Ο Κυργιας τα γεμίζει για λογαριασμό του Ζαραλη
Είχα πάρει μια φορά τα Όσκαρ τα μαύρα σε νούμερο 11, δεν τρώγετε μετά το πουλί όλα τα σκάγια τα τρως κανονικά και δεν πολυκαταλαβαινεις και τίποτα σαν σκόνη είναι και τρώει και ο μικρός οπότε μακριά.Έχω απορρίψει νούμερα πιο ψιλά του 9 όχι γιατί το δέκα δεν κατεβάζει την τσίχλα αλλά θεωρώ ότι δεν θα τρώγεται μετα. Ίσως είναι λάθος αλλά έτσι το σκέφτομαι.
Σε πληροφορώ υπευθύνως Κώστα, πως τρώγεται και παρατρώγεται! Να τονίσω βέβαια πως αναφέρομαι αποκλειστικά στο Νο10 με διάμετρο σκαγιού 1,9χιλ., αλλά και στο Νο9μισό με διάμετρο 2,00χιλ. (βάσει του ιταλικού/ελληνικού μεγεθολογίου)... Για πιο ψιλά, δεν έχω ασφαλή γνώση ή πείρα, και όντως πρόκειται περί υπερβολής...Έχω απορρίψει νούμερα πιο ψιλά του 9 όχι γιατί το δέκα δεν κατεβάζει την τσίχλα αλλά θεωρώ ότι δεν θα τρώγεται μετα. Ίσως είναι λάθος αλλά έτσι το σκέφτομαι.
Καλύτερα !!!Έψαξα λίγο για 11 και δε βρήκα τίποτα.
Σίγουρα!!!Καλύτερα !!!Δε βλέπω κανένα νόημα στη χρήση νο 11 σκαγιών ... Με 35 σκάγια στο γραμμάριο, π.χ. στα 30 γρ. (μιας και ο λόγος για το Navaro 30) έχουμε 1050 σκάγια !!!
Όπως το βλεπει ο καθένας Τεό...Παίδες άμα είναι να την πάρεις την τσιχλιτσα θα την πάρεις και με 8-9 max.....αν είναι να σκορπάς 1500 σκάγια με κάθε φυσίγγι για να πάρεις μια τσίχλα....στήσε δίχτυα και πέτα καμία κροτίδα να λες ότι τουφεκας!!....φιλικά πάντα!
Αυτό ρε παιδιά το έχει κυρίως για μπεκάτσα .Αυτά είναι.... μέχρι 12 τα βγάζει....View attachment 36090View attachment 36091
Σήμερα η μέρα ξεκίνησε με 3 σφίνες στο χέρι αν και υπήρχαν προοπτικές και για κατι καλύτερο.....στη συνέχεια με περίμεναν αρκετές εκπλήξεις η αλήθεια είναι αν και όλα ξεκίνησαν ρόδινα. Άρχισα το περπατητό μόνος όπως συνήθως και που και που βάραγα απο καμία που εκανε το λάθος να βγεί μπροστά μου. Το θέμα ειναι οτι δεν μπορούσα να βρώ τα πουλιά, ρε εδω έπεσε ρε εκεί επεσε, άφαντη η τσίχλα.Να που κρυβόταν η πρώτη.....View attachment 36094
Έπειτα απο λίγο πάλι το ίδιο σκηνικό.....View attachment 36095
Εγω να ψάχνω σαν τον μπίπ γύρω γύρω απο την ελιά τόση ωρα και αυτή ήταν στον κορμό.
Μετά απο αυτή έρχεται μια να μπεί μέσα στο λόγγο, της ρίχνω μία την ψιλοπέρνει και της ριχνω αλλη μια μπηχτή μέσα στην ελιά και ακούω μετα απο λιγο φραααπ( μες το λόγγο) αλλα για καλή μου τύχη μόλις έκανα στην άκρη να δώ είδα ενα κλαράκι να κουνιέται, λεω εκεί θα έπεσε και πήγα να τη βρώ. Βέβαια αυτό ήταν κομματάκι δύσκολο και θα καταλάβετε το λόγο απο τίς φωτο που ακολουθούν.....
Εδώ αφού εχω μπεί κανα μέτρο μέσα στα αρκουδόβατα ή τι στο καλό ειναι αυτά που τρυπάνε σα διαόλιακαι το κλαράκι που είδα να κουνιέται ήταν κανα 2-3 μέτρα απο κάτω μου.
View attachment 36096
View attachment 36097
Τη βρήκα όμως!
View attachment 36098
Μπράβο Μιχαήλ..Τελικός απολογισμός μολις έφθασα σπίτι + 2 χαμένες δυστυχώςView attachment 36099
Ωραία ήταν.....εχει πουλάκια κοιτάξτς να το ευχαριστηθείτε φέτος.
Καλά δεν έχεις άδικο σ αυτοΌπως το βλεπει ο καθένας Τεό...
Γουστάρει κάποιος να κυνηγήσει τσιχλα με το 20αρακι του η κ με μικρότερο διαμέτρημα, ας το κάνει...
Δεν γουστάρει κ θέλει να παρει το 12αρι κ να ρίξει 36γρ ν9,κ παλι ας το κάνει...
Ακόμα καλυτερα γουστάρει μονοκαννο, μια κ έξω η αντε γεια, ας το κάνει....
Ουτε που με αφορά.......
13 € ..ε δεν παμε καλα....αυτος εχει σπασει την μπαγκαΑυτά είναι.... μέχρι 12 τα βγάζει....View attachment 36090View attachment 36091
Αφού του τα ακουμπάνε ρε Ηλία καλά κανει και τα δίνει τοσο.13 € ..ε δεν παμε καλα....αυτος εχει σπασει την μπαγκα
Μπράβο Μιχάλη !!! Ωραίες φωτο ... ωραίο και το ποζέ (Lanber είναι εΣήμερα η μέρα ξεκίνησε με 3 σφίνες στο χέρι αν και υπήρχαν προοπτικές και για κατι καλύτερο.....στη συνέχεια με περίμεναν αρκετές εκπλήξεις η αλήθεια είναι αν και όλα ξεκίνησαν ρόδινα. Άρχισα το περπατητό μόνος όπως συνήθως και που και που βάραγα απο καμία που εκανε το λάθος να βγεί μπροστά μου. Το θέμα ειναι οτι δεν μπορούσα να βρώ τα πουλιά, ρε εδω έπεσε ρε εκεί επεσε, άφαντη η τσίχλα.Να που κρυβόταν η πρώτη.....View attachment 36094
Έπειτα απο λίγο πάλι το ίδιο σκηνικό.....View attachment 36095
Εγω να ψάχνω σαν τον μπίπ γύρω γύρω απο την ελιά τόση ωρα και αυτή ήταν στον κορμό.
Μετά απο αυτή έρχεται μια να μπεί μέσα στο λόγγο, της ρίχνω μία την ψιλοπέρνει και της ριχνω αλλη μια μπηχτή μέσα στην ελιά και ακούω μετα απο λιγο φραααπ( μες το λόγγο) αλλα για καλή μου τύχη μόλις έκανα στην άκρη να δώ είδα ενα κλαράκι να κουνιέται, λεω εκεί θα έπεσε και πήγα να τη βρώ. Βέβαια αυτό ήταν κομματάκι δύσκολο και θα καταλάβετε το λόγο απο τίς φωτο που ακολουθούν.....
Εδώ αφού εχω μπεί κανα μέτρο μέσα στα αρκουδόβατα ή τι στο καλό ειναι αυτά που τρυπάνε σα διαόλιακαι το κλαράκι που είδα να κουνιέται ήταν κανα 2-3 μέτρα απο κάτω μου.
View attachment 36096
View attachment 36097
Τη βρήκα όμως!
View attachment 36098