Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Μας έκανες την καρδιά περιβόλι μαστορα! Κοντός ψαλμός αλληλούια γιατί ο καιρός γαρ εγγύς και ο Θεός των τσιχλων μεθ' ημών και ουχί μετά των μακαροναδων και των σκατοτουρκων! Όλες στειλτες εδω!!! Ολες!!!!!
Και το έκανα ελαφρή να ξέρεις ...
Όσο πιο αργά φύγει ο πουστης ,τόσο χειροτερα για εμάς ..
Ούτε ξέρω πότε θα ξαναγυρίσει σε β ρεύμα
μετά πάλι..

Νικόλαε μέσα απο τον γραπτό σου λόγο παρακολουθώντας τον για μακρύ χρονικό διάστημα
βρίσκω πολλές λέξεις (βολά αντί φορά ) αλλά και στην σύνταξη (ακούεις με αντί μ'ακούς ) που
παραπέμπουν στην κυπριακή διάλεκτο .
Ακριβως!!!

Τι καιρό κάνει αυτάς τας ημέρας, αλλά και τι καιρό θα κάμει εις τας επόμενες στα Βalcans και εις τα κεντρικά και βόρεια της Γηραιάς Ηπείρου γνωρίζομε...;;;
Είναι ο ενδεδειγμένος διά να τις ωθήσει καθ' ημάς...;;;
( Προσφιλέστατέ μου Περικλή ακούεις με...; )
Νικολαε
Βλεποντας τα βιντεο σου αλλα και τα κυνηγια σου στην ανυπομονησια σου οπως ολοι μας αυτη την εποχη, βλεπω οτι ψαχνεις ´´θηραματα κορδονατά´´ Χωρις δηλ τις απαραιτητης καμπυλες
Ετσι δεν γεμιζει ουτε το ματι στην καρπωση αλλα ουτε και ο μεζες το τραπεζι.big smile.

Παντα να σκεφτεσαι την ´´τσιχλά´´ και την κοτσιφυνά´´ οτι οταν ειναι καυτη στην ´´θρακά´´ σου θα βλεπεις πολυυυ καπνο πανω απ την ´´θρακά´´
Σου βαζω ενα παραδειγμα πως πρεπει να ειναι ενα σωστο θηραμα.big smile.

Να πιανει τοπο.big smile.

Μόνο αυτη! Καμία αλλη!!! Όλες οι άλλες, ψοφιες , κανονικές , γεματες , χοντρές (μακριά από εμας) , είναι για να περνάει η ωρα ως να έρθει αυτη!!!!
View attachment 33145
Για εσένα Μήτσο που τους έχεις αδυναμία.
Άντε να μπαίνουμε στο κλίμα σιγά σιγά.

Διρφυ είδα σε ένα πλανο! Εδώ κοντά είναι τα μέρη αυτα!
Ωραία μέρη φαίνονται.Λιγες φορές έχω κυνηγήσει Εύβοια είναι η αλήθεια στους Καθενους, Λούτσα και πιο κάτω προς Κύμη.
Φέτος ελπίζω να έχει πουλιά και να την επισκεφτώ περισσότερο.

IMG_20210929_172404.jpg
Ο πρώτος της σεζόν και της Μπενελιτσας, με ένα τελευταίο ΜΒ λάιτ νο8. Καλοθρεμμενος, από σταφυλακια και βατόμουρα. Πλήρης ανάπτυξη φτερών πλέον, είναι σαν χειμωνιάτικος, όχι όπως τον Αύγουστο.
Άντε και το μεθεπόμενο ΣΚ με τις ξαδέρφες του εύχομαι!

View attachment 33234
Ο πρώτος της σεζόν και της Μπενελιτσας, με ένα τελευταίο ΜΒ λάιτ νο8. Καλοθρεμμενος, από σταφυλακια και βατόμουρα. Πλήρης ανάπτυξη φτερών πλέον, είναι σαν χειμωνιάτικος, όχι όπως τον Αύγουστο.
Καλη αρχη

View attachment 33234
Πήρες καινούριο τουφέκι και θες πριν μπει ο Οκτώβρης να έχεις χτυπήσει όλα τα θηράματα της σεζόν. Αύριο κράτα κανα μονόβολο μαζί σου. Μπράβο άντε και στα μπασιματιάρικα.

Οι αποδημιες έχουν αρχισει. Οι βιοακουστικοι σταθμοί την νύχτα στην Κεντρική Ευρώπη τις καταγράφουν πλέον κατά εκατοντάδες τις τσιχλες!!!
Πολύ καλά τα νέα που μας φέρνεις Δημήτρη, στα νύχια είμαι για να βγω έξω. Μια ερώτηση: πού τις βρίσκεις αυτές τις πληροφορίες για τους βιοακουστικούς σταθμούς; Θέλω και εγώ να στήσω αυτί .pray to God.

Οι αποδημιες έχουν αρχισει. Οι βιοακουστικοι σταθμοί την νύχτα στην Κεντρική Ευρώπη τις καταγράφουν πλέον κατά εκατοντάδες τις τσιχλες!!!
Ετσι ετσι ...να δεις που θα πεσο μεσα στης προβλεψεις μου...

Status
Not open for further replies.
Back