Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Τελείωσα τα μελίσσια στις 8 και 9 ήμουν στα ελατα. Άπνοια , μαύρος ουρανός και κουνούπια χιλιαδες!!!! Μέχρι τις 12 που κάθισα τουφεκισα 6 και πηρα τις 5. Άντε να είδα αλλά 7-8 πουλια. Θα το καθιερωσω αυτό γιατί εγώ πήγα την ώρα που έφευγαν όλοι και ήμουν ολομόναχος και το ευχαριστήθηκα!!!
Δημήτρη το εδαφος πώς το είδες;Κραταει υγρασια πουθενα;

Ωραίο δεμάτι Κωστή...!!
Πως σου φάνεικαν τα j&b 32gr διασποράς...;;;
Για τσάμπα μια χαρά ήταν .my man.:p

μου έδωσε δύο κουτιά ο Κουμπάρος ;)
ΔΕν τρελάθηκα είχα και τρία ξεπουπουλιασματα με αποτέλεσμα να τις κυνηγάω μέσα στο λιοστασι σαν να ψάχνω για λίρες :p
αλλά ίσως να φταίει και η υγρασία

Δημήτρη το εδαφος πώς το είδες;Κραταει υγρασια πουθενα;
Στις σκιερες ντυμένες λακες είναι αρκετά υγρό το εδαφος. Και οι λακκούβες στον χωματόδρομο κρατάνε λίγο νεράκι ακόμα αλλά ο τόπος θέλει βροχή επειγόντως.

Στις σκιερες ντυμένες λακες είναι αρκετά υγρό το εδαφος. Και οι λακκούβες στον χωματόδρομο κρατάνε λίγο νεράκι ακόμα αλλά ο τόπος θέλει βροχή επειγόντως.
Πάλι καλά...Χρειάζεται βροχουλες σιγουρα...

Επιστροφή απο Θήβα σε μια ωραία κυνηγετική ημέρα. Θα μπορούσε να ήταν καλύτερη αλλα το σύνηθες καρτέρι μου ήταν πιασμένο κι έτσι μετακινήθηκα πιο κάτω. Ανέμισαν αρκετά πουλιά απο το καλό καρτέρι μου κι ο συνάδερφος, ο οποίος είχε βάλει διόδια ο μπαγάσας, πήρε ίσως πάνω απο 15. Εγώ σταμάτησα στις 8 και μια χαμένη. Σταθερή αξία τα lambro classic 32 με τσοκ 3* και 2*, ολα τα πουλιά ξερα χωρίς αίματα. Στα διπλανα καρτέρια 2 άτομα τουφεκούσαν τις τσίχλες τόσο ψηλά που στην αρχή δεν το πίστευα. Μιλάμε οτι κάποιες αχνοφαίνονταν χωρίς υπερβολή, στην αρχή λέω μάλλον τουφεκάνε κάτι που εγώ δε βλέπω, αλλά μετά κατάλαβα και αναρωτιόμουν για ποιό λόγο να σηκώσεις τουφέκι επανειλημμένα σε πουλία στα 70 μέτρα...

και αναρωτιόμουν για ποιό λόγο να σηκώσεις τουφέκι επανειλημμένα σε πουλία στα 70 μέτρα...
Το κυνήγι απαιτεί κάποια σοβαροτητα...
Όλοι αυτοί κυνηγάνε για τον χαβαλέ.....
Είναι ίδιοι που μπορεί να τους δεις αν δεν βρίσκουν θηράματα να ρίχνουν σε πλαστικα μπουκαλια, κυπελλακια καφέ, κάλυκες...

Και μετά αναρωτιουνται κάποιοι γιατί ορισμενοι αρθρογράφοι βάζουν πχ όριο τα 40μ...Γιατι αν κάτσουν να πουν για επιτυχιες για 50 κ 60μ θα γίνεται χαμός στα κυνηγοτοπια...
Ελα μωρε σιγά το κάνω κ εγώ αυτό...
Θα δοκιμάσω και στα 80μ.....

Και να πω ότι είναι κ κανα θήραμα που δεν θα το ξαναδείς,η δεν το συναντάς ευκολα στα μέρη σου να πω οκ παει στο διάολο....

Αλλά στις τσίχλες(!) ρε γαμωτο...

Άναψε ένα τσιγάρο εκείνη την ώρα(αν καπνίζεις) κ απόλαυσε τες...
Μην τις ενοχλείς χωρίς λόγο..........

Επιστροφη απο Βοιωτια με καλη παρεα απ το φορουμ και οχι μονο, περπατημα 8 χιλιομετρακια με συννεφια ευτυχως. Ριξαμε 2 κουτιά φυσιγγια ο καθενας, πηραμε τις τσιχλιτσες μας, κλαμπανισαμε μερικες και γεμίσαμε μπαταρίες για την εβδομαδα που μας ερχεται
IMG_20211114_121840.jpg

IMG-4e1311bbded059d490a6491ee3c70070-V.jpg
Σήμερα με νο8 κανένα απολύτως θέμα, Λάμπρο πορτοκαλί το φυσίγγι. Εχθές 26 φυσίγγια για 5 στο χέρι. Σήμερα 12 φυσίγγια για έξι στο χέρι. Ο,τι πέτυχα έπεσε ξερό και το βρήκα. Είχα και τέσσερις αστοχίες. Η σωστή επιλογή πυρομαχικου για την κάθε έξοδο είναι Α και Ω :)

Ρεπό σήμερα από ελιές και είχε μαγκαλάκι αλλά και το όπλο φυσικά μαζί.Ενώ ετοιμαζόταν η φωτιά ήταν ένας μπεκατσάς από πάνω και πλάκωσε μία 3άρα σε ένα κοπάδι δενδρότσιχλες και βλέπω να έρχονται προς τα εμένα.Βουτάω το όπλο κοπανάω μέσα σεντίτ 28γρ νο8 και ρίχνω ένα ντουμπλέ παρόλο που ήταν ψηλωμένες σε 2.Την μακρινή σε μία βγάζει φτερά συνεχίζει και την κοντινή σε μία ακόμα πιο ψηλά και ΈΠΕΣΕ!!!! Την είδαν όλοι την τουφεκιά το σόι....Χαμός...Τελικά και περπατητό μετά σύνολο με δενδρότσιχλα 9 πουλάκια.Σαφώς λιγότερα και αδύνατα τα πουλιά από τις προάλλες.Χαθήκανε...IMG_20211114_094203.jpg

ζί.Ενώ ετοιμαζόταν η φωτιά ήταν ένας μπεκατσάς από πάνω και πλάκωσε μία 3άρα σε ένα κοπάδι δενδρότσιχλες
Ωραιος μπεκατσας ο σκυλος να ψαχνη και αυτος να ντουφεκαη αλλα πουλια για τον @@@@ τη τα θελουν αυτα τα ατομα τα σκυλια....κανενας σεβασμο στον κοπο του σκυλου

Ωραιος μπεκατσας ο σκυλος να ψαχνη και αυτος να ντουφεκαη αλλα πουλια για τον @@@@ τη τα θελουν αυτα τα ατομα τα σκυλια....κανενας σεβασμο στον κοπο του σκυλου
Άστα να πάνε...Και μετά χωρίς να είμαι σίγουρος άκουσα αμάξι και 2 τουφεκιές πιο πέρα και πάνω.Πήγαινε από πίσω το κοπαδάκι μάλλον...Οι λεγομένοι τύποι πάρτα όλα τώρα...

Ρεπό σήμερα από ελιές και είχε μαγκαλάκι αλλά και το όπλο φυσικά μαζί.Ενώ ετοιμαζόταν η φωτιά ήταν ένας μπεκατσάς από πάνω και πλάκωσε μία 3άρα σε ένα κοπάδι δενδρότσιχλες και βλέπω να έρχονται προς τα εμένα.Βουτάω το όπλο κοπανάω μέσα σεντίτ 28γρ νο8 και ρίχνω ένα ντουμπλέ παρόλο που ήταν ψηλωμένες σε 2.Την μακρινή σε μία βγάζει φτερά συνεχίζει και την κοντινή σε μία ακόμα πιο ψηλά και ΈΠΕΣΕ!!!! Την είδαν όλοι την τουφεκιά το σόι....Χαμός...Τελικά και περπατητό μετά σύνολο με δενδρότσιχλα 9 πουλάκια.Σαφώς λιγότερα και αδύνατα τα πουλιά από τις προάλλες.Χαθήκανε...View attachment 35934
Όντως τα πουλιά μειώθηκαν πολυ. Απόψε στο καρτερακι εδώ κοντά μόλις 5 πέρασαν και πηρα τις 2 που ήρθαν βολικα. Τουφεκιες ακόμα και στα καλά καρτερια ελάχιστες αποψε. Και το πρωί από ότι εμαθα στον κάμπο δεν έπεσαν τουφεκιες. Νομίζω πως είναι το φυσιολογικό για την εποχη. Πλέον θα σταματήσουν να μπαίνουν και την νυχτα. Πουλιά τώρα θα μας φέρνει ο καιρός ο κρύος που μακάρι να ξεκινήσει σιγά σιγα. Η μέρα σήμερα ηταν παναθλια. Στα ελατα με γαζωσαν τα κουνουπια!!!

Σαν δυο "λαγαδες" πριν χρόνια που τουφεκισαν ένα κοπάδι φασσες που θα μου έσκαγε στα 15 μέτρα και γύρισαν τα πουλια. Το ότι απείχε 100 μέτρα από αυτούς δεν τους πτόησε. Και το πιο ελεεινό από όλα? Ήρθε ο ένας και με ρώτησε αν έχω χοντρά φυσίγγια γιατί τα δύο μοναδικά που είχε τα έριξε στις φασσες που μου χαλασε!!!!!

Σαν δυο "λαγαδες" πριν χρόνια που τουφεκισαν ένα κοπάδι φασσες που θα μου έσκαγε στα 15 μέτρα και γύρισαν τα πουλια. Το ότι απείχε 100 μέτρα από αυτούς δεν τους πτόησε. Και το πιο ελεεινό από όλα? Ήρθε ο ένας και με ρώτησε αν έχω χοντρά φυσίγγια γιατί τα δύο μοναδικά που είχε τα έριξε στις φασσες που μου χαλασε!!!!!
Έκλαψα... .sarcastic.

Έκλαψα... .sarcastic.
Και εγω έκλαψα εκείνη την μέρα από τα νεύρα μου. Ερχόταν το κοπάδι γλυφοντας τις κορφές των πεύκων. 70-80 πουλιά μια μπάλα όλα μαζί. Τα είχα δει από μακρια και είχα βάλει 3 εξαρια Απολλων 35 γραμμάρια. Θα είχα κάνει μακελειό ρε σου λέω και σήκωσε ο παπαρας το δικανο ενώ κλαφουνιζαν τα σκυλιά τον κοπο και έριξε στα 100+ μετρα. Συγχωριανός μου ήταν και ήρθε με το θάρρος να μου ζητήσει φυσίγγια. Του εδωσα...

Και εγω έκλαψα εκείνη την μέρα από τα νεύρα μου. Ερχόταν το κοπάδι γλυφοντας τις κορφές των πεύκων. 70-80 πουλιά μια μπάλα όλα μαζί. Τα είχα δει από μακρια και είχα βάλει 3 εξαρια Απολλων 35 γραμμάρια. Θα είχα κάνει μακελειό ρε σου λέω και σήκωσε ο παπαρας το δικανο ενώ κλαφουνιζαν τα σκυλιά τον κοπο και έριξε στα 100+ μετρα. Συγχωριανός μου ήταν και ήρθε με το θάρρος να μου ζητήσει φυσίγγια. Του εδωσα...
Συγχωριανός σου ήταν, με όλο το θάρρος και εσύ έπρεπε να του την πείς! :cool:

Συγχωριανός σου ήταν, με όλο το θάρρος και εσύ έπρεπε να του την πείς! :cool:
Του τα εδωσα ρε Γιώργο μετά από καντήλια και πολυελαιους.Έκανε και κάνει παρέα με τον γέρο μου ο κερατας! Του εκανε και παράπονα μετά επειδή τον καντηλιασα!

Status
Not open for further replies.
Back