Τα παλαιά τρυγόνια

Όχι Διονύση και ούτε θέλω και ελπίζω εκεί στην Ζάκυνθο να κάνουν κάτι του χρόνου για τούς λαθροθηρες γιατί δεν γίνεται για κάποιους ανεγκέφαλος να κόψουν το κυνήγι τρυγονιου σε όλοι την Ελλάδα και να περιμένουμε προσφυγές από ευρωπαϊκή ένωση.

Πρόλαβε κανεις από εσάς να κυνηγήσει την άνοιξη πριν απαγορευτη?
εγω μια και μοναδικη τον απριλιο του 1985 πρωτη και τελευταια , γιατι μετα απαγορευτικε, αρχιζε στης17 απριλιου και τελιωσε στης 5 μαιου , και με ενα μικρο ποσο
της αδειας που ειχες απο τον χειμωνα εβγαζα αδεια για τα τρυγονια , και εγραφε παραταση , αλλα δεν εμεινα ικανοποιημενος , και ουτε θα ξανα εβγαζα τον απριλιο εαν επιτρεπονταν ξανα , εδω στην Σαμο εχουμε ελαχιστα τρυγονια τον απριλιο , μονο μεσα μαιου και τελος εμφανιζωντε ,οπουε τον απριλιο δεν τα προλαβεναμε , αφου τελειωνε αρχες μαιου

Και εγώ εστί θυμάμαι. Θυμάμαι μια χρονιά νομίζω πριν απαγορευτη που γινότανε της τρελής από τρυγόνια. Ολοι η Ζάκυνθος καιγότανε από σμπαρα.
Σαμο ελαχιστοι εβγαζαν αδεια τον απριλιο , γιατι θυμαμε που ελεγαν οτι ηταν αδυνατα , και δεν ηταν παραδοσιακο κυνηγι .

Από περιέργεια στην Σαμο ποιο είναι το παραδοσιακο σας κυνηγι?
Φίλε μου παραδοσιακά κυνήγια ήταν αυτά που γινόντουσαν παλιά με ξόβεργες διχτυα κτλ σε εποχές που ο κόσμος θηρευε για να τραφεί. Μην ονομάζουμε λοιπόν παραδοσιακά κυνήγια όπως ακόμα και ο πρόεδρος σας λέει τα ανοιξιάτικα τρυγόνια με τις καραμπινες κτλ . Δεν υπάρχει καμμια παράδοση σε αυτό, μόνο παρανομία

Back