Τοποθέτηση πέλματος σε λειόκαννο

Πριν εναμιση χρόνο αλλαξα κι εγω το πέλμα στην win ,όχι λόγω ανακρουσης γιατι δεν ειχα τέτοιο θέμα ακομη και με δυνατά φυσίγγια ,αλλά ήθελα να βαλω κατι μεγαλύτερο για καλύτερο πάτημα. Μεγαλύτερο ως προς το μήκος ,ακολουθώντας την νοητή προεκταση του κατω μέρους του κοντακιού.
Εβαλα λοιπόν kick-ezz και αυτο που εχω να πω ειναι οτι σε σχέση με το πέλμα που είχε το όπλο δεν καταλαβα καμια απολύτως διαφορά ως προς την ανάκρουση .
Το ότι είναι λίγο βαριά οπως ανέφερε και ο Χρήστος , είναι γεγονός. Κάτι που με ειχε προβληματίσει οταν το πήρα στα χέρια μου και το είχα αναφέρει και τότε.
 
Το βασικοτερο ειναι να εχουμε σωστα μετρα στο κοντακι μας!
Επι χρονια ειχα ξυλινα πελματα στα οπλα μου.
Δεν με ταλαιπωρησαν ποτε!
Ουτε και η Centro που ειναι κατω απο 3 κιλα.
Το κοντάκι το έφτιαξα πέρσι, με τα μέτρα σχεδον καθάρισα αν κ του έβαλα κ εγω λίγο χέρι για να το φέρω όπως το ήθελα .

Τα ποσοστά μου εκτοξεύθηκαν κ το όπλο δεν κλωτσάει, απλά από την αρχή ήθελα να του βάλω 1 καλό πελμα αλλά δεν έφταναν τα μπικίκινια ;):):):):)
 

αυτο που φοραει το κοντακι τωρα. Περα οτι δεν προσφερη τιποτα στο κλοτσιμα, μαζι με την σκληρη φετα στο πισω μερος ειναι 10χιλ κ κολαει σε ολα τα μπουφανo_Oo_O μονο με κολητο ρουχο δεν εχει θεμα t shirt, φουτερ....
 
Θέλω να αλλάξω το πέλμα από βακελιτη στην 303 με κάποιο πιο απορροφητικο. Το θέμα είναι ότι δεν θέλω να δώσω πάλι 100αρικο για όπλο που δε θα χρησιμοποιείται συχνά, επισης το κοντακι της εχει μια καμπυλη που δεν βρισκεις κιολας κατι να ταιριαζει.Είδα αυτό σαν μια λύση https://www.kalkantzakos.com/Produc...afe,-set-ruthmisis-mikous-kontakiou-beartooth καθότι δεν δίνει και πολύ μήκος παραπάνω στο κοντακι. Δίνει από 0.5 έως 2 πόντους με 4 διαφορετικά ένθετα. Λεει τιποτα ή δεν αξιζει;Συνηθίσαμε στα πέλματα κι ο βακελιτης μας κακοφαίνεται.
 
Άσχημα πράγματα που δεν προσφέρουν τίποτα. Κατά την γνώμη μου, η σωστή διαδικασία είναι να κοπεί το πίσω μέρος του κοντακίου, τόσο ώστε να εξαλειφθεί αυτή η εργοστασιακή κούρμπα και να μπει ένα πέλμα της αρεσκείας σου. Υπάρχουν πέλματα σε οικονομικές τιμές που προσφέρουν μια ελάχιστη κοιλότητα, αν αυτό προτιμάει ο κάτοχος και ένα από αυτά είναι το wegu, σίγουρα θα υπάρχουν και άλλα. Το μήκος απο το ελάχιστο ξύλο που θα αφαιρεθεί ,αν είναι απαραίτητο στον κάτοχο, μπορεί να προστεθεί στο συνολικό lop ( length of pull) από την επιλογή του πέλματος.
 
Άσχημα πράγματα που δεν προσφέρουν τίποτα. Κατά την γνώμη μου, η σωστή διαδικασία είναι να κοπεί το πίσω μέρος του κοντακίου, τόσο ώστε να εξαλειφθεί αυτή η εργοστασιακή κούρμπα και να μπει ένα πέλμα της αρεσκείας σου. Υπάρχουν πέλματα σε οικονομικές τιμές που προσφέρουν μια ελάχιστη κοιλότητα, αν αυτό προτιμάει ο κάτοχος και ένα από αυτά είναι το wegu, σίγουρα θα υπάρχουν και άλλα. Το μήκος απο το ελάχιστο ξύλο που θα αφαιρεθεί ,αν είναι απαραίτητο στον κάτοχο, μπορεί να προστεθεί στο συνολικό lop ( length of pull) από την επιλογή του πέλματος.[/QU
Εχεις δίκιο δεν φαίνεται ωραίο συμφωνώ. Ασε που σκέφτομαι οτι αυτό μπορεί και με τον καιρό να χαλαρώνει και να κινείται.
 
Καμιά οικονομική πρόταση για πέλμα για ενα παλιό μονόκαννο που σημαζεύω , εχει κανείς ;
Εχω αρχείο απο άλλη αλλαγή που ειχα κάνει στην sx3 αλλά πολλά τα λεφτά και άλλα τόσα τα μεταφορικά παναθεμάτα .
 
Καμιά οικονομική πρόταση για πέλμα για ενα παλιό μονόκαννο που σημαζεύω , εχει κανείς ;
Εχω αρχείο απο άλλη αλλαγή που ειχα κάνει στην sx3 αλλά πολλά τα λεφτά και άλλα τόσα τα μεταφορικά παναθεμάτα .
Για μέτρα....το εργαλειο σου,Δημητρακη....:)
Κατι θα βρουμε....:cool:
 
Ξέρει κανείς που μπορώ να βρω πέλμα από βακελίτη από Remington 1100 (το λεπτό) ή έστω παρόμοιο που να ταιριάζει στο κοντάκι του συγκεκριμένου όπλου;
Ρωτα τον Διαμαντοπουλο.
Παιζει να εχω απο Winchester....
Μπορει να ταιριαζει...
Αν ναι,χαρισμα σου!:)
 
Ξέρει κανείς που μπορώ να βρω πέλμα από βακελίτη από Remington 1100 (το λεπτό) ή έστω παρόμοιο που να ταιριάζει στο κοντάκι του συγκεκριμένου όπλου;
Αν το σημείο επαφής με το ξύλο είναι "κουρμαριστό" έχω και εγώ ένα βακελίτη από bowning 525 ,
αν σου κάνει , επίσης χάρισμα σου!;)
 
Back
Top