμόσφαιρα , από τις 6:00 μπορούσες να ντουφεκίσεις , αν και νόμιμα στις 6:19 ;)
Απουσία κόσμου σήμερα από τα καρτέρια και αυτό μας κόστισε, γιατί αν και φανήκαν αρκετά πουλάκια , με περίεργες τροχιές σε σχέση με τα συνηθισμένα, τα πουλιά έμπαιναν από λίγα σε διαφορετικά σημεία και χάσαμε χρόνο αλλάζοντας καρτερια πέρα δώθε :rolleyes:
Οπως συμβαίνει πάντα, εάν καθόμασταν μονίμως σε ενα σημείο θα κάναμε παραπάνω πουλάκια ...
Τελικά μαζέψαμε δυο ατομα 10 τσίχλες και 2 κοτσυφάκια ... και ειδαμε και 3+1 φάσες και 2 κοπαδάκια από καμιά δεκαριά δεντρότσιχλες , που όμως δεν μας έκαναν την χαρη να μας καβαλήσουν .....θα σώζαμε ολοσχερώς την παρτίδα .big smile.

Status
Not open for further replies.
Back