Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Ναι, Γιώργο μου. Δυστυχώς με τις κυριαρίνες είναι πάγιο αυτό το πρόβλημα. Από τις 4 χαμένες, οι 3 έμειναν επάνω. Η τέταρτη έπεσε κοψοφτέρουγη και δεν την πρόλαβα στο τρέξιμο. Χώθηκε σε κάτι κέδρα συνεχόμενα με ελατάκια και κάπου τρύπωσε. Κανονικός δρομέας λέμε. Ούτε πέρδικα να ήταν η άτιμη.
Δεν παραδίνονται καθόλου εύκολα οι λαβωμένες κυριαρίνες...! Είναι σκληρά, δυνατά πουλιά και "κρατάνε" σκάγια συνήθως...! Τρέχουν αστραπιαία να τρυπώσουν προτού φτάσουμε εμείς ή ο σκυλάκος μας...! Γι' αυτό καλά φυσίγγια, χοντρούτσικα σκαγάκια και προσεκτικές προσκοπεύσεις...!

Μετα από ένα μήνα απραξίας πήρα άδεια και κατέβηκα στα πάτρια εδάφη (Μεσσηνία) ευελπιστώντας για το καλύτερο..όλο το βράδυ άυπνος από την ανυπομονησία ποτέ θα θα βγω στο βουνό.κατα της 04:00 σηκώθηκα φτιάχνω τον ελληνικό και βγαίνω έξω περιμένοντας να ακούσω αυτό τον υπέροχο ηχο Τσικ Τσικ. Όντως με το που βγαίνω να ακούγονται συνέχεια. Ωραία σκέφτομαι καλά πάμε..κατά της 5 και μιση ξεκινάω και 6 παρα είμαι στο καρτέρι! Το ξημέρωμα περνάνε κάνα πενταρι μαύρες και οι τρεις μπαίνουν στο κρεμαστάρι.. η συνέχεια όμως δεν ήταν οι καλύτερη.. σύνολο μεχρι της 8 είδα καμία τριανταριά πουλιά και αυτά στο θεό.. άλλες 3 μας έκαναν την χάρη.. σύνολο έξι πουλια.εγω προσωπικά που οι έξοδοι μου είναι μετρημένες στα δάχτυλα το ευχαριστήθηκα! Το βράδυ έχει παραγάδι και αύριο το πρωί θα ανηφορίσουμε προς τα ορεινά μπας και δούμε καμία Φασούλα.

Mε πηρε τηλ σημερα στις 6:30 το ξημερωμα ενας φιλος κ μου λεει χτες βραδυ που βγηκα εξω ακουγα πολλες τσιχλες ..
το αποτελεσμα ηταν να δω καμμια δεκαρια πουλια κ αυτος αλλα τοσα κ να βαρεσει μια..
κοτσυφια κανενα..
Αναθεμαμε κ αν καταλαβενω τι γινεται φετος..

Τό έγραψες ήδη, σήμερα λόγω ΙΚΤΕΟ δεν πήγα αλλά τα τηλεφωνα έσπαγαν για μπάσιμο (αρκετά ψηλά όμως) . Φυσικά και σαν τρελός στις 10 έφυγα για το βουνό (το σακίδιο βαρύ για παν ενδεχόμενο απο φυσίγγια) ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν έβγαλα στο περπατητό καμία τσίχλα μόνο 3 κοτσύφια και κράτησα το ένα και είδα 15 δενδρότσιχλες. Προφανώς οι τσίχλες που περίμενα να βρω είναι αυτές που είδε ο evripidis στην Κρήτη.......

Και σημερα μπηκαν πουλια....πολλα λιγα....δεν ξερω.....πιαστηκα μ@λακας....πρωτη τουφεκια ....
φτεριαρα γερακοτσιχλα....εστειλα τον Ρεξ....οργωσε το αμπελι ....πουθενα το πουλι....παω κοντα του
να δω τι ''γινεται'' .....τα πουλια περναγαν με εκαναν καβαλα...συνεχισα να φοραω την περικεφαλαια του μ@λακα...
λες και εψαχνα για το χρυσο ρολεξ που εχασα .!!! Δευτερη τουφεκια παλι γερακοτσιχλα...αυτη επεσε
πατσαβουρα....εκει που επεσε επρεπε να σακατεψω τον σκυλο να την φερει...βατιωνας του κερατα....Τριτη
τουφεκια......πεταλωνω μια φασσα....αι σιχτιρ....ειναι να σε ''θελει''....αν δεν σε θελει....σηκω και φυγε.
Αυτο εκανα....εχω το απογευμα....και πρωτα ο θεος.....αυριο ειναι αλλη μερα. ;) :)
Τι ήθελες και έβγαλες το ματάκι απο πάνω σου ...

Δεν παραδίνονται καθόλου εύκολα οι λαβωμένες κυριαρίνες...! Είναι σκληρά, δυνατά πουλιά και "κρατάνε" σκάγια συνήθως...! Τρέχουν αστραπιαία να τρυπώσουν προτού φτάσουμε εμείς ή ο σκυλάκος μας...! Γι' αυτό καλά φυσίγγια, χοντρούτσικα σκαγάκια και προσεκτικές προσκοπεύσεις...!
Ενα 7αρακι ειναι πολυ καλο και τρεξιμο οσο πεφτει τοσο τρεχουμε αλιως παπαλα χωρις σκυλο αν εχει και φτερη αστο τωρα για να μενουν στα δεντρα πρειπει να βαραμε κλαρωμενες αλιως δε νομιζω να σκαλωνουν

Ενα 7αρακι ειναι πολυ καλο και τρεξιμο οσο πεφτει τοσο τρεχουμε αλιως παπαλα χωρις σκυλο αν εχει και φτερη αστο τωρα για να μενουν στα δεντρα πρειπει να βαραμε κλαρωμενες αλιως δε νομιζω να σκαλωνουν
Όντος είναι το πιο "κολοπουλο" έτσι και πέσει ζωντανή, δεν την βρισκεις

Επιστροφή από απογευματινό καρτέρι,από τις 4 μέχρι 6 παρά. Ελάχιστες τσίχλες,μια τετράδα γερακοτσιχλες με δυνατότητα βολής στη μία όπου και την κράτησα. Όταν έπεσε το σούρουπο πέρασαν 5-6 ακόμα αλλά σύριζα με το έδαφος χωρίς να προλάβω να σηκώσω όπλο. Τουλάχιστον κάτι είδα και έριξα και την τουφεκιά μου! Όπλο Franchi affinity με τσοκ gemini ic και φυσίγγι oscar red fire 32gr n8. IMG_20201102_173002.jpg

Επιστροφή από απογευματινό καρτέρι,από τις 4 μέχρι 6 παρά. Ελάχιστες τσίχλες,μια τετράδα γερακοτσιχλες με δυνατότητα βολής στη μία όπου και την κράτησα. Όταν έπεσε το σούρουπο πέρασαν 5-6 ακόμα αλλά σύριζα με το έδαφος χωρίς να προλάβω να σηκώσω όπλο. Τουλάχιστον κάτι είδα και έριξα και την τουφεκιά μου! Όπλο Franchi affinity με τσοκ gemini ic και φυσίγγι oscar red fire 32gr n8. View attachment 18164
Ερωτηση εκτος topic: μήπως εχει κάνει καμια συγκριση του εργοστασιακού τσοκ 4* με το gemini IC που εχεις?

Εχθές ήταν μια μέτρια κυνηγετικά ημέρα από άποψη περάσματος αλλά κάποια κοπάδια φάσσες που μπήκαν μετά της 10:30 έβαλαν θετικό πρόσημο στο τέλος! Δυστυχώς τα χαμένα ήταν αρκετά παρά τις προσπάθειες μου για ανεύρεση αυτών!
Έξι κοινές τσίχλες,μια κεδρότσιχλα,ένας κότσυφας και μια φάσσα μπήκαν στην πουλιάστρα μου!

Πέντε κοινές τσίχλες και μια φάσσα έμειναν στα κέδρα,τα πουρνάρια και τις αγριοτριανταφυλλιές! :(

Σε λίγο καιρό θα αποκτήσω ένα σκύλο επαναφοράς οπότε από του χρόνου θα είναι παρέα μου στις κυνηγετικές εξορμήσεις!

Εχθές ήταν μια μέτρια κυνηγετικά ημέρα από άποψη περάσματος αλλά κάποια κοπάδια φάσσες που μπήκαν μετά της 10:30 έβαλαν θετικό πρόσημο στο τέλος! Δυστυχώς τα χαμένα ήταν αρκετά παρά τις προσπάθειες μου για ανεύρεση αυτών!
Έξι κοινές τσίχλες,μια κεδρότσιχλα,ένας κότσυφας και μια φάσσα μπήκαν στην πουλιάστρα μου!

Πέντε κοινές τσίχλες και μια φάσσα έμειναν στα κέδρα,τα πουρνάρια και τις αγριοτριανταφυλλιές! :(

Σε λίγο καιρό θα αποκτήσω ένα σκύλο επαναφοράς οπότε από του χρόνου θα είναι παρέα μου στις κυνηγετικές εξορμήσεις!
Με το καλο Γιωργο ανεκτίμητη η παρεα του .

γιασου ρε γιωργαρα φιλεεεε,ωραιως χωρις τα χαμενααα.yel. το οτι θελης ενα απωρτατζιδηκο σκυλο μην το σκευτεσαιιιι,,εδω και καιρω επρεπαι να το εχης χωρια που σε κανη παρεα και στο βουνο.my man.ΥΓ κατι κουταβακια λαμπραντορ εχουμε εδω πανω σε εμας .love.καλη συνεχεια να εχης φιλεεεεε

Συμφωνω απολυτα μαζι του..με τετοιες θερμοκρασιες τα πουλια ειναι ακομα πισω και ας βλεπουμε εμεις ημερολογια..κακα τα ψεματα βγαινουμε στο βουνο πιο πολυ για να ξεφυγουμε απο την τσαπου που τρωμε καθημερινα να ξεφυγει το μυαλο μας και οχι να γεμισουμε πουλιαστρες

Συμφωνω απολυτα μαζι του..με τετοιες θερμοκρασιες τα πουλια ειναι ακομα πισω και ας βλεπουμε εμεις ημερολογια..κακα τα ψεματα βγαινουμε στο βουνο πιο πολυ για να ξεφυγουμε απο την τσαπου που τρωμε καθημερινα να ξεφυγει το μυαλο μας και οχι να γεμισουμε πουλιαστρες
πεστα και εσυ βρε μιλτοοοο μαζι με τον χρισοστομοοοοοο ;) .my man.

Status
Not open for further replies.
Back