Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Απόψε στο απογευματινό καρτέρι πέρασαν πολύ λιγότερες σε σύγκριση με προχθές και όλες σχεδόν νύχτα.
Περνούσαν χαμηλά και μουλωχτά! (χωρίς τσιν και άλλα σινιάλα!) ... το καπέλο πάντως δεν μου το πήραν! φορούσα σκούφο! :)
Φέτος, πολλές τσίχλες περνάνε χωρίς τσιν...!!!

Μπενέτο και Κώστα το γεράκι δεν εμφανίστηκε από το πουθενά.Την είχε εκεί στημένη.Ξεκινάμε με φίλο περπατητό σε μια περιορισμένη έκταση και βλέπω ένα γεράκι που έρχεται και κάθεται σε. ένα δέντρο. Ξεχνάω την παρουσία του.Ρίχνουμε αρκετές τουφεκιές και το ξαναθυμάμαι όταν μου αρπάζει την τραυματισμένη τσίχλα.Κυνηγοί=τροφή αξιοθαύμαστη προσαρμοστικότητα!

Μπενέτο και Κώστα το γεράκι δεν εμφανίστηκε από το πουθενά.Την είχε εκεί στημένη.Ξεκινάμε με φίλο περπατητό σε μια περιορισμένη έκταση και βλέπω ένα γεράκι που έρχεται και κάθεται σε. ένα δέντρο. Ξεχνάω την παρουσία του.Ρίχνουμε αρκετές τουφεκιές και το ξαναθυμάμαι όταν μου αρπάζει την τραυματισμένη τσίχλα.Κυνηγοί=τροφή αξιοθαύμαστη προσαρμοστικότητα!
Σωστός.Μου έχει συμβεί κι εμένα αλλά το πιο περίεργο ήταν που μου είχε βουτήξει έναν κοτσυφάκο κίσσα...Με το που τον βλέπω μες το φραχτό και αδειάζω το όπλο να περάσω, σαν από μηχανής θεός πετάχτηκε και μην την είδατε.Γεια σας.

Last edited:
Νsi gm3 διάβασα οτι εριχνες..
Δεν ξέρω πια είναι η γνώμη σου κ αν τα έχεις ξαναριξει αλλά είναι από τα πιο "βροντερά" φυσίγγια....
Αν είχες κάτι πιο light (δεν αναφέρομαι σε λιγοτερα γραμμάρια) θα τα πηγενες καλυτερα, αλλά δεν φταις εσυ..οι τουφεκιες σου ειναι καλες,όπως κ το βιντεακι....

Γεια σου Πεταλιδη με την παρέα σου!

Γεια σου κ εσένα χρηστο με τα ωραία σου!
Καλησπέρα φίλε.Ναι όντως είναι βροντερό φυσίγγι.Τα είχα στοκ από πέρσυ και είπα να τα ρίξω να φεύγουν.Αν και οι αποστάσεις είναι πολύ οριακες στις περισσότερες τουφεκες

Eμένανε στο προχτεσινό απογεματινό, ένας γέρακας παρ' ολίγον να μου αρπάξει μερικά από τα χτυπημένα μου τσιχλάκια που είχα ρίξει στα ριζά μιας μυγδαλιάς στο ένα μέτρο πίσω από την πλάτη μου...! Τον άκουσα που ήρθε και προσγειώθηκε στην αμυγδαλιά αυτή, με προφανέστατο σκοπό γιατί είχε εντοπίσει τα τσιχλάκια... Ευτυχώς, με το που γύρισα αποτόμως να δω τι συμβαίνει, τον φτάρωσα (=τρόμαξα) κι έφυγε αστραπιαία, δίχως να έχει καταφέρει να μου αγγίξει κάποιο πουλάκι... Ήτανε ένα ξεφτέρι (τσιχλογέρακο).

Αν και οι αποστάσεις είναι πολύ οριακες στις περισσότερες τουφεκες
Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος Στέλιο που μερικές δεν πέφτουν αμέσως και σκαγιάζονται επιπόλαια... Μακρινή απόσταση, αραίωση της κατανομής των σκαγιών, ταυτόχρονα με εξασθένηση της κινητικής τους ενέργειας... Δεν φταίει το φυσίγγι!
(Αμέσως η εύκολη δικαιολογία: φταίει το παλιοφύσιγγο!)

Έτσι ειναι. Εμείς είχαμε τακτικό πελάτη ένα σαΐνι σε ένα καρτερι. Καθόταν στην κορυφή ενός κυπαρισσιου και έπαιρνε το μεζέ του σχεδόν καθημερινά χωρις να φοβάται καθολου τις τουφεκιές . Ειδικά τα πουλια που έπεφταν αργά στριφογυριζοντας ηταν το λουκούμι του!!! Το τι πείραγμα και γέλιο έπεφτε ανάμεικτα με επιφωνήματα θαυμασμου , όταν το έκανε δεν λέγεται!!!

Στα αποψινα , πρέπει να είδα πάνω από 60-70 πουλιά και κατάφερα να πάρω τα δύο από τις 4 που τουφεκισα. Δεν έβγαιναν καλά και θα τα έχανα ολα. Καλό είναι να κρατάμε το χέρι μας σε τέτοιες περιπτώσεις. Κρίμα είναι να πάνε χαμενα!

Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος Στέλιο που μερικές δεν πέφτουν αμέσως και σκαγιάζονται επιπόλαια... Μακρινή απόσταση, αραίωση της κατανομής των σκαγιών, ταυτόχρονα με εξασθένηση της κινητικής τους ενέργειας... Δεν φταίει το φυσίγγι!
Aπο το συγκεκριμένο είχα ρίξει κάποια κουτιά παλαιοτερα, ιαν-Φεβ κυριως σε απογευματινα..

Καμια σχεση με το παλιο αδελφάκι του nsi tordo(με gm3 κ αυτό) που το έριχνες με άνεση απο το καλοκαίρι μέχρι κ χειμώνα..

Το καινουργιο είναι αρκετά δυνατό τσιχλοφυσιγγο....
Δεν είπα πως δεν είναι καλό, αλλά δεν είναι για αυτή την εποχή με ότι αυτό συνεπαγεται(για αυτό είπα για κάτι πιο light) ...

Και μου είχε κάνει τόσο μεγάλη εντυπωση αυτή η αλλαγή που είπα κ στον Στελιο αν τα πετυχει κάπου να τα τσεκάρει..

Και έτσι και έγινε..........
https://www.hunterslife.gr/forums/threads/Φυσίγγια-για-τσίχλες.58/page-393#post-320589

Aπο το συγκεκριμένο είχα ρίξει κάποια κουτιά παλαιοτερα, ιαν-Φεβ κυριως σε απογευματινα..

Καμια σχεση με το παλιο αδελφάκι του nsi tordo(με gm3 κ αυτό) που το έριχνες με άνεση απο το καλοκαίρι μέχρι κ χειμώνα..

Το καινουργιο είναι αρκετά δυνατό τσιχλοφυσιγγο....
Δεν είπα πως δεν είναι καλό, αλλά δεν είναι για αυτή την εποχή με ότι αυτό συνεπαγεται(για αυτό είπα για κάτι πιο light) ...

Και μου είχε κάνει τόσο μεγάλη εντυπωση αυτή η αλλαγή που είπα κ στον Στελιο αν τα πετυχει κάπου να τα τσεκάρει..

Και έτσι και έγινε..........
https://www.hunterslife.gr/forums/threads/Φυσίγγια-για-τσίχλες.58/page-393#post-320589
ετσι ακριβως το εκαναν τελειως για βαρυ καιρο,με καλο καιρο ολα τα πουλια τραυματισμενα.

Στα αποψινα , πρέπει να είδα πάνω από 60-70 πουλιά και κατάφερα να πάρω τα δύο από τις 4 που τουφεκισα. Δεν έβγαιναν καλά και θα τα έχανα ολα. Καλό είναι να κρατάμε το χέρι μας σε τέτοιες περιπτώσεις. Κρίμα είναι να πάνε χαμενα!
εκει που πας ρε δημητρη περνανε πολλα πουλια αλλα ειναι για μονοτουφεκιες διαφορετικα ολα πισω στο ντυμενο.εκει ειναι τωρα να πεσουν τα κοτσυφια και να βγαινουν απο το πευκακι μπροστα,εκει ειναι απολαυση.

εκει που πας ρε δημητρη περνανε πολλα πουλια αλλα ειναι για μονοτουφεκιες διαφορετικα ολα πισω στο ντυμενο.εκει ειναι τωρα να πεσουν τα κοτσυφια και να βγαινουν απο το πευκακι μπροστα,εκει ειναι απολαυση.
Εκεί πάνω φιλε μου τα έχουν κάψει ηδη. Έχω να πάω από τις 25/10. Ότι περνάει η στα 5 μέτρα είναι η στα 105 το τουφεκανε. Το μέρος που πήγα χθες είναι παρθένο . Δεν πάει κανένας. Το κυνηγάω 7-8 φορές όλη την χρονια. Είναι μέρες που θα σκανε στα 15-20 μέτρα μέσα στην λακα και με ανοιχτό τσοκ τις σκουπιζεις. Αλλά άμα περνάνε στο πιο στενο σημείο η ανοιχτά πάνω από ένα βαθύ κανάλι είναι μόνο για να τις χαζεύεις. Γι'αυτό δεν πάω συχνά εκει γιατί άμα τα ζορισεις τα πουλιά δεν θα βγει κανένα στο καθαρο. Αλλά χθες ήταν καθαρά θέμα αέρα πιστεύω γιατί φυσούσε πολύ δυνατα.

Last edited:
Νικολαε εχω την εντυπωση οτι οι τουφεκιες του βιντεο σε διαφορετικό καιρο θα ηταν επιτυχημένες.. Νομιζω ειναι το πιο εκνευριστικο σκηνικο αυτο που βλεπω στο βιντεο, δηλαδή η τουφεκια να πηγαινει εκει που πρέπει, να βλεπεις το πουλι να τρωει σφαλιαρα ολκης στον αερα, να μενει πισω μπαλα με πουπουλα, και να συνεχιζει πετωντας κανονικά...
Το αμεσως πιο εκνενευριστικο ειναι να το δεις κιολας σε 200 μετρα να χαμηλωνει πετωντας, ξεροντας ετσι οτι θα το φανε τα κουναβια ..
Φετος κυνηγώ με στενοτερο τσοκαρισμα μονιμα πανω, και ετσι "εχω ξεθαρεψει" και ριχνω και σε μακρυνοτερα θηραματα, με αποτέλεσμα το ιδιο φυσιγγι στα ιδια υψομετρα με διαφορετικη ατμόσφαιρα περιβαλλοντος να ξεραινει το πουλι στα ουράνια την μια μερα, και να γεμισει τον αερα πουπουλα μονο την αλλη μερα ..

Status
Not open for further replies.
Back