Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Ευελπιστούμε να δούμε τίποτα καλό απο του Αϊ Γιαννιού και μετά!!! :)
Μακάρι Χρηστο να κάνει κάτι καλο. Με το ψευτοχιονο που εκανε στα βουνά πριν 10 ημέρες , αμέσως φάνηκαν περισσότερα πουλιά και φυσικά κοτσύφια.

Μακάρι Χρηστο να κάνει κάτι καλο. Με το ψευτοχιονο που εκανε στα βουνά πριν 10 ημέρες , αμέσως φάνηκαν περισσότερα πουλιά και φυσικά κοτσύφια.
Μακάρι ... αλλά βλέπω δυτικούς ανέμους και ζέστη σε όλη την Ευρώπη ...

καλο παιχνιδη ειχε και σημερα αλα μπενανε αργα και με περναν το σκουφηηηη διωτι τα καπελα μου τα εχουνε παρη απο περσιιιιιι,,,,6 στο χερι και 3 πουλια ταξιδευουνε με μισα πουπουλααααα να δω τι χειμωνα θα βγαλουνεεεε η ρουφιανεςς,,της τουφεκιεςμας και τον μεζεμας τον βγαλαμε παντως αυριω παλιιιι;)

Που ειναι οι εποχες που ανεβαινα για μπεκατσα και στους καθενους και στις Γιδες τα αυτοκινητα ηταν σε σειρα απο τους τσιχλαδες αξημερωτα !
Θυμαμαι που γνωστος φυσιγγοπωλης διεδιδε πως εχει πολλα πουλια και μαζευονταν οι Αθηναιοι-και οχι μονο- και γινοταν ομονοια!
Σκηνικα του τυπου : 'φιλε, το πουλας το οπλο?? το παιρνω τωρα!!'
' Το δινεις το σκυλακι??'
Η ο αλλος που πεταξε την καραμπινα στο ρεμα γιατι δεν ειχε σταυρωσει τουφεκια .very funny.
και ετρεχε ο κολλητος του να την μαζεψει...
Μαζευτηκαμε στο καβουκι μας τωρα!

Last edited:
Δεν ξέρω τι γίνεται στα άλλα μέρη, εδώ (παραλιακή Φωκίδα) σήμερα το απόγευμα πολύ νέκρα: 3 πουλιά πέρασαν σε όλο το οπτικό πεδίο, μία βολικά, που την καρπώθηκα με τη δεύτερη βολή και παρηγορήθηκα για τη θηραματική ένδεια μετά, με συδυασμό δίπλας-μελομακάρονου!
Τα κάψαν κάτι καλά οι φωτιες

Ενα τελευταίο περπατητο το εριξα και εγω σημερα περιξ Αυλωνας ..για χορτα πηγα και καθαρό αερα, αλλα εν τελει άρπαξα το οπλο και εριξα το περπάτημα μου! Μια ωρίτσα 5 τσιχλακια και ενα σακουλι χορταρακια για αύριο! Και του χρονου με υγεία παιδιά!
Φυσικα απολυτη ερημια...ψυχη δεν υπήρχε απο κυνηγους, όπως και ειναι το σύνηθες πλεον στις περισσότερες εξόδους (παροτι βγαινω 90% τα Σ/Κ)...
Αν δεν πεσει πληροφορία δεν μπαινει μου φαίνεται κανεις σε διαδικασια, 1.30-1.45€ το πετρελαιο, 7-8€ τα 32γραμμαρια, και πολλα αλλα σχετικα η και ασχετα με το κυνηγι ... Αφου εχω καταντησει να αισθανομαι και βαθύπλουτος που μπορω και βγαινω μονος και κανω χιλιομετρα!
Σας μαύρισα για φετος! Αντε και του χρονου (αυριο δηλαδή!)!!!!
Υγεια σε ολους μαγκες!!!!!

Καλησπέρα παλικάρια. Έπεσα σε συνωστισμό και στο περπατητο και στο καρτερι (παλι μπροστα μου εκατσαν 4 οπλα!!!) αλλά την πλάκα μου την έκανα. Λάσπη πολύ , αέρας δυνατός και τα πουλιά σημερα να φεύγουν από μακρια. 11 έκανα περπατητες και 4 καρτερατες με δύο χαμενες και αρκετό κλαμπανι βέβαια.
Καλή αλλαγή χρόνου να έχουμε και οι τελευταίες του 21 αφιερωμένες στους τσιχλοβαρεμενους σαν και εμενα!
20211231_183447.jpg

Ενα τελευταίο περπατητο το εριξα και εγω σημερα περιξ Αυλωνας ..για χορτα πηγα και καθαρό αερα, αλλα εν τελει άρπαξα το οπλο και εριξα το περπάτημα μου! Μια ωρίτσα 5 τσιχλακια και ενα σακουλι χορταρακια για αύριο! Και του χρονου με υγεία παιδιά!
Φυσικα απολυτη ερημια...ψυχη δεν υπήρχε απο κυνηγους, όπως και ειναι το σύνηθες πλεον στις περισσότερες εξόδους (παροτι βγαινω 90% τα Σ/Κ)...
Αν δεν πεσει πληροφορία δεν μπαινει μου φαίνεται κανεις σε διαδικασια, 1.30-1.45€ το πετρελαιο, 7-8€ τα 32γραμμαρια, και πολλα αλλα σχετικα η και ασχετα με το κυνηγι ... Αφου εχω καταντησει να αισθανομαι και βαθύπλουτος που μπορω και βγαινω μονος και κανω χιλιομετρα!
Διαβάζοντας το μνμ σου, γύρισα πολλά χρόνια πίσω,τότε που οι πατεράδες μας ήταν των 3,60. Τότε λοιπόν πάλι τα έξοδα για κυνήγι ήταν πολλά για την τσέπη τους, αμάξι στις παρέες είχαν λίγοι,έτσι μαζευοντουδσν 5-5 στο αμάξι για να κάνουν το κέφι τους. Βλέπω σιγά σιγά ........

Το σημερινό απογιοματινό μου καρτεράκι απεδείχθη μακράν το χειρότερο εφετινό από πλευράς θέασης τσιχλών...
Παρότι είχε ξαστεριά με έντονο Β-ΒΑ και προμηνυότανε ένα δυνατούτσικο περασματάκι έστω στο τελευταίο ημίωρο, όπως άλλωστε συνηθίζεται εφέτος, παρά ταύτα λοιπόν, τα τσιχλάκια που είδα και που ανέβηκαν σήμερα για κούρνια ήτανε-δεν ήτανε καμιά 25αριά σε όλο το οπτικό μου φάσμα...!
Επεχείρησα βολή σε 8 τσιχλάκια που μού ήρθανε εντός βεληνεκούς, κατέρριψα τα 7 και ανέσυρα τα 6.
Δεν με πειράζει καθόλου! Έστω κι έτσι, μια χαρά μού πέφτει για 5 λεπτά απ' το σπιτάκι μου!

Αύριο λέω ν' ανέβω στο έλατο για καμιά "χονδρή" (κυριαρίνα)... Έχω καιρό να πάω για δαύτες (από τις 5 του μηνός) και δεν έχω ιδέα τι παίζει εκεί... Έχω ακούσει πολλά και διάφορα, αλλά εάν δεν πάω εγώ ο ίδιος να δω ιδίοις όμμασι τι γίνεται, δεν πιστεύω κανένανε "παπαρολόγο"...
Εξ άλλου, κάθε ημέρα στο κυνήγι, είναι και μία άλλη ημέρα, διαφορετική... Δηλαδή, πάει σήμερα ένας και βαρεί 2 κυριάρες, και πάω εγώ την αμέσως επόμενη μέρα, και βαρώ 12! Και επίσης, είναι και σχετικό και υποκειμενικό το εάν τα πουλιά είναι λίγα, αρκετά ή πολλά... Και παίζει σπουδαιότατο ρόλο και το εάν και κατά πόσο εκμεταλλευόμαστε τις θηραματικές ευκαιρίες μας, είτε πολλές είναι αυτές, είτε λίγες...
Τέλος πάντων. Αύριο θα δω, όπως και να έχει το πράμα...

Last edited:
Το σημνερινό απογιοματινό μου καρτεράκι απεδείχθη μακράν το χειρότερο εφετινό από πλευράς θέασης τσιχλών...
Παρότι είχε ξαστεριά με έντονο Β-ΒΑ και προμηνυότανε ένα δυνατούτσικο περασματάκι έστω στο τελευταίο ημίωρο, όπως άλλωστε συνηθίζεται εφέτος, παρά ταύτα λοιπόν, τα τσιχλάκια που είδα και που ανέβηκαν σήμερα για κούρνια ήτανε-δεν ήτανε καμιά 25αριά σε όλο το οπτικό μου φάσμα...!
Επεχείρησα βολή σε 8 τσιχλάκια που μού ήρθανε εντός βεληνεκούς, κατέρριψα τα 7 και ανέσυρα τα 6.
Δεν με πειράζει καθόλου! Έστω κι έτσι, μια χαρά μού πέφτει για 5 λεπτά απ' το σπιτάκι μου!

Αύριο λέω ν' ανέβω στο έλατο για καμιά "χονδρή" (κυριαρίνα)... Έχω καιρό να πάω για δαύτες (από τις 5 του μηνός) και δεν έχω ιδέα τι παίζει εκεί... Έχω ακούσει πολλά και διάφορα, αλλά εάν δεν πάω εγώ ο ίδιος να δω ιδίοις όμμασι τι γίνεται, δεν πιστεύω κανένανε "παπαρολόγο"...
Εξ άλλου, κάθε ημέρα στο κυνήγι, είναι και μία άλλη ημέρα, διαφορετική... Δηλαδή, πάει σήμερα ένας και βαρεί 2 κυριάρες, και πάω εγώ την αμέσως επόμενη μέρα, και βαρώ 12! Και επίσης, είναι και σχετικό και υποκειμενικό το εάν τα πουλιά είναι λίγα, αρκετά ή πολλά... Και παίζει σπουδαιότατο ρόλο και το εάν και κατά πόσο εκμεταλλευόμαστε τις θηραματικές ευκαιρίες μας, είτε πολλές είναι αυτές, είτε λίγες...
Τέλος πάντων. Αύριο θα δω όπως και να έχει το πράμα...
Τις βαρεσες ολες στο απογευματινό αθεοφοβε και σωθηκαν! 25 περασαν???? Εδώ για να δούμε 25 στο απογευματινό πρεπει να μετράμε 3 μερες!!! Να πας για κυργιαρες. Εγώ έχω να ανέβω πάνω από ένα μηνα. Ένας φίλος που ανέβηκε την περασμένη Κυριακή έφυγε γιατί είχε μισό μετρο χιονι!

Πρώτο απογευματινό για φέτος αφού στην Αθήνα δεν υπάρχει χρόνος
Πουλιά ελάχιστα
τρεις τσίχλες εμφανίστηκαν τίποτα το ενδιαφέρον
Αυτό που μετράει είναι η ηρεμία της φύσης και οι εικόνες που λείπουν από την καθημερινότητα της τσιμέντουπόλης
οι οποίες της απολαμβάνεις μέσα σε δέκα λεπτά από το σπίτι σου

Καλή χρονιά σε όλους τους Καρτεριτζηδες και τους Περιπατητες Συναδέλφους
Ας ευχηθούμε η νέα χρονιά να μας χαρίσει δυνατές συγκινήσεις και ευχάριστες εξορμήσεις

Status
Not open for further replies.
Back