Ωραίο μέρος δεν ρωτάω που είναι απάντηση δεν θα πάρω.. Π@@@#@##α θα ερθει η ωρα σου
Ωραίο μέρος δεν ρωτάω που είναι απάντηση δεν θα πάρω.. Π@@@#@##α θα ερθει η ωρα σου
Βασίλη ήταν η χρονιά που είχαν ξεμείνει όλοι από μολύβι-μπαρουτι και γέμιζαν ότι νάνε?Post in thread 'Τσίχλα-Κοτσύφι' https://www.hunterslife.gr/forums/threads/Τσίχλα-Κοτσύφι.56/post-155369
Μαζί σας κύριε Στέλιο. Γι αυτό και κάνω συνέχεια πλάκα στον Άλεξ που κράζει τα Λάμπρο. Που και μένα κάποιοι τύποι τους δεν μου πάνε μία, πχ γιουρομιξ.
Διά του λόγου μου το αληθές, το ποστ από εκείνο μου το κυνήγι υπάρχει ακόμα αναλυτικό. Όπως γράφω τότε και το θυμάμαι ακόμα και καθιστές τσίχλες δεν τις σκότωνε. Αυτό με είχε πείσει ότι δεν... Τα συγκεκριμένα που έριξα εγώ τουλάχιστον, ίσως να μην ήταν και με το σεταπ που βρήκατε εσείς την προηγούμενη χρονιά. Και τις καθιστές να κλαμπανούσα;;;;
Το όπλο ήταν αυτό που έχω ακόμα 76εκ κάννες 2/3 σταθερά τσοκ, βολές περπατητου, νορμάλ αποστάσεις δηλαδή. Εκείνη τη χρονιά τα μόνα που με είχαν αφήσει ικανοποιημένο πλήρως σε κάθε συνθήκη ήταν Λάμπρο κίτρινο νο8 ,μεζζο κίτρινο νο9-10μιχ, καθώς και το ΗΙΤ8 σε νο9, όλα τους 30γρ νορμάλ γομωσεις με φτηνές μονοβασικες.
Τότε ηταν. Ξέρεις τι σπάσιμο νεύρων είναι να έχεις πέσει σε τρελό παιχνίδι σε πρωινό ΟΛΟΜΟΝΑΧΟΣ και να πιάνεις το όριο με κοντά 5 κουτια????? Ψιλο χιόνι έριχνε και εγώ ήμουν μούσκεμα στον ιδρώτα από τα συνεχόμενα σπριντ.Βασίλη ήταν η χρονιά που είχαν ξεμείνει όλοι από μολύβι-μπαρουτι και γέμιζαν ότι νάνε?
Ψιτ κύριος , σεβασμό στα τσιχλετα. Μέχρι ρουφιανες επιτρέπεται να τις αποκαλούμε!. Π@@@#@##α θα ερθει η ωρα σου
Χεστηκα εγω θα της γ@@@@ φετοςΨιτ κύριος , σεβασμό στα τσιχλετα. Μέχρι ρουφιανες επιτρέπεται να τις αποκαλούμε!
Ρε κανε ότι θελεις! Με σεβασμό ομως...........Χεστηκα εγω θα της γ@@@@ φετος![]()
Με προσοχή,να έχουμε κι εμείς να κάψουμε κανένα φυσίγγι.. ΧΑΧΑΧΑΧΑ..!!!Χεστηκα εγω θα της γ@@@@ φετος![]()
Εδω εχουμε να δουμε πολυ καλη χρονια απο το 16 ..απο οτι ξερω εμπηρηκα καθε 4/5 χρονια η κυχλα κανη πολυ μεγαλα μπασηματα εδω ανεξαρτητος καιρου....της εχω δει να μπενουν κοπαδια λεμε με νοτια με βροχη με βοριους...φετος πηστευω να ειναι η χρονια τηςΡε κανε ότι θελεις! Με σεβασμό ομως...........
Θα έχει? Ρίξε προβλεψη!
Να δούμε Ηλία αν είναι πρώτα η δική μας χρονιά φέτος με τους ανώμαλους που έχουμε μπλέξειφετος πηστευω να ειναι η χρονια της
Με τους μαλακες θέλεις να πεις αλλά και ανωμαλοι είναι το λιγοτερο.Να δούμε Ηλία αν είναι πρώτα η δική μας χρονιά φέτος με τους ανώμαλους που έχουμε μπλέξει![]()
Από το 16 έχει να δει πουλιά όλη η χωρα. Όταν είναι να μπουν όντως μπαίνουν ότι και να γινει. Έχω ξεσκιστει στο τουφεκιδι με συνεχόμενη βροχή και νοτιαδουρα.Εδω εχουμε να δουμε πολυ καλη χρονια απο το 16 ..απο οτι ξερω εμπηρηκα καθε 4/5 χρονια η κυχλα κανη πολυ μεγαλα μπασηματα εδω ανεξαρτητος καιρου....της εχω δει να μπενουν κοπαδια λεμε με νοτια με βροχη με βοριους...φετος πηστευω να ειναι η χρονια της
Ο παππούς 80άρης σχεδόν μου έλεγε ότι πήγαιναν και τα βάραγαν καθιστά.Ποτέ στο φτερό έλεγε.Οπότε λογικά δεν τα κυνηγούσαν στα μπασίματα για να συμπεριφέρονταν έτσι.Η προσοχή τους δε ήταν στον αυτιά.Αναμένουμε και άλλη απάντηση από άλλον συνάδελφο για περαιτέρω πληροφορίες.Θέλω να ρωτήσω τους μεγαλύτερους σε ηλικία στο φόρουμ. Αυτό το κυνήγι που ονομάζουμε "μπασίματα τσίχλας" τα παλιότερα χρόνια υπήρχε ή η προσοχή των κυνηγών ήταν στραμμένη σε άλλα θηράματα και όχι στην κοκαλιάρα εκείνη την εποχή τσίχλα.Ακόμα συναντάω παλιούς που μου λένε ότι έτσι δεν αφήνουμε τα πουλιά να ησυχάσουν και να πιάσουν στον τόπο.
Θέλω να ρωτήσω τους μεγαλύτερους σε ηλικία στο φόρουμ. Αυτό το κυνήγι που ονομάζουμε "μπασίματα τσίχλας" τα παλιότερα χρόνια υπήρχε ή η προσοχή των κυνηγών ήταν στραμμένη σε άλλα θηράματα και όχι στην κοκαλιάρα εκείνη την εποχή τσίχλα.Ακόμα συναντάω παλιούς που μου λένε ότι έτσι δεν αφήνουμε τα πουλιά να ησυχάσουν και να πιάσουν στον τόπο.
Το ίδιο θυμάμαι και εγώ, αλλά πολλοί από Αθήνα που δεν είχαν σκυλιά πήγαιναν και σε μπασίματα τσίχλας σε κοντινές περιοχές. Μετά άρχισαν να τουφεκάνε τσίχλες και οι αυτοί που πήγαιναν για φάσες (όταν δεν πέρναγαν φάσες) σε διάφορες περιοχές, με αποτέλεσμα να διαδίδεται και σε άλλες μακρύτερες της Αθήνας περιοχές ...Τους θυμάμαι μικρός τον Οκτώβριο να πηγαίνουν για λαγό,για πέρδικα,μετά ερχόταν η μπεκάτσα και για την τσίχλα τον Φλεβάρη. Θα μου πείς βέβαια ότι υπήρχε και λίγος Μάρτης και μετά από ένα μήνα το τρυγόνι...
(Δεν αφηνουμε τα πουλια να ησυχασουν)Λενε μαλακιες πες τους.....παντα κυνηγουσαν την κιχλα στα μπασιματα οσοι ειχαν την οικινομηκι ευκαιρια οι περισσοτεροι της βαραγαν καθηστες.εμας εδω πηγεναν λιγοι για κυχλες προτημουσαν το υδροβιοΘέλω να ρωτήσω τους μεγαλύτερους σε ηλικία στο φόρουμ. Αυτό το κυνήγι που ονομάζουμε "μπασίματα τσίχλας" τα παλιότερα χρόνια υπήρχε ή η προσοχή των κυνηγών ήταν στραμμένη σε άλλα θηράματα και όχι στην κοκαλιάρα εκείνη την εποχή τσίχλα.Ακόμα συναντάω παλιούς που μου λένε ότι έτσι δεν αφήνουμε τα πουλιά να ησυχάσουν και να πιάσουν στον τόπο.
Θέλω να αναφέρω ένα περιστατικό Χρήστο,που το συζητάμε καμιά φορά με τον γιο του ενός από την παρέα του πατέρα μου( είμαστε συνομήλικοι) που δείχνει την αυστηρή ιεράρχηση που υπήρχε στο μυαλό των κυνηγών τότε ως προς τη βαρύτητα του κάθε θηράματος. Ένα μεσημέρι γύρισαν από το κυνήγι με καμιά εκατοστή φάσσες (3 άτομα). Μου έλεγε ο πατέρας μου, ότι κοπάδια ολόκληρα έπεφταν λιμασμένες στα γινωμένα κούμαρα της περιοχής, αδιαφορώντας σχεδόν για την παρουσία τους, αλλά άρχισαν να τις τουφεκάνε μετά τις 10 το πρωί ,για να μη διακόψουν το κυνήγι του λαγού!!! Άν είχαμε αρχίσει νωρίτερα μου έλεγε, πραγματικά δεν ξέρω τι θα τις κάναμε και πώς θα τις μεταφέραμε!Ο παππούς 80άρης σχεδόν μου έλεγε ότι πήγαιναν και τα βάραγαν καθιστά.Ποτέ στο φτερό έλεγε.Οπότε λογικά δεν τα κυνηγούσαν στα μπασίματα για να συμπεριφέρονταν έτσι.Η προσοχή τους δε ήταν στον αυτιά.Αναμένουμε και άλλη απάντηση από άλλον συνάδελφο για περαιτέρω πληροφορίες.