Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Ό,τι τουφεκίστηκε σήμερα έπεσε στο απογευματίνο μετά την ολοήμερη χαμάδα, πιάστηκε η μέση μας....Φυσίγγια 28γρ ρουμελιώτης νο8.Σκοτώματα αρκετά ψηλά και τα πουλιά σχεδόν όλα φαίνονταν να κράταγαν αλλά όταν πήγαινα να τα πάρω ήταν ψόφια.Επίσης, μία πήγε καμιά 20αρια μέτρα ενώ φανήκε ότι πήρε και καλά βγάζοντας φτερά.Είχα ορατότητα την είδα και έσκασε πάνω σε ένα κλαδί ελιάς και έπεσε αλλιώς μπορεί να συνέχιζε και άλλο.Ήρθε μια τσιχλούλα στραβή και κυριολεκτικά και μεταφορικά με ένα τσιμπούρι να με το συμπάθειο.Μάζευα μία άλλη και ήμουν εντελώς εκτεθειμένος αλλά που να με δει.....yel.IMG_20211119_174858.jpgIMG_20211119_174917.jpgIMG_20211119_174926.jpgIMG_20211119_174923.jpg

Ό,τι τουφεκίστηκε σήμερα έπεσε στο απογευματίνο μετά την ολοήμερη χαμάδα, πιάστηκε η μέση μας....Φυσίγγια 28γρ ρουμελιώτης νο8.Σκοτώματα αρκετά ψηλά και τα πουλιά σχεδόν όλα φαίνονταν να κράταγαν αλλά όταν πήγαινα να τα πάρω ήταν ψόφια.Επίσης, μία πήγε καμιά 20αρια μέτρα ενώ φανήκε ότι πήρε και καλά βγάζοντας φτερά.Είχα ορατότητα την είδα και έσκασε πάνω σε ένα κλαδί ελιάς και έπεσε αλλιώς μπορεί να συνέχιζε και άλλο.Ήρθε μια τσιχλούλα στραβή και κυριολεκτικά και μεταφορικά με ένα τσιμπούρι να με το συμπάθειο.Μάζευα μία άλλη και ήμουν εντελώς εκτεθειμένος αλλά που να με δει.....yel.View attachment 36229View attachment 36231View attachment 36232View attachment 36233
Μπράβο ρε!!
Μα τι διάολο έχεις παθει με τα 28αρια συνέχεια?? Αλλα φυσίγγια δεν υπάρχουν.. .yelling.
Έχε ποικιλια ρεεεεεεεε... .yel.

Πρέπει οπωσδήποτε να συναντηθουμε κ να στησουμε τα παλιοδικαννα μας... .yelling.

Όριο πάλι σήμερα στο απογιοματινό!!!
Τα τσιχλάκια πάρα πολλά (οι κότσυφες παραμένουν "είδος προς αφανισμό", μόνο στα έλατα βλέπω και χτυπώ), αλλά ψηλωμένα αρκετά έως πολύ, πέραν του βεληνεκούς σε πολλές περιπτώσεις...!
Παρά ταύτα, προς το τέλος έστρωσαν κάπως κι εκεί πήρα τα περσσότερα...
Ώρε μάνα μ', τι είν' τούτο φέτο...!!! Θα λειώσουν οι κάννες...!!!
o_Oo_Oo_O
Εδω δεν βαρας ουτε 2 πουλια το απογευμα εχω παει 1 φωρα μονο προτοφανες για την περιοχη μου

Μπράβο ρε!!
Μα τι διάολο έχεις παθει με τα 28αρια συνέχεια?? Αλλα φυσίγγια δεν υπάρχουν.. .yelling.
Έχε ποικιλια ρεεεεεεεε... .yel.

Πρέπει οπωσδήποτε να συναντηθουμε κ να στησουμε τα παλιοδικαννα μας... .yelling.
Τασάρα έχω και 32άρια ποικιλία αλλά τα 28άρια είναι άλλη φάση λέμε!!!

τα 28άρια είναι άλλη φάση λέμε!!!
.shake hands.
Εγώ θα τολμήσω να το πω... Στις οριακές βολές με στενά τσοκ τα εμπιστεύομαι ίσως και περισσότερο απ' τα 32γρ, με αυτά που έχω δει με το δίκαννο για αρκετά χρόνια και βολές. Μπορεί ο κύκλος της κατανομής να είναι μικρότερος, αλλά έχει μεγαλύτερη συγκέντρωση πιστεύω. Αν σκοπευτικά είσαι σωστά πάνω στο πουλί, βλέπεις κάπνες!

.shake hands.
Εγώ θα τολμήσω να το πω... Στις οριακές βολές με στενά τσοκ τα εμπιστεύομαι ίσως και περισσότερο απ' τα 32γρ, με αυτά που έχω δει με το δίκαννο για αρκετά χρόνια και βολές. Μπορεί ο κύκλος της κατανομής να είναι μικρότερος, αλλά έχει μεγαλύτερη συγκέντρωση πιστεύω. Αν σκοπευτικά είσαι σωστά πάνω στο πουλί, βλέπεις κάπνες!
Όπως τα λες, αλλά να είσαι πάνω. Ακριβώς πάνω.....

Διά ακόμη μία βολά στο γνωστό μου σημείο, δεν ημπόρεσα να ξεπεράσω την ταρίφα των τελευταίων ημερών. Εφτά, λοιπόν, και σήμερα. Όπως και την τελευταία βολά, το πρώτο θήραμα που εκαρπώθην ήτο κοσσυφός θηλυκός, καθώς και έξι κιχλίδες. Η σπαραγγοσυλλογή εσυνεχίσθη, δίδοντας μου κι απόψε έναν εκλεκτό μεζέ διά να δειπνίσω. Ιδιαιτέραν θετικήν εντύπωσιν εσχημάτισα από τα "Σπόρτινγκ" φυσίγγια του κ. Ρουμελιώτη εις νο8. Με τη συνεργασία του 2* κατερρίφθησαν δύο κιχλίδες ιδιαιτέρως εκηβόλως. Απόστασιν δε θα τολμήσω να εκστομίσω, διά να μην αρξει η καζουραν περί τα αυτογεμη της συμπαθεστατης ιταλικής εταιρείας "Μπενέλλι".
Το αποψινό μου ποστ με ιδιαίτερη συμπάθεια αφιερωμένο στο φίλτατο αδελφό εν οπλοις @Νικόλαος Ρεντίφης

Τας θερμάς μου ευχαριστίας προσφιλέστατέ μου Βασίλειε!!! ;)

Και σήμερα στο απογιοματινό μου "συνήθειο"...
Ο καιρός κάπως δύσκολος, με δυνατούτσικον ΒΑ άνεμο, αλλά και μπόλικη αντάρα (ομίχλη)...
Ωστόσο, πάλι τα τσιχλάκια εκάνανε την εμφάνισίν τους σε αρκετά μεγάλους αριθμούς...! Κοτσύφια... ζήτημα να αντελήφθην κάνα-δυο...!
Με τα πολλά γκρέμισα χάμω 20 κίχλες ακριβώς, εκ των οποίων οι 6 δυστυχώς στις αλεπές, καθότι έπεσαν πολύ μακριά μισοπεθαμένες...
Ντάξει, στο πρόγραμμα είν' κι αυτά... Τι να κάνομε...;

Και σήμερα στο απογιοματινό μου "συνήθειο"...
Ο καιρός κάπως δύσκολος, με δυνατούτσικον ΒΑ άνεμο, αλλά και μπόλικη αντάρα (ομίχλη)...
Ωστόσο, πάλι τα τσιχλάκια εκάνανε την εμφάνισίν τους σε αρκετά μεγάλους αριθμούς...! Κοτσύφια... ζήτημα να αντελήφθην κάνα-δυο...!
Με τα πολλά γκρέμισα χάμω 20 κίχλες ακριβώς, εκ των οποίων οι 6 δυστυχώς στις αλεπές, καθότι έπεσαν πολύ μακριά μισοπεθαμένες...
Ντάξει, στο πρόγραμμα είν' κι αυτά... Τι να κάνομε...;

Αι οικογένειαι των κιχλιδων θρηνουν καθημερινας απώλειας...
Θαρρω πως πρέπει να κάμετε ολίγον κραττει από τας εξορμήσεις σας, διότι κινδυνευει με αφανισμό ο πληθυσμός των...

Παρόλα ταύτα είμαι υποχρεωμένος να σας υποβάλλω τας θερμάς μου συγχαρητήρια δια τις επιτυχίες σας!

Status
Not open for further replies.
Back