Τα κυνηγετικά έντυπα της ΚΟΜΑΘ

Η Κυνηγητική Ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης εκδίδει από το 2001 το ετήσιο βιβλίο ΠΑΝΘΗΡΑΣ Τα ΠΑΝτα περί της ΘΗΡΑΣ. Το 2006 τύπωσε το "Κυνηγητικό Εγχειρίδιο" για το οποίο είχα γράψει τα ακόλουθα:
Πριν λίγες μέρες έλαβα το Κυνηγετικό Εγχειρίδιο της ΚΟΜΑΘ.
Κατ’ αρχήν θα πρέπει να παρακαλέσω να δεχτούν τα συγχαρητήρια μου οι εμπνευστές αυτού του έργου και όσοι ασχολήθηκαν για την πραγματοποίησή του. Γιατί αυτό; Γιατί απλά με «ανέβασαν» σαν κυνηγό. Αισθάνομαι περήφανος που (έστω και μία) κυνηγητική οργάνωση έχει επιστήμονες συνεργάτες που παράγουν χειροπιαστά έργα για την βελτίωσή μας. Τυπώθηκαν 60.000 αντίγραφα, θα διαβαστούν από πολύ περισσότερους, έστω αν εντυπωθούν στον καθένα 2-3 θεματάκια τότε θα έχουν αλλαχθεί / διαμορφωθεί 150.000 απόψεις.
Πριν εκφράσω την άποψή μου το μελέτησα προσεκτικά, είναι ένα «εγχειρίδιο» με όλη την σημασία της λέξης, δηλαδή είναι ένα βιβλιαράκι που «φωλιάζει» στην χούφτα για χρήση ανά πάσα στιγμή.
Με απλά και σαφή λόγια, πολύ περιεκτικά και εύκολη κατανομή των θεμάτων δίνει την δυνατότητα σε όλους να διευρύνουν τις γνώσεις τους.
Περιέχει τα πάντα, για τις οργανώσεις μας, για τα προγράμματα τους, τα ήθη και τις αρχές του κυνηγίου, θέματα ασφαλείας, για τους βιότοπους αλλά και θέματα που αγγίζουν και τον πιο αλλεργικό στο διάβασμα όπως για όπλα, φυσίγγια, βλητική, θηράματα, κυνηγόσκυλα κλπ.
Μπράβο και καλή συνέχεια.

Τώρα τα βιβλία αυτά μπορείτε να τα διαβάσετε σε ψηφιακή μορφή, πολύ εύκολα και γρήγορα. Από τα περιεχόμενα μεταβαίνετε απ' ευθείας στο θέμα. Θα τα βρείτε:
http://www.hunters.gr/2013/11/ψηφιοποιήθηκαν-όλα-τα-βιβλία-πανθηρα/
 
Back
Top