Τσαρτσαρες ειναι ολο το χρονο στα ελατα...
Σωστά! Μενουν μερικές και στα δικά μας βουνά ποσο μάλλον εκεί στα βόρεια! Πάντως η πρώτη είναι κελαηδοτσιχλα....Τσαρτσαρες ειναι ολο το χρονο στα ελατα...
Επίσης όμως είχαμε το ΛΟΚ ντάουν πέρυσι , χιλιάδες πουλιά γλύτωσαν ...Δυστυχώς ας μη ξεχνάμε τις μεγάλες φωτιές που είχαμε φέτος σε Ευρώπη και Ρωσία.. πράγμα που θα επηρεάσει αρνητικά τους πληθυσμούς των θηραμάτων και μη.![]()
Σιγά ρε Περικλή μην επηρεάζουμε εμείς τους πληθυσμούς της τσίχλας...Επίσης όμως είχαμε το ΛΟΚ ντάουν πέρυσι , χιλιάδες πουλιά γλύτωσαν ...
Σε απόλυτους αριθμούς φυσικά και όχι .Σιγά ρε Περικλή μην επηρεάζουμε εμείς τους πληθυσμούς της τσίχλας..
Ως νούμερο μπορεί και να είναι μεγάλο. Ή καλύτερα να ακούγεται μεγαλο.Σε απόλυτους αριθμούς φυσικά και όχι .
Αλλά για σκέψου λίγο πάνω κάτω πόσα πουλιά σκοτωμένα η τραυματισμένα γλύτωσαν πέρυσι ..
Ιδικά Γενάρη Φλεβάρη ..
Και βάλε την αναπαραγωγή μέσα που έκαναν.
Θεωρείς ότι είναι μικρό το νούμερο ?.
Επίσης lock down στους Έλληνες κυνηγούς,όχι σε όλους τους Ευρωπαίους που κυνηγούσαν κανονικότατα....Ως νούμερο μπορεί και να είναι μεγάλο. Ή καλύτερα να ακούγεται μεγαλο.
Πχ, τυχαία νούμερα επειδή δεν έχω ιδέα. Αν ας πούμε πέρσι δεν σκοτώθηκαν 10 εκατομμύρια τσίχλες, ακούγεται τεράστιο νούμερο. Αν αυτό όμως αντιστοιχεί στο 0.001 % του πληθυσμού της τσίχλας τότε κλάιν μάιν και δεν θα είναι κάτι που θα γίνεται αντιληπτό.
Ναι ρε παιδί μου ,, Απλά δεν νομίζω ότι από τις φωτιές στην Ρωσία για παράδειγμα χάθηκαν παραπάνω πληθυσμοι ..Ως νούμερο μπορεί και να είναι μεγάλο. Ή καλύτερα να ακούγεται μεγαλο.
Πχ, τυχαία νούμερα επειδή δεν έχω ιδέα. Αν ας πούμε πέρσι δεν σκοτώθηκαν 10 εκατομμύρια τσίχλες, ακούγεται τεράστιο νούμερο. Αν αυτό όμως αντιστοιχεί στο 0.001 % του πληθυσμού της τσίχλας τότε κλάιν μάιν και δεν θα είναι κάτι που θα γίνεται αντιληπτό.
Για την Ελλάδα μιλάω ,και εγώ ..Επίσης lock down στους Έλληνες κυνηγούς,όχι σε όλους τους Ευρωπαίους που κυνηγούσαν κανονικότατα....
Στις 15 Σεπτεμβρίου που ήμουν Καστοριά έκανες άνετα το πρωί αυτές κ λίγο περισσότερες κ ακόμα κ λίγες γερακοτσιχλες αν ήθελες! Είναι ντόπιοι πληθυσμοί κ για καλή μας τύχη πήγε καλά φέτος η αναπαραγωγή τους! Βαρεσα κ δύο όταν τελειώσαμε με τις φασσες για να τις πάω του γέρου μου γιατί τις γουστάρει τρελά σάν θήραμα!!!
Υπεραγία Θεοτόκε Σωτερ Σώσον Ημάς!Τι καιρό κάνει αυτάς τας ημέρας, αλλά και τι καιρό θα κάμει εις τας επόμενες στα Βalcans και εις τα κεντρικά και βόρεια της Γηραιάς Ηπείρου γνωρίζομε...;;;
Είναι ο ενδεδειγμένος διά να τις ωθήσει καθ' ημάς...;;;
( Προσφιλέστατέ μου Περικλή ακούεις με...; )
Αυτός ο συνδυασμός από την μία Μπαμπινιώτης και από την άλλη ολίγον Σειρινάκης μου έχει δώσει τα μυαλά στα χέριαΤι καιρό κάνει αυτάς τας ημέρας, αλλά και τι καιρό θα κάμει εις τας επόμενες στα Βalcans και εις τα κεντρικά και βόρεια της Γηραιάς Ηπείρου γνωρίζομε...;;;
Υπεραγία Θεοτόκε Σωτερ Σώσον Ημάς!
Ο καιρός εδώ και 10+ μέρες είναι ιδανικός στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη...Θερμοκρασιακά ..Τι καιρό κάνει αυτάς τας ημέρας, αλλά και τι καιρό θα κάμει εις τας επόμενες στα Βalcans και εις τα κεντρικά και βόρεια της Γηραιάς Ηπείρου γνωρίζομε...;;;
Το ένα δεν αποκλείει το άλλο Γιώργο. Ο Νικόλαος μου είναι πολύ συμπαθής γιατί έχουμε το ίδιο κάψιμο στον εγκεφαλο με τα απογευματινά της τσίχλας και τις κυργιαρες στα ελατα και καίμε φυσίγγια με το κασονι καθε χρονο!!! Μόνο στα περπατητα δεν τα βρισκουμε! Θα ήθελα φετος να κάνει 2-3 και να μας πει τις απόψεις του! Επίσης αν θέλει να ασχολείται με ξεοπισθιες ξανθιές , τι να κάνουμε τωρα??? Καλά κάνει! Μην μας ανεβασει μόνο τίποτα νταγκλαραδες να δοκιμάζουν αντρικά μαγιό και σωβρακα! Εκεί θα είχαμε πρόβλημα......Αυτός ο συνδυασμός από την μία Μπαμπινιώτης και από την άλλη ολίγον Σειρινάκης μου έχει δώσει τα μυαλά στα χέρια![]()
Νικόλαε μέσα απο τον γραπτό σου λόγο παρακολουθώντας τον για μακρύ χρονικό διάστημαΤι καιρό κάνει αυτάς τας ημέρας, αλλά και τι καιρό θα κάμει εις τας επόμενες στα Βalcans και εις τα κεντρικά και βόρεια της Γηραιάς Ηπείρου γνωρίζομε...;;;
Μας έκανες την καρδιά περιβόλι μαστορα! Κοντός ψαλμός αλληλούια γιατί ο καιρός γαρ εγγύς και ο Θεός των τσιχλων μεθ' ημών και ουχί μετά των μακαροναδων και των σκατοτουρκων! Όλες στειλτες εδω!!! Ολες!!!!!Ο καιρός εδώ και 10+ μέρες είναι ιδανικός στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη...Θερμοκρασιακά ..
(Εδώ να πω ότι εάν ειμασταν τέλος Οκτωβρίου ,δεν θα μας ευνοούσε αυτό το β.α ρεύμα για περάσματα ,μιας και είναι πολύ ανατολικά μας και ευνοεί την δυτική Ευρώπη...)
Όμως αρχίζει και μας κάνει τεράστια χαλάστρα η εμμονή του β.α ρεύματος που έχουμε επάνω μας ..
Γιατί και τις βροχές χαλάει ..Και δεν μας ευνοεί μεταναστευτικά ...Μόνο ρίχνει την θερμοκρασία βορειότερα μας ...τιπτ άλλο
Και δεν βλέπω ποτε θα αλλάξει το σκηνικό ...Αρχίζω και φοβάμαι νοτιαδες από 15/10 και μετά .....
Ευλογισον
Και ένα κολλητό Καλυμνιο συμφοιτητή που ειχα τα έλεγε κάτι τετοια....Νικόλαε μέσα απο τον γραπτό σου λόγο παρακολουθώντας τον για μακρύ χρονικό διάστημα
βρίσκω πολλές λέξεις (βολά αντί φορά ) αλλά και στην σύνταξη (ακούεις με αντί μ'ακούς ) που
παραπέμπουν στην κυπριακή διάλεκτο .
Ρόδο σε Αρχάγγελο & Αφάντου η προηγούμενη ειδικά γενιά εντελώς ίδια με μας .Και ένα κολλητό Καλυμνιο συμφοιτητή που ειχα τα έλεγε κάτι τετοια....