Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Kαλημερα. Καπως λιγοτερο το μπασιμο σημερα, και ακομα πιο ψηλωμενα πουλια. Παρολα αυτα, ξεκρεμασαμε 3, τα 2 απο ομολογουμενως αρκετα μεγαλο υψος, ενω το τριτο ηταν μερος ενος κοπαδιου 4-5 τσιχλων που μου βγηκαν πανω απο το κεφαλι μου χαμηλα και γρηγορα για να σφηνωσουν στις πισω ελιες. Καμμια χαμενη.

Τοπίο στην ομίχλη σήμερα η Κέρκυρα και λίγο συννεφιά. Ενώ από βραδύς ακούγονταν πουλιά με το που ξημέρωσε ήταν άφαντα. Πήρα 4 στο χέρι. Είδα και λίγες φασσες εκτός βολής. Τώρα από Κυριακή ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο, καθότι προβλέπονται καταιγίδες αύριο και μεθαύριο. Για μια ακόμη ημέρα απόντα τα περασματιαρικα κοτσύφια.

αφου σημερα μου δινετε αφορμες λαβε υμετεραι τα δεοντα προς ληψιν πρωτοβουλιας βασιλακης ο ντουμπλεδιαρης ωχ που επεσε και δεν τη βλεπω
.pop.
αφού σήμερα μου δίνετε αφορμές λάβε υμετεραι τα δέοντα προς ληψιν πρωτοβουλίας "evripidis302," O ΝΟΝΟΣ"

Οπως λεγαμε και το πρωι με ενα φιλο, θελουμε ενα καλο μπασιμο καθε πρωι ως τις 8.15 και μετα να κοβουν μαχαιρι. Να πηγαινουμε στις δουλειες μας. Το ΣΚ να κραταει οσο γουσταρει
Μμμμ ... "τα καλά και συμφέροντα ..." .big smile.
Μωρέ να μπούνε πολλές, κι ας μπαίνουνε το μεσημέρι ή τα μεσάνυχτα ... Μόνο να μπούνε πολλές ... και να μείνουνε !!! Να τις "τρυγούμε" στα απογευματινά και στο περπατητό ... ;)

και εγω εβαλα ξυπνιτιρι 5:30 αλλα με πιρε ο υπνος και σικοθικα 6:20 και πεταχτικα στις κουνες που σου ελεγα στον αγιο χριστοφορο. καλα ειτανε 11 στο χερι και 7 χαμενες μεσα σε κατι πουρναργια. κριμα...... Μετα ειτανε ολες ψυλομενες
Οπότε απο σένα ακούγονταν οι τουφεκιές απο χαμηλά..sarcastic.

Το Σάββατο έψαχνα μια τσίχλα 10 λεπτά γιατί ήταν ζευγάρι και την τράβηξα πρώτη και μετά δεν μπορούσα να την βρω εύκολα. Τι κάνουμε σε αυτή την σπάνια για εμένα περίπτωση?

Ξαναγυρνας στο καρτερι σου, καθεσαι εκει ακριβως που ησουν κ με ηρεμια ξεναφερνεις στο μυαλο σου τη φαση του πυροβολισμου κ την πορεια του πουλιου... Ετσι μπορεις να ξεδιαλυνεις κ να περιορισεις πολυ περισσοτερο το σημειο στο οποιο υπολογιζεις να βρισκεται πεσμενο το θηραμα...

Βασίλη αν δεν γίνει πρωτα αυτό που περιγράφω παρακάτω, κάνεις όπως ακριβώς σου είπε ο Άρης.
Η ουσία όμως είναι να βάλουμε κάποιο σημάδι στο έδαφος όταν το πουλί πέσει. Ακόμη και σε τουφεκιές 2 πουλιών πρέπει να βάλουμε σημάδι (αστραπιαία) στο σημείο που έπεσε ή που υπολογίσουμε ότι θα πέσει το πρώτο, ακόμη και με την περιφερειακή μας όραση κατά την στιγμή που στοχεύουμε το δεύτερο. Στην αρχή είναι δύσκολο αλλά μετά από επαναλαμβανόμενες φορές γίνεται ενστικτωδώς.
Αυτά όλα βοηθούν πολλές φορές ακόμη κι όταν είμαστε με σκύλο.

Last edited:
Καλησπέρες, ΒΑ Αττική σήμερα έκανε μικρό μπασιματάκι, μέχρι τις 9 παρά περίπου έμπαιναν πουλιά κοπαδιαστά σε διάφορα ύψη, άπνοια και βαριά συννεφιά. Τρεις πρώτες τουφεκιές, 3 πουλιά στο χέρι, στη συνέχεια αποφάσισα να συμμετάσχω στις εορταστικές εκδηλώσεις του γάμου του Καραγκιόζη, άδειασα σχεδόν όλη τη ζώνη χωρίς άλλη επιτυχία. Οπότε αποφάσισα να το ρίξω στο μάζεμα παλιών καλύκων από το καρτεράκι. 2 σακούλες σουπερ μάρκετ γέμισα και εννοείται ότι όταν τους μάζευα πέρασαν τα πιο στρωτά πουλιά και τα χάζευα.
Αύριο πάλι αν κρατήσει ο καιρός θα βγω.

Last edited:
Καλησπέρα και απο μένα! Εδώ κάτω μπασίματα μπορεί να μην έχει,τουλάχιστον τόσο ’’δυνατά’’ όσο τα δικά σας,παρόλα αυτά υπάρχουν και άλλα θηράματα που μας ’’αποζημιώνουν’’ σε περπατητό για τσίχλες (πάνω φωτο χθεσινή γρήγορη -μόλις 1 ώρας βόλτα- και κάτω φώτο σημερινό 3ωρο περπατητό).Παίζουν κάποια πουλιά,τα περισσότερα σε πολύ πυκνό και άλλα στο Θεό.Σήμερα δοκίμασα τα hit8,απογοήτευση για μένα 0/6!! H φάσσα ήρθε με 9αρακι lambro tordo μαζί μου. http://imgur.com/a/88zFK

Όπως το περίμενα σήμερα.. Είχε ωραίο συνεχόμενο περασματακι. Δυστυχώς άργησα λίγο να σηκωθώ οπότε πήγα σε πιο κοντινό μερος και βρήκα πιασμένα τα καλά καρτερια. Έκατσα λίγο πιο πέρα που πέρναγαν τα "απόνερα" και ήταν και πιο πυκνά. Πήρα 7 πουλάκια αλλά δε βρήκα σχεδόν άλλα τόσα. Δεν ξανακαθομαι στο συγκεκριμένο σημείο. Σήμερα πέρασαν και κάποιες τσαρτσαρες από εκεί.
Δερβενοχωρια όλα αυτά.

γιασας παιδες ,και εγω εκανα ενα απογευματινο καρτερακι,,παιχνιδι πωλη καλοοοοο αλλα εκανα μ κια και πηρα ενα κουτι μαζιμου νωμιζωντας πωε ειχα ακωμη ενα στο αμαξι.hair..hair..hair.,,,τελος παντων παντως περασα ωραια κρατησα 8 και 4 χαμενα σε κατι περιφραγμενες ελιες.hair.,,την αλη φωρα ολη την κουτα μεσα στο αμαξι.very shoked.free jpeg images image upload no compression

Status
Not open for further replies.
Back