Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Καλησπέρα σας και από εμένα .
Μαζεύω κάποια πράγματα και 7/8 του μηνα όπως είχα πει θα κάνουμε μια μεγάλη αναφορά για το τι έχει γίνει και τι όχι εφέτος ..

Μια παρατήρηση μονο για κάτι που έγινε σήμερα και θέλω να το μοιραστώ .

Σήμερα ένας πολύ καλός φίλος και απόλυτα έμπιστος ....με πήρε τηλ όλο χαρά...

Ειδα μα..κα σήμερα τις πιο πολλές τσίχλες για φέτος ...
Που ρε ? Στο γνωστό μέρος ?
Οοοχι στο δρόμο το πρωί πηγαίνοντας ....!!!

Από τις 6 το πρωί στην αυλή του σπιτιού άκουγε πολλά Τσιν Τσιν...κτλ κτλ..
Το παιδί αυτό σε ένα χωματόδρομο 1.5 χιλιόμετρο 6:15.6:20 το πρωί πηγαίνοντας στο καρτέρι σήκωσε δεκάδες πουλιά από τον δρόμο και από το πλάι...Κάποιες μάλιστα έφτασε δίπλα τους ,να σηκωθούν με το ζόρι...από το αυτοκίνητο ..

Στο καρτέρι και όταν φώτισε δεν πέταξε απολύτως τιπτ...Ένα καρτέρι που έχει φάτσα όλη αυτήν την διαδρομή και τον βορά στην πλάτη ....
ΔΕΝ ΕΙΔΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ ΝΑ ΣΗΚΏΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΦΩς ΤΗς ΜΕΡΑς....

Αφήνω αυτό εδώ για σκέψη και συζήτηση και τα ξαναλέμε σε.μερικες μέρες ...
Περικλή και εδώ Πρέβεζα το βράδυ ακούς να περνάν πολλά πουλιά και το πρωί αφαντα...

Παιδια φίλος μου το είπε ,εγώ έφυγα γιατί έπρεπε να πάω δουλειά 07:55 κατά της 08:30 με παίρνει τηλέφωνο και με ρωτάει εάν είμαι στο καρτέρι ,ο φίλος σε άλλο καρτέρι αρκετά κοντά του λέω πως εφυγα πριν κάνα μισάωρο και μου λέει ότι από 08:00 και για κάνα μισάωρο πέρναγαν συνέχεια πουλιά και σχετικά μεγάλα κοπαδακια όμως τα περισσότερα στα 100 και βάλε .Πέραν από αυτό και στο fb αναρτήθηκε ακριβώς το ίδιο από τον oscar

Παιδια φίλος μου το είπε ,εγώ έφυγα γιατί έπρεπε να πάω δουλειά 07:55 κατά της 08:30 με παίρνει τηλέφωνο και με ρωτάει εάν είμαι στο καρτέρι ,ο φίλος σε άλλο καρτέρι αρκετά κοντά του λέω πως εφυγα πριν κάνα μισάωρο και μου λέει ότι από 08:00 και για κάνα μισάωρο πέρναγαν συνέχεια πουλιά και σχετικά μεγάλα κοπαδακια όμως τα περισσότερα στα 100 και βάλε .Πέραν από αυτό και στο fb αναρτήθηκε ακριβώς το ίδιο από τον oscar
Γαμω την γκαντεμια μου για 5 λεπτά είχα φύγει από το καρτέρι ,και το καρτέρι που ήμουν είναι από τα ψηλωμενα της περιοχής .

Σήμερα δεν είδα ούτε μια φάσσα,ειχε πολύ λίγες τσίχλες και ειδα αρκετές γεράκοτσίχλες από τις οποίες μου πέρασε μια καλά και την πήρα...
.
Χρήστο για κυριαρινα μοιάζει,όχι γερακοτσιχλα...

Ανταπόκριση περασμάτων : Μεγάλο πέρασμα από τσίχλες στην Εύβοια….3/11/2020

"Αυτό που περίμεναν οι κυνηγοί έγινε εν μέρη σήμερα. Πολύ μεγάλο πέρασμα τσίχλας από την Εύβοια. Πολλοί κυνηγοί έπιασαν γρήγορα το όριο και ήταν η καλύτερη ημέρα για τα περάσματα τσίχλας.".sarcastic.

Ήθελα να ξερα εκεί στο ihunt βαλτοι είναι;.think.
Βασίλη ο ξάδερφος μου ήταν ενθουσιασμένος πριν λίγο που μιλησαμε. Στο δάσος δούλευε παλι σήμερα και είδε περισσότερα από εχθές. Επίσης φίλος λαγας σε περιοχή πιο δυτικά από εκεί που ήταν ο ξάδερφος, μού είπε ότι και πιασμένα είχε και περαστες είδε αρκετες. Για τρέλα νούμερα όντως δεν μου είπαν αλλά είδαν περισσότερα πουλιά από κάθε άλλη μέρα φέτος.

Χρήστο για κυριαρινα μοιάζει,όχι γερακοτσιχλα...
Τάκη οι μισοί Έλληνες κυνηγοί την λένε γερακότσιχλα και οι άλλοι μισοί κεδρότσιχλα για μένα το σωστό είναι γερακοτσιχλα η κυριαρίνα η τσαρτσαρα Το επιστημονικό της όνομα είναι turdus viscovorus δηλ. Τσίχλα η ιξοβόρος το οποίο προέρχεται από την ονομασία της αγαπημένης της τροφής του γκι η ιξου παρασιτικό φυτό κυρίως των ελάτων,στα αγγλικά λέγεται mistle thrush το μόνο σίγουρο είναι όπως και να την ονομάσουμε δεν παρεξηγείται.

Βασίλη ο ξάδερφος μου ήταν ενθουσιασμένος πριν λίγο που μιλησαμε. Στο δάσος δούλευε παλι σήμερα και είδε περισσότερα από εχθές. Επίσης φίλος λαγας σε περιοχή πιο δυτικά από εκεί που ήταν ο ξάδερφος, μού είπε ότι και πιασμένα είχε και περαστες είδε αρκετες. Για τρέλα νούμερα όντως δεν μου είπαν αλλά είδαν περισσότερα πουλιά από κάθε άλλη μέρα φέτος.
Εμείς είμαστε στην ίδια περίπου ευθεία αλλά ανατολικά, απ' την άλλη μεριά του βουνού.
Δεν έχουν περάσει μέρα καθόλου μα καθόλου τσίχλες, αλλά το κακό είναι ότι ούτε βράδυ, πιασμένες κυριολεκτικά μηδαμινές.
Πληροφορίες απ' τον πατέρα μου και αξιόπιστους συγκυνηγούς που κυνηγούν σε όλη την ευρύτερη περιοχή είτε με περπατητά είτε με καρτερια. Αυτή είναι η εικόνα μέχρι και σήμερα σε εμάς. Δυστυχώς...

Εμείς είμαστε στην ίδια περίπου ευθεία αλλά ανατολικά, απ' την άλλη μεριά του βουνού.
Δεν έχουν περάσει μέρα καθόλου μα καθόλου τσίχλες, αλλά το κακό είναι ότι ούτε βράδυ, πιασμένες κυριολεκτικά μηδαμινές.
Πληροφορίες απ' τον πατέρα μου και αξιόπιστους συγκυνηγούς που κυνηγούν σε όλη την ευρύτερη περιοχή είτε με περπατητά είτε με καρτερια. Αυτή είναι η εικόνα μέχρι και σήμερα σε εμάς. Δυστυχώς...
Βρε ετσι και χειρότερα ηταν και εδώ εκτος απο τις 20/10 ,21/10 και λίγο στις 28 που κάτι περασε. Απλά επειδή το ξαδερφακι είναι άρρωστο με την τσιχλα και κάθε μερα είναι στο βουνό μου δίνει καθημερινά αναφορα! Όλες τις προηγούμενες μέρες δεν πέταγε ούτε τσονι. Χθες και σήμερα είδε πουλια. Επαναλαμβανω οχι τιποτα τρελο!!! Ακομη ένα παράξενο φέτος είναι ότι όταν περνανε δεν περνανε παντου. Ας πούμε στις 28 που πέτυχα το μοναδικό και ισχνο πέρασμα ως τωρα , στα Πολιτικά δεν έκαναν ούτε μπαμ ενώ εγώ το εριξα το κουτάκι μου εκείνη την ημερα. Θα παω απογευματινό αν προλαβω να δω αν το 0 έως 3 έχει αλλαξει.

Ανταπόκριση περασμάτων : Μεγάλο πέρασμα από τσίχλες στην Εύβοια….3/11/2020

"Αυτό που περίμεναν οι κυνηγοί έγινε εν μέρη σήμερα. Πολύ μεγάλο πέρασμα τσίχλας από την Εύβοια. Πολλοί κυνηγοί έπιασαν γρήγορα το όριο και ήταν η καλύτερη ημέρα για τα περάσματα τσίχλας.".sarcastic.

Ήθελα να ξερα εκεί στο ihunt βαλτοι είναι;.think.
Το είδα και γω και αναρωτηθηκα, εμείς τζιτζίκια πεταλώνουμε.

Τάκη οι μισοί Έλληνες κυνηγοί την λένε γερακότσιχλα και οι άλλοι μισοί κεδρότσιχλα για μένα το σωστό είναι γερακοτσιχλα η κυριαρίνα η τσαρτσαρα Το επιστημονικό της όνομα είναι turdus viscovorus δηλ. Τσίχλα η ιξοβόρος το οποίο προέρχεται από την ονομασία της αγαπημένης της τροφής του γκι η ιξου παρασιτικό φυτό κυρίως των ελάτων,στα αγγλικά λέγεται mistle thrush το μόνο σίγουρο είναι όπως και να την ονομάσουμε δεν παρεξηγείται.
Φωτη,κεδροτσιχλα ή γερακοτσιχλα ειναι το ιδιο πουλι.Αυτο που εχεις φωτο.Κεδροτσιχλα ειναι το επιστημονικο ονομα (turdus pilaris)
Η Τσαρτσαρα ειναι η δενδροτσιχλα (turdus viscivorus)

Φώτη θα συμφωνήσω μόνο στο τελευταίο, ότι δεν θα παρεξηγηθεί... ;)
Είναι δύο διαφορετικά είδη, άλλο η γερακότσιχλα ή κεδρότσιχλα επιστ. Turdus pilaris αυτή με το γκρι κεφάλι
1604497837522.png

και άλλη η κυριαρίνα ή τσαρτσάρα ή ελατότσιχλα επιστ. turdus viscovorus που είναι και λίγο μεγαλύτερη
1604499087253.png

Φώτη θα συμφωνήσω μόνο στο τελευταίο, ότι δεν θα παρεξηγηθεί... ;)
Είναι δύο διαφορετικά είδη, άλλο η γερακότσιχλα ή κεδρότσιχλα επιστ. Turdus pilaris αυτή με το γκρι κεφάλι
View attachment 18204

και άλλη η κυριαρίνα ή τσαρτσάρα ή ελατότσιχλα επιστ. turdus viscovorus που είναι και λίγο μεγαλύτερη
View attachment 18205
Παντελή η κεδρότσιχλα είναι η turdus pilaris και την συναντάμε το χειμώνα σε περιβόλια με μήλα,δεν το συνεχίζω γιατί είναι κουραστικό για τους υπόλοιπους συναδέλφους.

Status
Not open for further replies.
Back