Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Αν και δεν πινω γενικα , οταν τις ψηνω στο καρβουνο λιγο κρασάκι το χτυπαω. Στον Ανδρέα ετοιμαζόμαστε να βάλουμε παλι παραγγελία γιατί προβλέπω μάχες και πολέμους φετος.....
Όλα τα καλά τα έχεις αλλά σε χαλάει το κρασάκι...

Προσωπικά θεωρώ τον καθαρισμο του θηραματος ως ολοκλήρωση του κυνηγιου. Οταν προλαβαινω μαδαω έξω εκεί που κυνηγαω. Αλλιώς τζάκι, καφεδάκι και μουσικουλα και γίνεται η δουλεια. Ξέρω παρα πολλους που η υπόθεση κυνήγι τελειώνει με την εναπόθεση των πουλιών στο ψυγείο. Δίνω κιόλας πουλιά σε κάτι παππούδες εδώ στην γειτονιά. Τα μαδανε , τα μαγειρεύουν και πάει η κούπα σύννεφο!!!!
Έτσι, το κυνήγι είναι ιεροτελεστία.

Δίνω σε πολύ κόσμο συγγενείς, παππούδες,γείτονες κλπ αλλά εκτός από τους δικούς σου που και αυτοί με βαριά καρδιά τα παίρνουν βαριούνται το μάδημα.Δίνω τις προάλλες στην γειτόνισσα άστο μου λέει βαριέμαι να τα μαδήσω.Μαδημένα πουλιά εκτός από συγγενείς δεν πρόκειται να δώσω.Σιγά μην τους τα πάω και έτοιμα μαγειρεμένα...
Κοίτα μαδημενα δεν δίνω εκτός όπως λες σε πολύ κοντινά και αγαπητά πρόσωπα. Αυτοί που τα περνούν αμαδητα τα ζητάνε έτσι γιατί ξέρουν ότι τα δίνεις πιο εύκολα ετσι. Αν και όπως σου ειπα είναι ηλικιωμένοι και τους εχω αδυναμια. Υπάρχει βέβαια και ο προκλητικός μαλακας που ενώ σε κοροϊδεύει που κυνηγάς πετάει και το "κανα μεζέ θα φαμε"??? Πάρε οπλο, πλήρωσε αδεια και σύρε να βρεις μόνος σου τον μεζέ ήταν η απαντηση.

Κοίτα μαδημενα δεν δίνω εκτός όπως λες σε πολύ κοντινά και αγαπητά πρόσωπα. Αυτοί που τα περνούν αμαδητα τα ζητάνε έτσι γιατί ξέρουν ότι τα δίνεις πιο εύκολα ετσι. Αν και όπως σου ειπα είναι ηλικιωμένοι και τους εχω αδυναμια. Υπάρχει βέβαια και ο προκλητικός μαλακας που ενώ σε κοροϊδεύει που κυνηγάς πετάει και το "κανα μεζέ θα φαμε"??? Πάρε οπλο, πλήρωσε αδεια και σύρε να βρεις μόνος σου τον μεζέ ήταν η απαντηση.
Οι ηλικιωμένοι είναι οι καλύτεροι.Μπορεί να έχουν τόσα προβλήματα αλλά άμα τους τα πας και αμάδητα θα πετάνε από την χαρά τους.Δεν θέλουν να πετάνε γενικώς τίποτε και τρώνε τα εκλεκτά θηράματα γιατί ξέρουν!

Δίνω τις προάλλες στην γειτόνισσα άστο μου λέει βαριέμαι να τα μαδήσω.
Εμ βέβαια...Οι γειτόνισσες αλλά πραγματα ξέρουν να τσουρομαδανε.....

Καλά δεν λεω Νικολαεεεε???
Υπάρχει βέβαια και ο προκλητικός μαλακας που ενώ σε κοροϊδεύει που κυνηγάς πετάει και το "κανα μεζέ θα φαμε"??? Πάρε οπλο, πλήρωσε αδεια και σύρε να βρεις μόνος σου τον μεζέ ήταν η απαντηση
Ρε μπας κ γυρευει άλλον μεζε κ τον εχεις παρεξηγησει?? .sarcastic.

Οι ηλικιωμένοι είναι οι καλύτεροι.Μπορεί να έχουν τόσα προβλήματα αλλά άμα τους τα πας και αμάδητα θα πετάνε από την χαρά τους.Δεν θέλουν να πετάνε και τρώμε τα εκλεκτά θηράματα γιατί ξέρουν!
Έτσι είναι. Θυμάμαι τον μπαρμπα Γιάννη εδω δίπλα να τον ρωτάω αν θέλει λίγα τσιχλοκοτσυφα. Μου απάντησε ότι κάποτε έπιαναν τα τσιροπουλια με δοκανα και παγίδες μόνο και μόνο για να έχουν λιγο κρεας μέσα στο ρυζι και πως είναι δυνατόν να μην θέλει τα τσιχλοκοτσυφα!!!!

Παω να την πάρω, άφαντη !....παίρνει το μάτι μου λίγα πουπουλάκια πάνω σε ένα μισόξερο θρούμπι... Πώς είχε γλυστρήσει ανάμεσα από τα κλαράκια κι είχε πέσει, μόλις μια σπιθαμή από κάτω !!! ... Και κοιτάζοντας από πάνω δεν φαινόταν με τίποτα !!! :eek:
Είναι αποδεδειγμένο, μια φουντιτσα να υπάρχει και γύρω γύρω καθαρό, εκεί θα πάνε να πέσουν!
Την πήρε μυρωδια:
IMG_20211117_215854.jpg

Την εψαξε:
IMG_20211117_215826.jpg

Την βρηκε:
IMG_20211117_215922.jpg

Καλημέρα σε όλους!

Απλά για την ενημέρωση σας......τα μπασίματα συνεχίζονται! Είχα τον χρόνο σήμερα για έναν πρωινό καφέ στο καρτέρι πριν το γραφείο.

Σήμερα ΝΑ Αττική πέρασαν αρκετά πουλιά με ρότα μπασιμάτων και τα περισσότερα σε μέγαλο ύψος.

Αν είναι εσωτερική μετακίνηση....δεν το ξέρω....αλλά δεν το νομίζω. Τα καρτέρια αυτά δουλεύουν μόνο στα μπασίματα....και τα πουλιά μπαίνουν από την θάλασσα.

Καλή συνέχεια σε όλους!

Καλημέρα σε όλους!

Απλά για την ενημέρωση σας......τα μπασίματα συνεχίζονται! Είχα τον χρόνο σήμερα για έναν πρωινό καφέ στο καρτέρι πριν το γραφείο.

Σήμερα ΝΑ Αττική πέρασαν αρκετά πουλιά με ρότα μπασιμάτων.

Αν είναι εσωτερική μετακίνηση....δεν το ξέρω....αλλά δεν το νομίζω. Τα καρτέρια αυτά δουλεύουν μόνο στα μπασίματα....και τα πουλιά μπαίνουν από την θάλασσα.

Καλή συνέχεια σε όλους!
Δηλαδή Αλέξη έβλεπες κοπαδακια να μπαίνουν σήμερα ψηλωμενα; και μέχρι τι ώρα έμπαιναν; πήρες πουλιά;

Δηλαδή Αλέξη έβλεπες κοπαδακια να μπαίνουν σήμερα ψηλωμενα; και μέχρι τι ώρα έμπαιναν; πήρες πουλιά;
Ναι όπως τα λές!

Κοπαδάκια από 5 έως 10 πουλιά....ψηλωμένα. Από το ξημέρωμα μέχρι και τις 9:00 όπου και έφυγα...γιατί έπρεπε να πάω για μια δουλειά.

Δεν έμπαιναν κορδόνι....αλλά τουλάχιστον για κάνα μισώρο...με 40 λεπτά...είχαν μια καλή ροή και σε κρατούσαν με το κεφάλι ψηλά.. Πουλιά επί της ουσιάς δεν κρέμασα!

Περριτο να πω....ότι δεν υπήρχε ψυχή.....στο χιλιόμετρο!

Σήμερα για καρτέρι τσίχλας με χέρια ξεκούραστα και ήρεμο μυαλό.

Με το χτυπημένο και στραβωμενο μου όπλο.
Χαχαχα!

Βλέπετε κατι;

Τον παίρνουν λίγο, στις κάννες αναφέρομαι φυσικά για να μην υπάρχει παρεξήγηση. Ευτυχώς λίγο και προς τα αριστερά, αν είσαι και αριστερόχειρας μικρό το κακό, του έφερες το cast-on τόσο όσο.

Σήμερα για καρτέρι τσίχλας με χέρια ξεκούραστα και ήρεμο μυαλό.

Με το χτυπημένο και στραβωμενο μου όπλο.
Χαχαχα!

Βλέπετε κατι;

Καλό φαίνεται…..αν δεν έχει πρόβλημα με τη λακούβα στη θαλάμη και δεν έχουν στραβώσει οι κάννες καλα εισαι. Το όπλα είναι για να τα χαιρόμαστε μη στεναχωριέσαι για τέτοια πράγματα.

Δεν κάθησα σήμερα αλλά δεν φάνηκε ψυχή γιατί μας πήρε μέχρι σούρουπο.Χάνονται μέρα με την μέρα.Εκεί που ραβδίζαμε ξαφνικά βλέπω μια άσπρη σκιά με την άκρη του ματιού και λέω ωχ από μέσα μου βγήκαν τα γουρούνια;.yel. Τελικά ήταν ένα σεττεράκι άσπρο-καφέ χωρίς λουρί, το φωνάζω να το πιάσω μπας και ήταν κανένας συνάδελφος που το είχε χάσει αλλά εξαφανίστηκε φοβισμένο.Προφανώς, δεν έκανε ή κροτοφοβία είχε και το παράτησαν....Κρίμα δεν θα αντέξει...

Status
Not open for further replies.
Back