Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Πήγαμε σήμερα για ένα περπατητο με τον καλό φίλο Χάρη(hunter crete).
Ότι έγινε έγινε κυρίως στο τέλος.
Δεν κάτσαμε και πολύ λόγω υποχρεώσεων.

Το σκυλάκι του τα πήγε καλά σήμερα και δεν χάθηκαν πολλά πουλιά.
2 έχασα εγώ και ένα ο Χάρης.

Ωραία ήταν!!!
View attachment 38941
Μπράβο σας, έχετε ταιριάξει πολύ καλά.Αυτά είναι τα ωραία του κυνηγίου!!

Για περπατητο σήμερα με το φιλαράκι...
Τα πουλια που ξεσηκωσαμε δυστυχώς ήταν πολυ λιγα, οι πυκνουρες άδειες...
Ομολογω ότι τα περιμενα λίγο καλυτερα τα πράγματα...
Αλλά αυτό δεν ήταν κάτι που με στεναχωρησε, όσο το θέαμα που αντίκρισα..
Σε πολλα σημεία καποιοι συνάνθρωποι μας έχουν κάνει κατάστροφη, έχουν κόψει δέντρα για ξυλα κ έχουν ξελογγωσει τόπους.... Μπάτε σκυλοι αλέστε, ξέφραγα αμπέλια....
Θα τους "ευχηθώ" τίποτα μέρες που είναι δεν κάνει..........
Στα του κυνηγίου τώρα, το αποτέλεσμα ήταν μια.....μεγαλη ισοπαλια..6 πουλακια εκαστος....
Και από ένα "χαμένο" ο καθένας μέσα σε ψηλά ξινοτρίφυλλα.....

Navaro 30γρ ν9 εγώ, και ρουμελιώτη 30γρ ν9 ο φίλος.....

IMG_20220102_111859.jpg

Σε πολλα σημεία καποιοι συνάνθρωποι μας έχουν κάνει κατάστροφη, έχουν κόψει δέντρα για ξυλα κ έχουν ξελογγωσει τόπους.... Μπάτε σκυλοι αλέστε, ξέφραγα αμπέλια....
Στα του κυνηγίου τώρα, το αποτέλεσμα ήταν μια.....μεγαλη ισοπαλια..6 πουλακια εκαστος....

View attachment 38942
Ελά ρε Τάσαρε, καιρό περίμενα φωτογραφία σου να σαι καλά!!! Κράτα τα καλά της υπόθεσης...

Μπράβο σας, έχετε ταιριάξει πολύ καλά.Αυτά είναι τα ωραία του κυνηγίου!!
Ο Χαρης είναι συνεπης καλό τουφέκι και παιδί ένας στους εκατό χιλιάδες, οπότε δεν νομίζω να μην ταιριάξει κάποιος μαζί του.

Και πάντα θα σου δώσει το μέρος να τουφεκισεις αντί να κάνει την τουφεκιά ο ίδιος.

Οινοη για κοτσυφια πιο πολύ εγω καθώς τις τσίχλες τις εχουν εκτοπισει. Δεν είχε πολλά πράγματα αλλά πήρα 11 πουλάκια με 5 χαμένα σε πυκνά δύσκολα κ για την σκύλα. Χάρηκα κάποιες τουφέκιες πολύ πάντως.Οπλο toz, φυσιγγακι 28 γρ του μητσακου εξαιρετικο

Attachments

• IMG_20220102_125416.jpg
    IMG_20220102_125416.jpg
    263,5 KB · Προβολές: 49

View attachment 38942
Δίδυμοι είστε?

Ο Χαρης είναι συνεπης καλό τουφέκι και παιδί ένας στους εκατό χιλιάδες, οπότε δεν νομίζω να μην ταιριάξει κάποιος μαζί του.

Και πάντα θα σου δώσει το μέρος να τουφεκισεις αντί να κάνει την τουφεκιά ο ίδιος.
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια Στέλιο!! Κι εσύ είσαι κ καλή παρέα κ άτομο ηθικό,προσεκτικός,συνεργάσιμος κ τούφεκος. Μη ξεχνάμε ότι εγώ όλα αυτά τα χρόνια σ αυτά τα μέρη,που τα χω μάθει απ έξω,έχω κάνει μερικές χιλιάδες πουλιά κι εσύ έχεις έρθει 3 φορές, με δίκανο κιόλας κ κάνουμε σχεδόν τα ίδια. Να σαι καλά! Τελείωσε με τις ελιές και οπότε βολέψει ξαναπάμε!! Μόνο να χει πουλιά!!

Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια Στέλιο!! Κι εσύ είσαι κ καλή παρέα κ άτομο ηθικό,προσεκτικός,συνεργάσιμος κ τούφεκος. Μη ξεχνάμε ότι εγώ όλα αυτά τα χρόνια σ αυτά τα μέρη,που τα χω μάθει απ έξω,έχω κάνει μερικές χιλιάδες πουλιά κι εσύ έχεις έρθει 3 φορές, με δίκανο κιόλας κ κάνουμε σχεδόν τα ίδια. Να σαι καλά! Τελείωσε με τις ελιές και οπότε βολέψει ξαναπάμε!! Μόνο να χει πουλιά!!
Ευχαριστώ κι εγώ με τη σειρά μου.
Θα σου στείλω όταν τελειώσω να πάμε με την πρώτη ευκαιρία.

Τα πουλιά είναι πολύ λίγα διαφορετικά θα κάναμε άνετα τα διπλάσια.
Όμως το θέμα δεν είναι ο αριθμός αλλά το ότι κάθε μέρα που πάμε κυνήγι είναι μια μέρα που δεν είναι χαμένη.

Θα ρθει φυσικά και ο καιρός που θα πάμε στα δικά μου μέρη σε άλλο θήραμα να ανταποδώσω τη φιλοξενία.

Ως αναφορά την τσίχλα τα μέρη σου είναι απ τα πιο καλά που έχω πάει ως αναφορά το περπατητο.
Ακόμη και τώρα που δεν έχει πολλά πουλιά είναι καλύτερο μέρος από τα μέρη που ξέρω εγώ.

Δεν μπορω να πω οτι ενθουσιαστηκα με αυτα που ειδα σημερα...
Κυνηγοι αρκετοι, αλλα πουλια ισα ισα να μη βαρεθεις...
MOVIE034_Moment (2).jpg

MOVIE034_Moment(3).jpg

MOVIE038_Moment (2).jpg

Την παρτιδα εσωσαν στο τελος τα ραδικια και τα μανιταρια...

IMG_20220102_134608.jpg

Και ένας λαγός με μια καλοζυγισμενη τουφέκια !! .yel.

IMG_20220102_134546.jpg

Last edited:
Βόλτα το πρωί για καμιά μπεκάτσα ένα σήκωμα αλλά δύσκολο .Άλλαξα τόπο και το ριξα στη τσίχλα όπου μετά από αρκετό περπάτημα κατάφερα με το φίλο από 10 ο καθένας και 6 χαμένες συνολικά.Καλα ήτανε αφού στο τέλος μαζέψαμε και δύο τσάντες χόρτα .

Αποχαιρετιστήριο πρωινο περιξ Βυτίνας, λιγοστά τα πουλάκια σε σχέση με πριν 3 ημέρες. Έκανα 3 και είχα άλλα τόσα κοψοφτερα καθώς το πρωί εδειχνε -3 το θερμόμετρο και τα φυσίγγια την άκουσαν. Σκότωναν μέχρι 25 μέτρα το πολύ. Επιστρέψαμε Αθήνα κι απο αύριο δουλειά...

Σημερα ενα ωραιο περπατητο περιξ Καθενων, δεν απεδωσε οπως θα θελαμε...Πουλια υπηρχαν και αρκετα θα ελεγα, αλλα ηταν εξαιρετικα νευρικα και σηκωνοντουσαν απο αρκετα μετρα μακρια...Βαλε και λιγο το κλαμπανι που επεσε, η καρπωση εμεινε σε μικρούς αριθμους...δυο ατομα 11 πουλακια (η 12? Δε θυμαμαι...αλτσχαιμερ και ειμαι νεος!) + 8χαμενα... Παρολο το κλαμπανι παντως ριξαμε κατι ωραιες μακρινες τουφεκιές σημερα απο αυτες που σου φτιαχνουν την διαθεση, οποτε ολα καλα...
4 ατομα ειδαμε απο κυνηγους, και οι 4 καρτεριτζηδες, απο περπατημα ουδεις!

Σημερα ενα ωραιο περπατητο περιξ Καθενων, δεν απεδωσε οπως θα θελαμε...Πουλια υπηρχαν και αρκετα θα ελεγα, αλλα ηταν εξαιρετικα νευρικα και σηκωνοντουσαν απο αρκετα μετρα μακρια...Βαλε και λιγο το κλαμπανι που επεσε, η καρπωση εμεινε σε μικρούς αριθμους...δυο ατομα 11 πουλακια (η 12? Δε θυμαμαι...αλτσχαιμερ και ειμαι νεος!) + 8χαμενα... Παρολο το κλαμπανι παντως ριξαμε κατι ωραιες μακρινες τουφεκιές σημερα απο αυτες που σου φτιαχνουν την διαθεση, οποτε ολα καλα...
4 ατομα ειδαμε απο κυνηγους, και οι 4 καρτεριτζηδες, απο περπατημα ουδεις!
Δεν ζυγωνονται τις τελευταίες μέρες με την ζέστη! Ο κουμπάρος , γέννημα θρέμμα Καθενιωτης πήγε μια βόλτα κατα τις 9 προς Ερια μεριά. Μου είπε ότι είχε παντού καρτερατζηδες και δεν περπατησε. Εκατσε μια ώρα και τουφεκισε μερικές από ότι μου είπε πάρα το περασμένο της ωρας. Εγώ έμπλεξα με κατσίκια και μελίσσια σήμερα, μέχρι τις 3 έτρεχα! Πήγα για απογευματινό σε μέρος ξεκαρφωτο για να μην τρέχω. Πουλιά μετά τις 5 πολλά άλλα σβάρνα όλα. Ένα με το έδαφος λεμε. Σε 13 έριξα και γκρεμισα 7 και 1 κοτσυφι που άφησε ένα μαξιλάρι πούπουλα και έφυγε σαν να μην τρέχει τιποτα! Αύριο δουλειά :(
20220102_181035.jpg

κατι εγηνε και σημερα το απογευμα παρεα με ενα φιλαρακιμου και μια λαμπραντορηνα που μας ξεκουρασε απο το να απωρταρουμε εμηςςςς,,,16 στο χερι και 3 πεζμενες σε χωραφι περιφραγμενοοοο
Ρε βγάλε φωτο στο σπίτι! Δεν βλέπουμε τίποτα και είναι κρίμα ρε Σακη!!!!!

Μετα τα μεσημεριανα κοψιδια, τα κρασια και την σιεστα
54430.jpg
ειπα να παω ενα ορεινό καρτερι για κοτσυφια
IMG_20220102_165350.jpg
μετα τις 17:00 φάνηκαν κατι πουλακια τα οποια κατεβαιναν με χιλια απ το βουνο προς τα πουρναρια για κουρνια. Το αποτελεσμα ηταν 5 κοτσυφοι στο χερι και 1 δεντροτσιχλα την οποια δυστυχως πηρα με την 2η ντουφεκια και επεσε στη μεση της ρεματιας.
Ωραια ηταν στο χωριο ποιος παει Αθηνα για δουλεια αυριο...

Πρώτο κυνήγι για το νέο έτος, τρία άτομα. Ελαφρύ περπατητο στην αρχή και τέλος καρτέρι. Λίγα πράγματα στο περπατητο, στο καρτέρι κάπως καλύτερα, αλλά στο τελευταίο τέταρτο, γρήγορα και χαμηλά. Η τελική καρπωση στο τέλος κρίνεται ικανοποιητική και τα χαμένα σχετικά λίγα, σε σχέση με την καρπωση. Και κάποια κλαμπανακια φυσικά, εντός προγράμματος. Ωραία περάσαμε!

Status
Not open for further replies.
Back