Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Φετος εχει χαθει το παιχνιδι στην τσιχλα...αργοτερα με τα κρυα, ισως γινει κ καμια μετακινηση απο Βορεια ή Ανατολικα...απο Γεναρη δηλαδη...
Συμφωνώ απολύτως Κώστα, απλώς ίσως και νωρίτερα από τον Γενάρη (αν και τα τελευταία χρόνια είναι πολύ πίσω ο βαρύς χειμώνας...). Ίδωμεν...

Γιάννη για μας εδώ , λέγαμε και με έναν φίλο πριν , η μόνη λύση είναι το ενδημικό , λαγός , πέρδικα....Επειδή είμαστε το νοτιότερο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας πρώτοι εισπράττουμε τις επιπτώσεις από την αλλαγή του κλίματος . Και να ' ταν μόνο το θήραμα , εδώ οι ελιές έχουν αρρωστήσει και μια χρονιά που φαινόταν πολλά υποσχόμενη φαίνεται να εξελίσσεται πολύ άσχημα ....
Έχεις δίκιο

Αυτό το παρκάκι δίπλα στο γηροκομείο είναι από τα καλύτερα καρτέρια της Αθήνας…..σε μισή ώρα ξεμένεις από φυσίγγια!!!
Υπάρχει και ένα άλλο καλό καρτέρι στην Αθήνα, το πάρκο Τρίτση, είναι γεμάτο εκτός από παπαγάλους και πράσινοκεφαλες πάπιες, οι οποίες πηγαίνω έρχονται από τις λίμνες του πάρκου στον Κηφισό ποταμό και αλλού. Τις βλέπω από την βεράντα μου και όταν πηγαίνω βόλτα στο πάρκο. Μάλιστα πολλές από αυτές κρύβονται και φωλιάζουν κάποιες την ανοιξη μέσα στα βουρλα των λιμνών.

Έχω την άποψη, πως τα πουλιά μπαίνουν κατά 99% το βράδυ, λόγω θερμοκρασιών, και δεν μένει μεγάλη "ουρά" για να κυνηγήσουμε.
Μάλλον αυτό, αλλά κι αυτά που μπαίνουν ή μπήκαν βράδυ, λιγοστά προς το παρόν...

Σήμερα κεντρική Εύβοια 0 πέρασμα. Έκανα όμως 7 τσίχλες και 3 κοτσύφια, όλα με το ξημέρωμα. Μετά της 8 παρά 20 τίποτα. Λόγω τύχης έκανα τα 10 πουλάκια, άλλοι φίλοι μου κυνηγοί έκαναν 1-2 και ο δεύτερος τυχεροτερος 4 πουλιά.

Να πω την αλήθεια παιδιά εγώ πέρσι το τριήμερο μεγάλο μπάσιμο δεν το πέτυχα. Όλες τις υπόλοιπες φορές που πήγα σε πρωινό καρτέρι για μπάσιμο έβλεπα αυτό που βλέπω όσες φορές έχω πάει φέτος μέσα και η σημερινή. 100-150 πουλια να μπαίνουν ψηλά για 30-40 λεπτά και μετά τις 9 να χαμηλώνουν μερικές και να δίνουν ευκαιρίες. Αυτό όμως το έβλεπα μέχρι τις 20 Νοεμβρίου συνεχώς! Πίσω από την Δίρφη στις αδιαπεραστες πυκνουρες τα πουλιά που έχουν πιάσει είναι πολλά, παρά πολλά! Και κυνηγοί λαγού και γουρουνιού μου το είπαν αλλά και τα παιδιά που είχαν πάει χθες. Τα λόγια τους ηταν ακριβως: στα καναλωματα νόμιζες οτι υπαρχουν δέκα κράχτες από τα κελαηδήματα!!! Ίδιο σκηνικό μου συνέβη και εμένα στις 28/10/20 εκει πίσω. Δεν πέταγε καμιά και τα πυκνα ηταν τίγκα τσιχλοκοτσυφα. Δυστυχώς δεν περπατιεται το μέρος ούτε κατά διάνοια. Να πω τελος οτι το 20 ηταν τα χειρότερα περασματα που έχω ζήσει ποτέ. Χειρότερα ακόμη και από αυτά του 2005. Είχαμε τον Χαρδαλια τότε και πολλοί ίσως δεν είδατε ότι από ένα σημείο και μετά είχε πουλιά και αρκετά. Ο καιρός μας έχει μουτζωσει φέτος δυστυχως αλλά δεν θα πέσουμε και να πεθάνουμε.
Εκεί πίσω αλλά και όπως ανεβαίνεις από Στενή έχει τρομερά μέρη.
Στη ρεματιά ακριβώς πάνω από τις ταβέρνες στην Στενή μια χρονιά με χιόνι τα τσιχλοκοτσυφα σου έβγαζαν τα μάτια. Απαγορεύεται εκει βέβαια γιατί είναι δίπλα στον οικισμό.

Καλα....μιλαμε φετος θα βλεπουμε τσιχλα και θα κανουμε καλυψη - αποκρυψη, μπας κ ερθει κοντα μας για τουφεκια.....sarcastic.
Θυμάσαι Κώστα που λέγανε κάποιο στο θέμα φυσίγγια ότι παρακαλάμε ν Μν έχει τσίχλες γν πέσουν οι τιμες κλπ;;;;σε απ' ότι φαίνεται αυτό θα γίνει...γν δούμε....

Υπάρχει και ένα άλλο καλό καρτέρι στην Αθήνα, το πάρκο Τρίτση, είναι γεμάτο εκτός από παπαγάλους και πράσινοκεφαλες πάπιες, οι οποίες πηγαίνω έρχονται από τις λίμνες του πάρκου στον Κηφισό ποταμό και αλλού. Τις βλέπω από την βεράντα μου και όταν πηγαίνω βόλτα στο πάρκο. Μάλιστα πολλές από αυτές κρύβονται και φωλιάζουν κάποιες την ανοιξη μέσα στα βουρλα των λιμνών.
Τις εχω πετυχει στο κηφισο κ κοντεψα να πεσω με το μηχανακι

Status
Not open for further replies.
Back