Βλέπω το μαλλί του και σκέφτομαι ότι έτσι θα είμαι όταν βγούμε από το σπίτι

Βλέπω το μαλλί του και σκέφτομαι ότι έτσι θα είμαι όταν βγούμε από το σπίτι
Να σας δω και φέτος στην έναρξη με μαλλί αφάνα, αλλά Μαρία Σολωμού....Φωτογραφίες αρχείου.
Με τον αδερφό μου 28/08/2016 στην Φθιώτιδα χωρίς πουλιά αφού είχαν κυνηγηθεί στην έναρξη.
Πίσω εγώ με το καπέλο του παππού μου ίσα με 50 χρονών και μπροστά ο αδερφός μου με την χειροποίητη τσάντα από τον πατέρα μου.
Αντικείμενα που συνδέονται με πολλές εμπειρίες και συναισθήματα
View attachment 11726
Παγωσαν και οι περδικες και τα λαγουδακιαΦλώρινα
Είναι όντως πολύ καλό. Μια δυο φορές το έχω ρίξει και ειδικά από τότε που έφτιαξε κοστούμι είναι παρα πολύ καλό.Ωραίο οπλάκι του αδερφου σου.Σου το δίνει καθόλου να χαρείς τουφεκιές?![]()
Δεν υπάρχει ωραιότερο μπουκέτο από αυτό των τρυγονιών κατά την άποψη μου. Μπραβο Γιώργο και εις ανώτερα!Εύχομαι αυτή η κατάσταση που ζούμε να τελειώσει σύντομα χωρίς απώλειες και να ανυπομονούμε ωραίες τουφεκιές σε αυτό το πολύ ωραίο θήραμα!!!
sawmill 2
Δύσκολη τουφέκια το τρυγονι για μένα.Δεν υπάρχει ωραιότερο μπουκέτο από αυτό των τρυγονιών κατά την άποψη μου. Μπραβο Γιώργο και εις ανώτερα!
Στέλιο σε ποια περιοχή κυνηγάς;επίσης σε τι βιότοπο τα περιμένεις;Δύσκολη τουφέκια το τρυγονι για μένα.
Όπως και η φασσα.
Γρήγορα θηράματα που δεν τα βρίσκω σε αφθονία ώστε να δουλέψω και να διορθώσω τις προσκοπευσεις μου.
Σε αλλά θηράματα αυτό δεν μου δημιουργεί ιδιαίτερο πρόβλημα.
Αλλά στο τρυγονι που είναι ταχύτατο και στη φασσα φαίνεται το πρόβλημα.
Είμαι σίγουρος πως αν είχε πουλιά θα είχα βελτιωθεί πολύ.
Μπορεί να περιμένεις όλο το απόγευμα και να μη φανεί κανένα.
Και την ώρα που κοντεύει να με πάρει ο ύπνος ίσως περάσει κάποιο σε οριακή απόσταση. Έχεις ένα δευτερολεπτο άντε 2 το πολύ.
Η εκεί που έχω εφεύρει καινούργιες λέξεις βρισιματος να σου ένα!!!
Δεν γίνεται έτσι....άμα δεν υπάρχει μια συχνότητα να κάνω 10-15 τουφεκιές την κάθε έξοδο για τρυγονι το βλέπω δύσκολο να γίνω όπως θέλω σε αυτές τις βολές.
Κυνηγάω Ηράκλειο Κρήτης τα τρυγόνια.Στέλιο σε ποια περιοχή κυνηγάς;επίσης σε τι βιότοπο τα περιμένεις;
Και εγώ ευβοια που κυνηγαω Στέλιο δεν πας σε καλλιέργειες,συνήθως στο φαγητό θα τα κυνηγήσω,τρωνε ένα πράσινο μπιλακι,αγριοβαμβακο το λένε εδώ!Κυνηγάω Ηράκλειο Κρήτης τα τρυγόνια.
Είναι χωράφια με ελιές τριγύρω και μια λιμνούλα με νερό!!!
Και τα περιμένω εκεί.
Δεν έχει ηλιόσπορο όπως επάνω που γίνεται γλέντι.
Ίσως και κάποιοι άλλοι να ξέρουν καλύτερα μέρη.
Εγώ δεν.
Πέρυσι έναρξη έκανα 3-4 τρυγόνια και από όλους όσους πήγαν εκεί που τα είπαμε δε πήγε κάνεις καλύτερα.
Αυτό είναι το μέρος.View attachment 11750
Όπως βλέπεις εκεί είναι πρόβλημα να μην πέσουν και μέσα στο νερο.Και εγώ ευβοια που κυνηγαω Στέλιο δεν πας σε καλλιέργειες,συνήθως στο φαγητό θα τα κυνηγήσω,τρωνε ένα πράσινο μπιλακι,αγριοβαμβακο το λένε εδώ!
Τρυγονοχορτο το λέμε στο χωριό μουΚαι εγώ ευβοια [...]τρωνε ένα πράσινο μπιλακι,αγριοβαμβακο το λένε εδώ!
Πες το και ετσιΤρυγονοχορτο το λέμε στο χωριό μου![]()
Λογικά τώρα εκεί θα είναι γεμάτη νερό!!!Στέλιο αυτή τη λιμνούλα την ονομάζουν Λιγολίμνη. Στην περιοχή σε απόσταση περίπου 2km από τη λιμνούλα υπάρχουν άλλες 4. Τα προηγούμενα χρόνια οι υπόλοιπες ξερενόντουσαν τον Αύγουστο και έτσι τα τρυγόνια της περιοχής ερχόντουσαν όλα για νερό εκεί. Ήταν και λιγότεροι οι κυνηγοί με αποτέλεσμα κάποιοι να πιάνουν το όριο. Δυτικά από τη λίμνη έχω τρία χωραφάκια τα οποία τα έσπερνα στάρι κριθάρι και βίκο, τα θέριζα και δεν τα μάζευα για να έχουν να τρώνε, με αποτέλεσμα να μένουν τα πουλιά στην περιοχή. Όπως καταλαβαίνεις έχω κόλλημα. Αν έχεις κάνει βόλτα στην περιοχή θα τα έχεις δει. Είναι δίπλα από δρυάδες. Τα 2 τελευταία χρόνια δεν τα έσπειρα γιατί έλειπα στο εξωτερικό την περίοδο της σποράς. Παράλληλα έκανε και πολλές βροχές με αποτέλεσμα να μην ξεραθούν οι υπόλοιπες λιμνούλες και έτσι μοιράστηκαν τα πουλιά. Ήταν και περισσότεροι οι κυνηγοί, με αποτέλεσμα η κάρπωση να είναι μικρότερη (4 όπως είπες ο καλύτερος). Φέτο έχει κάνει πάλι πολύ νερό στην περιοχή και είναι γεμάτες με νερό όλες οι λιμνούλες. Ξεκίνησε και η κατασκευή του νέου αεροδρομίου στην περιοχή, με αποτέλεσμα να καταστραφεί ένα πολύ μεγάλο μέρος του βιότοπού του. Φοβάμαι ότι δεν θα ξαναδούμε καλή χρονιά για τα τρυγόνια στην περιοχή.
Δεν έχει πάντως σχέση με το να πάει να κάτσει στο νερο και να το τουφεκισεις.Καλο ειναι παιδες να μην πιανεται καρτερια κοντα στο νερο.Κυνηγηστε τα στην βοσκη
τα πρωινα,οταν ανεβει ο ηλιος θα ψαξουν για νερο σιγουρα.Ας προσεχουμε για να εχουμε....