Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Μπράβο Μιχάλη !!! Ωραίες φωτο ... ωραίο και το ποζέ (Lanber είναι ε;) κι άσε τον Τάσο να λέει !!! .yel.
Κι αφού τις βρήκες κι αυτές, εκεί που είχανε πέσει, μην το πεις ούτε του παπά !!! Χαχαχαχ!!
Έτσι κι εγώ την Παρασκευή, χτυπώ την πρώτη και πέφτει 2-3 μέτρα πίσω μου, πίσω από ένα κουμαράκι. Πάω να την πάρω, άφαντη ! Ψάχνω τριγύρω, τίποτα! Το μέρος όχι πολύ πυκνό, αφού το είχαν καθαρίσει πριν 2-3 χρόνια, έχει αραιά θαμνάκια μικρές κουμαριές και λαδανιές, που ξανάνοιξαν. Δεν μπορεί λέω να τραυματίστηκε μόνο, αφού την έφαγε σε ύψος ούτε 15 μέτρα πάνω μου, κι έπεσε πατσαβούρι. :(
Αφού το πήρα απόφαση ότι δεν θα τη βρω κι έκανα να φύγω, παίρνει το μάτι μου λίγα πουπουλάκια πάνω σε ένα μισόξερο θρούμπι όχι μεγαλύτερο από ένα πιάτο. Κοιτάζω πάλι τριγύρω, τίποτα. Πως μούρθε τότε και παραμερίζω λίγο με τα χέρια μου τα κλαράκια του, και την βλέπω από κάτω! Φυσικά ξερή, σίγουρα είχε πεθάνει πριν πέσει. Πώς είχε γλυστρήσει ανάμεσα από τα κλαράκια κι είχε πέσει, μόλις μια σπιθαμή από κάτω !!! ... Και κοιτάζοντας από πάνω δεν φαινόταν με τίποτα !!! :eek:
Lanber είναι ναι. Μερικές τσίχλες λες και το κάνουν επίτηδες, πέφτουν σε τέτοια μέρη με τέτοιο τρόπο που θέλεις θερμική καμερα για να τις βρεις χαχα. Τι είπα τώρα ε; Θερμική κάμερα θα κάνει δουλειά άραγε;.think. . Βέβαια είναι πανάκριβη ούτε να το σκέφτομαι:D

Lanber είναι ναι. Μερικές τσίχλες λες και το κάνουν επίτηδες, πέφτουν σε τέτοια μέρη με τέτοιο τρόπο που θέλεις θερμική καμερα για να τις βρεις χαχα. Τι είπα τώρα ε; Θερμική κάμερα θα κάνει δουλειά άραγε;.think. . Βέβαια είναι πανάκριβη ούτε να το σκέφτομαι:D
Πάρε ένα σκυλάκι Μιχάλη. Από τότε που έχω σκύλο δεν χρειάζομαι ούτε συγκυνηγό πια σε περπατητό και καρτέρι να μου προγκάει και να με ειδοποιεί για τα πουλιά. 100 σε ένα είναι ένα σκυλακι

Πάρε ένα σκυλάκι Μιχάλη. Από τότε που έχω σκύλο δεν χρειάζομαι ούτε συγκυνηγό πια σε περπατητό και καρτέρι να μου προγκάει και να με ειδοποιεί για τα πουλιά. 100 σε ένα είναι ένα σκυλακι
Αργότερα…..το έχω στο πρόγραμμα. Τωρα δεν έχω χρόνο και λογικά από την επόμενη χρόνια θα σφίξουν πιο πολυ τα πράγματα για δικούς μου λόγους όποτε δύσκολο. Όπως έρθουν τα πράγματα, σίγουρα θελω να πάρω όμως.
Ο πατέρας μου έχει σκυλάκια και για λαγό και για πουλιά αλλά αν δεν είναι δικό σου δεν σε ακουει, ειδικά όταν έχει δεθεί πολύ με το αφεντικό του.

Σήμερα κινήθηκαν πιο αργά τα πουλιά .
Υπήρξε μια κινητικότητα πάντα σε καρτέρι απο τις 8μέχρι 11 η ώρα .
Κτύπησα 14 αλλά τελικά τα χαμένα μας κράτησαν σε μονοψήφιο στην τσάντα 9.
Η diamante 22 δουλεύει εξαιρετικά και πολύ υποβοηθητικά σε ξαφνικές ντουφεκιές .

Αυτό ρε παιδιά το έχει κυρίως για μπεκάτσα .
Κα θα επειδή έχω ρίξει κάποια από αυτά μπορώ να πω ότι ήταν μια χαρά
Τα πήρε ο συγκυνηγος μου για ορτύκια και μπεκάτσα. Δεν είπα εγώ ότι δεν είναι καλά..... μάλιστα με ένα τέτοιο 11 νούμερο έπεσε την Κυριακή μια φάσσα που πέρασε 20-25 μέτρα από πάνω του. Σε χαρτόνι που τα ρίξαμε κάνουν πολύ καλή κατανομή.... ειδικά για πρώτο σε μπεκάτσα και σφιχτό μέρος

Έτσι είναι. Και να πέσει σε πυκνό, μέσα σε θάμνους ή ψηλά χόρτα, να πεις πάει στο διάολο ... Αλλά να πέφτει σε καθαρό, και να μη μπορείς να τη βρεις ... τρελαίνεσαι! Την έχω πατήσει έτσι ουκ ολίγες φορές. Να πέφτει σε καθαρή πεζούλα χωρίς θάμνους ή χόρτα, αλλά γεμάτη πέτρες και χαλίκια διαφόρων σχημάτων, μεγεθών και αποχρώσεων, σα μωσαικό που μόνο να κοιτάς κάτω ζαλίζεσαι !!! Δες τη φωτο που έβαλα προχθές με το δίκαννο και τη φάσσα να καταλάβεις ... Εκεί αν πέσει η τσίχλα μπρούμυτα, ειδικά το σούρουπο, μπορεί να ψάχνεις μισή ώρα, να την πατήσεις 5 φορές, και να μην τη δεις. Μόνο αν πέσει ανάσκελα εντοπίζεται εύκολα. Πέρυσι μερικές φορές με έτρωγε τόσο, που ξαναπήγα το επόμενο πρωί, και 2-3 φορές τις βρήκα με το φως του ήλιου, κι άλλη μια βρήκα μόνο τα φτερά της (φαγωμένη) !!!
Όσο για τη θερμική κάμερα .yel. ... δεν είσαι ο πρώτος, το είχαν σκεφτεί κι άλλοι, :):rolleyes: και νομίζω ότι είχε ξανασυζητηθεί στο φόρουμ. Αλλά πέρα από το ότι είναι πανάκριβη, έχω την εντύπωση (χωρίς φυσικά να το έχω ψάξει) ότι την τσίχλα, επειδή είναι πολύ μικρός στόχος και η θερμική ακτινοβολία που εκπέμπει είναι λίγη, δεν θα μπορεί να την εντοπίζει, παρό μόνο ίσως από πολύ κοντά, και για πολύ σύντομο διάστημα μετά το θάνατό της ...

IMG_20211117_173909.jpg
Πήγα λίγο περπατητο και μετά καρτέρι, αλλά μόνο περπατητο δεν έκανα.... Βρήκα σπαράγγια, τα οποία όταν πέσει το μάτι μου πάνω τους "εθίζεται" και δε σταματά να ψάχνει. Ποιος θα μου το λέγε ότι τέλη Νοέμβρη θα μάζευα μια καλή χούφτα από σπαράγγια κιόλας καλά σε μέγεθος, σα ψ..λες που λέει και ένα φιλαράκι. Στο περπατητο ρουμπωσα τον πρώτο κότσυφα της σεζόν και 2 τσίχλες. Στο καρτέρι άλλες τέσσερις κατέβηκαν νωρίς από μεγάλο ύψος. Ο συνδυασμός 3* και Λάμπρο πορτοκαλί νο8 μου βγάζει ωραία γούστα τελικά, δυνατά ξερά σκοτωματα και μετά τα 35μ. Είχαμε και τρεις αστοχίες κι όλα καλά!

Ο συνδυασμός 3* και Λάμπρο πορτοκαλί νο8 μου βγάζει ωραία γούστα τελικά, δυνατά ξερά σκοτωματα και μετά τα 35μ. Είχαμε και τρεις αστοχίες κι όλα καλά!
Ο ιατρός βρήκε την γιατρειά του....
Mε το lambro tordo να συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία του.....

Βρήκα σπαράγγια, τα οποία όταν πέσει το μάτι μου πάνω τους "εθίζεται" και δε σταματά να ψάχνει.
Ήθελα εκείνη την ώρα να σου πεταγοταν μια μπεκατσαρα ναααα με το συμπαθειο, σαν κότα.... .yel.
Όταν κυνηγάμε...κυνηγάμε..... .yelling.

Eχθές και προχθές δεν εξόρμησα καθόλου, εξαιτίας του "λυσσαλέου" Β-ΒΑ...!
Σήμερα ήτανε πάλι υπαρκτός, αλλά υποφερτός, οπότε είπα να βγω για το λατρευτό, απογιοματινό μου καρτεράκι...
Τα τσιχλάκια (τα κοτσύφια πάλι σχεδόν άφαντα, αρκετά έχει στα έλατα) ήτανε αρκετούτσικα, αλλά όχι πολλά όπως στις προηγούμενες φορές...
Μ' εκείνα και με τούτα, κατέρριψα 13 τσιχλούλες...
Εντάξει, το φχαριστήθηκα...
Άντε να ιδούμε κι αύριο...

Ούτε λαγό τίποτα το κεφάλι στις ελιές.Αλλά μετά για αποθεραπεία καρτεράκι ένα μισάωρο.Σήμερα αυτά τα 2 πέρασαν μόνο....Όλο και μειώνονται.View attachment 36133
Εδώ καλουτσικα πάμε! 14 τουφεκισα και πηρα τα 10 με 18 φυσίγγια!!! Είδα άλλες 15-20!
20211117_172602.jpg

Και έπεσε και μαδημα μετα...
View attachment 36142
Έτσι φίλε Δημήτρη. Το τιμάμε το θήραμα. Εγώ άμα έχω βαρεθεί να μαδαω δεν πάω για τσίχλα μέχρι να μου ξανά έρθει η διάθεση. Εννοείται ότι αν δεν μαδηθουν όλες όσες έχω στο ψυγείο τουφέκι δεν πιάνω να φέρω κι άλλες.

Έτσι φίλε Δημήτρη. Το τιμάμε το θήραμα. Εγώ άμα έχω βαρεθεί να μαδαω δεν πάω για τσίχλα μέχρι να μου ξανά έρθει η διάθεση. Εννοείται ότι αν δεν μαδηθουν όλες όσες έχω στο ψυγείο τουφέκι δεν πιάνω να φέρω κι άλλες.
Προσωπικά θεωρώ τον καθαρισμο του θηραματος ως ολοκλήρωση του κυνηγιου. Οταν προλαβαινω μαδαω έξω εκεί που κυνηγαω. Αλλιώς τζάκι, καφεδάκι και μουσικουλα και γίνεται η δουλεια. Ξέρω παρα πολλους που η υπόθεση κυνήγι τελειώνει με την εναπόθεση των πουλιών στο ψυγείο. Δίνω κιόλας πουλιά σε κάτι παππούδες εδώ στην γειτονιά. Τα μαδανε , τα μαγειρεύουν και πάει η κούπα σύννεφο!!!!

Προσωπικά θεωρώ τον καθαρισμο του θηραματος ως ολοκλήρωση του κυνηγιου. Οταν προλαβαινω μαδαω έξω εκεί που κυνηγαω. Αλλιώς τζάκι, καφεδάκι και μουσικουλα και γίνεται η δουλεια. Ξέρω παρα πολλους που η υπόθεση κυνήγι τελειώνει με την εναπόθεση των πουλιών στο ψυγείο. Δίνω κιόλας πουλιά σε κάτι παππούδες εδώ στην γειτονιά. Τα μαδανε , τα μαγειρεύουν και πάει η κούπα σύννεφο!!!!
Δίνω σε πολύ κόσμο συγγενείς, παππούδες,γείτονες κλπ αλλά εκτός από τους δικούς σου που και αυτοί με βαριά καρδιά τα παίρνουν βαριούνται το μάδημα.Δίνω τις προάλλες στην γειτόνισσα άστο μου λέει βαριέμαι να τα μαδήσω.Μαδημένα πουλιά εκτός από συγγενείς δεν πρόκειται να δώσω.Σιγά μην τους τα πάω και έτοιμα μαγειρεμένα...

Αντε καλοφαγωτες!

και πιες κ ενα ποτηρι παραπανω εις υγείαν του Ανδρέα Ρουμελιώτη... .hunter.
Αν και δεν πινω γενικα , οταν τις ψηνω στο καρβουνο λιγο κρασάκι το χτυπαω. Στον Ανδρέα ετοιμαζόμαστε να βάλουμε παλι παραγγελία γιατί προβλέπω μάχες και πολέμους φετος.....

Status
Not open for further replies.
Back