Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
καλη χρονια με υγεια σε ολους! βρεθηκα φθιωτιδα για ΣΚ και πηγα για το πρώτο απογευματινο της χρονιας στους Μεξιατες.
Τα πουλια ελαχιστα μετα τις 17:15, εριξα 5 φυσιγγια και πηρα 3 τσιχλες δεν αξιζει
Τι λες τώρα ρε Σπύρο! Τι γίνεται! Θέλουμε επειγόντως καινούργια φουρνιά.

Ελαχιστες εξοδους φετος για τσιχλες (λογω καποιων προσωπικων θεματων)....σημερα περπατητο,ελαχιστα τα πουλια παροτι τον Οκτωβριο στα περασματα φασσας ειχε τσιχλες.Αποτελεσμα 4 τσιχλες και 2 κοτσυφια εκ των οποιων ο ενας(κοτσυφας) δεν βρεθηκε.Στη συνεχεια καρτερι για ανεβασμα....πληρη απογοητευση...ουτε μια τουφεκια.

Βρε Νικόλα μου πάρε ένα ρημάδι κινητό να μας ανεβάζεις καμία φωτογραφία να γουστάρουμε!!!! Ανέβηκε και ο κουμπάρος μου σημερα στα δικά μας έλατα. Παρά πολύ λίγα τα πουλιά δυστυχώς. Με τέτοια μπασιματα που έκαναν οι ρουφιανες που στο καλό επιασαν??.??
Ακριβως απέναντι σου από την άλλη του Ευβοϊκού σε δάση και αμπέλια .Ακόμη και την περασμένη εβδομάδα ήταν μπόλικες.Οι κυνηγοί που ήταν να τις ξεσηκωνουμε.

Ακριβως απέναντι σου από την άλλη του Ευβοϊκού σε δάση και αμπέλια .Ακόμη και την περασμένη εβδομάδα ήταν μπόλικες.Οι κυνηγοί που ήταν να τις ξεσηκωνουμε.
Δεν έχει κυργιαρες εξ αρχής εδω. Ανέβηκα 4 φορες στα ελατα πήρα 6 , 5 , 2 και 0! Ένα κοπαδακι 15-20 πουλιά που έπαιζε στα αμπέλια πριν μερικές μερες το καρτερωσα χωρίς επιτυχία.

Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους. Τελευταία μέρα άυριο εδώ στο χωριό, κι ενώ τις πρώτες ημέρες ξεκινήσαμε σχετικά καλά με 7 περιπου μ.ο την ημέρα η συνέχεια δεν είναι το ίδιο καλη. Στο χθεσινό απογευματινό έκανα μόλις 1 κοτσύφι και στο σημερινό 2. Εχω μαζέψει καμμια 30 αρια αλλα δυστυχώς δεν βρήκα ενω έπεφταν ξερά τουλάχιστον 8...Αυτό είναι το άσχημο με το απογευματινό κυνήγι ( γι αυτό και δεν μου πολυαρέσει) χτυπάς τα πουλιά, ψάχνεις περνάει η ώρα, περνάνε απο πάνω σου πουλιά, νύχτωσε, σχόλασες...

Καλή χρονιά και χρόνια πολλά!!!

Πήγα κι εγώ σήμερα να πούμε νωρίς με το στομάχι στο όριο φορτωμένο για περπατητο.

Έκανα 4 και βρήκα τις 3.

Μετά έκατσα καρτέρι.

Πέρασε μια και την πήρα με τη δεύτερη αλλά δεν τη βρήκα.
Έχουν μεγαλώσει τα χόρτα απ τις βροχές και τα πράγματα γίνονται όλο και πιο δύσκολα.

5 λοιπόν και βρήκα τις 3.

Φεύγοντας είδα δύο λαγούς που βγήκαν μαζί από ένα αμπέλι και χοροπηδούσαν τρέλα βλέποντας τα φώτα του αμαξιού.

Το ένα ήταν μικρό λαγουδάκι αλλά ήταν σφαίρα.

Αυτά να πούμε....

μαζεύοντας ελιές στο κτήμα ενός θείου μου

Bρε μπαγάσα Gregory, θα αφήσεις καμιά ελιά ατίναγη εκεί κάτω...; Αμάν βρε παιδάκι μου! Έχεις βαλθεί να τις μαζέψεις/τινάξεις ούλες...!!! Και κάθε χρόνο κιόλας!!! :oops::rolleyes:

(Φυσικά αστειεύομαι Γρηγόρη... Αλλά μπράβο σου και χαρά στο κουράγιο σου κάθε χρόνο στη συλλογή του ελαιοκάρπου...! Και καλοφάγωτα τα λαδάκια σου...!!! Το ελαιόλαδο είναι "φάρμακο" (και πεντανόστιμο)...!!! Κι εμείς εδώ τα ίδια... Εφέτος βέβαια, δεν έχουμε καρπό, αλλά έχουμε πολύ λάδι από επέρυσι, ευτυχώς...)

Last edited:
Bρε μπαγάσα Gregory, θα αφήσεις καμιά ελιά ατίναγη εκεί κάτω...; Αμάν βρε παιδάκι μου! Έχεις βαλθεί να τις μαζέψεις ούλες...!!! Και κάθε χρόνο κιόλας!!! :oops::rolleyes:

(Φυσικά αστειεύομαι Γρηγόρη... Αλλά μπράβο σου και χαρά στο κουράγιο σου κάθε χρόνο στη συλλογή του ελαιοκάρπου...! Και καλοφάγωτα τα λαδάκια σου...!!! Το ελαιόλαδο είναι "φάρμακο"...!!! Κι εμείς εδώ τα ίδια... Εφέτος βέβαια δεν έχουμε καρπό, αλλά έχουμε πολύ λάδι από επέρυσι, ευτυχώς...)
Όμως του χρόνου θα σου πιουν το λάδι οι τσίχλες!! .yel..sarcastic..very funny.

Αυτό είναι το άσχημο με το απογευματινό κυνήγι ( γι αυτό και δεν μου πολυαρέσει) χτυπάς τα πουλιά, ψάχνεις περνάει η ώρα, περνάνε απο πάνω σου πουλιά, νύχτωσε, σχόλασες...

To "φάρμακο" Τάσο: καλό μνημονικό για την καλύτερη δυνατή εικόνα τού πόσα πουλάκια και πού (έστω στο περίπου) έπεσαν, και εν συνεχεία, περισυλλογή τους αμέσως μετά το πέρας του απογεματινού καρτεριού με τη σημαντικότατη βοήθεια ενός καλού, led φακού κεφαλής... Αρκεί, βέβαια, να υπάρχει διάθεση και υπομονή γι' αυτή τη τακτική...

Last edited:
To "φάρμακο" Τάσο: καλό μνημονικό για την καλύτερη δυνατή εικόνα τού πόσα πουλάκια και πού (έστω στο περίπου) έπεσαν, και εν συνεχεία, περισυλλογή τους με το πέρας του καρτεριού με τη σημαντικότατη βοήθεια ενός καλού, led φακού κεφαλής... Αρκεί, βέβαια, να υπάρχει διάθεση και υπομονή γι' αυτή τη τακτική...
ΣΚΥΛΊ!!!

ΣΚΥΛΊ!!!

Για μένανε πάντως Χρήστο, το σκυλί - και αναφέρομαι στο απορτόσκυλο - είναι περιττός "μπελάς" από πολλές και διάφορες απόψεις, και ως εκ τούτου, να μου λείπει...
Δεν ισχύει το ίδιο, φυσικά, για τα σκυλιά ιχνηλάτες και τα σκυλιά φέρμας: αυτά είναι απολύτως απαραίτητα για την επιτυχία των αντίστοιχων κυνηγητικών αναζητήσεων...
Βέβαια, "περί ορέξεως κολοκυθόπιτα", δηλ. όσοι συνάδελφοι γουστάρουν και έχουν απορτόσκυλο, τούς εύχομαι να το χαίρονται και να τους κάνει καλά τη δουλειά του... Οι υπόλοιποι θα πορευθούμε ως έχουμε...

Last edited:
Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους. Τελευταία μέρα άυριο εδώ στο χωριό, κι ενώ τις πρώτες ημέρες ξεκινήσαμε σχετικά καλά με 7 περιπου μ.ο την ημέρα η συνέχεια δεν είναι το ίδιο καλη. Στο χθεσινό απογευματινό έκανα μόλις 1 κοτσύφι και στο σημερινό 2. Εχω μαζέψει καμμια 30 αρια αλλα δυστυχώς δεν βρήκα ενω έπεφταν ξερά τουλάχιστον 8...Αυτό είναι το άσχημο με το απογευματινό κυνήγι ( γι αυτό και δεν μου πολυαρέσει) χτυπάς τα πουλιά, ψάχνεις περνάει η ώρα, περνάνε απο πάνω σου πουλιά, νύχτωσε, σχόλασες...
Ένα ψυχοπλακωτικό κυνήγι του χρόνου που περνά πολύ γρήγορα .
Συμφωνώ

Status
Not open for further replies.
Back