Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Παρασκευή απόγευμα πήγα λίγο πριν τις 5.00'. Έριξα σε 6 συνολικά, η πρώτη άφησε τα μισά της πούπουλα κι έφυγε (είχα 7αρια μήπως περάσει καμιά φάσσα !!!) Μετά έβαζα 10άρια. Έπεσαν 3, η μια κοντά και τη βρήκα, οι 2 κάπως μακριά, πήγα στο τέλος και τις έψαχνα για κανένα 20λεπτο, με το φως της μέρας αρχικά και με το φακό στη συνέχεια αλλά δεν κατάφερα να τις βρω !!!:( Έφυγα βρίζοντας, χωρίς να βγάλω ούτε φωτο ... .yel.
Χθες πάλι πήγα λίγο νωρίτερα, κατά τις 4.30'. Πριν ακόμη φτάσω στο πόστο μου είδα να περνούν, άλλες μεσούρανα κι άλλες από ψηλότερο σημείο της πλαγιάς, πάνω από το πυκνό κουμαροδάσος. Μάλλον έπρεπε να πάω ακόμη νωρίτερα, αν και δεν περνούσαν σε απόσταση βολής. Μετά έκοψαν για λίγη ώρα, και ξαναφάνηκαν λίγες μεταξύ 5.20 - 5.30'. Μόνο 3 τουφεκιές μπόρεσα να ρίξω και πήρα τη μία ...
IMG_20211113_174557.jpg
Κι εδώ με την προχθεσινή, αφού την έβγαλα από το ψυγείο για να τις καθαρίσω μαζί ...IMG_20211113_180223.jpg
Αν είχα πάρει το δίκαννο ή την καραμπίνα ίσως να είχα 2-3 ακόμη ... αλλά αυτό δε με νοιάζει. Με ενοχλεί μόνο όταν τις χτυπώ και δεν τις βρίσκω ... :(

Για τρίτη φορά φέτος Αταλάντη (Μέγα Πλάτανο) και πάλι δεν μείναμε παραπονεμενοι,γύρω στα 50 πουλιά τέσσερα άτομα όλες καρτέρι.
είχε ενδιαφέρον σήμερα ο τόπος ;) ,,το Ελιν ξεπουλησε φυσίγγια lambro tordo στα €8 το κουτί !

Και σήμερα πρωί στα έλατα για τις τριζάρες (έτσι, λέει, τις αποκαλούν οι αδελφοί Κυπραίοι τις κυριαρίνες)...
Ο καιρός όμως, μου τα χάλασε σε μεγάλο βαθμό, διότι είχε πέσει μια ομίχλη... "την έκοβες με το μαχαίρι"! "Ορατότης μηδέν"...!
Οι δεντρότσιχλες πολύ λιγοστές, ακούγονταν πότε-πότε, παρά φαίνονταν... Κοτσύφια ελάχιστα, κοινές τσίχλες ελάχιστες...
Παρά ταύτα, αξιοποίησα σχεδόν στο έπακρο τις ευκαιρίες που μου παρουσιάστηκαν κι έκαμα 1 κότσυφα και 3 κυργιάρες...
Δεδομένων των αντίξοων καιρικών συνθηκών, αλλά και των ιδιαιτέρως λιγοστών θηραμάτων σήμερα, μπορώ να πω πως είμαι ικανοποιημένος!
Μόλις γύρισα σπίτι από τα έλατα, τηγάνισα αλευρωμένα τα στηθάκια τους (φιλεταρισμένα, μόνο ψαχνό) και τα μπουτάκια τους και τα απήλαυσα δεόντως... Αυτήν τη βολά δεν τα συνόδευσα με μια κούπα κρασί ως συνήθως, διότι αμέσως μετά το φαϊ έπρεπε να φύγω τάχιστα για το απογιοματινό μου καρτεράκι...
Σ' αυτό λοιπόν, τα τσιχλάκια ήτανε για άλλη μια βολά πολλά έως πάρα πολλά, και μέσα σε τρία τέταρτα της ώρας είχα συμπληρώσει το ημερήσιο όριο των 25(!), συμπεριλαμβανομένων φυσικά και των πουλιών που πήρα το πρωινό στο ελατοδάσος.
Ήτανε ψηλωμένα πολύ τα τσιχλάκια στο αποψινό απογιοματινό, αλλά με προσεκτικές ντουφεκιές κατέρριψα πολλές...!

Last edited:
Και σήμερα πρωί στα έλατα για τις τριζάρες (έτσι, λέει, τις αποκαλούν οι αδελφοί Κυπραίοι τις κυριαρίνες)...
Ο καιρός όμως, μου τα χάλασε σε μεγάλο βαθμό, διότι είχε πέσει μια ομίχλη... "την έκοβες με το μαχαίρι"! "Ορατότης μηδέν"...!
Οι δεντρότσιχλες πολύ λιγοστές, ακούγονταν πότε-πότε, παρά φαίνονταν... Κοτσύφια ελάχιστα, κοινές τσίχλες ελάχιστες...
Παρά ταύτα, αξιοποίησα σχεδόν στο έπακρο τις ευκαιρίες που μου παρουσιάστηκαν κι έκαμα 1 κότσυφα και 3 κυργιάρες...
Δεδομένων των αντίξοων καιρικών συνθηκών, αλλά και των ιδιαιτέρως λιγοστών θηραμάτων σήμερα, μπορώ να πω πως είμαι ικανοποιημένος!
Μόλις γύρισα σπίτι από τα έλατα, τηγάνισα αλευρωμένα τα στηθάκια τους (φιλεταρισμένα, μόνο ψαχνό), αλλά και τα μπουτάκια τους και τα απήλαυσα δεόντως... Αυτήν τη βολά δεν τα συνόδευσα με μια κούπα κρασί ως συνήθως, διότι αμέσως μετά το φαϊ έπρεπε να φύγω τάχιστα για το απογιοματινό μου καρτεράκι...
Σ' αυτό λοιπόν, τα τσιχλάκια ήτανε για άλλη μια βολά πολλά έως πάρα πολλά, και μέσα σε τρία τέταρτα της ώρας είχα συμπληρώσει το ημερήσιο όριο των 25(!), συμπεριλαμβανομένων φυσικά και των πουλιών που πήρα το πρωινό στο ελατοδάσος.
Ήτανε ψηλωμένα πολύ τα τσιχλάκια στο αποψινό απογιοματινό, αλλά με προσεκτικές ντουφεκιές κατέρριψα πολλές...!
Μπράβο Νικόλαε! Όταν ρίξεις τα σεντίτ θέλω να ακούσω την αληθινή γνώμη σου! Αν και σήμερα μου πρόσφερε μία από τις πιο μακρινές τουφεκιές μου!

Πολλά αίματα βλέπω κ.Νίκο o_O αναπροσάρμοσε τα set up σου .

Αυτες ηταν Δωρο του Θεου φιλε !!!!!
Οταν ηρθε το τρακτερ στο χωραφι....τα πουλια μεσουρανα,,,,,Αλλαξα τσοκ εβαλα του φρενου....
Αυτες απο τα συνεφα κατεβηκαν....δωρο του Θεου σου λεω!!!! :)

Πρωτο απογευματινο της σαιζον, ελαχιστα πουλια, πολλοι καλυκες κατω οποτε μαλλον τα σπασαν απο κεινο το καρτερι. 5 βγηκαν και ειδα συνολο, οι 3 σε σωστο υψος-αποσταση, πηρα τις 2. Επρεπε να παρω και την τριτη αλλα δυστυχως βιαστικα στην πρωτη τουφεκια, και η δευτερη ηταν της απελπισιας αναμεσα στα κυπαρισσια. Μια φασσα μας εκανε την τιμη, να τη δουμε, γιατι απο αποσταση ηταν για γελια. Εριξα μια παντως μπας και, οχι πως ειχα ελπιδες δηλαδη.

Ευτυχως χαμενες μηδεν

Καλησπέρα, την Παρασκευή πήρα στο χέρι έναν καφέ και πήγα να δω αν περνάνε πουλιά σε ένα απογευματινό πόστο. Ως γνωστό, αν είσαι για βόλτα, τότε θα περάσουν όλα! Χθες λοιπόν, πήγα οργανωμένος, περάσαν πολύ λιγότερα, τελικά χτύπησα μία και κλαμπάνισα 3-4. Σήμερα γυρίζοντας από μια μεσημεριάνή υποχρέωση, ξέκλεψα κάνα 40λεπτο για καρτέρι, 3 κατεβλήθησαν, 2 ανευρέθησαν. Και τις 2 μέρες έριξα Ρουμελιώτη 30 γρ και 28γρ (με δίκαννο). Τα 28αρια μου άρεσαν πολύ περισσότερο!

Καλημέρα! Χθες το πρωί στο τσιχλοπερπατητό-σιταρηθροκαρτέρι, τουφέκισα μια τσίχλα κι έπεσε σπαρταρώντας στο χωράφι που περίμενα σιταρήθρες. Καρφώνω τα μάτια μου στο σημείο που έπεσε και καθώς πηγαίνω να την μαζέψω, εμφανίζεται από το πουθενά ένα γεράκι, την αρπάζει και δρόμο!!!o_O Έμεινα μαλάκας μη πιστεύοντας αυτό που μόλις είδα! Ντοκυμαντέρ για τη φύση live! Πριν 7-8 χρόνια μου είχε συμβεί κάτι παρόμοιο, αλλά το γεράκι, με το που πήγε να πάρει τη χτυπημένη τσίχλα, με είδε και δεν την πήρε.

Αυτες ηταν Δωρο του Θεου φιλε !!!!!
Οταν ηρθε το τρακτερ στο χωραφι....τα πουλια μεσουρανα,,,,,Αλλαξα τσοκ εβαλα του φρενου....
Αυτες απο τα συνεφα κατεβηκαν....δωρο του Θεου σου λεω!!!! :)
Καλημέρα .Τί τους έριξες ;

Καλημέρα! Χθες το πρωί στο τσιχλοπερπατητό-σιταρηθροκαρτέρι, τουφέκισα μια τσίχλα κι έπεσε σπαρταρώντας στο χωράφι που περίμενα σιταρήθρες. Καρφώνω τα μάτια μου στο σημείο που έπεσε και καθώς πηγαίνω να την μαζέψω, εμφανίζεται από το πουθενά ένα γεράκι, την αρπάζει και δρόμο!!!o_O Έμεινα μαλάκας μη πιστεύοντας αυτό που μόλις είδα! Ντοκυμαντέρ για τη φύση live! Πριν 7-8 χρόνια μου είχε συμβεί κάτι παρόμοιο, αλλά το γεράκι, με το που πήγε να πάρει τη χτυπημένη τσίχλα, με είδε και δεν την πήρε.
Το έχω πάθει και εγώ πέρυσι...τουφέκισα ένα μπεκατσίνη, πήρε σκάγια κ πήγενε μισοπετόντας...εμφανίζεται το γεράκι απ'το πουθενά κ το αρπάζει στον αέρα...η σκυλίτσα που σκολουθούσε το μπεκατσίνη για απόρτ,τελικά στο τέλος κυνηγούσε ΚΑΙ το γεράκι....:D

Εμένα μου έχει πάρει γεράκι κοτσύφο στον αερα που ξήλωσα και δεν πρόλαβα ούτε να ρίξω.
Η φύση κάνει θαύματα.
Είναι εντυπωσιακο ότι το γεράκι ήταν καλύτερος κυνηγός από εμένα ενώ εγώ κρατούσα πυροβόλο όπλο.

Σαστισα.......έκανα λίγη ώρα να το συνειδητοποιήσω, μετά που κατάλαβα τι έγινε του έβγαλα το καπέλο και συνέχισα.

Status
Not open for further replies.
Back