Τραυματισμός Ουράς

Υπάρχει κάποια λύση για σκύλο που τραυματίζει συνέχεια την ουρά του λόγω υπερβολικού κουνήματος; Προφανώς εκτός από κόψιμο. Δοκίμασα προστασία με ταινία επιδέσμων, τα πράγματα έγιναν χειρότερα γιατι τα αγκάθια έμεναν πάνω στην ταινια.

Last edited by a moderator:
Υπάρχει κάποια λύση για σκύλο που τραυματίζει συνέχεια την ουρά του λόγω υπερβολικού κουνήματος; Προφανώς εκτός από κόψιμο. Δοκίμασα προστασία με ταινία επιδέσμων, τα πράγματα έγιναν χειρότερα γιατι τα αγκάθια έμεναν πάνω στην ταινια.
Σκύλος που ματώνει ουρά.....ΚΥΝΗΓΑΕΙ....
Η επικάλυψη με ξένο σώμα (επιδεσμο) ειναι ανούσιο, διοτι εκτος οτι το σκυλο θα τον ενοχλει κ θα την ξυλωσει με τα δόντια, η αλλη εκδοχη ειναι να μαζευει κσι σκόνη με ξενα σώματα (χόρτα,σπόρους) κ να μην αερίζετε η πληγή για να επουλωθει το συντομότερο.
Εγω, στα σκυλια μου, που κουναν ουρα, λιγα λεπτα πριν τη φέρμα ματώνουν (εως τα πλευρά τους) τους βάζω spray μελάνι....το επομενο αντίδωτο κ γιατρος, ειναι ο ιδιος ο σκύλος, καθως μπορει να γλύψει την πληγη κ να την επουλώσει.......

Υ.Γ. Το σάλιο του σκύλου, λειτουργεί σαν αντίδωτο, αδρανοποιώντας την....

Έχεις ρωτήσει κτηνίατρο μήπως και έχει καμία λύση?
Η γενική λύση που προτείνουν ειναι μπουκαλάκι (π.χ. απο κάποιο φάρμακο) με κομμένο πάτο στην άκρη της ουράς και πιάσιμο με λευκοπλάστη.
Δεν το έχω δοκιμάσει παρά μόνο σε συνδιασμό με χωνί στο λαιμό για το σπίτι. Για κυνήγι πιστεύω δε θα κρατήσει.

και στα δικαμου ματονουνε η ουρεστους,,εγω πρωσοπικα τα βαζω με βαμβακι σπαθολαδω και της επουλωνη γρηγωρα,,εας το γλυψουνε δεν πηραζη,δωκιμασετο ;)

Με πο4νο ψυχής αναγκάστηκα να προχωρησω στο κοψιμο του ενος τριτου της ουρας οταν ηταν 7 μηνών. Καθημερινα το σκυλι ηταν ματωμενο και πολυ μαλιστα . Απο το κούνημα της ουράς κοκκινιζε μέχρι και τα πλευρά του.
Περα απο μπουκαλάκι που λες μπορείς να δοκιμάσεις και το ρολό απο χαρτ υγείας η κατι παρόμοιο. Αυτο το έβαζα εγω μετα το κοψιμο με φαρδυά χαρτοταινια ,αλλα σε λιγη ώρα, ειδικα αν ειναι βρεγμενα ξεκολλούσε η χαρτοταινία και έφευγαν όλα .Σίγουρα αυτο δεν αποτελεί λυση σε καμία περίπτωση.

Back