Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Μιλάς για 15 και 20 πουλιά στην πουλιαστρα..Στην μισή Ελλάδα δεν έχουν δει να πετάνε τόσες ...
ειναι ετσι τα καρτερια εκει περικλη Α κατηγοριας που θα περασουν 15 πουλια θα τα παρεις ολα ,αλλη διπλα απλα κοιτανε δεν περναει τιποτα,αμα ειχε μπασιμο καλο επρεπε να τουφεκανε ολοι.[υπαρχουν πολλα καρτερια τετοια οπως ηταν στο κατσιμιδι και καηκαν παραδειγμα.]

ειναι ετσι τα καρτερια εκει περικλη Α κατηγοριας που θα περασουν 15 πουλια θα τα παρεις ολα ,αλλη διπλα απλα κοιτανε δεν περναει τιποτα,αμα ειχε μπασιμο καλο επρεπε να τουφεκανε ολοι.[υπαρχουν πολλα καρτερια τετοια οπως ηταν στο κατσιμιδι και καηκαν παραδειγμα.]
Ρε συ ..
Στο μέρος που πάω εγώ...Όταν έχει πέρασμα κανονικό μέχρι της 8:30 είσαι στα 20-25 πουλιά κρεμασμένα και μετά αλλάζεις φυσίγγια για τις φάσσες...Μην γράψω τι κάνουν μερικοί κρεατοσυλλεκτες κάτι φορές εδώ , και με πάρετε με τις πέτρες ..Και όχι μια φορά στα 10 χρόνια...

Άσε το Κατσιμιδι...Το Κατσιμίδι τα έβαζε και με καρτερία στην βόρεια Ελλάδα...

Τέλος πάντων εγώ το βλέπω γενικά...
Και γενικά δεν...

Καλησπέρα σας κύριοι!
Άλλη μια ωραία μέρα σήμερα με πολλά πουλιά να μπαίνουν και τσίχλες και κοτσύφια! Πήρα στο χέρι 17 πουλιά αλλά είχα και αρκετά χαμένα δυστυχώς!
Πέρα από τα τσιχλοκότσυφα οι φάσσες για μια ακόμη μέρα ήταν άφαντες!
Κεντρική Μακεδονία!
View attachment 58742
Μπορείτε να αποκλεισετε τον Κύριο Freeman απ' το φόρουμ ?
Ευχαριστώ

Σε πανελλαδική κλίμακα δεν έχει τίποτα,μην κοιτάς τοπικά.
Δεν με ενδιαφερει για πανελαδικα για τον τοπο μου λεω και λεω οτι ειδα.Αντι να βγουνε 3-4 βγηκαν σημερα 10-15 αυτο νεα πουλια σιγουρα γιατι παω καθε μερα.Οχι κατι τρελο παντως.

επιστροφή από Γραμματικό, 8 κοτσύφια από τα οποία 6 στο χέρι συν 2 τσίχλες , μπασιματιάρικα κοτσύφια σε γκρουπάκια από 3 εως και 8 μέχρι τις 9 παρά

ευχαριστημένος από τα lambro veloce 👍
Ελα ρε φιλε μπραβο.Και γω δεν ειδα τιποτα παρα δυο ζευγαρακι περασματιαρικες.προς τι κατευθυνση πηγαινανε θυμασαι;

Καλησπέρα σας κύριοι!
Άλλη μια ωραία μέρα σήμερα με πολλά πουλιά να μπαίνουν και τσίχλες και κοτσύφια! Πήρα στο χέρι 17 πουλιά αλλά είχα και αρκετά χαμένα δυστυχώς!
Πέρα από τα τσιχλοκότσυφα οι φάσσες για μια ακόμη μέρα ήταν άφαντες!
Κεντρική Μακεδονία!

View attachment 58742
Παμε πουλμανακι πανω να μας βγει φθηνα; χαχαχαχχα
Ορτυκια ειχατε πολλα
Τσιχλες κανατε Φασσες κανατε τρυγονια κανατε.Εγω με τοσες εξοδους 2 λαγους φερμα πριν ανοιξει δεν τους πειραξα 2 φορες περδικες παλι πριν ανοιξει δεν τους εριξα Τρυγονι δεν το πολυκυνηγαω και αγριοπεριστερα πριν την εναρξη μπουλουκια στην εναρξη παπαρ.
Απο τσιχλες μια τηγανια την βγαζω χαχαχα

Ειστε ευλογημενοι εκει απο θηραματα μην μιλατε καθολου.Εμεις εδω παλευουμε

Μαγκες τα πουλια μπαίνουν νύχτα. Μόλις μίλησα με 2 παιδιά που έχουν πάει πίσω από την Δίρφη απο Αιγαίο πλευρά. Όλος ο δρόμος την νύχτα γεματος τσίχλες. Πάνω από 50 πουλιά καθοντουσαν σε άσφαλτο και χωματόδρομο. Σημάδι νυχτερινού περάσματος. Το πρωί ψόφια πράγματα. Από καμια και ψηλωμενη.....
Το γυρνάμε σε νυχτερινή βάρδια, ή νυχτερινή περίπολο (Night Watch του Rembrandt) 1666782686747.png

Άμα κοιτάς τα παπούτσια σου δεν θα δείς ποτέ το λεωφορείο που έρχεται.
Ασπρα μαλια στην κεφαλη μαυρα μαντατα στην ψ@λη.Χαχαχαχαχ
Ας πιασουμε τις παροιμιες.
Ξαναλεω δεν ηταν αυτος ο σκοπος μου οτι βλεπω στον τοπο μου ΒΑ αττικη καθε μερα λεω....Απο αλλες περιοχες δεν παω ακομα αμα δεν δω πως θα ξερω

Στα 65 μου, περιμενα οτι θα εχω αυπνιες απο πιθανα θεματα υγειας, δεν περιμενα ποτε να μενω αγρυπνος και να αναρωτιεμαι εαν σημερα θα μπουν τσιχλες η" οχι.....my man.

Κυρ Σταύρο, σε παραπέμπω σε μία πολύ σχετική ανάρτησή μου της 14ης Οκτωβρίου, διότι ταιριάζει "γάντι" στις... "ανησυχίες" σου:

Καθόμασταν, που λέτε, μ' ένα φιλαράκι συντοπίτη, προχθές πρωί, για καμιά τσιχλίτσα και καθώς είχαμε πιάσει την ψιλή κουβεντούλα... καταφθάνει ένας επίσης φίλος, παλαίμαχος, φανατικός κυνηγός πολλών και διαφόρων θηραμάτων, ο οποίος μάς δηλώνει ευθαρσώς το εξής:

" Έι! Νικόλα & Γιώργη! Ένα πράμα μονάχα θα σας πω, και βάλτε το καλά μες στη γκλάβα σας: εγώ έχω πολύ μεγαλύτερη κάβλα από σας για τη τσίχλα κι ας κοντεύω τα 80...!!! "

.sarcastic.

Καλησπέρα από ΒΑ Αττική, σήμερα φάνηκαν πουλιά, από τις 8 παρά μέχρι τις 9:30 που έφυγα από το καρτέρι. Όχι μεγάλοι αριθμοί, αλλά κάθε 5-10 λέπτα περνούσαν κοπαδάκια ψηλά, με αρκετή προσοχή και λίγη τύχη κάποιες μπήκαν στην πουλιάστρα. Γύρω στις 9 ξεκίνησαν να περνάνε πιο σταθερά αλλά πάρα πολύ ψηλά, εβλεπές κουκκίδες. Φάνηκαν και μερικές κυριαρίνες.

Χρόνια πολλά με υγεία στους Δημητράδες της ομάδας!
Από χθες βράδυ ανέβηκα στο χωριό στην ορεινή Δωρίδα με τον 7 χρόνο γιο ( πήρε και το τετράδιο αντιγραφής μαζί🤣)
Ξύπνησα όντως κατά τις 4.00 από τη λαχτάρα,έκανα καφεδάκι κι άναψα το τζάκι να ξυπνήσω και τον μικρό πολύ αργότερα...
Είχα προγραμματίσει να προσπεράσω το διάσελο που είναι hot spot και διανυκτερεύουν εκει συνάδελφοί και να πάω σε ήσυχο καρτέρι πιο πανω για την ασφάλεια του μικρού.
Περνώντας στις 6.00 βλέπω το διάσελο εντελώς άδειο!!! Ψυχή δεν υπήρχε!!!
Τσίχλα δεν πέρασε ούτε μια!!! Παράπονο όμως δεν έχουμε 😁

Status
Not open for further replies.
Back