Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Εδώ πέρσι είχε πουλιά μόνο στα περάσματα όπως κάθε χρόνο δηλαδή..το θέμα είναι ότι δεν έκατσε σχεδόν τίποτα..
Και δω σε μας μια απ'τα ιδια....ενω στα μπασιματα βλεπουμε πολλα πουλια μετα δεν μενει σχεδον τιποτα τον λογο δεν τον γνωριζω και ολοι αναρωτιουνται...γι'αυτο κιολας πολλοι εχουν παρατησει το κυνηγι σου λεει "να βγαζω αδεια για 20 μερες στα μπασιματα...?μπα αστο καλυτερα..."Παλια εδω σε καθε σπιτι παιζαν τρια με τεσσερα ενεργα "ντουφεκια" τωρα πια ενα και κανενα...

Και δω σε μας μια απ'τα ιδια....ενω στα μπασιματα βλεπουμε πολλα πουλια μετα δεν μενει σχεδον τιποτα τον λογο δεν τον γνωριζω και ολοι αναρωτιουνται...γι'αυτο κιολας πολλοι εχουν παρατησει το κυνηγι σου λεει "να βγαζω αδεια για 20 μερες στα μπασιματα...?μπα αστο καλυτερα..."Παλια εδω σε καθε σπιτι παιζαν τρια με τεσσερα ενεργα "ντουφεκια" τωρα πια ενα και κανενα...
Ζέστη και ανομβρία.

Κάθε χρόνο μάγκες μου κ την ίδια εποχή ζω με το ίδιο άγχος...
Μήπως γίνει κάτι κ χάσω τα περασματα του Οκτώβρη...
Αναστατωνομαι τώρα που αλλάζει ο καιρός κ ανατριχιάζω μόλις ακουσω το πρωτο κελαηδημα του κοκκινολαιμη....
Τα περασματαρικα τρυγόνια(δεν εχουμε ντοπιαρικα) πλεον τα εχω ξεχάσει γιατί μας έχουν ξεχάσει κ δεν υπάρχει κ ο απαραίτητος χρόνος...

Κάθομαι στο καρτέρι περιμενω με λαχτάρα να ξημερώσει...
Όταν δεν έχει πουλιά σκέφτομαι ποσοι παλαιοι κυνηγοί να περασαν πριν από εμένα σε ετουτο τον τόπο...

Να! Εκεί καθόταν με την 1100 ο συγχωρεμένος ο μπαρμπα Γιώργος που είχε την τυχη ανήμερα του Αγ.Γερασιμου να τουφεκιζει τσίχλες κ τρυγόνια...

Να! ε εκείνο το παρατημενο για χρόνια μεγάλο κουτσουρο ο Γιάννης με το ρημαδιασμενο το ρωσικο IJ-26 που είχε χάσει το μέτρημα από τα θηράματα που είχε στο ενεργητικό του...
Λογκωσε κ ετουτο το μέρος...

Και ο μπαρμπα Δημήτρης τα παρατησε πριν λίγα χρόνια φοβούμενος για το ψιλό εγκεφαλικό που τον βρήκε....

Κάθε σκέψη διακόπτεται στο άκουσμα καμίας τουφεκιάς...
Αυτός είναι ο Άλκης με την vitoria, Σάββατο σήμερα δεν έχει δουλειά...
Και αλλη τουφέκια στο "εκκλησάκι" ο Σάκης με την 391...

Που θα παει θα έρθει κ η σειρα μου.....

Να κ τα λαγοσκυλα, ποιος να είναι άραγε...
Όλοι γνωστοί είμαστε εδώ πέρα κ όλοι για τον ίδιο σκοπό παρότι τα θηράματα μας διαφέρουν....

Σαν ζωντανός οργανισμός έτσι κ ετσι εγω εχω σκεφτεί το φαινόμενο του θανάτου παρότι νέος κ υγιείς αλλά αυτά δεν παιζουν ρόλο κ ειδικά σήμερα ...
Μακάρι την υστατη στιγμή να μην είναι Οκτώβρης............
Μην σκέφτεσαι αρνητικά καθόλου ( θετική ενέργεια θέλει Τάσο)... Μην χαλάς το μυαλό σου με ψεύτικες αγωνίες... Το ίδιο έκανα και εγώ και τελικά την πάτησα μια χρονιά ???? Για αυτό μόνο θετική σκέψει από εδώ και πέρα.....Σαφώς και θα γεράσουμε ολοι μας .. έχουμε ακόμα πολλαααααααααα χρόνια μπροστά μας

Μην σκέφτεσαι αρνητικά καθόλου ( θετική ενέργεια θέλει Τάσο)... Μην χαλάς το μυαλό σου με ψεύτικες αγωνίες... Το ίδιο έκανα και εγώ και τελικά την πάτησα μια χρονιά ???? Για αυτό μόνο θετική σκέψει από εδώ και πέρα.....Σαφώς και θα γεράσουμε ολοι μας .. έχουμε ακόμα πολλαααααααααα χρόνια μπροστά μας
Καλα τα λες αλλά ακου τώρα κ κάτι άλλο..

Αν θες να δεις του κόσμου τις τσίχλες πανω το κεφάλι σου τραβα στα περασματα με το πλαγιοκαννο Baikal κ θα με θυμηθείς..
Πολυ γουρλίδικα όπλα να ουμε... 😁

Αν παλι δεν θες στείλε μου το πεσκεσι 😂😂

Καλα τα λες αλλά ακου τώρα κ κάτι άλλο..

Αν θες να δεις του κόσμου τις τσίχλες πανω το κεφάλι σου τραβα στα περασματα με το πλαγιοκαννο Baikal κ θα με θυμηθείς..
Πολυ γουρλίδικα όπλα να ουμε... 😁

Αν παλι δεν θες στείλε μου το πεσκεσι 😂😂
Αυτό θα έρθει μάζη μου στην κασέλα σε καμία 100 στάρια χρονια 😇

Ρε παιδιά σίγουρα προβληνατιζομαστε όλοι αλλά τσίχλες κούτσα στραβά εκτός τους νησιώτες οι υπόλοιποι με λίγο κόπο θα βρούνε εδώ στη Μάνη κατεβαίνουν συγγενείς και κάθονται 15 μέρες και βαράνε 10 και 15 ορτύκια έχουν αλλάξει ρότες τα πουλιά και δεν είναι ότι δεν υπάρχουν άλλα ο καιρός είναι το νουμ ένα .Και ς δε ξέρω και το ρόλο των ανεμογεννητριών που γέμισαν τα βουνά γιατι όλο δεν πειράζουν αλλά μελέτη που διάβαζα εξαφανίζουν τις τοπικές βροχές καθώς διασπούν τη συσσώρευση συμπύκνωση υγρών σωματιδίων που τις προκαλούν ποιος ξέρει και τι άλλο μπορεί να επηρεάζουν στο διάβα και στην αντίληψη των πτηνών με τα μούνια τους πατριώτες μου όχι όλους αυτούς που λαδωθηκαν και πέρασε τελικά και φτιάχθηκε το πάρκο και ξέσκισαν όλα τα περδικοβουνια μέρη που εκεί ήταν άλλος θεός κάτω λιακάδα εκεί βροχή μέχρι τα ριζώματα και τώρα κάνει να βρέξει 5 μήνες .

Status
Not open for further replies.
Back