Άκου θράσος ο καντηλανάφτης...Του τα εδωσα ρε Γιώργο μετά από καντήλια και πολυελαιους.Έκανε και κάνει παρέα με τον γέρο μου ο κερατας! Του εκανε και παράπονα μετά επειδή τον καντηλιασα!
Άκου θράσος ο καντηλανάφτης...Του τα εδωσα ρε Γιώργο μετά από καντήλια και πολυελαιους.Έκανε και κάνει παρέα με τον γέρο μου ο κερατας! Του εκανε και παράπονα μετά επειδή τον καντηλιασα!
Πολλά αίματα βλέπω κ.Νίκο
Δεν είναι από κει,του τα τρώει ο σκύλος!!!!!!!Πολλά αίματα βλέπω κ.Νίκοαναπροσάρμοσε τα set up σου .
είχε ενδιαφέρον σήμερα ο τόποςΓια τρίτη φορά φέτος Αταλάντη (Μέγα Πλάτανο) και πάλι δεν μείναμε παραπονεμενοι,γύρω στα 50 πουλιά τέσσερα άτομα όλες καρτέρι.
Έτσι ακριβώς...το ίδιο με ενοχλεί κ εμένα...τουλάχιστο να μη την πέρνει η τουφεκιά βρε παιδί μου,αν είναι γραφτό της να χαθεί...Με ενοχλεί μόνο όταν τις χτυπώ και δεν τις βρίσκω ...![]()
Μιλας για πρωινό καρτέρι?Για τρίτη φορά φέτος Αταλάντη (Μέγα Πλάτανο) και πάλι δεν μείναμε παραπονεμενοι,γύρω στα 50 πουλιά τέσσερα άτομα όλες καρτέρι.
Ναι μέχρι τις11Μιλας για πρωινό καρτέρι?
Μπράβο,εύχομαι να συνεχιστεί έτσι...Ναι μέχρι τις11
Μπράβο Νικόλαε! Όταν ρίξεις τα σεντίτ θέλω να ακούσω την αληθινή γνώμη σου! Αν και σήμερα μου πρόσφερε μία από τις πιο μακρινές τουφεκιές μου!Και σήμερα πρωί στα έλατα για τις τριζάρες (έτσι, λέει, τις αποκαλούν οι αδελφοί Κυπραίοι τις κυριαρίνες)...
Ο καιρός όμως, μου τα χάλασε σε μεγάλο βαθμό, διότι είχε πέσει μια ομίχλη... "την έκοβες με το μαχαίρι"! "Ορατότης μηδέν"...!
Οι δεντρότσιχλες πολύ λιγοστές, ακούγονταν πότε-πότε, παρά φαίνονταν... Κοτσύφια ελάχιστα, κοινές τσίχλες ελάχιστες...
Παρά ταύτα, αξιοποίησα σχεδόν στο έπακρο τις ευκαιρίες που μου παρουσιάστηκαν κι έκαμα 1 κότσυφα και 3 κυργιάρες...
Δεδομένων των αντίξοων καιρικών συνθηκών, αλλά και των ιδιαιτέρως λιγοστών θηραμάτων σήμερα, μπορώ να πω πως είμαι ικανοποιημένος!
Μόλις γύρισα σπίτι από τα έλατα, τηγάνισα αλευρωμένα τα στηθάκια τους (φιλεταρισμένα, μόνο ψαχνό), αλλά και τα μπουτάκια τους και τα απήλαυσα δεόντως... Αυτήν τη βολά δεν τα συνόδευσα με μια κούπα κρασί ως συνήθως, διότι αμέσως μετά το φαϊ έπρεπε να φύγω τάχιστα για το απογιοματινό μου καρτεράκι...
Σ' αυτό λοιπόν, τα τσιχλάκια ήτανε για άλλη μια βολά πολλά έως πάρα πολλά, και μέσα σε τρία τέταρτα της ώρας είχα συμπληρώσει το ημερήσιο όριο των 25(!), συμπεριλαμβανομένων φυσικά και των πουλιών που πήρα το πρωινό στο ελατοδάσος.
Ήτανε ψηλωμένα πολύ τα τσιχλάκια στο αποψινό απογιοματινό, αλλά με προσεκτικές ντουφεκιές κατέρριψα πολλές...!
Πολλά αίματα βλέπω κ.Νίκοαναπροσάρμοσε τα set up σου .
Καλημέρα .Τί τους έριξες ;Αυτες ηταν Δωρο του Θεου φιλε !!!!!
Οταν ηρθε το τρακτερ στο χωραφι....τα πουλια μεσουρανα,,,,,Αλλαξα τσοκ εβαλα του φρενου....
Αυτες απο τα συνεφα κατεβηκαν....δωρο του Θεου σου λεω!!!!![]()
Καλημέρα .Τί τους έριξες ;
Το έχω πάθει και εγώ πέρυσι...τουφέκισα ένα μπεκατσίνη, πήρε σκάγια κ πήγενε μισοπετόντας...εμφανίζεται το γεράκι απ'το πουθενά κ το αρπάζει στον αέρα...η σκυλίτσα που σκολουθούσε το μπεκατσίνη για απόρτ,τελικά στο τέλος κυνηγούσε ΚΑΙ το γεράκι....Καλημέρα! Χθες το πρωί στο τσιχλοπερπατητό-σιταρηθροκαρτέρι, τουφέκισα μια τσίχλα κι έπεσε σπαρταρώντας στο χωράφι που περίμενα σιταρήθρες. Καρφώνω τα μάτια μου στο σημείο που έπεσε και καθώς πηγαίνω να την μαζέψω, εμφανίζεται από το πουθενά ένα γεράκι, την αρπάζει και δρόμο!!!Έμεινα μαλάκας μη πιστεύοντας αυτό που μόλις είδα! Ντοκυμαντέρ για τη φύση live! Πριν 7-8 χρόνια μου είχε συμβεί κάτι παρόμοιο, αλλά το γεράκι, με το που πήγε να πάρει τη χτυπημένη τσίχλα, με είδε και δεν την πήρε.