Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Ναι, πλακίτσα έκανα.Αυτοί για καμιά πατάτα καλοί είναι... .sarcastic.
Καλά καθίκια είναι και αυτοι. Έχουν ρημάξει την περιοχή. Μου λείπουν οι πανικοι που τους κάναμε πριν πολλά χρόνια. Καταδρομικες με μηχανάκια και δυναμιτακια και πυρσούς στον μαχαλά στις 3 την νυχτα. Πως δεν είχαμε αρπάξει καμία τουφεκιά από τους συμπαθείς συμπολίτες μας??? Σαν γύφτοι κανανε....

Όριο και σήμερα!!!
Άρχισα από πρωί στα έλατα, τελείωσα σούρουπο σε απογεματινό για κελαηδότσιχλες...!
Απ' όλα είχε ο "μπαξές": και λατοκυργιαρίνες και κότσυφες και κοινές τσίχλες...
Πάρα πολύ καλά...!!! :p

Last edited:
Η πρώτη της χρονιάς είναι γεγονός...
Βγήκα μια βόλτα προς Λαύριο στο καρτέρι δεν είχε τίποτα Μετά είπα να πάω μια βόλτα μήπως βρω κάνα ρεματακι να περπατήσω λίγο και όντως έκανα μισή ώρα μια βόλτα είδα 5 - 6 πουλάκια έριξα σε τρεις πήρα την μια...
Ωραία ήταν είχα να ρίξω από πρόπερσι....
Ο τόπος όμως χρειάζεται βροχή πολύ ξέρα και οι αγριλιες άδειες από καρπό... Τι να σου κάνουν και αυτές..

Attachments

• DSC_3705.JPG
    DSC_3705.JPG
    410,3 KB · Προβολές: 77
.........όχι ρε συ...τραβάνε οι ισπανικές στην υγρασία...ποιός λέει πως δεν τραβάνε...;;; .yelling.
Αυτοι που λένε ότι δεν τραβάει η aquilla.. .yelling.

Άρα λοιπον είναι λάθος να στοχοποιούνται πυριτιδες μόνο κ μόνο από το όνομα τους η την προέλευση τους..

Όντως ισχυει οτι υπαρχουν φυσιγγια με ισπανικές δεν τραβάνε στην υγρασία, μα το ίδιο μπορει να συμβεί κ με granoular, sipe,gm3,s4, κλπ είναι πως θα το φτιάξει ο κάθε κατασκευαστής( περι αυτους ο λόγος)...

Όσοι έχουν ρίξει πχ τα παλιά nsi sipe,tordo κ τα συγκρίνουν με τα καινουργια εεε όλο κ κάτι θα έχουν βρει να πουν κ οχι αδικα..
Αυτό όμως δεν λέει τιποτα για αυτές τις πυριτιδες......

και μην ξεχνάμε ότι οποιαδηποτε πυριτιδα είναι αδυνατον από μόνη της να μπορέσει να κάνει την διαφορά....
Αν ήταν έτσι τότε θα είχαμε να λέγαμε.......

Αλλά τι λέω...
Εχω ακουσει κυνηγους να μου λένε ότι εμένα η κάννη μου δεν πηγαινει όλες τις πυριτιδες η μονο με την τάδε έχω επιτυχίες..
Είναι δυνατόν????
Αλλαξε φυσίγγια ρε φίλε κ δες...

Last edited:
Μεσογεια σήμερα ελάχιστα πουλιά σε αναλογία με κυνηγούς, ένα μπεκατσινι πετάχτηκε μπροστά μου ξαφνικά αλλά η θωρια του ήταν αντιστροφος ανάλογη με τον όγκο του . Περνώντας από Μανδηλαρά πήρα για δοκιμή ένα cheddite 28gr που ανέφερε φίλος εδώ και επιβεβαιώνω για δυνατά και μακρινά σκότωματα καθώς τα θηράματα ήταν πάνω από 30 μέτρα και είχαν σπασμένα πόδια και φτερά από τα σκαγιαIMG_20211114_090008.jpgIMG_20211114_091516.jpgIMG_20211114_082208.jpg

Μεσογεια σήμερα ελάχιστα πουλιά σε αναλογία με κυνηγούς, ένα μπεκατσινι πετάχτηκε μπροστά μου ξαφνικά αλλά η θωρια του ήταν αντιστροφος ανάλογη με τον όγκο του . Περνώντας από Μανδηλαρά πήρα για δοκιμή ένα cheddite 28gr που ανέφερε φίλος εδώ και επιβεβαιώνω για δυνατά και μακρινά σκότωματα καθώς τα θηράματα ήταν πάνω από 30 μέτρα και είχαν σπασμένα πόδια και φτερά από τα σκαγιαView attachment 35899View attachment 35900View attachment 35902
Πολυ κουκλα η fabarm

Μεσογεια σήμερα ελάχιστα πουλιά σε αναλογία με κυνηγούς, ένα μπεκατσινι πετάχτηκε μπροστά μου ξαφνικά αλλά η θωρια του ήταν αντιστροφος ανάλογη με τον όγκο του . Περνώντας από Μανδηλαρά πήρα για δοκιμή ένα cheddite 28gr που ανέφερε φίλος εδώ και επιβεβαιώνω για δυνατά και μακρινά σκότωματα καθώς τα θηράματα ήταν πάνω από 30 μέτρα και είχαν σπασμένα πόδια και φτερά από τα σκαγιαView attachment 35899View attachment 35900View attachment 35902
Έχεις και καλό όπλο όμως!!!

Έχεις και καλό όπλο όμως!!!
Κι γω χρησιμοποίησα τα cheddite 32 γρ. από τον Φρατζέσκο Μανδηλαρά, για πρώτη φορά στα μπασίματα της τσίχλας και είδα ότι είναι καλά φυσίγγια, πέφτανε ξερές. Ίσως ταιριάζει και στο όπλο μας, l4s gray hunter!

Άλλη μια εξόρμηση στα πέριξ των Δερβενοχωρίων
Υγρασία πολύ πουλιά ελάχιστα το ίδιο και οι Συνάδελφοι
Κατά τις 07.30 έκαναν την εμφάνιση τους και τα τρακτέρ
οπότε ήταν λίγες οι ευκαιρίες για τουφεκιά
Μακάρι να ρίξει καμία βροχή γιατί ο τόπος έχει ξεραθεί
Απολογισμός
IMG_20211114_093253.jpg

Άλλη μια εξόρμηση στα πέριξ των Δερβενοχωρίων
Υγρασία πολύ πουλιά ελάχιστα το ίδιο και οι Συνάδελφοι
Κατά τις 07.30 έκαναν την εμφάνιση τους και τα τρακτέρ
οπότε ήταν λίγες οι ευκαιρίες για τουφεκιά
Μακάρι να ρίξει καμία βροχή γιατί ο τόπος έχει ξεραθεί
Απολογισμός
View attachment 35905
Ωραίο δεμάτι Κωστή...!!
Πως σου φάνεικαν τα j&b 32gr διασποράς...;;;

Δικανου συνεχεια...Αρκετα ηταν τα πουλιά στην περιοχη αλλα πάλι με καβλαντιζαν τα τσιχλακια καθότι μονος...Σε καποια φαση εντοπισα την θεση ενος συναδελφου (εγω αυτος και ένας ακομα ημασταν στην περιοχη), την εστησα αντιδιαμετρικά και ετσι πεταξαν καποια πουλακια...
Οποτε μαζεύτηκε στο κρεμασταρι το μπουκετακι... Εμφανίστηκαν και κατι τσαρτσαρες σε αρκετο υψος, αλλα δεν τραβηξε εκει το φυσιγγι ..ειχε και αρκετη υγρασια η ατμόσφαιρα και απλα της ξεπουπουλιαζε, αλλα πολυ πουπουλο μιλαμε...

Εμείς σήμερα αλλάξαμε τοποθεσία κ τραβήξαμε για Μέγαρα, το πρωί στο καρτερι κάτι ελάχιστα κ πήρα 2 πουλιά κ μετά αλλά 4 στο περπατητο. Πουλάκια είχε αλλά από μένα σήμερα είχε κ πολύ κλαμπανι, μπορούσα να έχω πάρει άνετα 15 πουλάκια αλλά τα χει κ αυτα το κυνήγι.Το ταίρι μου έκανε καμία 10αρια με αρκετά χαμένα κ αυτός. Τελικά βάλαμε στη τσάντα 16 όλα τσιχλες κ μια τσάντα ζωχουδακια. Στα θετικά ότι αρχίζει κ στρώνει το σκυλί. Σημερα μέχρι που κουράστηκε τα έφερε όλα. Φώτο δεν βάζω ειναι σχεδόν ίδια με άλλες φορές. Από αυτό το 16-17 δεν μπορούμε να ξεκολλήσουμε. Χαχα

Τελείωσα τα μελίσσια στις 8 και 9 ήμουν στα ελατα. Άπνοια , μαύρος ουρανός και κουνούπια χιλιαδες!!!! Μέχρι τις 12 που κάθισα τουφεκισα 6 και πηρα τις 5. Άντε να είδα αλλά 7-8 πουλια. Θα το καθιερωσω αυτό γιατί εγώ πήγα την ώρα που έφευγαν όλοι και ήμουν ολομόναχος και το ευχαριστήθηκα!!!

Status
Not open for further replies.
Back